kaart Spitsbergen
klik op het kaartje om te vergroten

Het Arctische gebied is het gebied rond de noordpool, ten noorden van de noordpoolcirkel (op ongeveer 66° NB). De Noordpool zelf bestaat alleen uit ijs, dat zoals bekend zwaar onder druk staat als gevolg van de opwarming van de aarde. Het Noordpoolgebied is echter uitgebreider en beslaat ook stukken van Rusland, de Verenigde Staten, Canada, Groenland, Noorwegen met Spitsbergen, Zweden, Finland en IJsland.

Wildlife
Dit gebied staat ook bekend als het land van de middernachtzon, waar het een aantal maanden niet donker wordt. Op het gebied van wildlife staat het bekend om zijn vele soorten vogels, robben, walrussen, walvissen (waaronder de bijzondere beluga en narwal) en vooral ook ijsberen. De ijsbeer is niet voor niets gecategoriseerd als zeezoogdier.

De reisperiode voor het noordelijke Arctisch gebied is van april tot en met november. Met All for Nature Travel kunt u de volgende bestemmingen bezoeken:

Spitsbergen in Noorwegen
Spitsbergen, in het Noors bekend als Svalbard, grenst in de winter direct aan de Noordpool en alle dieren van het poolgebied komen hier voor. Longyearbyen is de hoofdstad van deze archipel die bestaat uit verscheidene eilanden. Het grootste eiland van Spitsbergen heet ook Spitsbergen en op dat eiland is de hoofdstad gelegen. De archipel Spitsbergen werd ontdekt in 1596 door de Terschellingse zeevaarder Willem Barentsz en zijn bemanning. Vermoedelijk waren de Vikingen hem voor, maar daar zijn geen tastbare bewijzen van gevonden.

Franz Jozef Land in Rusland
Op ca. 260 km van Spitsbergen, nog verder naar het noorden en voor de kust van Rusland, ligt de archipel Franz Jozef Land. Op deze desolate en ongerepte bestemming bent u er zeker van dat u vrijwel geen andere boten tegenkomt. (Gezien de situatie met Rusland staat deze voorlopig on hold.)

Churchill aan de Hudsonbaai in Canada
Ieder jaar verzamelen zich rond de Hudsonbaai in het Canadese poolgebied meer dan duizend ijsberen, die dit als stopover gebruiken voor hun jaarlijkse migratie naar het pakijs rond de Noordpool. IJsberen brengen het merendeel van hun leven alleen door. Des te unieker is het om in Churchill, in oktober en november, ijsberen in grote aantallen te zien op een relatief klein natuurgebied.

De Noordpool
De geografische Noordpool ligt op 90° Noorderbreedte en er zijn hooggekwalificeerde ijsbrekers die daar naar toe reizen in de zomermaanden. Deze bieden wij echter niet aan omdat het eeuwige ijs al zwaar genoeg onder druk staat zonder te worden gebroken door vaarroutes.

Beste reismaand:juni en november
Meest gezien in: Spitsbergen, Arctisch Canada

De mooiste wildlife reizen naar het Arctisch gebied voor u geselecteerd

  Spitsbergen: IJsberen & Beach Clean-up

  8 dagen

  Highlights van deze natuurreis: Unieke kans om ijsberen te observeren in hun eigen habitat: het pakijs van de Noordpool. Vaar 8 dagen tussen de eilanden van de Svalbard archipel en maak de stranden plasticvrij! Kom oog in oog met adembenemende…

  0
  Gebaseerd op 0 Review
  Frontiers North, ijsberen reis, ijsbeer Churchill, ijsbeer hudsonbaai, Tundra Buggy

   Arctisch Canada: IJsberen gegarandeerd

   6 dagen

   Highlights van deze natuurreis: Ervaar de grootste concentratie ijsberen ter wereld in het plaatsje Churchill. Maak kennis met de wildlife experts van Polar Bears International. Met een kleine groep van 22 personen gaat u 2 volle dagen op pad in…

   0
   Gebaseerd op 0 Review
   ijsbeer reis, ijsbeer Spitsbergen, Oceanwide Expeditions

    Spitsbergen: In het Rijk van de IJsbeer

    8 of 10 dagen

    Highlights van deze natuurreis: Unieke kans om ijsberen te observeren in hun eigen habitat: het pakijs van de Noordpool. Vaar 8 of 10 dagen tussen de eilanden van de Svalbard archipel naar het noorden op de grens met de Noordpool.…

    0
    Gebaseerd op 0 Review
    Beluga reis Churchill, ijsberen zomer reis, canada beluga

     Arctisch Canada: Witte Beluga’s & IJsberen

     6 dagen

     Highlights van deze natuurreis: Bezoek Arctisch Canada in de zomer en ervaar de toendra in bloei. Maak kennis met de 2500 beluga’s in de monding van de Churchillrivier. Ga op zoek naar ijsberen in de Tundra Buggy. Vlieg naar Churchill…

     0
     Gebaseerd op 0 Review
     SV Linden, Spitsbergen, Longyearbyen

      Spitsbergen: Ontdekking te voet en per zeilschip

      13 dagen

      Highlights van deze natuurreis: Unieke kans om Spitsbergen via het land en het water te verkennen. Zeil 8 dagen met het authentieke en intieme zeilschip SV Noorderlicht en ontdek de poolwateren. Verblijf 2 nachten in volledige verlatenheid bij een voormalig…

      0
      Gebaseerd op 0 Review
      Oceanwide Expeditions, duurzame poolreis, groenlandse walvis

       Unieke walvissafari over de Atlantische oceaan

       12 dagen

       Highlights van deze natuurreis: Vaar in 12 dagen van Vlissingen naar Spitsbergen over de Atlantische oceaan. Ga op zoek naar balein- en tandwalvissen o.l.v. biologen. Via Schotland, de Shetlandeilanden, Jan Mayen en het subarctische gebied bereikt u het domein van…

       0
       Gebaseerd op 0 Review

       All for Nature Travel

       image description

       Ultieme wildlife beleving

       Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

       image description

       Kleinschaligheid

       Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

       image description

       Bijdrage aan de natuur

       Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

       WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner