kaart Spitsbergen
klik op het kaartje om te vergroten

Het Arctische gebied is het gebied rond de noordpool, ten noorden van de noordpoolcirkel (op ongeveer 66° NB). De Noordpool zelf bestaat alleen uit ijs, dat zoals bekend zwaar onder druk staat als gevolg van de opwarming van de aarde. Het Noordpoolgebied is echter uitgebreider en beslaat ook stukken van Rusland, de Verenigde Staten, Canada, Groenland, Noorwegen met Spitsbergen, Zweden, Finland en IJsland.

Wildlife
Dit gebied staat ook bekend als het land van de middernachtzon, waar het een aantal maanden niet donker wordt. Op het gebied van wildlife staat het bekend om zijn vele soorten vogels, robben, walrussen, walvissen (waaronder de bijzondere beluga en narwal) en vooral ook ijsberen. De ijsbeer is niet voor niets gecategoriseerd als zeezoogdier.

De reisperiode voor het noordelijke Arctisch gebied is van april tot en met november. Met All for Nature Travel kunt u de volgende bestemmingen bezoeken:

Spitsbergen in Noorwegen
Spitsbergen, in het Noors bekend als Svalbard, grenst in de winter direct aan de Noordpool en alle dieren van het poolgebied komen hier voor. Longyearbyen is de hoofdstad van deze archipel die bestaat uit verscheidene eilanden. Het grootste eiland van Spitsbergen heet ook Spitsbergen en op dat eiland is de hoofdstad gelegen. De archipel Spitsbergen werd ontdekt in 1596 door de Terschellingse zeevaarder Willem Barentsz en zijn bemanning. Vermoedelijk waren de Vikingen hem voor, maar daar zijn geen tastbare bewijzen van gevonden.

Franz Jozef Land in Rusland
Op ca. 260 km van Spitsbergen, nog verder naar het noorden en voor de kust van Rusland, ligt de archipel Franz Jozef Land. Op deze desolate en ongerepte bestemming bent u er zeker van dat u vrijwel geen andere boten tegenkomt. (Gezien de situatie met Rusland staat deze voorlopig on hold.)

Churchill aan de Hudsonbaai in Canada
Ieder jaar verzamelen zich rond de Hudsonbaai in het Canadese poolgebied meer dan duizend ijsberen, die dit als stopover gebruiken voor hun jaarlijkse migratie naar het pakijs rond de Noordpool. IJsberen brengen het merendeel van hun leven alleen door. Des te unieker is het om in Churchill, in oktober en november, ijsberen in grote aantallen te zien op een relatief klein natuurgebied.

De Noordpool
De geografische Noordpool ligt op 90° Noorderbreedte en er is een hooggekwalificeerde ijsbreker die daar vanaf Rusland naar toe reist in de maanden juli en augustus. Meer informatie op aanvraag.

Beste reismaand:juni en november
Meest gezien in: Spitsbergen, Arctisch Canada

De mooiste wildlife reizen naar het Arctisch gebied voor u geselecteerd

IJsbeer Canada, ijsbeer reis

  Arctisch Canada: IJsberen gegarandeerd

  6 dagen

  Highlights van deze natuurreis: Ervaar de grootste concentratie ijsberen ter wereld in het plaatsje Churchill. U wordt 1 dag begeleid door wildlife experts van Polar Bears International. Met een kleine groep van 22 personen gaat u 2 volle dagen op…

  0
  Gebaseerd op 0 Review
  ijsbeer reis, ijsbeer Spitsbergen, Oceanwide Expeditions

   Spitsbergen: IJsberen op het Pakijs

   8 of 10 dagen

   Highlights van deze natuurreis: Unieke kans om ijsberen te observeren in hun eigen habitat: het pakijs van de Noordpool. Vaar 8 of 10 dagen tussen de eilanden van de Svalbard archipel naar het noorden op de grens met de Noordpool.…

   0
   Gebaseerd op 0 Review
   reis beluga, beluga Canada

    Arctisch Canada: Witte Beluga’s & IJsberen

    6 dagen

    Highlights van deze natuurreis: Bezoek Arctisch Canada in de zomer en ervaar de toendra in bloei. Maak kennis met de 2500 beluga’s in de monding van de Churchillrivier. Ga op zoek naar ijsberen in de Tundra Buggy. Vlieg naar Churchill…

    0
    Gebaseerd op 0 Review
    SV Linden, Spitsbergen, Longyearbyen

     Spitsbergen: Ontdekking te voet en per zeilschip

     12 dagen

     Highlights van deze natuurreis: Unieke kans om Spitsbergen via het land en het water te verkennen. Zeil 8 dagen met het authentieke en intieme zeilschip SV Noorderlicht en ontdek de poolwateren. Verblijf 1 nacht in volledige verlatenheid bij een voormalig…

     0
     Gebaseerd op 0 Review
     Oceanwide Expeditions, duurzame poolreis, groenlandse walvis

      Unieke walvissafari over de Atlantische oceaan

      12 dagen

      Highlights van deze natuurreis: Vaar in 12 dagen van Vlissingen naar Spitsbergen over de Atlantische oceaan. Ga op zoek naar balein- en tandwalvissen o.l.v. biologen. Via Schotland, de Shetlandeilanden, Jan Mayen en het subarctische gebied bereikt u het domein van…

      0
      Gebaseerd op 0 Review

      All for Nature Travel

      image description

      Ultieme wildlife beleving

      Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

      image description

      Kleinschaligheid

      Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

      image description

      Bijdrage aan de natuur

      Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.