poema bij cerro guido

Chili: Adembenemend Landschap & Wildlife

richtprijs 6.495

Highlights van deze natuurreis:

 • Bezoek de droogste woestijn op aarde; de Atacama woestijn.
 • Verken het regenwoud van Patagonië in het Huilo Huilo Biological Reserve.
 • Doe een hike in het wereldberoemde Torres del Paine NP.
 • Ga onder leiding van een professionele gids op zoek naar de poema.
 • Bezoek de kolonie koningspinguïns in Tierra del Fuego.
 • Uw reis draagt bij aan de bescherming van de poema via Panthera.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode oktober t/m maart
  0/8
Alles over reis: Chili: Adembenemend Landschap & Wildlife.

Deze spectaculaire reis neemt u mee door de ecosystemen van Chili. Van noord naar zuid reist u door de Atacama woestijn, het Andesgebergte, het Patagonisch regenwoud en het woeste Torres Del Paine National Park in het zuiden van Patagonië. U sluit de reis af met de koningspinguins in Tierra del Fuego, Vuurland.

In de Atacama woestijn, het droogste gebied ter wereld, staan u adembenemende landschappen te wachten. U ziet de wereldberoemde Maanvallei en de hoogste geisers van het zuidelijk halfrond. In Huilo Huilo Biological Reserve bevindt u zich midden in het regenwoud van Patagonië. In deze unieke habitat gaat u op zoek naar de verschillende bijzondere diersoorten die hier te vinden zijn, zoals het Huemul hert, het nationale symbool van chili, dat hier in 2016 geherintroduceerd is.

Van het ene woeste biotoop vliegt u naar het andere. Tussen pieken en gletsjers van het  Torres Del Paine National Park gaat u onder leiding van de professionele gidsen van de Estancia Cerro Guido op zoek naar de poema en guanaco’s. De poema is een zeer schuw dier dat normaalgesproken zelden wordt gezien. Echter, hier laat hij zich regelmatig zien. U maakt in praktijk mee wat er komt kijken bij het natuurbeschermingswerk van de Fundación Cerro Guido Conservación en draagt met uw reis bij aan het oplossen van het human-wildlife conflict met de poema. Voor de liefhebbers is het mogelijk om in dit ‘hikers’ paradijs op de uitdagende Torres del Paine Lookout trekking te gaan.

U sluit uw reis in het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika, waar u koningspinguïns van dichtbij kunt observeren in Tierra del Fuego, oftewel Vuurland.

reis argentinie reis chili, reis patagonie, Torres del Paine, puma conservation safari, poema torres del paine

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • 12 overnachtingen op 3- of 4 sterren niveau incl. ontbijt en volpension bij Cerro Guido en Huilo Huilo
 • Lokale gids ter plaatse
 • Transfers, zoals aangegeven in het dagprogramma
 • Bijdrage aan Panthera. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Activiteiten en de meeste maaltijden
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen  All for Nature Travel app.
 • De reissom vanaf €6495,- per persoon is o.b.v. twee samenreizende personen in een tweepersoonskamer zonder de binnenlandse vluchten.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vluchten. Deze boeken wij graag voor u.
 • Binnenlandse vluchten (De prijs is in dit geval ook exclusief binnenlandse vluchten. Deze kunnen wij pas doorgeven op het moment van boeking en u moet rekening houden met een forse prijs van ca €2000,- per persoon. Chili is een enorm langgerekt land….)
 • Boekt u uw vluchten via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven en eventuele extra excursies
 • evt. luchthavenbelastingen
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds> (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Santiago

  Vandaag komt u aan in Santiago, thuisbasis van Pisco Sour, zeevruchten en geweldige Cabernet Sauvignon. Het wordt beschouwd als een van de veiligste steden in Zuid-Amerika. De hoofdstad van Chili is de perfecte uitvalsbasis om het land te verkennen of te genieten van een paar dagen tussen de bergen en de oceaan. Bij aankomst wordt u opgewacht voor een transfer naar uw hotel. U verblijft in een boetiekhotel met Franse elementen en een elegant decor in Providencia, een van de betere wijken van Santiago.
  Nadat u bent ingecheckt staat u een 4 uur durende tour door de stad te wachten onder leiding van uw eigen gids. Santiago combineert het stedelijke met het klassieke, zowel in zijn architectuur als in zijn sfeer. U komt langs bezienswaardigheden, zoals het presidentiële paleis Moneda en Plaza de Armas, het beroemdste plein van de stad. Aan het eind van de tour wordt u teruggebracht naar uw hotel. Het is uiteraard mogelijk om ook een dag eerder in Santiago aan te komen.

  Verblijf in Le Reve o.b.v. logies met ontbijt, incl. activiteiten.

 2. Dag 2 Vlucht en transfer naar San Pedro de Atacama

  Op het juiste tijdstip wordt u opgehaald en naar de internationale luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Calama. Bij aankomst wordt u naar het hotel in San Pedro de Atacama gebracht. Kleinschalig en met ruime kamers. Oude culturen en reizigers van over de hele wereld mengen zich in deze oude stad met onverharde straten en adobe huizen. Hier bent u omringd door de meest indrukwekkende landschappen op deze planeet met actieve geisers, lagunes die opvallen door hun intense kleuren en oogverblindende zoutvlakten.

  Verblijf in Hotel La Casa de Don Tomas o.b.v. logies met ontbijt.

 3. Dag 3 Verken de Atacama woestijn

  ’s Middags wordt u opgehaald bij het hotel om naar de Maanvallei te gaan. De excursie begint met een bezoek aan de fantastische geologische vormen in een van de droogste en meest vijandige zones ter wereld: de Atacama-woestijn. Het is een gebied van buitengewone schoonheid dat op het maanlandschap lijkt vanwege de formaties van steen, versteend zout en zand, die millennia lang door overstromingen en winden op hun eigen manier zijn gevormd. U ziet de enorme zout- en kleifiguren die door de jaren heen door de wind zijn gevormd.
  Tot slot bezoekt u de zoutgrotten en ziet u de imposante vulkaan Licancabur, om opnieuw verrast te worden door de grote magie van de woestijn en te genieten van een prachtige zonsondergang. Na de excursie wordt u teruggebracht naar uw hotel.

  Verblijf in Hotel La Casa de Don Tomas o.b.v. logies met ontbijt.

 4. Dag 4 Andesgebergte en geisers

  Heel vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel om een van de hoogste geiservelden ter wereld te bezoeken.
  De velden zijn gelegen in het Andesgebergte, ongeveer 100 km van San Pedro de Atacama en 4.320 meter boven zeeniveau. De naam, El Tatio (van Kunza ”tata-iu”), betekent ”De grootvader die huilt”. Het is de grootste groep geisers op het zuidelijk halfrond en de op twee na grootste ter wereld, na Yellowstone (VS) en Dolina Giezerow (Rusland). Bij zonsopgang, met vriestemperaturen, ziet u een fantastisch spektakel, gegenereerd door gewelddadige stoom uitbarstingen die tot 10 meter hoog opstijgen met temperaturen die 85°C bereiken.
  U brengt ook een bezoek aan Machuca, een klein Atacameens dorp op meer dan 4.000 meter boven zeeniveau, waar de weinige inwoners zich voornamelijk bezighouden met het houden van vee en kaasproductie. Vlakbij ligt het zoutmeer waar flamingo’s, eenden en meeuwen leven in een indrukwekkend mooi landschap.
  Onderweg kunt u uitkijken naar vicuña’s, lama’s, rea’s en vizcacha’s. Deze geiserexcursie is de beste excursie om wildlife te observeren in de Atacamawoestijn. Als u zeer geinteresseerd bent in vogels dan is het mogelijk om een vogelgids bij te boeken tegen een meerprijs. Na de 7-8 uur wordt u teruggebracht naar uw hotel.

  Verblijf in Hotel La Casa de Don Tomas o.b.v. logies met ontbijt.

 5. Dag 5 Door naar Huilo Huilo bij Temuco

  Vandaag verlaat u de Atacama en vliegt u naar het zuiden naar het Huilo Huilo Biological Reserve. Als uw vlucht laat in de middag vertrekt, heeft u misschien nog tijd voor een excursie van een halve dag en heeft u nog een overnachting in Temuco. U landt op Temuco Airport, haalt uw huurauto op en rijdt in ca. 4 uur door naar het Huilo Huilo Biological Reserve.

  Huilo Huilo Biological Reserve
  Meer dan 240.000 hectare gematigd Patagonisch regenwoud, onder de Chileense Andes, maakt deel uit van het Huilo Huilo Biological Reserve. De Huilo Huilo Foundation ondersteunt de natuur en de plaatselijke cultuur en zorgt ervoor dat het werk voor natuurbehoud en het milieu ten goede komt aan de plaatselijke gemeenschappen. Naast het beschermen van diersoorten als de poema en de Darwins bekbroeder, is de Huilo Huilo Foundation succesvol geweest in het behouden en fokken van het bijna uitgestorven Huemul hert, dat het nationale symbool van Chili is. In 2016 is deze soort hier weer geherintroduceerd. Het reservaat ondersteunt de lokale economie door middel van toerisme; maar liefst 90% van de werknemers komt uit de omliggende dorpen.
  Huilo Huilo maakt deel uit van een uniek en weinig onderzocht ecosysteem, het junglegebied van Patagonië, in het zuiden van de Andes. Hier liggen gebieden van enorm wetenschappelijk en ecologisch belang. De Valdiviaanse ecoregio, ook wel Selva Valdiviana genoemd, is er één van. Het vormt een smalle strook bos die zich naar het zuiden uitstrekt over een lengte van ongeveer 1600 km, van 35º tot 47º zuiderbreedte. Het is een van de 25 meest waardevolle en bedreigde ecoregio’s ter wereld. Het wordt beschouwd als een ”hotspot” op het gebied van biodiversiteit en het biologisch belang ligt in het grote aantal inheemse soorten, de verscheidenheid aan habitats en de uitzonderlijke en unieke plantenformaties.
  Gasten verblijven in mooie kamers verspreid over Mountain Lodge, Canopy Village en Nothofagus Hotel. Het hele jaar door richten activiteiten zich op de natuurlijke schoonheid van het gebied, terwijl ze laten zien waarom het zo’n hotspot is voor natuurbehoud. U gaat onder andere in het regenwoud op zoek naar het zeldzame Huemul hert. U verblijft in het unieke Nothofagus Hotel. Een architectonisch hoogstandje uit natuurlijke materialen dat helemaal opgaat in zijn omgeving.

  Verblijf in het Nothofagus Hotel o.b.v. volpension.

 6. Dag 6 Verken het Huilo Huilo Biological Reserve

  De komende twee dagen verkent u het regenwoud van het Huilo Huilo Biological Reserve. Naast het zoeken naar het Huemul hert zijn er ontzettend veel activiteiten die u kunt doen. De twee activitetien die hieronder worden beschreven zijn inbegrepen. Bij aankomst wordt het programma met u doorgesproken en u kunt het nog aanpassen als u dat wenst.

  Halve dag extreem raften
  In dit avontuur voelt u de kracht van de stroomversnellingen van de Fuy. Onze gidsen voorzien u van alle benodigde veiligheidsuitrusting, zoals een helm, een waterpak en een zwemvest. Het raften duurt 4 uur en u legt een traject van 11,5 kilometer af door deze gletsjerrivier van klasse III-IV. U heeft geen eerdere ervaring nodig en u hoeft niet te kunnen zwemmen, maar u moet er wel rekening mee houden dat het een activiteit is waarbij u nat wordt of in de rivier valt. Minimum leeftijd 13 jaar, hoge moeilijkheidsgraad.

  Huilo Huilo Pad
  Op deze wandeling loopt u naar watervallen die in de Fuy rivier liggen. De watervallen worden gevoed door gletsjerwater dat door een rivierbedding stroomt die is gevormd uit vulkanisch gesteente. Dit gesteente is ontstaan door een grote uitbarsting van de nabijgelegen vulkaan Mocho-Choshuenco. Bij de waterval versmalt de rivierbedding tot een diep kanaal. De val is 37 meter en de stortvloed is 10 meter breed. De wandeling duurt ongeveer een uur en heeft een lage moeilijkheidsgraad.
  Andere mogelijke wildlife activitetien zijn:
  -Het bezoeken van het breeding center voor wilde zwijnen.
  -Bezoek aan het Darwin’s Frog Dissemination Center voor een speciaal inzicht in bedreigde amfibieënsoorten.

  Verblijf in het Nothofagus Hotel o.b.v. volpension.

 7. Dag 7 Verken het Huilo Huilo Biological Reserve

  Zie beschrijving dag 6.

 8. Dag 8 Vlucht naar het uiterste zuiden

  U rijdt weer terug naar Temuco en laat uw auto achter op de luchthaven voor uw vlucht naar Puerto Natales of Punta Arenas, afh. van de dagen van de week. U laat uw auto achter op Temuco Airport en vliegt naar Torres del Paine. U wordt naar Estancia Cerro Guido gebracht, waar de komende drie nachten verblijft.
  Estancia Cerro Guido is een historisch landgoed, op circa 45 minuten rijden van de ingang van Torres del Paine Nationaal Park. Met een uitgestrekt gebied van 100.000 hectare is het een van de grootste Estancias in Patagonië. U overnacht hier in de authentieke ranch die door pioniers in 1920 is gebouwd, uiteraard geheel gerestaureerd. Een plek waar u omringd bent door prachtige bergen, meren, pampa’s en dieren in het wild én waar de veeteelttraditie wordt voortgezet in harmonie met de natuur. Dit is ook dé plek om de poema, grijze vos, chingue, ñandú, guanaco te spotten. De bevoorrechte locatie laat u ook genieten van een spectaculair uitzicht op het Paine massief en zijn drie granieten torens, het diepe blauw van het Sarmiento meer, de unieke pieken van de Sierra Baguales en, op de achtergrond, de gletsjers en besneeuwde toppen van de Zuid-Patagonische ijsvlakte.
  Cerro Guido heeft activiteiten ontworpen binnen het territorium van de Estancia, zodat u kunt genieten van deze uitzonderlijke plek. Vandaag, bij aankomst, ontmoet u het team van deskundige gidsen die u zullen helpen bij het organiseren van op maat gemaakte excursies, met verschillende moeilijkheidsgraden, zoals wandelen, paardrijden, 4×4 overland en culturele ervaringen. Alle excursies worden georganiseerd op het grondgebied van de Estancia, met uitzondering van Torres del Paine Lookout hike, French Valley trekking en Overland Torres del Paine Full day.

  Verblijf in Estancia Cerro Guido o.b.v. volpension, incl. activiteiten.

 9. Dag 9 Wandelen in Torres Del Paine National Park

  U kunt vandaag een activiteiten kiezen uit de opties van Estancia Cerro Guido. Het is erg aan te raden om een hike te doen, bijvoorbeeld de uitdagende Torres del Paine Lookout trekking. Dit is een van de klassieke wandeltochten van Patagonië en de belangrijkste attractie van het nationale park. Elk jaar stellen backpackers van over de hele wereld zichzelf op de proef in deze intense uitdaging. Voor wie een dag in de bergen van Torres del Paine wil doorbrengen, is deze ervaring zeker de moeite waard.
  U vertrekt vroeg vanaf de estancia naar het Torres del Paine National Park, waar u de wandeling begint met het naderen van de Macizo Paine en de eerste grote klim van 2 km voor de boeg heeft. Die brengt u in de Ascencio Vallei. U loopt door de vallei en klimt geleidelijk door een bos totdat u de voet van de gletsjermorene bereikt die naar het uitkijkpunt van de torens stijgt. Het laatste, meest uitdagende uur van steil klimmen en rotsachtig terrein leidt u naar een van de meest iconische landschappen van Patagonië. Deze drie granieten torens geven Torres del Paine zijn naam. De hike duurt ongeveer 8 uur en een goede conditie is vereist.

  Verblijf in Estancia Cerro Guido o.b.v. volpension, incl. activiteiten.

 10. Dag 10 Op zoek naar de poema

  Vandaag staat in het teken van de poema. U gaat vandaag op Puma Conservation Safari op Estancia Cerro Guido. U wordt meegenomen door het team van Fundación Cerro Guido Conservación en gaat op zoek naar de poema.
  U maakt dan in praktijk mee wat er komt kijken bij het natuurbeschermingswerk van de Fundación Cerro Guido Conservación. Vroeg in de ochtend gaat u op pad met professionele trackers die u meenemen in hun dagelijkse routine, zoals het onderzoekswerk van de poema op de ranch. U neemt deel aan activiteiten zoals observatie met een verrekijker en het bekijken van cameravallen. Ook leert u meer over het werk van de schapenbeschermingshonden en hoe ze bijdragen aan het in harmonie samenleven van wildlife, vee en mens. Na de lunch gaat u verder naar Casa Puma, het hoofdkwartier van de Cerro Guido Conservation Foundation. Daar wachten de trackers u op met een spannende videopresentatie en nemen u mee op een laatste excursie bij zonsondergang, waar u het onderzoekswerk gaat zien dat wordt uitgevoerd in Sierra del Toro. Met recht een unieke safari én waar u een hele grote kans heeft om de poema aan het einde van die dag ook daadwerkelijk gezien te hebben.
  Vergeet u ook niet om het spectaculaire landschap in u op te nemen terwijl u er met de auto en te voet op uit trekt. De gids zal zijn best doen om ook de andere dieren te laten zien die het park rijk is; de guanaco, zeer bedreigde Huemul (hertachtige), de nandu (loopvogel) en de grijze- en rode Patagonische vos. In de lucht kijkt u uit naar roofvogels en de machtige condor. U heeft lunch mee voor onderweg.

  Verblijf in Estancia Cerro Guido o.b.v. volpension, incl. activiteiten.

 11. Dag 11 Op weg naar Punta Arenas

  Op de afgesproken tijd wordt u van de ranch naar Punta Arenas gebracht. De meest zuidelijke stad van het Chileense vaste land. U verblijft in een kleinschalig familiehotel met fantastisch uitzicht over de stad en de Straat van Magellaan.
  Afhankelijk van het tijdstip van vertrek is er ’s ochtends tijd voor een korte activiteit (in overleg met het personeel van de ranch).
  Punta Arenas: Met zijn haven- en schapentraditie betovert het met zijn zuivere lucht en verfijnde Europese architectuur. Ga terug in de tijd met een bezoek aan de begraafplaats van Punta Arenas. Prachtige tuinen sieren hier de graven van historische figuren uit de omgeving. Strek uw benen tijdens een wandeling over het Plaza de Armas en kijk uw ogen uit.
  Verblijf in Ilaia Hotel Nature & Yoga o.b.v. logies met ontbijt.

 12. Dag 12 Observeer koningspinguïns in het King Penguin Park

  De imposante koningspinguïn (Aptenodytes patagonicus) is na de keizerspinguïn de grootste van de 18 soorten pinguïns. Hij komt in duizingwekkende aantallen voor op het eiland South Georgia en de Falkland eilanden die alleen op een Antarctica cruise te bezoeken zijn. Vrijwel niemand weet dat er zich inmiddels ook een zeer bescheiden kolonie heeft gevestigd nabij het vaste land. Er is nu een national park van gemaakt.
  U wordt tussen 07.00 en 07.30 uur opgehaald en neemt de veerboot om de Straat Magellan over te steken, een tocht van 2 uur. U komt aan in Bahía Chilota om 11 uur en in ongeveer 10 minuten rijdt u naar Porvenir (een van de meest zuidelijke steden in Patagonië) om het museum ”Fernando Cordero” te bezoeken waar de geschiedenis van de inheemse bevolking, pioniers en de goudkoorts tijdens de 19e eeuw wordt getoond. U luncht in Porvenir.
  Na de lunch gaat u dan eindelijk op weg naar de koningspinguins (ongeveer 80 minuten rijden) van de aan de Bahía Inútil kust. U blijft. U blijft hier 1 uur omde vogels te observeren en foto’s te nemen.
  De koningspinguïn (Aptenodytes patagonicus) is de op één na grootste van de 18 soorten pinguïns. Op dit moment maakt permanente monitoring het mogelijk om de status van de kolonie bij te houden en de bedreigingen op te sporen waarmee de kolonie wordt geconfronteerd, zoals geïntroduceerde roofdieren, klimaatverandering en mensen die de kolonie binnenkomen. Het reservaat doet er alles aan om deze unieke kolonie voor de bedreigingen te beschermen. Op de terugweg kunt u als het weer het toelaat het stadje Cerro Sombrerro bezoeken. Hierna vaart u langzaam terug naar Punta Arenas, waar u rond 21.00 uur aankomt.

  Verblijf in Ilaia Hotel Nature & Yoga o.b.v. logies met ontbijt.

 13. Dag 13 Einde van uw reis

  Op tijd voor uw vlucht terug naar Nederland of Belgie via Santiago wordt u naar het vliegveld van Punta Arenas of Puerto Natales gebracht.
  Hopelijk kijkt u terug op een bijzondere kennismaking met de unieke landschappen en dieren van Chili!

 14. Uw reis verlengen of upgraden? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Wij kunnen de reis graag op maat voor u aanpassen! Als u toch ook nog graag een extra dag puma tracking wilt boeken in het nationale park zelf dan is dat mogelijk vanaf €950,- per persoon extra.

  Uitbreidingen:
  Deze extensie is ideaal te combineren met Wildlife of Patagonia reis die ook Argentinie aan doet of boek een meerdaagse cruise vanaf Punta Arenas op zoek naar de wlavissen en natuur van Tierra del Fuego. Of combineer deze reis met Antarctica. Wij adviseren u graag.

Maanvallei Atacama
salto huilo huilo
Torres del Paine National Park
Huemul © Fundacion Huilo Huilo
poema's bij Cerro Guido in Torres del Paine
Koningspinguins Tierra del Fuego
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Hotel La Casa de Don Tomas in de Atacamawoestijn

reis Chili, reis Atacama, sayhueque

Of waardeer uw verblijf in de Atacama op met de gerenommeerde Explora Atacama Lodge

luxe lodge Atacama

Nothofagus Hotel in Huilo Huilo

reis Chili, reis Atacama, huilo huilo

Estancia Cerro Guido

reis Torres del Paine, verblijf Cerro Guido, Poema Conservation

 

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

De kustlijn van Chili is 6400 km lang en steeds verder van de evenaar verwijderd met meerdere klimaatzones. Het is dan ook moeilijk om een algemeen kledingadvies te geven. Zorgt u ervoor dat u voldoende warme kleding bij u heeft en kijkt u bij het kopje klimaat per bestemming om een juiste inschatting te maken. Draag uw kleding in laagjes; Afritsbroeken zijn hier een uitkomst. Voor de wandelingen adviseren wij u om comfortabele wandelschoenen mee te nemen. Draag dan een lange broek om u te beschermen tegen ongedierte en struikgewas. Op trekking is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt en in ieder geval geen felle kleuren. Een regen- en windjack mee komt van
pas als een plotselinge regenbui u verrast. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage als u in de zomer/ onze winter reist. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera en waterfles niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer, EHBO-set, plastic tas (houdt uw spullen droog tijdens de regen), wereldstekker en zaklamp.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Hola en dankuwel is Gracias in het Spaans, de officiële voertaal van Argentinië.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u drinkwater tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

 

De munteenheid in Chili is de Chileense peso. Geld kan worden gewisseld bij een van de banken. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. En let op dat uw pinpas aan staat voor buiten Europa. Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Veel lokale valuta zult u niet nodig hebben, omdat veel al bij uw reissom is inbegrepen. Wij raden u wel aan om altijd een bedrag van ca 100 US dollar op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.

Chili ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoen tegenovergesteld zijn aan die van ons.

De meest geschikte reistijd loopt van oktober tot en met maart, de Chileense zomer. In januari is het op zijn warmst en juli is de koudste maand. Het klimaat van het land wordt sterk beïnvloed door de Grote Oceaan, het Andesgebergte en de overheersende winden. In het noorden van Chili heerst een woestijnklimaat, waarbij de Atacama-woestijn een van de droogste plekken op aarde is. Het gebied kent extreem droge omstandigheden en zeldzame regenval. Naarmate je naar het centrale deel van het land gaat, inclusief de hoofdstad Santiago, wordt een mediterraan klimaat merkbaar. De zomers zijn heet en droog, terwijl de winters mild zijn met af en toe wat regen. Deze regio kenmerkt zich door een opvallend contrast tussen de droge zomers en de groene landschappen na de winterregens. Verder naar het zuiden heerst een gematigd klimaat, met matige temperaturen en hogere neerslagniveaus. De meest zuidelijke gebieden, waaronder Patagonië, hebben een koel en nat klimaat met frequente regenval, sterke winden en lagere temperaturen.

Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben een paspoort nodig dat nog geldig is bij uw vertrek uit het land. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. U hoeft op dit moment van tevoren geen visum aan te vragen. Houdt u echter wel rekening mee dat dit kan veranderen.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Tijdens onze zomertijd is het in Chili 6 uur vroeger, tijdens de wintertijd is het 5 uur vroeger. Het zuidelijkste puntje van Chili ligt in de tijdzone van Argentinië. Daar is het tijdens onze zomertijd 5 uur vroeger, tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl. Reizigers met Belgische nationaliteit verwijzen wij door naar de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde www.itg.be

Wij raden u aan om tenminste 6 weken voor vertrek contact op te nemen voor uw vaccinaties; enkele vaccinaties hebben een langere inwerktijd nodig om effectief te kunnen werken. In Chili zijn er momenteel geen verplichte vaccinaties voor reizigers. Echter, het wordt sterk aanbevolen om bepaalde vaccinaties te krijgen voordat je naar Chili reist. Het Ministerie van Volksgezondheid van Chili beveelt reizigers aan om hun basisvaccinaties bij te werken, zoals tetanus, difterie, kinkhoest en mazelen, bof en rubella (BMR). Denquekoorts is een door muggen overgedragen ziekte die voorkomt in sommige delen van Chili. Het vermijden van muggenbeten en het gebruik van muggenwerende middelen is belangrijk.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten. Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Voor Chili geldt dat de mensen vriendelijk zijn maar criminaliteit (diefstal) komt regelmatig voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Loop nooit in het donker alleen over straat
 • Let u goed op dat u alleen een officiële taxi neemt. Het beste is het om er indien nodig een te bestellen bij het hotel en een afspraak te maken over de tijd dat u weer wilt worden opgehaald.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis.Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

 

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten