Canada: Orka’s & Grizzly’s per zeilschip

richtprijs 4.195

Highlights van deze natuurreis:

 • Vaar 7 dagen op een zeilschip door de Johnstone Strait met max. 12 medereizigers.
 • Verken de wateren tussen Vancouver Island en het Great Bear Rainforest.
 • De zomer biedt hier de beste gelegenheid ter wereld om orka’s te observeren.
 • Wees getuige van ‘spy hopping’ en ‘breaching’ als de orka’s zich te goed doen aan de zalm die zich hier heeft verzameld.
 • U trekt per zeilschip de inlets/fjorden in waar ook grizzlyberen en zwarte beren zich regelmatig laten zien.
 • Zeker zult u ook bultruggen, vinvissen, dolfijnen, bruinvissen, zeehonden, zeeleeuwen en zeeotters tegenkomen.
 • Breid uw reis uit met een 7-daagse selfdrive Vancouver Island vanaf €1095,- p.p..
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Groepsreis, Privéreis
 • Reisperiode 28 juli t/m 25 okt. 2024
  0/8
Alles over reis: Canada: Orka’s & Grizzly’s per zeilschip.

Deze 7-daagse zeilreis ten oosten van Vancouver Island in Canada biedt een unieke kans om orka’s, bultruggen, dolfijnen en bruinvissen te zien die zich hier te goed doen aan de grote hoeveelheden zalm en haring die zich hier verzamelen. De zalmtrek migreert hier ieder jaar langs op weg naar de rivieren en beken in het Great Bear Rainforest om te paaien vanaf eind augustus t/m half oktober. Echter, voordat de beren hun kans krijgen zijn eerst de zeezoogdieren aan de beurt. U trekt echter ook de inlets en fjorden in waar de zwarte- en grizzlyberen zich te goed doen aan het gras en de mosselen in afwachting van wat komen gaat.

U bezoekt onder andere Glendale Cove. Vanaf april verzamelen de beren zich hier na hun winterslaap om zich te goed te doen aan het riet, de vetplanten, grassen en zeeschelpen. Het basisvoedsel van de grizzlyberen om weer op krachten te komen. De berenmoeders met hun pasgeboren jongen komen hier dan ook. In de zomer zorgt de bessenoogst ervoor dat er nog steeds regelmatig beren worden gezien vanaf het water.

U zult talrijke ontmoetingen met orka’s hebben en hun gedragingen kunnen observeren, zoals ‘spy-hopping’ waarbij de orka’s met hun halve lijf verticaal boven de waterspiegel ‘staan’ en om zich heen kijken, ‘breaching’ waarbij de orka’s vanuit onder water de lucht in springen, met de staartvin op het water slaan, het zoeken naar voedsel en de onderlinge omgang van deze uiterst sociale dieren. Met behulp van een onderwatermicrofoon leert u de verschillende wijzen van ‘zingen‘ van deze hoog intelligente iconen van de zee te onderscheiden.

U reist volledig duurzaam per zeilschip voor maximaal 12 reizigers. Regelmatig gaat u van boord en verkent u de indianencultuur van de First Nations.

Wilt u nog meer grizzlyberen zien die jagen op zalm tijdens de zalmtrek? Kijk dan bij deze reis Great Bear Rainforest per Zeilschip. Of breid uw reis uit met een 7-daagse selfdrive Vancouver Island vanaf €1095,- per persoon.

reis Canada , reis wildlife canada , Great Bear Rainforest, reis orka

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • 6 overnachtingen in een tweepersoonscabine met douche en toilet o.b.v. volpension
 • Natuurgids, bemanning, park fee’s & duurzaamheids toeslag
 • Bijdrage aan het BearID Project. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Activiteiten en alle maaltijden zoals omschreven in het dagprogramma
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR, Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €4195,- is per persoon o.b.v. verblijf in een tweepersoonscabine. Dit is inclusief de 5% GST belasting verplicht door de Canadese overheid. Toeslag eenpersoonscabine €1900,-.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht Vancouver. Deze boeken wij graag voor u.
 • Retourvlucht naar Port Mc Neil op Vancouver Island (ook deze boeken wij graag voor u, maar het is nog leuker om er zelf met een huurauto naartoe te rijden.)
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Transfers of taxi van en naar de haven in Port Mc Neil.
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Port McNeill

  Als het goed is bent u gisteren aangekomen in Port McNeill, Brits-Columbia. U gaat aan boord van het schip in de haven van dit kleine stadje in het noorden van Vancouver Island. U kunt hier op een ’self drive’ naar toe rijden vanaf Vancouver, maar we kunnen ook een binnenlandse vlucht met hotel voor u boeken.

  U ontmoet de kapitein en de rest van de crew terwijl de cabines worden toebedeeld. Iedereen krijgt een ’safety briefing’. Port McNeill ligt dicht bij het gebied waar de resident orka’s het vaakst worden gespot. U bent deze middag al ter plaatse en hopelijk kunt u al meteen kennismaken met deze vreedzame groep die vooral jaagt op zalm en haring. Naast de Northern Resident orka’s komen er richting het zuiden ook andere groepen orka’s voor die jagen op zeeleeuwen en dolfijnen, dit zijn de transit orka’s.

  Een ’pod’ orka’s wordt altijd geleid door het oudste vrouwtje en het is haar oudste zoon die de rechten heeft om te paren. Misschien ziet u hen jagen op zalm, de omgeving verkennen middels spyhopping en breaching (als ze uit het water springen). U leert alles over het gedrag, de verschillende individuen en luistert onder water mee middels de onderwatermicrofoon. Iedere avond zoekt het schip een afgelegen plek om voor anker te gaan.

 2. Dag 2 Verkenning Johnstone Strait

  De komende 5 dagen bent u onderweg in de wateren van de Johnstone Strait. Dit is de smalle strook die Vancouver Island scheidt van het vaste land. De getijden zorgen hier voor een enorme stroming en het voedselrijke water trekt vele zeezoogdieren aan. Dit is de beste plek ter wereld om walvissen te spotten. Los van de vele ontmoetingen met de orka’s, zult u ook bultruggen zien, die de laatste jaren enorm in aantal zijn toegenomen. Ook hebben twee zeer grote groepen Pacific witgestreepte dolfijnen (super pods) en de mooi getekende Dall’s bruinvissen hier hun thuis.

  U bezoekt de First Nation Kwakwaka’wakw community in Alert Bay en het U’Mista Cultural Centre voor een fascinerende verzameling maskers. Met goede wind wordt het zeil gehesen en tussendoor blijft er tijd genoeg over om de beschermde wateren te ontdekken met de zeekajaks, die ook aan boord zijn. Of u gaat op pad in de oude kustwouden en leert alles over de unieke plantenwereld en oude woudreuzen.

  U zult ook dieper de inlets intrekken op zoek naar zwarte beren en grizzlyberen die in afwachting van de zalmtrek aan de kust hun kostje bij elkaar scharrelen. Ze overleven dan op gras, bessen en zeeschelpen. In het begin van Knight Inlet ligt een verlaten Kwakwaka’wakw nederzetting van de Mimquimlees. Met toestemming van de First Nation community gaan we hier aan land om de oude structuur en cultuur te verkennenn totem poles and a rich heritage. Als het water laag staat gaan we op zoek de kleurrijke onderwaterwereld van dit koude water; zeesterren, anemonen en zeeslakken in allerlei kleuren.

 3. Dag 3 Verken de Johnstone Strait

  zie beschrijving dag 2

 4. Dag 4 Verken de Johnstone Strait

  Zie beschrijving dag 2

 5. Dag 5 Verken de Johnstone Strait

  Zie beschrijving dag 2

 6. Dag 6 Verken het Great Bear Rainforest

  Zie beschrijving dag 3

 7. Dag 7 Terug in Port McNeill

  In de loop van de morgen varen we weer de haven van Port McNeill binnen en eindigt uw reis. U kunt uw weg vervolgen op uw selfdrive of we kunnen een vlucht terug naar Vancouver voor u boeken.

   

 8. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Het is zeker de moeite waard om uw reis te verlengen met een paar nachten in Vancouver met zijn omringende fjorden en prachtige bergtoppen. Trek er op uit in Stanley Park en bezoek het Museum of Antropology, voor een dieper inzicht in de First Nation cultuur. Of reserveer een tafeltje bij restaurant Salmon n’Bannock voor een origineel First Nation diner. Voor een nog langer verblijf adviseren wij op Vancouver Island, de Outershore Lodge of het Great Bear Rainforest vanaf  Knight Inlet Lodge , Tweedsmuir Park Lodge of de Spirit Bear Lodge ,in het land van de zeldzame Spirit Bear. De lodge is eigendom van de First Nation Indianen. De beste tijd om de Spirit of Kermode beer te zien is van augustus t/m oktober. Vanaf € 2495,- per persoon voor 4 dagen, inclusief vlucht vanaf Vancouver. Deze moet echter een jaar van tevoren worden geboekt. Of breid uw reis uit met onze 7-daagse selfdrive Vancouver Island vanaf €1095,- per persoon.

  Een echt walhalla voor natuurliefhebbers is de Haida Gwaii Archipel. Het wordt ook wel de Galapagos van het noorden genoemd, met dat verschil dat u hier vrijwel niemand anders tegenkomt. Informeer bij ons naar de speciale vertrekdata van onze zeilschepen tussen juni en augustus.

Sailing the Great Bear Rainforest
resident orca male ©All for Nature Travel
Grizzlyberen Glendale Cove ©All for Nature Travel
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Wij werken hier samen met twee vergelijkbare duurzame zeilschepen met 6 cabines voor 12 personen: de Island Solitude en de Island Odyssey. En de Passing Cloud voor 6 personen.

reis Canada , reis wildlife canada , Great Bear Rainforest, blue water

reis Canada , reis wildlife canada , Great Bear Rainforest, blue water

Schooner Passing Cloud

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

Kleding
Regenjas met capuchon, regenbroek (waterdicht), rubberen laarzen (erg belangrijk), schoenen (zachte zolen), warme jas, warme sweater, warme muts, warme handschoenen of wanten, thermo ondergoed (lang), sokken (minstens 2 paar van wol), lange mouwen shirts/ coltruien , sandalen of waterschoenen (voor hot springs), t-shirts (basislaagje), ondergoed, lange broeken en korte broeken, badkleding (voor hot springs)

Persoonlijke items
Zonnebril, reserve brillen, toiletartikelen, zonnebrandcrème, pet, navulbare waterfles, medicijnen (labellen), paspoort, verzekeringspapieren en kopie, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer

Optioneel
Extra (bad/strand) handdoek, camera en memory kaart, extra camera batterij of accu, tijdschriften, schrijfblok, verrekijker, wereldstekker, dagrugzak (voor excursies), zak- of hoofdlamp, wandelstokken, money-belt , EHBO-set

PS: Voor het verblijf op het vaste land raden wij wel bergschoenen aan in plaats van rubberen laarzen. Regenkleding en ook rubberen laarzen zijn eventueel te huur bij de Knight Inlet Lodge

Aanvullende informatie:

 • Regenkleding: De regenkleding moet compleet waterdicht zijn om comfortabel te zijn in winderig en natte weersomstandigheden.
 • Rubberen laarzen: Rubberen laarzen zijn essentieel. Wandelschoenen worden niet aanbevolen. De rubberen laarzen moet comfortabel zijn. U heeft deze schoenen dagelijks aan, wanneer we bijvoorbeeld aan wal gaan en gaan wandelen in het natte bos. De rubberen laarzen moeten groot genoeg zijn zodat u ook nog een extra paar sokken aan kan doen wanneer het koud is. Het is mogelijk om een paar laarzen te lenen, hiervoor hebben wij dan wel uw maat van te voren nodig.
 • Handdoeken en vuile was: Wees u er van bewust dat er geen wasmachine aanwezig is op het zeilschip. Aan het begin van de reis ontvangt u twee handdoeken en een badhanddoek. Voelt u zich vrij om zelf nog een extra handdoek mee te nemen.
 • Bagage: Er kunnen geen koffers meegebracht worden op het zeilschip en vragen u om zachte koffers/reistassen mee te nemen.
 • Kleding lagen: Draag uw kleding in laagjes om goed in te spelen op weersveranderingen. Vergeet ook niet uw muts en handschoenen.
 • Zeeziekte: Als u zich zorgen maakt over zeeziekte dan raden wij u aan om contact op te nemen met uw dokter. Hij kan u medicatie voorschrijven ter preventie. Er wordt zelden in ruig water gevaren, en we leggen elke nacht aan in een baai of haven.
 • Muggen: Anti-muggenspray is soms wenselijk bij de BC kust, maar een pet met een beschermgaasje is niet nodig.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

De munteenheid in Canada is de Canadese dollar (C$ afkorting CAD). Gelieve voor de gangbare wisselkoersen uw bank of wisselagent te raadplegen. De belangrijke valuta kunnen in de steden gemakkelijk worden ingewisseld. In de kleine kustplaatsjes die het schip aandoet kan wisselen of het gebruik van een creditcard nog wel eens problemen opleveren. Het is in afgelegen gebieden dus aan te bevelen om contant geld bij u te hebben. Banken en wisselkantoren hanteren de beste wisselkoers. Wisselkantoren zijn te vinden in de winkelcentra van de grote steden, op vliegvelden en er zijn enkele bureaus aan de Canadees-Amerikaanse grens. Sommige hotels, restaurants, warenhuizen en winkels accepteren Amerikaanse dollars, maar tegen een slechte koers.

Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn geaccepteerd in de grote steden, en luxe restaurants, en in de grotere steden kunt u ook pinnen. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Van juni tot half oktober is het weer in Canada prettig, juli en augustus zijn de ideale reismaanden. Eigenlijk is het weer een beetje te vergelijken met dat van Scandinavië. De temperatuur ligt overdag tussen 15 en 22 graden, bossen zijn weelderig groen, rivieren en meren fris en helder. Het blijft ook lang licht dus kun u in deze periode veel buiten zijn. Rond mei en oktober, de lente en herfst, is kouder, tussen 8 en 16 graden overdag. Vanaf eind oktober tot mei is het winter. Op de Stille Oceaan is er een verscheidenheid aan constante weersveranderingen. Tijdens de zeiltocht kunt u eenn mix van zonneschijn, regen en wind verwachten.

De overheid van Canada heeft besloten dat er, met ingang van 15 maart 2016, een zogeheten Electronic Travel Authorization (ETA) benodigd zal zijn voor reizigers die voorheen zonder visum het land konden in reizen. Deze regel geldt ook voor mensen met de Nederlandse en Belgische nationaliteit. De ETA voor Canada is geldig voor vijf jaar, voor meerdere inreizen en om deze aan te vragen is geen bewijs van de reis nodig.

Maak voor uw vertrek ook een aantal kopieën van uw paspoort, bankpasjes en verzekeringspapieren en laat deze achter bij familie of vrienden in Nederland. Stop ook een of meerdere kopieën op verschillende plekken in uw bagage. Dat vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies onderweg.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Canada valt in zes verschillende tijdzones. Het tijdsverschil tussen Canada en Nederland varieert van 4,5 uur tot 9 uur.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering. Wij raden u aan om tenminste 6 weken voor vertrek contact op te nemen met LCR; enkele vaccinaties hebben een langere inwerktijd nodig om effectief te kunnen werken.
Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten