beer Canada met dank aan de heer Bakker

Fotoblog – Onze wildlifespotter op pad door het Great Bear Rainforest in Canada BC

Het Great Bear Rainforest is het grootste gematigde regenwoud ter wereld én het is het thuis van veel wildlife, waaronder zwarte beren en grizzlyberen. Redenen genoeg om dit te gaan bezoeken! Onze wildlifespotter Annemiek was er deze zomer en deelt graag haar ervaringen in deze fotoblog. Met haar mooiste foto’s uit het Great Bear Rainforest, de TOP 3 aan beste verblijven en tips voor het uitbreiden van uw reis.

Op pad door het Great Bear Rainforest in Canada BC
Voordat ik de highlights van mijn reis afgelopen juli met u deel, eerst nog even wat achtergrond informatie over dit bijzondere deel van Canada. Dit kustregenwoud strekt zich uit van het noorden van Vancouver Island tot de grens van Brits-Columbia met Alaska. Hier vindt u nog oerbos zoals dat in Europa helaas niet meer bestaat. Woudreuzen, mossen en schimmels zijn met elkaar in evenwicht en recent is ontdekt dat zij zelfs onderling communiceren. De bescherming van dit gebied laat helaas wel nog te wensen over. De houtlobby heeft in Canada zoveel invloed dat zelfs een 250 jaar oude woudreus buiten de nationale parken gewoon mag worden gekapt….

Het gaat gelukkig nog wel goed met de beren in het Great Bear Rainforest. Zo kunnen er zwarte beren, grizzlyberen en soms zelf de zeldzame witte ‘Spirit’ of Kermode beer op je pad komen. Voor iedereen die reist tijdens het zalmseizoen, vanaf eind augustus tot begin oktober, is er een extra bonus. Dan kun je beren in de rivieren zien die zalm vangen! Ikzelf was er in juli dus net iets te vroeg om dit spektakel mee te maken. Gelukkig zijn er ook buiten het zalmtrekseizoen genoeg beren te zien! Onze Great Bear Rainforest klanten van dit jaar september stuurden ons schitterende foto’s van het spektakel van de zalmtrek en ik kon het niet nalaten er een aantal te tonen. Met dank aan de heer Goos en de heer Bakker.

Bekijk de mooiste wildlife foto’s in het Great Bear Rainforest:

Mijn TOP 3 beste verblijf in het Great Bear Rainforest:

1. Knight Inlet LodgeKnight Inlet Lodge, lodge Canada
Dit is de beste plek om grizzly beren te zien buiten het zalmseizoen, nl. van mei t/m augustus. Dan is ook hier een sighting vrijwel gegarandeerd. Grizzly’s leven op het vaste land van Canada en komen in principe niet voor op Vancouver Island. Ik zag 2x 3 beren op slechts 1 overnachting… Knight Inlet Lodge is ook een fantastische plek om te verblijven: strak georganiseerd, gefocussed op wildlife viewing zonder overdreven luxe. Zij waren pioniers in ‘grizzly bear viewing’ en stonden aan de bakermat van hun bescherming door middel van ecotourism.  Het is recent in eigendom gekomen van First Nation inwoners.

2. Tweedsmuir Park Lodge
Tweedsmuir Park Lodge, lodge beren, lodge Canada

Voor iedereen die reist tijdens het zalmseizoen, vanaf eind augustus tot begin oktober, tip ik graag Tweedsmuir Park Lodge in de Bella Coola vallei. Vissende beren direct naast de lodge, fantastische natuurgidsen, topexcursie met de boot en grizzly’s op ooghoogte. Een echte fotografie hotspot! Ik was jammer genoeg op mijn reis net iets te vroeg ….  Ook fijn om te weten: uw verblijf draagt bij aan het behoud van de beren.

3. Zeilschip Island Roamer
Een heel andere manier om het Great Bear Rainforest te ontdekken is een verblijf aan boord van dit of een ander kleinschalige luxe zeilschip voor maximaal 12 personen. Een boot is de beste manier om dit onherbergzame gebied te verkennen. Eén van onze reizigers, de heer Bakker, verbleef in september aan boord van de Island Roamer en hij deelde de laatste spectaculaire foto’s van de fotoblog hierboven met ons.
Bekijk de fotoblogs voor nog meer tips voor het uitbreiden van uw reis:
Op mijn reis door Brits-Columbia kwamen er nog veel zoveel mooie plekken op mijn pad. Allemaal de moeite waard om uw reis mee uit te breiden! Bekijk deze fotoblogs voor een impressie.
Fotoblog – Jasper National Park, adembenemende natuur en wildlife
Fotoblog – Vancouver Island, bekekend om zijn fantastische whalewatching
Fotoblog – Vancouver, stad aan het water
Onze wildlife reizen naar Canada op een rij:
Hieronder vindt u de reizen die wij in het programma hebben. Geeft u aan welke uitbreidingen wij in uw maatwerkreis kunnen opnemen?
Canada: Beren & Zalm
Canada: Great Bear Rainforest per zeilschip
Canada: Orka’s & Grizzly’s per zeilschip

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten