Grizzly Knight Inlet relaxing

Canada: Beren & Zalm

richtprijs 2.995

Highlights van deze natuurreis:

 • Reis naar de grizzlyberen van het Great Bear Rainforest tijdens de zalmtrek.
 • Vlieg met een watervliegtuigje de uitgestrekte wildernis in naar het langste fjord voor de kust van Canada; Knight Inlet.
 • Met 50 beren in een straal van 10 km een optimale kans voor wildlife fotografie.
 • Deze reis is mogelijk van mei t/m oktober van 2 t/m 6 nachten vanaf € 1269,- p.p.
 • De zalmtrek begint echter pas vanaf eind augustus t/m oktober en is vaak 9 mnd van te voren al volgeboekt.
 • Breid uw reis uit met een 7-daagse selfdrive Vancouver Island vanaf €1095,- p.p..
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Fotografiereis, Privéreis
 • Reisperiode mei t/m okt.
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Canada: Beren & Zalm.

In een afgelegen deel van Brits-Columbia, tegenover Vancouver Island, begint het Great Bear Rainforest, het leefgebied van de grizzlybeer. Hier in de Knight Inlet krabben de beren hun rug aan eeuwenoude bomen. Hier zweeft de Amerikaanse zeearend,  door de knalblauwe lucht. Hier spelen de walvissen en bruinvissen in het water van het langste fjord van Brits-Columbia.  Een tocht langs afgelegen rivieren, bossen en baaien vergroten uw kennis over het gedrag van de grizzlybeer. En laten u getuige zijn van nóg meer spectaculaire diersoorten van Noord-Amerika. De grizzlybeer komt in principe alleen voor op het vaste land van Canada, op Vancouver Island vindt u alleen zwarte beren.

Deze onaangetaste natuur is het toneel voor uw reis van zes dagen.  Niet alleen grizzlyberen, maar ook orka’s of bultruggen, dolfijnen, zeearenden, bevers en zwarte beren vormen een welkome afwisseling. Van de lokale gidsen ervaart en hoort u uit eerste hand welke rol natuurbescherming speelt om dit fragiele en belangrijke ecosysteem en haar charismatische bewoners te behouden voor de toekomst.

Tijdens de zalmtrek, die normaal gesproken eind augustus begint  tot en met half oktober, kunnen er meer 50 beren gezien worden in de directe omgeving van de lodge. U zult hen uitgebreid vanaf de platforms gade slaan bij het vangen van de zalm. Tussendoor trekt u er met uw groep te voet of met de kayaks op uit, gaat u met de boot op whale watching of kunt u op een speciale excursie waarbij de Amerikaanse zeearend goed kan worden gefotografeerd.

Echter, ook in de andere maanden worden de grizzlyberen vrijwel iedere dag gezien, als ze zich langs de rand van de fjord te goed doen aan het gras, de bessen en de zeeschelpen.  Indrukwekkend om de dieren van zo dichtbij te kunnen observeren. Lees de blog van onze Wildlife Spotter. Deze reis is vanaf mei tot en met oktober als privébouwsteen te boeken voor 2, 3, 4, 5 of 6 nachten. Wij werken het reisprogramma eromheen graag voor u uit met een 7-daagse selfdrive Vancouver Island vanaf €1095,- per persoon.

Wilt u ook beren observeren als zij jagen op de zalm in de rivier tijdens de zalmtrek en wilt u iets meer luxe en comfort? De luxere Tweedsmuir Park Lodge is dan een goed alternatief.

 

Grizzly Knight Inlet relaxing

 

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Binnenlandse vlucht vanaf Campbell River
 • 1 overnachting Comfort Inn Campbell River inclusief ontbijt
 • Transfers vanaf Campbell River
 • 1-5 overnachtingen in Knight Inlet o.b.v. volpension incl. excursies
 • Engelstalige natuurgids ter plaatse, excursies en lezingen
 • Bijdrage aan het BearID Project. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Activiteiten en de meeste maaltijden en 5% GST belasting verplicht door Canadese overheid
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom voor een verblijf van 3 respectievelijk 5 dagen is mogelijk vanaf €1269,- of €2995,- per persoon o.b.v. een tweepersoonskamer. Eenpersoonskamertoeslag €600,- of €1470,-.
  PS: Een 6-daagse reis vanaf Vancouver tijdens de zalmtrek is mogelijk vanaf €4795,- per persoon. (Dit is inclusief binnenlandse vluchten vanaf Vancouver met overnachting, in aansluiting op internationale vluchten, eenpersoonskamertoeslag €2000,-.) Voor de zalmtrek, d.w.z. voor 31 augustus is dat €4450,- per persoon.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht, deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst Campbell River

  Vandaag komt u via All for Nature Travel (nog niet bij de reissom inbegrepen) of op eigen gelegenheid aan in het plaatsje Campbell River. Op de luchthaven wordt u opgewacht en naar uw hotel in Campbell River gebracht voordat u de volgende ochtend vroeg met het watervliegtuigje doorvliegt naar de Knight Inlet Lodge. Wij kunnen een binnenlandse vlucht vanaf Vancouver voor u boeken of een huurauto waarmee u in ongeveer 5 uur naar Campbell River rijdt op Vancouver Island.

  Verblijf Comfort Inn Suites & Hotel in tweepersoonskamer o.b.v. logies/ontbijt.

 2. Dag 2 Per watervliegtuig naar de Glendale Cove

  Deze ochtend vertrekt u vroeg met het watervliegtuig naar de drijvende Knight Inlet Lodge. De lodge ligt 80 km ten noorden van Campbell River aan de langste fjord van de kust van Brits-Columbia. Dramatische bergtoppen eindigen hier in de Stille Oceaan….

  Glendale Cove is de plaats met de hoogste concentratie grizzlyberen van Brits Columbia. In het hoogseizoen (tijdens de zalmtrek) is het niet ongebruikelijk om meer dan 50 beren te observeren binnen een straal van 10 km van de lodge. Echter ook buiten het zalmseizoen zijn er genoeg beren te zien. Vanaf april verzamelen de beren zich hier na hun winterslaap om zich te goed te doen aan het riet, de vetplanten, grassen en zeeschelpen. Het basisvoedsel van de beren om weer op krachten te komen. De berenmoeders met hun pasgeboren jongen komen hier dan ook. In de zomer zorgt de bessenoogst ervoor dat er nog steeds een aantal beren per dag worden gezien. In het voorjaar en de zomer worden de beren tot op zekere afstand vanaf de boot geobserveerd.
  Vanaf eind augustus worden de ‘viewing platforms’ het meest interessant omdat men vanaf daar een goed uitzicht heeft op de beren die zalm vangen in de Glendale River, waar vanaf dat moment honderdduizenden zalmen de rivier opzwemmen om te eitjes af te zetten. In de middag staat uw eerste bezoek aan het platform gepland.

  Verblijf bij Knight Inlet Lodge in tweepersoonskamer o.b.v. volpension inclusief activiteiten.

 3. Dag 3 Beren, zalm en nog veel meer….

  Deze ochtend reist u na het ontbijt met het watervliegtuigje terug naar Campbell River waar u om ongeveer 11:00 uur aankomt. Bij aankomst wordt u weer opgewacht en naar de luchthaven of uw hotel gebracht voor het vervolg van uw reis.

  Verblijft u meerdere dagen bij Knight Inlet dan zien uw dagen er als volgt uit:

  Er zijn 2 ´viewing platforms´ gesitueerd een aan iedere kant van de Glendale River, De platforms zijn veilig en geschikt voor maximaal 12 personen. Iedere sessie duurt 2 uur, dus neemt u warme kleren mee… (Iedere reiziger heeft aanspraak op ´viewing platform´ sessie per dag.)
  Naast het zien van de beren worden er vele andere excursies georganiseerd. Bij aankomst in de lodge wordt het programma doorgesproken en kunt u uw voorkeuren aangeven. De volgende activiteiten kunnen afhankelijk van het weer worden ingepland:

  • Marine Wildlife Tour ; U kunt hier zeehonden, zeeleeuwen, bruinvissen, dolfijnen en soms walvissen zien. Vanaf juli is het mogelijk om orka’s te zien en wordt de beroemde Johnston Strait aan het programma toegevoegd. Houdt u er wel rekening mee dat u dan 10 uur onderweg kunt zijn. In september komen hier nog eens de bultruggen bij….
  • Naast de bovengenoemde boottocht, is het ook mogelijk om de verschillende zeearmen per boot te ontdekken of in het Knight Inlet fjord te blijven.
  • Vogelexcursie naar de zeearend en andere vogelsoorten
  • U kunt er ook te voet op uit trekken met uw natuurgids
  • Een aanrader zijn de kajakexcursies, die een goede mogelijkheid bieden om in eigen tempo het wildlife te observeren, al lenen die zich minder voor fotografie.

  In de avonden kunt u diverse presentaties van de lodge bijwonen over het wildlife en hun bijdrage aan natuurbescherming.

  Verblijf bij Knight Inlet Lodge in tweepersoonskamer o.b.v. volpension inclusief activiteiten.

 4. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Het is zeker de moeite waard om uw reis te verlengen met een paar nachten in Vancouver met zijn omringende fjorden en prachtige bergtoppen. Trek er op uit in Stanley Park en bezoek het Museum of Antropology, voor een dieper inzicht in de First Nation cultuur. Of reserveer een tafeltje bij restaurant Salmon n’Bannock voor een origineel First Nation diner. Voor een nog langer verblijf adviseren wij onze 7-daagse selfdrive Vancouver Island vanaf €1095,- per persoon. Verblijf in de Outer Shores Lodge of verleng uw reis met het Great Bear Rainforest per zeilschip. Wij werken graag een compleet programma op maat voor u uit.

Beer bij Knight Inlet Lodge
Knight Inlet Lodge vanuit de lucht
Beren bij Knight Inlet Lodge
Grizzlybear watching excursie Knight Inlet ©All for Nature Travel
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Knight Inlet lodge in de Knight Inlet van Brits-Columbia:

Of verblijf in de qua duurzaamheid en comfort vergelijkbare Great Bear Lodge verder naar het noorden in het Great Bear Rainforest:

reis grizzly beren, reis zalmtrek, reis Brits Columbia

Of kies voor een upgrade: Tweedsmuir Park Lodge in Tweedsmuir Provincial Park in de buurt van Bella Coola in Brits-Columbia

Tweedsmuir Park Lodge, lodge beren, lodge Canada

Tip! Voor de echte berenliefhebber bevelen wij Spirit Bear Lodge aan in het hoge noorden van het Great Bear Rainforest. Het land van de zeldzame Spirit Bear, officieel een zwarte beer met een witte vacht. De lodge is eigendom van de First Nation Indianen. De beste tijd om de Spirit of Kermode beer te zien is van augustus t/m oktober. Vanaf € 2495,- per persoon voor 4 dagen, inclusief vlucht vanaf Vancouver. Deze moet echter een jaar van tevoren worden geboekt.

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

Kleding
Regenjas met capuchon, regenbroek (waterdicht), rubberen laarzen (erg belangrijk), schoenen (zachte zolen), warme jas, warme sweater, warme muts, warme handschoenen of wanten, thermo ondergoed (lang), sokken (minstens 2 paar van wol), lange mouwen shirts/ coltruien , sandalen of waterschoenen (voor hot springs), t-shirts (basislaagje), ondergoed, lange broeken en korte broeken, badkleding (voor hot springs)

Persoonlijke items
Zonnebril, reserve brillen, toiletartikelen, zonnebrandcrème, pet, navulbare waterfles, medicijnen (labellen), paspoort, verzekeringspapieren en kopie, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer

Optioneel
Extra (bad/strand) handdoek, camera en memory kaart, extra camera batterij of accu, tijdschriften, schrijfblok, verrekijker, wereldstekker, dagrugzak (voor excursies), zak- of hoofdlamp, wandelstokken, money-belt , EHBO-set

PS: Voor het verblijf op het vaste land raden wij wel bergschoenen aan in plaats van rubberen laarzen. Regenkleding en ook rubberen laarzen zijn eventueel te huur bij de Knight Inlet Lodge

Aanvullende informatie:

 • Regenkleding: De regenkleding moet compleet waterdicht zijn om comfortabel te zijn in winderig en natte weersomstandigheden.
 • Rubberen laarzen: Rubberen laarzen zijn essentieel. Wandelschoenen worden niet aanbevolen. De rubberen laarzen moet comfortabel zijn. U heeft deze schoenen dagelijks aan, wanneer we bijvoorbeeld aan wal gaan en gaan wandelen in het natte bos. De rubberen laarzen moeten groot genoeg zijn zodat u ook nog een extra paar sokken aan kan doen wanneer het koud is. Het is mogelijk om een paar laarzen te lenen, hiervoor hebben wij dan wel uw maat van te voren nodig.
 • Handdoeken en vuile was: Wees u er van bewust dat er geen wasmachine aanwezig is op het zeilschip. Aan het begin van de reis ontvangt u twee handdoeken en een badhanddoek. Voelt u zich vrij om zelf nog een extra handdoek mee te nemen.
 • Bagage: Er kunnen geen koffers meegebracht worden op het zeilschip en vragen u om zachte koffers/reistassen mee te nemen.
 • Kleding lagen: Draag uw kleding in laagjes om goed in te spelen op weersveranderingen. Vergeet ook niet uw muts en handschoenen.
 • Zeeziekte: Als u zich zorgen maakt over zeeziekte dan raden wij u aan om contact op te nemen met uw dokter. Hij kan u medicatie voorschrijven ter preventie. Er wordt zelden in ruig water gevaren, en we leggen elke nacht aan in een baai of haven.
 • Muggen: Anti-muggenspray is soms wenselijk bij de BC kust, maar een pet met een beschermgaasje is niet nodig.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid. U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

De munteenheid in Canada is de Canadese dollar (C$ afkorting CAD). Gelieve voor de gangbare wisselkoersen uw bank of wisselagent te raadplegen. De belangrijkste valuta kunnen in de steden gemakkelijk worden ingewisseld. In de kleine kustplaatsjes die het schip aandoet kan wisselen of het gebruik van een credit card nog wel eens problemen opleveren. Het is in afgelegen gebieden dus aan te bevelen om contant geld bij u te hebben.

Banken en wisselkantoren hanteren de beste wisselkoers. Wisselkantoren zijn te vinden in de winkelcentra van de grote steden, op vliegvelden en er zijn enkele bureaus aan de Canadees-Amerikaanse grens. Sommige hotels, restaurants, warenhuizen en winkels accepteren Amerikaanse dollars, maar tegen een slechte koers.

Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn geaccepteerd in de grote steden, en luxe restaurants, en in de grotere steden kunt u ook pinnen. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Van juni tot half oktober is het weer in Canada prettig, juli en augustus zijn de ideale reismaanden. Eigenlijk is het weer een beetje te vergelijken met dat van Scandinavië. De temperatuur ligt overdag tussen 15 en 22 graden, bossen zijn weelderig groen, rivieren en meren fris en helder. Het blijft ook lang licht dus kun u in deze periode veel buiten zijn. Rond mei en oktober, de lente en herfst, is kouder, tussen 8 en 16 graden overdag. Vanaf eind oktober tot mei is het winter. Op de Stille Oceaan is er een verscheidenheid aan constante weersveranderingen. Tijdens de zeiltocht is een mix van zonneschijn, regen en wind te verwachten.

De overheid van Canada heeft besloten dat er, met ingang van 15 maart 2016, een zogeheten Electronic Travel Authorization (ETA) benodigd zal zijn voor reizigers die voorheen zonder visum het land konden in reizen. Deze regel geldt ook voor mensen met de Nederlandse en Belgische nationaliteit. De ETA voor Canada is geldig voor vijf jaar, voor meerdere inreizen en om deze aan te vragen is geen bewijs van de reis nodig.

Maak voor uw vertrek ook een aantal kopieën van uw paspoort, bankpasjes en verzekeringspapieren en laat deze achter bij familie of vrienden in Nederland. Stop ook een of meerdere kopieën op verschillende plekken in uw bagage. Dat vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies onderweg.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Canada valt in zes verschillende tijdzones. Het tijdsverschil tussen Canada en Nederland varieert van 4,5 uur tot 9 uur.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering. Wij raden u aan om tenminste 6 weken voor vertrek contact op te nemen met LCR; enkele vaccinaties hebben een langere inwerktijd nodig om effectief te kunnen werken.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.
Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner