Op de helemaal onderaan genoemde reizen van All for Nature Travel heeft u een grote kans om de Iberische lynx te spotten.

De Iberische lynx wordt gezien als de zeldzaamste katachtige op deze wereld. Hij wordt ook wel pardellynx genoemd en hij komt enkel in afgelegen gebieden op het Iberisch schiereiland d.w.z. Spanje en Portugal voor.

De Iberische lynx moet niet worden verward met zijn naaste verwante, de Euraziatische lynx, die grote delen van Noord-Europa en Azië bewoont. Dit is een zeer schuwe nachtelijke jager, die extraam zelden in het wild gezien wordt. De Iberische lynx is met een gewicht van 10-13 kilogram beduidend kleiner dan de Euraziatische lynx, maar wordt wel regelmatig gezien op onze reis.lynx Spanje, Iberische Lynx reis

De Iberische lynx was met een populatie van minder dan 100 individuen in 2002 nagenoeg uitgestorven. Door middel intensieve bescherming door middel van verschillende projecten is de kat op de valreep gered. In verschillende gebieden in zowel Spanje als Portugal werd de Iberische lynx geherintroduceerd. Mede hierdoor is het aantal in de afgelopen jaren gestegen. Momenteel wordt de totale lynxenpopulatie geschat op meer dan 1.000 dieren (telling 2021). Dit betekent echter niet dat deze soort voor altijd gered is. Door het nog steeds lage aantal individuen is de soort erg kwetsbaar. Veel bedreigingen die tot 2002 voor een dalende populatie zorgden zijn nog steeds aanwezig. Zo wordt de konijnenpopulatie in het leefgebied van de Iberische lynx geteisterd door verschillende ziekten. Aangezien het voedsel van de kat voornamelijk uit konijnen bestaat, is dit ook een probleem voor de lynxenpopulatie. Ook het krimpende leefgebied door wegen en andere infrastructuur vormen een probleem. Fatale aanrijdingen zijn hier ook een gevolg van.

U kunt de Iberische lynx zien op onze reis in Spanje naar Coto Donaña National Park en in de Sierra Morena, waar sinds 2014 meer dan 100 lynxen zijn geherintroduceerd. Op de hieronder genoemde groepsreis is hij tot nu toe altijd nog gezien.

Meest gezien in:Spanje

Uw kans om de Iberische lynx in het wild te zien

lynx Spanje, Iberische Lynx reis

  Spanje: Land van de Iberische Lynx

  5 dagen

  Highlights van deze natuurreis: Een unieke safari in Europa. Ontdek en fotografeer de rijkdom aan dieren van Zuid-Spanje. Ga onder begeleiding van experts op zoek naar de zeldzame Iberische lynx. Draag bij aan zijn bescherming d.m.v. duurzaam toerisme en verblijf…

  0
  Gebaseerd op 0 Review

  All for Nature Travel

  image description

  Ultieme wildlife beleving

  Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

  image description

  Kleinschaligheid

  Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

  image description

  Bijdrage aan de natuur

  Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

  WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner