Tanzania: Ruwe Diamanten van het Zuiden

“Alleen door deze parken en haar wildlife te bezoeken en bij te dragen aan het creëren van inkomsten uit natuurbescherming kunnen wij hen behouden voor de toekomst” Annemiek van Gijn, oprichter All for Nature Travel

  • Ga op privésafari in de uitgestrekte wildernis in het zuiden van Tanzania
  • Bezoek Ruaha- en Selous National Park, de twee grootste en minst bezochte parken
  • Hier heeft u de natuur nog voor uzelf alleen
  • 10% van de wereldwijde leeuwenpopulatie leeft in Ruaha National Park
  • Selous herbergt de grootste populatie wilde honden van Afrika
  • Ga op ‘game drive’, ‘night drive’, boot- en wandelsafari en wordt betrokken bij het Ruaha Carnivore Project
  • 7 dagen, privésafari, vertrek het hele jaar door, vanaf € 5895,- p.p..

Uw natuurreis in het kort:
Uw reis begint in Dar es Salaam waarna u doorvliegt naar Ruaha en Selous National Park waar u 3 nachten in ieder park verblijft voordat u weer terug vliegt naar Dar es Salaam. Alleen Selous heeft al de grootte van Zwitserland, Selous-buffalo-from-the-air-RRbeide parken te samen vormen de laatste ongerepte wildernis van Tanzania. De lodges waar u verblijft hebben respectievelijk 6 en 8 tenten en u kunt hier nog op safari zonder andere mensen tegen te komen… Uw dagen zijn gevuld met safari’s op allerlei manier; op ‘game drive’, boot- of wandelsafari en u kunt er zelfs in het donker op ‘night drive’ gaan, de tijd van de dag dat roofdieren gaan jagen.

Selous is sinds 1986 een UNESCO Werelderfgoed. In deze parken kunnen grote roedels leeuwen en wilde honden nog ongestoord jagen en u vindt hier dan ook de grootste populaties. Leeuw Ruaha National ParkNaast 10% van de wereldwijde populatie leeuwen heeft Ruaha ook de grootste populatie olifanten ter wereld. Meer dan 20.000 olifanten komen hier voor.

Beide parken bieden een veel grotere diversiteit aan ecosystemen dan de Serengeti, waardoor hier ook veel meer diersoorten voorkomen. Ook bijzondere soorten als de Roan- en sabelantilope ziet u hier en bijna 600 verschillende soorten vogels. Kortom, Ruaha en Selous bieden u een garantie op spectaculaire wildlife sightings in de ongerepte natuur!

Roho-ya-Selous-bedroom-exteriorBijzonder overnachten op uw natuurreis
Roho ya Selous ligt in het hart van Selous National Park en is in augustus 2017 geopend.
De eigenaar is winnaar van de prestigieuze ‘Tourism for Tomorrow Award’ voor hun leidende rol in duurzaam toerisme.
U verblijft in een van de 8 zeer ruime en luxueus opgezette safaritenten, die zijn voorzien van de laatste technische en duurzame snufjes om de warmte te controleren. In Ruaha overnacht u in het gerenommeerde Kwihala Tented Camp.

Reisperiode:
Het hele jaar door met uitzondering van april en mei. De beste reistijd is het droge seizoen van juni t/m oktober.

Reissom privésafari (bij 2 personen):
Vanaf € 5895,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer, exclusief internationale vlucht Dar es Salaam. Inclusief 6 overnachtingen, interne vluchten, een bijdrage aan het Ruaha Carnivore Project, alle maaltijden, parkgelden en activiteiten.
*Vraag ook naar de speciale openingsaanbieding voor Roha ya Selous: verblijf 6 nachten voor de prijs van 5!

Vraag hier het uitgebreide dagprogramma op.
Het is uiteraard mogelijk om uw reis uit te breiden en aan te passen, zoals u wenst. Wacht dacht u van onze reis Parels van de Serengeti. Of sluit uw reis af in luxe met strand op het eiland Zanzibar of het idyllische Mafia Island, een absolute aanrader! Ook de vluchten verzorgen wij graag.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).