wilde honden Selous

Tanzania: Ruwe Diamanten van het Zuiden

richtprijs 3.995

Highlights van deze natuurreis:

 • Ga op privésafari in de uitgestrekte wildernis in het zuiden van Tanzania.
 • Bezoek Ruaha- en Nyerere/Selous National Park, de twee grootste en minst bezochte parken.
 • Hier heeft u de natuur nog voor uzelf alleen.
 • 10% van de wereldwijde leeuwenpopulatie leeft in Ruaha National Park.
 • Nyerere NP herbergt de grootste populatie wilde honden van Afrika.
 • Ga op ‘game drive’, ‘night drive’, boot- en wandelsafari en werk mee aan de bescherming van grote roofdieren.
 • Deze reis kan zowel op 3 sterren of 4-sterrenniveau worden uitgevoerd.
 • Klik hier voor onze unieke All Asilia safari-aanbieding!
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode juni t/m maart (parken dicht van 15/3 t/m 31/5)
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Tanzania: Ruwe Diamanten van het Zuiden.

Uw reis door Tanzania begint in Dar es Salaam waarna u doorvliegt naar twee verschillende en minder bezochte nationale parken: Ruaha- en Nyerere National Park. In ieder park verblijft u 3 nachten voordat u weer terug vliegt naar Dar es Salaam. Alleen Nyerere NP heeft al de grootte van Zwitserland en is daarmee het grootste nationale park van Afrika. De meeste mensen kennen dit als Selous Game Reserve, in 2019 kreeg het een andere status en dus ook een nieuwe naam. Beide parken te samen vormen de laatste ongerepte wildernis van Tanzania. De lodges waar u verblijft zijn zeer kleinschalig en u kunt hier nog op safari gaan zonder andere mensen tegen te komen… Uw dagen zijn gevuld met safari’s op allerlei manieren; op ‘game drive’, boot- of wandelsafari. In Usangu Camp kunt u zelfs in het donker op ‘night drive’ gaan en meewerken aan de bescherming van grote roofdieren door zelf uw eigen cameraval te plaatsen….

In deze parken kunnen grote roedels leeuwen en wilde honden nog ongestoord jagen en u vindt hier dan ook de grootste populaties. Naast 10% van de wereldwijde populatie leeuwen heeft Ruaha ook de grootste populatie olifanten ter wereld. Meer dan 20.000 olifanten komen hier voor. Nyerere is sinds 1986 een UNESCO Werelderfgoed.

Beide parken bieden een veel grotere diversiteit aan ecosystemen dan de Serengeti, waardoor hier ook veel meer diersoorten voorkomen. Ook bijzondere soorten als de Roan- en sabelantilope ziet u hier en bijna 600 verschillende soorten vogels. Kortom, Ruaha en Nyerere bieden u een garantie op spectaculaire wildlife sightings in de ongerepte natuur!

wilde hond, painted dog, selous np

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • 6 overnachtingen in een tweepersoonskamer cq tent incl. game drives & maaltijden
 • Engelssprekende lokale gids en chauffeur ter plaatse. De ‘game drives’ worden uitgevoerd met 6 personen. Op 4-sterren niveau heeft u uw eigen safari-auto met natuurgids.
 • Volledig verzorgd vervoer en interne vluchten, zoals omschreven in het dagprogramma
 • Parkgelden
 • Bijdrage aan het Ruaha Carnivore Project. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom op 3-sterrenniveau vanaf €3995,- per persoon en o.b.v. een tweepersoonskamer. Hoogseizoenstoeslag €400,- per persoon.
 • De reissom op 4-sterrenniveau vanaf €7195,- per persoon en o.b.v. een tweepersoonskamer. Hoogseizoenstoeslag €1200,- per persoon. Het verschil in prijs met het 3 sterrenniveau heeft niet alleen te maken met de kwaliteit van de lodges en de service. Bij Usanga Camp in Ruaha wordt u zelf ook direct betrokken bij natuurbescherming en krijgt u een bevoorrecht inzicht in hun werk.
 • Klik hier voor onze unieke All Asilia safari-aanbieding!
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht naar Dar es Salaam. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Ruaha National Park

  Vandaag komt uw vliegtuig aan op het internationale vliegveld van Dar es Salaam. U vliegt met een nationale vlucht direct door naar Ruaha National Park. Hier wordt u bij de airstrip opgewacht door de gids die u tijdens een game drive naar het kamp voorziet van informatie over het nationale park.

  Ruaha National Park
  Het tented camp waarin u verblijft is gelegen in het Ruaha National Park. Dit park is Afrika op zijn best; het herbergt grote concentraties wildlife en de meest ongerepte landschappen, zoals baobab bossen, uitgestrekte vlaktes en de mooiste rivieren. Slechts weinigen hebben dit zeer afgelegen park verkend. Usangu Camp ligt zelfs ook nog in een zeer afgelegen deel van het park, de Usanga Wetlands.

  Bij het kamp krijgt u een hartelijk welkom en wachten koude drankjes en een lekkere lunch terwijl u uitkijkt op de Mwagusi rivier op u. Hierna heeft u de tijd voor een siësta om tijdens de warmste uren van de dag rustig bij te komen van uw lange reis. Later in de  middag gaat u onder leiding van een professionele gids het park verkennen door een wandeling te maken of op game drive te gaan. Voor het diner bent u weer terug bij het kamp.

  Overnachting in de 3-sterren Ruaha River Lodge of het 4-sterren Usangu Expedition Camp o.b.v. volpension en incl. activiteiten.

 2. Dag 2 Verken Ruaha National Park

  De komende twee dagen gaat u uitgebreid op safari in Ruaha National Park. U heeft elke ochtend en middag een game drive of combineer beiden tot een dagtour door het park met een picknick als lunch.  De gidsen die u begeleiden kennen het park als hun broekzak en zijn zeker in staat om u de beste wildlife-ervaring te garanderen en inzicht te geven in het ingewikkelde ecosysteem  dat dit park bezit. Bent u geinteresseerd om een nacht in de bush door te brengen in een eenvoudig tented camp onder leiding van uw eigen natuurgids? Vraagt u dan naar de mogelijkheden.

  Verblijft u bij Ruaha River Lodge dan weet u zeker dat uw reis bijdraagt aan natuurbescherming middels de donatie aan het Ruaha Carnivore Project.

  Verblijft u bij Usangu Expedition Camp dan krijgt u daarnaast een bevoorrecht inzicht in natuurbescherming en werkt u mee aan het onderzoek van de grote carnivoren. Onder leiding van onze onderzoekers plaatst u uw eigen cameraval en u verzamelt gegevens voor het biodiversiteitsonderzoek. Naast de gewone ’game drives’ kunt u daar ook op ’night drive’ en op wandelsafari. U zult zien dat er een compleet nieuwe dierenwereld voor u opengaat. Tevens kunt u het naastgelegen Douglas Bell Eco Research Station bezoeken.

  Overnachting in de 3-sterren Ruaha River Lodge of het 4-sterren Usangu Expedition Camp o.b.v. volpension en incl. activiteiten.

 3. Dag 3 Verken Ruaha National Park

  Zie beschrijving dag 2

  Reist u op het 4-sterrenniveau dan adviseren wij om er twee nachten Jabali Ridge of Kokoko Camp aan toe te voegen dat in het wildrijke noordelijke deel van Ruaha NP ligt, voordat u doorvliegt naar Nyerere NP.

 4. Dag 4 Ochtendsafari en vlucht naar Nyerere/Selous

  In de ochtend heeft u tijd voor een laatste game drive in Ruaha National Park voordat u naar de airstrip wordt gebracht en naar Nyerere National Park, voorheen Selous Game Reserve, vliegt.
  Nyerere is compleet anders dan het Ruaha National Park. Een groot oppervlak van het gebied wordt in beslag genomen door uitgestrekte moeraslanden en een groot netwerk van rivieren. Er zijn hier echter ook uitgestrekte vlaktes en bushlands te vinden.
  Bij de airstrip wordt u weer opgewacht door een gids die u onder het genot van een game drive naar uw camp brengt waar u van een lekkere lunch kunt genieten. Hierna heeft u de tijd om in uw tent of bij het zwembad bij te komen van de reis voordat u in de namiddag weer op safari gaat. Een echte aanrader is de bootsafari. Op deze manier kunt u goed kennismaken met het park en komt u oog in oog met de nijlpaarden en krokodillen die het park rijk is. Geniet van een verfrissend drankje bij een ’sundowner’ op een mooie zandbank in de rivier.

  Overnachting in het 3-sterren Rufiji River Camp of het 4-sterren Roho ya Selous o.b.v. volpension incl. activiteiten.

 5. Dag 5 Verken Nyerere National Park

  De komende twee dagen gaat u op pad in het Nyerere National Park, het grootste nationale park van Afrika. U kunt uw dagen zelf indelen en kiezen uit verschillende activiteiten die door de lodge georganiseerd worden en bij de prijs inbegrepen zijn.

  Walking safari’s
  De walking safari’s zijn hier anders dan in Ruaha. U komt in aanraking met een heel ander ecosysteem. Zeker in de ochtend is het licht in Nyerere schitterend voor het maken van foto’s terwijl u met uw ervaren gids op pad gaat naar sporen van wilde dieren die de afgelopen nacht het kamp zijn genaderd.

  Boot safari’s
  In de ochtend en vroege avond zijn boot safari’s een unieke manier om wildlife te observeren dat bij de oevers van de rivier komt drinken.

  Vissen
  Voor visliefhebbers is het ook mogelijk de rivier op te gaan om te vissen. Dit is natuurlijk heel anders dan het vissen dat u in Nederland gewend bent. Het gaat hierbij om catch-and-release fishing.

  Game drive’s
  U kunt er natuurlijk ook elke dag voor kiezen om onder leiding van een ervaren gids op game drive te gaan. Deze safari’s zijn ideaal om een groter gebied te verkennen waarbij u het grotere wild en roofdieren tegen zult komen. Het Nyerere National Park is het thuis van de grootste wilde honden populatie in Afrika en het spotten van een roedel kan een echt hoogtepunt van uw reis zijn.

  Overnachting in het 3-sterren Rufiji River Camp of het 4-sterren Roho ya Selous o.b.v. volpension incl. activiteiten.

 6. Dag 6 Verken Nyerere National Park

  Zie beschrijving dag 5

 7. Dag 7 Laatste safari en einde van uw reis

  Er is in de ochtend nog tijd voor een laatste safari voordat u naar de airstrip wordt gebracht en naar het vliegveld van Dar es Salaam vliegt. Hier neemt u uw vlucht terug naar Nederland of België. U kijkt terug op een fantastische wildlife-ervaring.

 8. Uw reis verlengen? Naar de Serengeti of liever naar het strand?

  Het is uiteraard mogelijk om uw reis uit te breiden en aan te passen, zoals u wenst. Combineer de reis met Jabaili Ridge of bijv. Dunia Camp in de Serengeti of wat dacht u van onze reis Parels van de Serengeti? Verleng uw reis met een paar dagen strand in de heerlijke Lazy Lagoon Lodge voor de kust bij Dar es Salaam. Of sluit uw reis in luxe af met strand op het eiland Zanzibar bij Matemwe of Chumbe Island lodge. Voor een nog specialere afsluiting zonder de vele toeristen adviseren wij het idyllische Mafia Island. Een absolute aanrader! Ook de vluchten verzorgen wij graag.

Leeuw Ruaha National Park, Tanzania
Selous Buffels vanuit de lucht
Selous giraffen oversteek
Wilde honden Selous NP
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Deze reis kan worden uitgevoerd op 3 sterren niveau of op 4-sterren niveau. Alle lodges die wij hebben geselecteerd zijn kleinschalig en duurzaam opgezet en geven lokale mensen inkomsten uit het behoud van de natuur. Het prijsverschil is aanzienlijk, m.n. in het hoogseizoen.

Roho ya Selous Camp op 4 -sterrenniveau in Nyerere National Park

Of Rufiji River Camp op 3-sterrenniveau in Nyere National Park

Usangu Expedition Camp op 4- sterren niveau in Ruaha National Park

Of Ruaha River Lodge op 3-sterrenniveau in Ruaha National Park

Tip: Blijf langer in Ruaha NP en breidt uw reis uit met een paar dagen luxe in Jabali Ridge op 5-sterrenniveau in Ruaha NP of vraag naar het veel gunstigere 4-sterren Kokoko Camp, dat u ook voor uw eigen gezelschap kunt afhuren.

Jabali Ridge lodge, Asilia, Ruaha National Park, Safari Tanzania

Klik hier voor onze unieke All Asilia safari-aanbieding!

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan eenbetere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor (en als u de oceaan ingaat om te duiken of te snorkelen, houdt u er dan rekening mee dat uw zonnebrandcrème 100% biologisch afbreekbaar is ter bescherming van het koraal), een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor de trekking te voet is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Indien u in het winterseizoen reist adviseren wij u om ook warme kleding mee te nemen omdat de avonden en nachten fris kunnen zijn. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera en zaklamp niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Habari en dankuwel is Asante Sana in Swahili. Zanzibar eiland is islamitisch en wij adviseren vrouwen om een broek of rok over de knie te dragen als zij zich buiten het hotel bewegen.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Sinds 1 juni 2019 is het meenemen van plastic tasjes naar Tanzania niet meer toegestaan. Een uitzondering geldt voor het afsluitbare plastic zakje waar u uw vloeistoffen in bewaard. Deze neemt u immers ook weer mee terug naar huis.

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

 

De munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse Shilling. Traveller cheques en buitenlands geld kunnen worden gewisseld bij een van de banken, ‘bureaux de change’ of geautoriseerde hotels. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard met pincode en pinpas mee te nemen. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en in veel steden kunt u ook geld pinnen. Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. U mag zelfs geen Tanzaniaanse valuta in- of uitvoeren. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc.

Omdat Tanzania praktisch tegen de evenaar aan ligt is het in het gehele land gedurende het hele jaar warm. Gemiddeld liggen de temperaturen tussen de 23 en 32 graden. Lokaal kan het iets warmer of kouder worden. Tanzania kent een regenseizoen dat tussen eind oktober en begin december aanvangt en doorloopt tot medio mei. In de Serengeti is dat van november tot en met april, waarbij de meeste neerslag in maart en april valt. Dit betekent echter niet dat u hier dan niet heen zou moeten gaan. Dit groene seizoen is vaak heerlijk rustig en het is mooi om de jongen van de wildebeesten gade te slaan die in februari/maart, in een periode van enkele weken, worden geboren.

De warmste maanden zijn september, oktober en januari en de koelste maanden juni, juli en augustus. In deze maanden kan het ook erg koud zijn op de rand van de Ngorongorokrater.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor Tanzania is verplicht.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is + 3 uur. In de winter is het 2 uur later in Tanzania dan in Nederland en België en in onze zomer 1 uur i.v.m. zomer- en wintertijd.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

 

Tanzania is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u uw veiligheid vergroten:

 • Reis altijd onder begeleiding van een gids die op de hoogte is van de lokale situatie en luister naar zijn advies.
 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Homoseksualiteit is strafbaar in Tanzania. Er staan zware gevangenisstraffen op. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner