Iedere reis van All for Nature draagt direct bij aan natuurbescherming. All for Nature heeft er voor gezorgd dat er, sinds haar oprichting, al meer dan €1.000.000 werd geïnvesteerd in natuurbehoud. Maakt u onderstaande reis met ons, dan ondersteunt u het Ruaha Carnivore Project.

Het Ruaha Carnivore Project (RCP) maakt deel uit van een onderzoeksteam van de Oxford universiteit en is in 2009 opgericht om strategieën te ontwikkelen om de grote carnivoren in de regio rondom Ruaha te beschermen. Deze geweldige wildernis in Tanzania is het thuis van 10% van de totale leeuwenpopulatie op deze wereld, een van de vier overgebleven grote populaties cheeta’s in Afrika en de op twee na grootste Afrikaanse wilde honden populatie in de wereld. Het belang van de bescherming in dit gebied is dus niet te onderschatten, zeker niet als wordt gekeken naar de doorgaande afname in aantal van deze diersoorten.

Ook in Ruaha worden de populaties carnivoren bedreigd. Het gaat hierbij vooral om het human/wildlife conflict dat optreed buiten de grenzen van het nationale park waar veel mensen wonen. Ondanks het globale belang van deze populaties zien lokale mensen vaak geen waarde in de aanwezigheid van de roofdieren. Rondom Ruaha National Park vinden hierdoor veel grote jagers de dood door mensen. De mensen doen dit deels begrijpelijk om zichzelf en hun vee te beschermen. Daarnaast is er nog weinig onderzoek gedaan naar de populaties roofdieren in dit gebied, waardoor goede strategieën ter bescherming soms lastig ontwikkeld kunnen worden.

Het werk van het Ruaha Carnivore Project bestaat hoofdzakelijk uit de volgende twee acties:

    • Het verzamelen van data over de populatiegrootte van de verschillende roofdieren en ecologie in dit gebied om goed aangepaste beschermingsstrategieën te kunnen ontwikkelen.
    • Nauw samenwerken met de lokale bevolking om het human/wildlife conflict te verminderen. Hierbij wordt ervoor gezorgd dat zowel het wildlife als de lokale bevolking van maatregelen profiteren.

Meer weten over de leeuw en zijn bedreigde status? Bezoek onze leeuw wildlifepagina.

Ondersteun het Ruaha Carnivore Project met uw reis

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner