klik op het kaartje om te vergroten

Deze unieke archipel is één van ’s werelds meest bijzondere ‘wildlife’ bestemmingen en te vinden op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.

Door het ontbreken van enige vorm van schuwheid zijn de nesten van de blauwvoetgenten en fregatvogels naast de paden te bewonderen. Zeeleguanen warmen zich aan de zon op de vulkanische rotsen en duiken plots in het water. Reuzenschildpadden ziet u als grote stippen op de berghellingen liggen. Zeeleeuwenwelpen zwemmen en spelen onder water met snorkelaars. Hier bewondert u ook zeeschildpadden, roggen en haaien die zich mengen met een groot scala aan kleurrijke vissen.

In 1835 zette Charles Darwin voet aan wal op de eilanden van de Galápagos. Zijn bevindingen en publicaties waren de basis voor de evolutietheorie. Nog steeds blijven de Galápagoseilanden een levend laboratorium voor evolutie, waar vogels en dieren geen angst kennen voor mensen. De archipel bestaat officieel uit 13 eilanden die ieder hun eigen biodiversiteit kennen. De schepen doen diverse routes aan met ieder hun eigen wildlife hoogtepunten in de verschillende maanden van het jaar. Wij adviseren u graag. Hieronder een klein overzicht van de belangrijkste eilanden:

Floreana
De kleinste van de bewoonde eilanden. Floreana was het eerste eiland dat werd bevolkt, maar het is nog steeds een hele kleine hechte gemeenschap. Een bezoek aan dit betoverende eiland gaat over traag toerisme, over de Galápagos zoals het vroeger was, over piraten, liefde en mysterieuze legendes. Bij een bezoek aan Floreana draagt u bij om deze kleine gemeenschap in stand te houden en dit waardevolle gebied en zijn unieke omgeving te beschermen.

Isabela
Dit is niet alleen de grootste, maar ook vulkanisch meest actieve eiland in de keten. Op dit eiland krijgt u een goed beeld van het ontstaan van deze bijzondere archipel. Het heeft vijf actieve vulkanen en het is mogelijk om te wandelen op twee na grootste vulkanische krater ter wereld, de Sierra Negra. Zeer indrukwekkend!

Op Isabela vindt u ook de dieren die geen angst voor mensen kennen en waar de Galápagos zo beroemd om is: reuzenschildpadden, haaien, zeeleguanen, zeeleeuwen, mantaroggen, evenals pinguïns en flamingo's (dit is de enige plaats in de wereld waar u beide vogels tegelijkertijd kunt zien….).

Santa Cruz
Santa Cruz is het belangrijkste eiland van de Galápagos met de haven van Puerto Ayora, de belangrijkste verbinding tussen de eilanden en het vasteland. Ondanks deze functie heeft de natuur ook nog steeds heel veel te bieden en het is de thuishaven van de Charles Darwin Foundation. Buiten de witte stranden en rotsformaties zijn ook de hooglanden erg mooi. U zult enorme lavatunnels ontdekken en andere gebieden die gevormd zijn door de vulkanische activiteit waar de eilanden beroemd om zijn.

San Cristobal
Na Santa Cruz het dichtstbevolkte eiland. Het heeft zijn eigen interpretatiecentrum en als enige eiland, een zoetwatermeer.

Genovesa
Ook wel het vogeleiland genoemd. Grote broedkolonies van de 3 verschillende soorten genten en de fregatvogels zijn hier te vinden. Een waar spektakel. Het is verafgelegen en wordt dan ook minder vaak aangedaan door de schepen. Een groot pluspunt wat ons betreft.

Espaňola
Is ook ver afgelegen en een van de oudste eilanden van de archipel. Het is m.n. interessant van maart t/m december als de Galapagos reuzenalbatros hier zijn nest heeft.

Beste reismaand:Het hele jaar door

De mooiste wildlife reizen naar de Galápagos voor u geselecteerd

Galapagos reis, Galapagos avontuur

  Ecuador: Galápagos Island Hopping

  7 dagen

  Highlights van deze natuurreis: Unieke 7-daagse internationale groepsreis naar de eilanden van de Galápagos. Een UNESCO Werelderfgoed waar dieren geen angst kennen voor mensen. U verblijft aan land op 3 verschillende eilanden Santa Cruz, Isabella en het ongerepte Floreana. 6-daagse…

  0
  Gebaseerd op 0 Review
  reuzenschildpad Galapagos © All for Nature Trave

   Ecuador: Galápagos Avontuur

   6 dagen

   Highlights van deze natuurreis: 6-daagse privéreis met verblijf in duurzame 3 sterren lodges op de eilanden zelf. Betreed een paradijs waar dieren geen angst kennen voor mensen en draag bij aan het behoud. Bezoek 3 verschillende eilanden met ieder een…

   0
   Gebaseerd op 0 Review
   Reuzenotters, Napo Wildlife Center, Yasuni, reis Ecuador

    Ecuador: Wildlife of the Andes, Amazon & Galapagos

    15 dagen

    Highlights van deze natuurreis:   Observeer het rijke dierenleven van Ecuador in vier verschillende ecosystemen. Maak kennis met het wildlife en de indianencultuur in de hooglanden van de Andes. Ga op zoek naar 132 soorten kolibri’s in het nevelwoud. Ontdek…

    0
    Gebaseerd op 0 Review
    iguana, reis Galapagos

     Galápagos: Biodiversiteit in Darwin’s voetsporen

     7 dagen

     Highlights van deze natuurreis: Ontdek de Galapagoseilanden op duurzame wijze en zorg ervoor dat de natuur intact blijft voor toekomstige generaties. Reis mee aan boord van een kleinschalig schip, dat bekend staat om zijn bijdrage aan het behoud van deze…

     0
     Gebaseerd op 0 Review

     All for Nature Travel

     image description

     Ultieme wildlife beleving

     Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

     image description

     Kleinschaligheid

     Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

     image description

     Bijdrage aan de natuur

     Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

     WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner