zeeleeuwen op bankje Villamil ©All for Nature Travel

Ecuador: Galápagos Island Hopping

richtprijs 2.895

Highlights van deze natuurreis:

 • Unieke 7-daagse internationale groepsreis naar de eilanden van de Galápagos.
 • Een UNESCO Werelderfgoed waar dieren geen angst kennen voor mensen.
 • U verblijft aan land op 3 verschillende eilanden Santa Cruz, Isabella en het ongerepte Floreana.
 • 6-daagse privéreis met verblijf in duurzame 3 sterren lodges op de eilanden zelf.
 • Op deze manier zorgt u ervoor dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
 • Reuzenschildpadden, haaien, zeeleguanen, zeeleeuwen, vele soorten vogels en pinguïns kruisen uw pad.
 • U snorkelt een hele dag bij het naburige eiland Santa Fe bekend om zijn een rijke onderwaterwereld.
 • Het vertrek is het hele jaar door gegarandeerd en ideaal in te passen in een langere reis naar Ecuador.
 • Reis in een kleine groep van min. 2 en max. 16 personen.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Groepsreis
 • Reisperiode hele jaar door
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Ecuador: Galápagos Island Hopping.

De Galapagoseilanden zijn één van ’s werelds meest bijzondere ‘wildlife’ bestemmingen en te vinden op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. U verblijft niet op een cruise, maar op de eilanden zelf onder leiding van een natuurgids. De meest duurzame vorm van toerisme hier, waar ook de lokale bevolking veel meer profiteert dan op een cruise. Als onderdeel van dit landprogramma bezoekt u vier verschillende Galápagoseilanden, ieder met zijn eigen unieke hoogtepunten en dierenleven.
Na aankomst op de luchthaven van Baltra wordt u naar Santa Cruz gebracht. Dit is het belangrijkste eiland van de Galápagos met de haven van Puerto Ayora, de belangrijkste verbinding tussen de eilanden en het vasteland. Ondanks deze functie heeft de natuur ook nog steeds heel veel te bieden met haar beboste hooglanden en het is de thuishaven van de Charles Darwin Foundation. Vanuit hier trekt u er met een lokale visser op uit om een hele dag te snorkelen en zwemmen bij het Mariene Reservaat bij Santa Fe. Haaien, roggen en zeeschildpadden laten zich zien in een schitterend decor van turquoise zee met parelwitte stranden.
Na 2 dagen reist u per speedboot naar Floreana, het kleinste en meest ongerepte van de bewoonde eilanden. Een bezoek aan dit betoverende eiland gaat over traag toerisme, over de Galápagos zoals het vroeger was, over piraten, liefde en mysterieuze legendes. Op dag 5 reist u weer per speedboot door naar het eiland Isabela. Dit is niet alleen het grootste, maar ook vulkanisch meest actieve eiland in de keten. Op dit eiland krijgt u een goed beeld van het ontstaan van deze bijzondere archipel. Het heeft vijf actieve vulkanen en u zult wandelen op twee na grootste vulkanische krater ter wereld, de Sierra Negra! Op dag 7 reist u weer terug naar Baltra voor uw vlucht terug naar het vaste land.

 

 

 

Galapagos reis, Galapagos avontuur

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Transfers vanaf Baltra op de Galapagos
 • 6 overnachtingen in tweepersoonskamer op 3-4 sterren niveau
 • Maaltijden zoals aangegeven in het dag tot dag overzicht
 • Reis in een kleinschalige internationale groep met Engelstalige natuurgids/reisleider ter plaatse. ( Min 2 -Max. 16, en gemiddeld 5-8 reizigers)
 • Volledig verzorgd met transfers, excursies en activiteiten zoals omschreven in het dagprogramma
 • Bijdrage aan het Galapagosproject. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf € 2895,-  is per persoon en o.b.v. een tweepersoonskamer. Eenpersoonskamertoeslag €550,-.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht naar Quito en binnenlandse vlucht naar de Galapagos/Baltra. Deze boeken wij graag voor u, een ticket naar de Galapagos kost ca. €600,- per persoon.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • National Park fee’s Galapagos t.w.v. 200 USD p.p. met tourist transit card van 20 USD p.p..
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst Baltra op de Galapagoseilanden

  Deze ochtend komt u aan op Baltra in de buurt van Santa Cruz op de Galapagoseilanden. Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door onze gids die u de komende dagen begeleidt.

  Het kleine eiland Baltra was een militaire basis tijdens de Tweede Wereldoorlogen heeft al vele jaren het grootste vliegveld van de Galápagos. Op de luchthaven wordt u opgewacht door onze deskundige lokale gids en u begint meteen met uw Galapagos Avontuur. U wordt naar een speciale lounge gebracht van de luchthaven waar u uw kleding kunt verruilen voor uw badkleding. Meteen in het Itabaca Channel gaat u te water en verkent u het dierenleven en de onderwaterwereld al snorkelend en met de kayak. U kunt ook gebruik maken van de stand-up paddles. Blauwvoetgenten, pelikanen, rifhaaien en zeeleeuwen worden hier regelmatig gezien. Voor de lunch wordt u naar de hooglanden gebracht, het rijk van de reuzenschildpadden. Vervolgens reist u door naar de andere kant van het eiland voor de haven bij Puerto Ayora. U checkt in bij het hotel en maakt afspraken met de rest van de groep voor het diner in een van de vele restaurantjes.

  U verblijft een kleinschalig boetiekhotel, Ikala Galapagos, in het centrum van Puerto Ayora. Diner niet inbegrepen.

 2. Dag 2 Dagexcursie met de boot naar Santa Fe

  Vandaag trekt u er op uit met een lokale voormalige visser, een mooie kennismaking met de mensen die al sinds 1832 op de Galapagos wonen en tevens een mooie manier om lokale mensen inkomsten te geven uit het behoud van de natuur. U bent vandaag de hele dag op het water en kunt zwemmen en snorkelen naar hartelust terwijl u het naburige eiland Santa Fe bezoekt, waar een Mariene Reservaat is met een uitzonderlijke hoge biodiversiteit. Haaien, roggen en zeeschildpadden kunnen uw pad kruisen.

  Voor de lunch wordt gezorgd en aan het einde van de dag wordt u naar uw accommodatie in het havenstadje Puerto Ayora gebracht.

  U verblijft in een kleinschalig boetiekhotel, Ikala Galapagos, in het centrum van Puerto Ayora. Diner niet inbegrepen.

 3. Dag 3 Door naar Floreana

  Na het ontbijt neemt u een speedboat naar het afgelegen Floreana eiland. De overtocht duur ongeveer 2 uur. U checkt in bij de Lava Lodge met uitzicht op een van de mooiste en meest afgelegen baaien van de Galápagos. Dit is tevens ook de enige accommodatie hier. De rest van de ochtend kunt u het strand in de omgeving verkennen per kayak of paddle board. De gids neemt u mee voor lunch in het stadje. Een initiatief van onze lokale agent om meer inkomsten te genereren voor de mensen die hier wonen.

  In de middag staan zeeleeuwen op het programma. Na een wandeling van 30 minuten bereikt u La Loberia (zeeleeuwen broedplaats), hier kunt u snorkelen en zwemmen in het warme en heldere water samen met zeeschildpadden, zeeleeuwen en vele glinsterende vissen. Aan het einde van de middag keert u terug naar de lodge voor een lekkere warme douche en een diner in het dorp. Nachtactiviteit (als het weer het toelaat): sterren kijken.

  U verblijft in de duurzaam opgezette Floreana Lava Lodge op basis van volpension.

 4. Dag 4 Floreana Highlands

  Na het ontbijt vertrekt u naar de Floreana hooglanden en verkent u deze met de open bus (chiva), een perfecte, historische en comfortabele manier om het eiland te verkennen. Gedurende de reis zal de natuurgids wijzen op de dieren en neemt hij u mee in de geschiedenis van Floreana’s eerste inwoners.

  De hike begint bij Asilo de la Paz (Vredes haven). U loopt naar de historische plek, verkent piratengrotten, en bezoekt de zoetwaterbron die het hele eiland voorziet van drinkwater. Langs de weg kunt reuzenschildpadden tegenkomen. U verlaat Asilo de Paz en loopt naar beneden door een landelijk gebied waar de lokale bevolking hun producten verbouwen voor eigen consumptie. Dit is een fascinerend voorbeeld van hoe deze mensen overleefden op deze afgelegen plek. Eenmaal terug aan de kust kunt u het buitengewone schouwspel van de fregatvogels, die ’dansen’ als ze hun zoute vleugels in het verse water wassen, observeren.

  Van La Primavera gaat u verder naar Las Palmas, waar eerste permanente bewoner, de excentrieke Dr Ritter, gewoond heeft en is begraven. Aangekomen in 1926 geloofde deze Duitse arts dat een combinatie van lichaamsbeweging en het juiste vegetarisch dieet hij 150 jaar oud zou worden. Hij werd geen 150 jaar oud, maar zijn verhaal is een van de vele verhalen die het eiland rijk is. Op de terugweg hebben we een spectaculair uitzicht op de Floreana kustlijn en staat een speciale BBQ voor u gepland. In de middag, terug bij de lodge, kunt u weer snorkelen, kajakken en gebruikmaken van de stand up paddle (SUP).

  U verblijft in de duurzaam opgezette Floreana Lava Lodge op basis van volpension.

 5. Dag 5 Boottransfer naar Isabela Island

  Vandaag neemt u een vroege ochtend speedboot en gaat u naar het volgende eiland op het programma, Isabela.

  U begint uw Isabela avontuur met en wandeling op de Wetland Trail. U maakt kennis met de historie van het eiland en bezoekt een kolonie zeeleguanen. Als u geluk heeft ziet u wilde reuzenschildpadden grazen. De trail eindigt bij de Wall of Tears. Gebouwd door gevangenen van de Tweede Wereldoorlog onder leiding van de US-basis op het eiland. Uw gids geeft u graag meer uitleg… Onderweg is het mogelijk om een verfrissende duik te nemen.

  IN de middag staat een rondleiding door de Tintoreras, een groep kleine eilanden in de buurt van het dorpje Puerto Villamil. Hier kunt u bijna alles zien van de archipels iconische dieren: witpunthaaien, zeeleeuwen, schildpadden, roggen, pinguïns en natuurlijk pelikanen en blauwvoetgenten. U heeft de kans om te snorkelen in de baai – en wees niet verbaasd als sommige van de pinguïns of zeeleeuwen met u willen spelen in het water. Voor het diner dat niet is inbegrepen trekt u het zeer kleine stadje in…

  U verblijft in Hotel Isamar in een standaard twin room (inclusief ontbijt en lunch).

 6. Dag 6 Hiking Day

  Vandaag staat een grote hike (10-16 km) op het programma. U loopt naar de rand van de op een na grootste krater ter wereld. Alleen de Ngorongoro in Afrika is groter. Vulkaanuitbarstingen hebben de Galapagoseilanden gevormd en de vulkanen van Isabela zijn nog steeds actief. Uiteraard heeft u vanuit hier een fantastisch uitzicht over de archipel. Kijkt u uit naar de reuzenschildpadden en verschillende soorten vogels, waaronder de Galapagos velduil, die jaagt tussen de rotsen. Uw gids zal u alles vertellen over het ontstaan en ook andere vulkanen bezoeken. Tussen de middag heeft u lunch bij een lokale boerderij die zijn bestaan heeft op de rand van de krater.

  U verblijft weer in Hotel Isamar in een standaard twin room (inclusief ontbijt en lunch).

 7. Dag 7 Terug naar Santa Cruz en Quito

  Deze ochtend reist u op dezelfde manier weer terug naar Baltra als u bent gekomen; een boottocht en transfer via de haven van Santa Cruz Puerto Ayora. Afhankelijk van uw internationale vlucht kunt u terugvliegen naar Quito of Guayaquil.

  PS: Gezien het feit dat het weer niet altijd voorspelbaar is en u vertraging op kunt lopen, kunt u pas de volgende dag terugvliegen naar Amsterdam of Brussel. Ook de vluchten en de hotelovernachting in Quito of Guayaquil met transfers kunnen we graag voor u boeken.

 8. Uw reis verlengen? Met een langer verblijf in de Amazone?

  Wilt u nog langer genieten van het wildlife op de Galápagos? Of bezoekt u graag de Amazone en het hooggebergte van de Andes van Ecuador . Wij breiden uw reis graag uit en werken een aanvullend programma op maat voor u uit.

Galapagos Tropic
reuzenschildpad Galapagos © All for Nature Travel
Galápagos
Marine Iguana Galapagos ©All for Nature Travel
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Duurzaam boetiekhotel Ikala in Puerto Ayora op Santa Cruz

Hotel Isamar op het eiland Isabela

De Lava Lodge op het eiland Floreana

 

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

Wij raden u aan om comfortabele, ademende kleding mee te nemen. Katoenen kleding is echter ook prima. Draag uw kleding in laagjes; de ochtenden en avonden kunnen koel zijn, terwijl de middagzon zeer heet kan zijn. Afritsbroeken zijn hier een uitkomst. Neem ook warme kleding mee voor als het afkoelt. Voor de wandelingen adviseren wij u om comfortabele wandelschoenen mee te nemen. Draag dan een lange broek om u te beschermen tegen ongedierte. In de jungle is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt en in ieder geval geen felle kleuren. Een regen- en windjack mee komt van pas als een plotselinge regenbui u verrast. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage. In de stad wordt formele kleding aangeraden.

De wasservices in de hotels in de steden bieden u de mogelijkheid uw kleren te laten wassen. In de Amazone is het erg vochtig en kan het lang duren voordat uw kleren opgedroogd zijn, neem daarom een paar extra kledingstukken mee.

Zeker voor de Galápagoseilanden heeft u een goede bescherming nodig tegen de zon, maar ook in de rest van Ecuador bent u dicht bij de equator. Zonnebrandcrème met een hoge factor (en als u de oceaan ingaat om te duiken of te snorkelen, houdt u er dan rekening mee dat uw zonnebrandcrème 100% biologisch afbreekbaar is ter bescherming van het koraal), een goede zonnebril en een hoed of pet met brede rand zijn een vereiste. Ook een lichte katoenen sjaal of bandana zijn handig om mee te nemen. Deze kunt u ook aanschaffen op een lokale markt.

Vergeet vooral ook uw zwemspullen, verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet. Voor een goede voorbereiding op de Galápagoseilanden vragen wij u om ook de apart meegestuurde Galápagos Explorer Guide goed door te nemen.

Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer, EHBO-set, plastic tas (houdt uw spullen droog tijdens de regen), wereldstekker en zaklamp.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid. U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Hola en dankuwel is Gracias in het Spaans, de officiële voertaal van Ecuador.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u drinkwater tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’
Onze agent in Ecuador is ook lid van de organisatie Travelers Against Plastic.

De Galapagos is een plasticvrije zone en u wordt gevraagd geen plastic zakjes en flessen mee te nemen.

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

De munteenheid is de Amerikaanse dollar. Gelieve voor de gangbare wisselkoersen uw bank of wisselagent te raadplegen. De 100 USD biljetten worden niet overal aanvaard. Het is dan ook aangeraden om kleinere coupures mee te nemen, zeker als u de Amazone ingaat. Het is mogelijk om euro’s te wisselen, maar enkel in sommige banken en vaak aan een zeer ongunstige koers. De belangrijkste kredietkaarten worden in veel winkels in de grote steden en de meeste hotels aanvaard. In de grootste steden zijn er vrij veel geldautomaten die de belangrijkste kredietkaarten aanvaarden. Het is wel aangeraden om zeer voorzichtig te zijn wanneer men deze automaten gebruikt (afgelegen plaatsen vermijden vooral bij aanwezigheid van een verdachte groep mensen). Travellers Cheques kunnen in banken worden omgeruild. Ook de belangrijkste transfer bureaus (Western Union) zijn aanwezig.

Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn geaccepteerd in de grote steden, en luxe restaurants, en in de grotere steden kunt u ook pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 U$) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel en dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van eventuele maaltijden, souvenirs, etc. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

De temperaturen zijn stabiel tussen de seizoenen en het is aangenaam warm (16 tot 23° in de namiddag in Quito, 25 tot 33°C in Guayaquil). In de bergen kan het ’s nachts erg fris zijn, met nachtvorst op 3.500m. Op 4.700m blijft het vriezen (gletsjergrens). De regenperiode is ook verdeeld over verschillende hoogtes en klimaatzones en het is moeilijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van uw reis.

In de Amazone is het niet zo zeer de warmte als wel de hoge luchtvochtigheid die belastend is. U kunt hier iedere dag regen verwachten, maar van november tot en met maart regent het het minst en van mei tot en met juli het meest. U krijgt van ons uitgebreide informatie mee om u goed voor te bereiden op uw verblijf in de Amazone. De vochtigheid is ook belastend voor uw camera.

De vochtigheid is ook belastend voor uw camera. ‘Anti-Fog’ spray voor de cameralens is geen overbodige luxe, evenals een waterdichte cameratas met Silica gelzakjes om het vocht op te nemen. Laat de camera 2-3 minuten in de zon staan om het vocht eruit te halen.

De Galápagoseilanden zijn het hele jaar door goed te bezoeken, maar door het jaar heen zijn er kleine variaties in de hoeveelheid regen en temperatuur. Van juni tot december is het het droge seizoen waarbij de temperatuur op het land en de zee iets lager is (20-25 graden). Van december tot mei is het warmer en regent het regelmatig (23-30 graden). Ook de zee is warmer.

Als u tijdens de reis boven de 2500 meter hoogte komt bestaat de kans op hoogteziekte. Door het zuurstofgebrek wordt de ademhaling versneld en ademt u meer vocht uit dan normaal. Het is belangrijk dat u het de eerste dagen rustig aan doet en u niet teveel inspant. Daarnaast wordt aangeraden veel te drinken: boven de 2500 meter in elk geval drie tot vier liter per dag! Vocht kan gehaald worden uit water, maar ook bijvoorbeeld uit thee of soep. Let u ook op dat u niet teveel vocht verliest. Alcohol en koffie staan bekend als vocht te onttrekken uit het lichaam, en onbeschermd in de zon lopen of zware fysieke inspanning dragen ook bij aan vochtverlies.

Het krijgen van hoogteziekte kan helaas nooit volledig worden uitgesloten, ook niet wanneer u hiervan tijdens eerdere reizen geen last hebt gehad. Symptomen die kunnen duiden op hoogteziekte zijn hoofdpijn, slecht slapen, misselijkheid, lusteloosheid en vermoeidheid. Let er vooral goed op dat u genoeg drinkt om het risico zo klein mogelijk te maken. Bij problemen, laat het een reisgenoot of uw gids weten, zodat er een oplossing gevonden kan worden.

Als de klachten aanhouden is het raadzaam een arts te raadplegen en is afdalen het enige dat helpt!  Op de website www.hoogteziekte.info vindt u meer informatie over hoogteziekte. Wanneer u twijfelt over uw gezondheid neem dan vóórdat u de reis boekt contact op met uw huisarts. Er zijn medicijnen beschikbaar die de symptomen van hoogteziekte kunnen verminderen.

Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. U hoeft op dit moment van tevoren geen visum aan te vragen. Houdt u echter wel rekening mee dat dit kan veranderen.

Wanneer u aankomt in Ecuador krijgt u bij de douane een stempel in uw paspoort waarmee u maximaal negentig dagen in het land mag blijven.
Bij aankomst op de Galápagoseilanden wordt u gevraagd een TCT Transitcard aan te schaffen t.w.v. 20 USD en u dient een bijdrage te doen ter behoud van het Nationale Park van de Galápagoseilanden. Dit is het entreegeld en bedraagt 100 USD p.p.. Beide bedragen onder voorbehoud van tussentijdse verhogingen. Houdt u er ook rekening mee dat u geen verse producten mag meenemen.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is min 5 uur. In Ecuador is er geen verschil tussen zomer- of wintertijd. In de winter is het in Ecuador 6 uur vroeger dan in Nederland. In onze zomertijd is het 7 uur vroeger.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl. Reizigers met Belgische nationaliteit verwijzen wij door naar de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde www.itg.be.

Wij raden u aan om tenminste 6 weken voor vertrek contact op te nemen voor uw vaccinaties; enkele vaccinaties hebben een langere inwerktijd nodig om effectief te kunnen werken. Wanneer u op (door)reis gaat door Latijns Amerika en wanneer u recent in een land waar gele koorts heerst bent geweest is een recente inenting tegen gele koorts verplicht. Malaria (en ook andere door muggen overdraagbare ziektes) komt voor in enkele gebieden; hoewel er voorzorgsmaatregelen worden genomen in enkele lodges wordt u aangeraden om uw eigen beschermingsmiddelen tegen muggen mee te nemen. Bedek uw lichaam zoveel mogelijk na zonsondergang door lange broeken en shirts met lange mouwen te dragen.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Ecuador is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar criminaliteit (diefstal) komt regelmatig voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Loop nooit in het donker alleen over straat
 • Let u goed op dat u alleen een officiële taxi neemt. Het beste is het om er indien nodig een te bestellen bij het hotel en een afspraak te maken over de tijd dat u weer wilt worden opgehaald.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

 

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner