Italië: Bruine Beren van Abruzzo

“Wat een ontzettend wildrijk gebied is dit. Ik had nooit gedacht dat we ook daadwerkelijk beren zouden zien.” Tim Gerlach

  • Ga op zoek naar de laatste 50 Marsicaanse beren in Abruzzo National Park
  • Plaats cameravallen en word betrokken bij natuurbescherming
  • Wandel door het hooggebergte van Italië en ervaar de dierenrijkdom van het gebied
  • Kom in contact met schaapherders en boeren die iedere dag hun vee moeten beschermen
  • Breng een nacht door in een schuilhut/’hide’ in berengebied
  • Groepsreis 5 dagen, vertrek 6 september 2018 en 6 juni en 29 aug. 2019, € 725,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Deze reis brengt u naar Abruzzo National Park dat 2 uur rijden afligt van Rome. AbruzzoAbruzzo National Park ligt in de Centrale Apennijnen van Italië en was een van de eerste nationale parken in Italië, maar ook van Europa. Het was in 1923 opgezet naar voorbeeld van het Amerikaanse Yellow Stone National Park om de Marsicaanse beren en gemzen in het park te beschermen. Ondanks de beschermende maatregelen gaat het nog steeds niet goed met deze bijzondere ondersoort van de bruine beer. Ondanks de vele jonge beren die worden geboren blijft de populatie hangen rond 50 exemplaren. Verkeer en vergiftiging eisen hun tol.
U gaat op pad met uw gids en een bioloog van het park, die u ook een presentatie zal geven van de Human-Wildlife conflictsituaties waarmee zij worden geconfronteerd. Ook zult u een dorpje bezoeken dat model staat voor een correcte samenleving tussen mens en dier. U wordt betrokken bij het plaatsen van cameravallen en zult zien hoe rijk dit gebied is aan dierenleven. roedel zwijnen in de ochtendschemering Abruzzo
Maar het belangrijkste doel is uiteraard het zien van de bruine beer op de verlaten berghellingen. Uw gids is geboren in dit gebied en weet de beste plekken om beren te spotten feilloos te vinden. Echter u zult vrijwel zeker ook andere roofdieren tegenkomen. De vos en de Apennijnenwolf hebben hier hun leefgebied en zijn een stuk succesvoller in hun overlevingsstrategie dan de Marsicaanse beer. Grote roedels zwijnen, herten en reeën zorgen voor de voedselvoorziening. In september zijn de herten in bronst en dat zorgt voor spectaculaire sightings aan de randen van het bos.

U verblijft 3 nachten in een comfortabel lokaal hotel in één van de pittoreske middeleeuwse stadjes en u zult 1 nacht doorbrengen in een schuilhut op de berg om uw kansen om beren en wolven te zien nog verder te vergroten.

Als u kennis wilt maken met natuurbescherming en op zoek wilt gaan naar wildlife in een van de dierenrijkste gebieden van Europa, dan moet u echt aansluiten bij deze reis.

Reisdata:
6 september t/m 10 september 2018
6 juni t/m 12 juni en 29 aug. t/m 2 sept. 2019

Reissom groepsreis (min. 6 en max. 8 personen):
€ 725,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer, exclusief internationale vlucht Rome. Inclusief transfer vanaf Rome, Engelstalige reisbegeleiding, ontbijt en diner, activiteiten en bijdrage aan het Save the Bears project. Eenpersoonskamertoeslag €75,-.

De vlucht naar Rome en eventuele extra overnachtingen kunnen wij graag voor u boeken.
Komen deze data u niet uit of reist u liever niet in een groep. Wij organiseren graag een reis op maat voor u.Wilt u op zoek naar de wolf in de wintermaanden in Abruzzo National Park. Kijk dan hier.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).