Iedere reis van All for Nature draagt direct bij aan natuurbescherming. All for Nature heeft ervoor gezorgd dat er, sinds haar oprichting, al meer dan €1.000.000 is geïnvesteerd in natuurbehoud. Maakt u onderstaande reizen met ons, dan ondersteunt u Rewilding Europe.

Het Europese platteland verandert in rap tempo: jonge mensen trekken op grote schaal naar de stad op zoek naar een modern leven; traditionele landbouw is in vele gebieden niet meer winstgevend, oudere generaties blijven achter op het platteland. Met als gevolg dat miljoenen hectare land niet meer wordt gebruikt. Rewilding Europe is een nieuw en ambitieus Europees initiatief om in Europa meer ruimte te maken voor wilde natuur, wildernis en wilde dieren.  Rewilding Europe gaat in tien Europese gebieden van 100.000 hectare laten zien hoe deze visie in praktijk kan worden gebracht. Hier is het niet de mens die het landschap vormt, maar de natuur zelf. Verdwenen maar cruciale diersoorten worden daar waar nodig teruggebracht, vooral grote grazers als wild paard, Europese bizon, oerrund en herten. Zo zullen tien Europese top natuurgebieden ontstaan van internationale allure, onze eigen Yellowstones en Serengetis. Wildernis en wilde dieren vormen de basis voor nieuwe economische activiteiten in deze gebieden.
Een van die gebieden is Abruzzo National Park in de Centrale Apennijnen van Italië.  Beren en wolven hebben hier van oudsher kunnen overleven en Rewilding Europe zorgt ervoor dat hun leefgebied wordt uitgebreid. Een van die gebieden is ook Faia Brava in het noordoosten van Portugal. Jonge mensen trekken naar de stad en de boeren geven langzaam maar zeker hun land op. Een goede reden voor Rewilding Europe om dit gebied veilig te stellen voor de gieren die hier ook van oudsher broeden.

Meer weten over wolven, beren en gieren en hun bedreigde status.

Bekijk ook dit schitterende filmpje en zie u wat er komt kijken bij rewilding en hoe duurzaam kleinschalig toerisme sociaaleconomische voordelen oplevert voor de lokale gemeenschappen. Leuk detail: de video is gemaakt door onze lokale partner in Abruzzo National Park.

Ondersteun Rewilding Europe met uw reis

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner