klik op het kaartje om te vergroten

Coto Donaña National Park
In 1994 heeft UNESCO het Coto Donaña National Park in Zuid-Spanje benoemd tot World Heritage Site. Het is erkend als een biosfeerreservaat van ongekende waarde; één van de belangrijkste in Europa. Er lopen geen wegen door het gebied en u zult ook weinig bebouwing aantreffen. De mensen die in het natuurgebied wonen, leven er op natuurlijke wijze. Zonder moderne voorzieningen en zelfs zonder elektriciteit.

Lees meer

Sierra Morena
Door platentektoniek is een gedeelte van de aardkost van Zuid-Spanje omhoog gedrukt; dit heeft geresulteerd in een 400 kilometer uitgestrekte gebergte, de Sierra Morena. Een groot deel van het gebied wordt beschermd door verschillende nationale parken. Dit gebied is één van de twee laatste plaatsen waar de Iberische lynx nog zijn thuis heeft, maar nog slechts in kleine aantallen. Er leven hier ook tal van andere dieren, zoals het Iberische steenbok, de moeflon, de Spaanse keizerarend, de monniksgier en het edelhert. Ook de Spaanse stier levert fotogenieke beelden. Ook kunt u genieten van de prachtige vergezichten vanaf de uitkijkpunten.

Cantabrisch gebergte
Deze imposante bergketen bepaalt het karakter van Noord Spanje en wordt door sommigen gezien als een westelijke voortzetting van de Pyreneeën. Ze vormen een scheidingszône tussen het noorden van Spanje waar de invloed van het Atlantische klimaat zich via de Golf van Biskaje doet gelden enerzijds, en de binnenlanden van Spanje die zich als het ware in de ‘regenschaduw’ van de bergen bevinden. Het Cantabrisch gebergte is van west naar oost zo’n driehonderd kilometer lang. In Spanje heeft het een grote historische betekenis, maar geldt heden ten dage vooral als stiltegebied. Hier kan de natuur zich ongestoord handhaven en wolven en beren leven hier vrij. De bergen liggen in de provincies Galicië, Cantabrië, Asturië, León en hebben uitlopers tot in Baskenland.

Beste reismaand:december, januari en april, mei
Meest gezien in: Coto Donaña, Sierra Morena, Cantabrisch gebergte

De mooiste wildlife reizen naar Spanje voor u geselecteerd

hoofdfoto

  Portugal: Over wolven, herders & wilde paarden

  8 dagen

  Highlights van deze natuurreis: 8-daagse selfdrive door Noord-Portugal en een afsteker naar Spanje. Ga op zoek naar wolven en wilde paarden in Peneda-Gerês National Park. Maak kennis met oude tradities en ga een dag op pad met een schaapsherder. Met…

  0
  Gebaseerd op 0 Review
  beren reis spanje, reis somedo, beren excursie

   Spanje: Beren & Wolven van het Cantabrisch gebergte

   8 dagen

   Highlights van deze natuurreis: Privéreis naar de Picos de Europa & Somiedo NP in het noorden van Spanje. Trek er zelf te voet op uit en ga op zoek naar beren met onze natuurgids in de bergen van Asturië. Ga…

   0
   Gebaseerd op 0 Review
   lynx Spanje, Iberische Lynx reis

    Spanje: Land van de Iberische Lynx

    5 dagen

    Highlights van deze natuurreis: Een unieke safari in Europa. Ontdek en fotografeer de rijkdom aan dieren van Zuid-Spanje. Ga onder begeleiding van experts op zoek naar de zeldzame Iberische lynx. Draag bij aan zijn bescherming d.m.v. duurzaam toerisme en verblijf…

    0
    Gebaseerd op 0 Review

    All for Nature Travel

    image description

    Ultieme wildlife beleving

    Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

    image description

    Kleinschaligheid

    Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

    image description

    Bijdrage aan de natuur

    Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

    WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner