klik op het kaartje om te vergroten

Vele landen in Afrika zijn ideaal om op safari te gaan, maar ieder land heeft zijn specifieke voor- en nadelen. Wij raden het af om in Kenia zelf te rijden en u heeft dus altijd een auto met chauffeur nodig.

Wilt u weten waarom u echt het beste in Kenia op safari kunt gaan? Er wordt al sinds de jaren 70 niet meer gejaagd waardoor het wild extreem dicht te naderen is. De Masai Mara is het beste park van Afrika om de grote roofdieren te spotten. In de aangrenzende Naboisho Conservancy bent u ver weg van het massa toerisme en midden tussen de Big 5.

Masai Mara
De wereldberoemde Masai Mara beslaat een gebied van meer dan 1510 km² en ligt in het zuidwesten van Kenia op 280 km van Nairobi. Het heeft zijn naam te danken aan de originele bewoners van dit gebied de Maasai. Het grenst aan de Serengeti in Tanzania en het is ook onderdeel van het Serengeti ecosysteem met zijn jaarlijkse migratie van miljoenen wildebeesten en zebra’s. De spectaculaire oversteek van de Mararivier in de maanden juli, augustus, september en oktober is gefilmd in alle belangrijke natuurdocumentaires. Maar ook buiten deze maanden is de Masai Mara bekend om zijn hoge concentratie roofdieren.

Ook de meer noordelijk gelegen parken zijn zeer de moeite waard:

Lewa Wildlife Conservancy
Dit is het meest succesvolle natuurbeschermingsproject van Kenia. De Craig-familie die hier in 1924 startten als veeboeren hebben hun uitgestrekte landgoed omgebouwd tot een reusachtig natuurreservaat in het noorden van Kenia. Het is het thuis van de grootste populatie neushoorns in Afrika.

Samburu National Park
Dit park is een mooie aanvulling op uw andere safari’s vanwege het woestijnachtige klimaat. Samburu NP ligt in een heel andere klimaatzone van Kenia en u kunt hier dan ook vele andere soorten vogels en wel zes nieuwe diersoorten ontdekken; de gerenoek, de “recticulated“ giraf, de Beisa oryx, de Grevy zebra, Somalische struisvogel en de gestreepte hyena. In 2014 is hier ondanks alle inspanningen de laatste Big Tusker gedood. Het blijft echter een thuishaven voor olifanten.

Beste reismaand:Het hele jaar door
Meest gezien in: Masai Mara, Samburu, Lewa Conservancy, Ol Pejeta Conservancy

De mooiste wildlife reizen naar Kenia voor u geselecteerd

safari migratie

  Kenia: Migratie in de Masai Mara

  6 dagen

  Highlights van deze natuurreis: 6-daagse safari in de Masai Mara tijdens de migratie van miljoenen wildebeesten en zebra’s. Als u geluk heeft bent u getuige van spectaculaire ‘river crossings’. U verblijft in originele ‘tented camps’ en gaat op game-drive in…

  0
  Gebaseerd op 0 Review
  Leeuw Mara Naboisho, leeuw Kenia

   Kenia: ‘Walking with the Maasai’

   7 dagen

   Highlights van deze natuurreis: 7-daagse droomsafari naar de Masai Mara, het bekendste natuurpark van Kenia. U verblijft in originele ‘tented camps’, ver weg van de druk bezochte gebieden. De Maasai zijn eigenaar van de concessies waar u verblijft en zo…

   0
   Gebaseerd op 0 Review
   Samburu olifant Habiba, reis olifant

    Kenia: Elephants & Luxury

    8 dagen

    Highlights van deze natuurreis: Deze privésafari staat in het teken van olifanten en de “Big Tuskers” van Kenia. Verblijf in onze luxe 4-sterren tented camps in de Masai Mara en Samburu National Park. Krijg inzicht in natuurbescherming bij het Mara…

    0
    Gebaseerd op 0 Review

    All for Nature Travel

    image description

    Ultieme wildlife beleving

    Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

    image description

    Kleinschaligheid

    Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

    image description

    Bijdrage aan de natuur

    Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.