klik op het kaartje om te vergroten

Vele landen in Afrika zijn ideaal om op safari te gaan, maar ieder land heeft zijn specifieke voor- en nadelen. Wij raden het af om in Kenia zelf te rijden en u heeft dus altijd een auto met chauffeur nodig.

Wilt u weten waarom u echt het beste in Kenia op safari kunt gaan? Er wordt al sinds de jaren 70 niet meer gejaagd waardoor het wild extreem dicht te naderen is. De Masai Mara is het beste park van Afrika om de grote roofdieren te spotten. In de aangrenzende Naboisho Conservancy bent u ver weg van het massa toerisme en midden tussen de Big 5.

Masai Mara
De wereldberoemde Masai Mara beslaat een gebied van meer dan 1510 km² en ligt in het zuidwesten van Kenia op 280 km van Nairobi. Het heeft zijn naam te danken aan de originele bewoners van dit gebied de Maasai. Het grenst aan de Serengeti in Tanzania en het is ook onderdeel van het Serengeti ecosysteem met zijn jaarlijkse migratie van miljoenen wildebeesten en zebra’s. De spectaculaire oversteek van de Mararivier in de maanden juli, augustus, september en oktober is gefilmd in alle belangrijke natuurdocumentaires. Maar ook buiten deze maanden is de Masai Mara bekend om zijn hoge concentratie roofdieren.

Ook de meer noordelijk gelegen parken zijn zeer de moeite waard:

Lewa Wildlife Conservancy
Dit is het meest succesvolle natuurbeschermingsproject van Kenia. De Craig-familie die hier in 1924 startten als veeboeren hebben hun uitgestrekte landgoed omgebouwd tot een reusachtig natuurreservaat in het noorden van Kenia. Het is het thuis van de grootste populatie neushoorns in Afrika.

Samburu National Park
Dit park is een mooie aanvulling op uw andere safari’s vanwege het woestijnachtige klimaat. Samburu NP ligt in een heel andere klimaatzone van Kenia en u kunt hier dan ook vele andere soorten vogels en wel zes nieuwe diersoorten ontdekken; de gerenoek, de “recticulated“ giraf, de Beisa oryx, de Grevy zebra, Somalische struisvogel en de gestreepte hyena. In 2014 is hier ondanks alle inspanningen de laatste Big Tusker gedood. Het blijft echter een thuishaven voor olifanten.

Beste reismaand:Het hele jaar door
Meest gezien in: Masai Mara, Samburu, Lewa Conservancy, Ol Pejeta Conservancy

De mooiste wildlife reizen naar Kenia voor u geselecteerd

neushoorn Kenia

  Kenia: Pearls of Nature Conservation

  10 dagen

  Highlights van deze natuurreis: Deze 10-daagse privésafari biedt u een heel bijzonder inzicht en wordt u direct betrokken bij natuurbescherming in Kenia. Ga op zoek naar leeuwen, olifanten en neushoorns met gespecialiseerde gidsen. Verblijf in de mooiste authentieke en eco…

  0
  Gebaseerd op 0 Review
  safari migratie

   Kenia: Migratie in de Masai Mara

   6 dagen

   Highlights van deze natuurreis: 6-daagse safari in de Masai Mara tijdens de migratie van miljoenen wildebeesten en zebra’s. Als u geluk heeft bent u getuige van spectaculaire ‘river crossings’. U verblijft in originele ‘tented camps’ en gaat op game-drive in…

   0
   Gebaseerd op 0 Review
   Leeuw Mara Naboisho, leeuw Kenia

    Kenia: ‘Walking with the Maasai’

    7 dagen

    Highlights van deze natuurreis: 7-daagse droomsafari naar de Masai Mara, het bekendste natuurpark van Kenia. U verblijft in originele ‘tented camps’, ver weg van de druk bezochte gebieden. De Maasai zijn eigenaar van de concessies waar u verblijft en zo…

    0
    Gebaseerd op 0 Review
    conservation safari, safari zuid-afrika, kruger safari

     Kenia: In het spoor van de Big Tuskers

     8 dagen

     Highlights van deze natuurreis: Deze 8-daagse privésafari staat in het teken van olifanten en de laatste “Big Tuskers” van Kenia. Ga op zoek naar de grote mannetjesolifanten in de Masai Mara en Samburu National Park. De Masai Mara en de…

     0
     Gebaseerd op 0 Review

     All for Nature Travel

     image description

     Ultieme wildlife beleving

     Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

     image description

     Kleinschaligheid

     Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

     image description

     Bijdrage aan de natuur

     Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

     WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner