Zebra's Serengeti ©All for Nature Travel

Tanzania: Migration Safari

vanaf 2.395,00

Highlights van deze natuurreis:

 • Wees getuige van de spectaculaire migratie op de vlaktes van de Serengeti.
 • Bezoek de Ngorongorokrater en twee verschillende kampen in de Serengeti.
 • Verblijf zo dicht mogelijk bij de dieren, in kleinere, authentieke ‘bush camps’ en lodges.
 • Ga op zoek naar de ‘Big 5’ en ervaar de oneindigheid van de ‘Endless Plains’ oftewel Serengeti.
 • Kleine groep, met min. 2 en max. 14 personen.
 • Vertrek internationale groepsreis meerdere keren per maand.
 • Deze reis is ook te boeken als privéreis vanaf €3100,-.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Groepsreis, Privéreis
 • Reisperiode hele jaar door
  0/8
Alles over reis: Tanzania: Migration Safari.

Tanzania is voor velen de ultieme safaribestemming. Meer dan 25% van het landoppervlak is beschermd in nationale parken en 20% van de grote zoogdierenpopulatie in Afrika leeft in Tanzania. Deze reis biedt u één van de meest indrukwekkende safari-ervaringen.

U wordt meegenomen naar het hart van één van de rijkste safariparken ter wereld, de Serengeti. U verblijft in duurzame lodges en camps en draagt op deze manier bij aan natuurbescherming. In de Serengeti verhuizen de ‘tented camps’ waar u verblijft mee met de migratie, zodat u altijd in de buurt bent. Professionele gidsen met speciaal aangepaste 4WD auto’s laten u alles zien wat deze oneindige vlaktes te bieden hebben.

Ook de Ngorongorokrater staat op het programma. Hier kunt u oog in oog komen te staan met een van de 28 zwaar bedreigde zwarte neushoorns. Enorme kuddes wildebeesten en zebra’s zwerven door de open savanne van de Serengeti met hongerige roofdieren, zoals de leeuw, cheeta, luipaard en wilde hond, in hun kielzog. De beste maanden om de kuddes te zien op deze reis zijn van november tot en met augustus, maar ook in de overige maanden blijft het schouwspel van de Serengeti absoluut de moeite waard.

U gaat ook op wandelsafari en bezoekt een lokale markt in Karatu in de buurt van de Ngorongorokrater. Een perfecte aanvulling op de vele ‘game drives’ oftewel jeepsafari’s. De wilde dieren die u tegenkomt vertegenwoordigen in vele opzichten het meest rauwe van Afrika en bieden u een onvergetelijke ervaring!

Wilt u de kuddes van de migratie zien als zij de Grumeti- of de Mararivier oversteken, ook wel ‘river crossings’ genoemd, reis dan in de maanden juli en augustus.

Reist u liever niet in een groep, dan kan deze reis ook worden uitgewerkt als privésafari voor 2 personen vanaf € 2895,- per persoon.

wildebeesten, ngorongoro, tanzania

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Internationale Engelssprekende natuurgids.
 • Transfer van en naar Kilimanjaro Airport t.w.v. €100 p.p. en 1 uur rijden.
 • Volledig verzorgd vervoer en activiteiten, zoals omschreven in het dagprogramma.
 • 6 overnachtingen en maaltijden zoals vermeld.
 • Entreegelden nationale parken.
 • Donatie aan Stichting SPOTS. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. All for Nature heeft er voor gezorgd dat er, sinds haar oprichting, al meer dan €750.000 is geïnvesteerd in natuurbehoud.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht Arusha. Deze boeken wij graag voor u.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Luchthavenbelastingen
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Transfer vanaf Kilimanjaro Airport en aankomst Arusha

  Vandaag komt u aan in Arusha, de op twee na grootste stad van Tanzania met 1,2 miljoen inwoners. U overnacht in het centrum van Arusha in een comfortabele lodge waar u kunt bijkomen van uw reis. De lodge is omgeven door een park met een bloemrijke tuin midden in het hart van Arusha. Een oase van rust, in deze op twee na grootste stad van Tanzania, en een perfecte uitgangsbasis voor uw safari.

 2. Dag 2 Transfer naar Tarangire National Park

  Vanuit Arusha vertrekt u met de natuurgids naar Tarangire (ca. 1,5 uur rijden); Tanzania’s derde grootste nationale park en reservaat voor een uitzonderlijk grote olifantenpopulatie. In het droge seizoen (juli-januari) doet het park qua wildlife zeker niet onder voor de Serengeti en Ngorongoro krater. Ook leeuwen, luipaarden, cheeta’s en buffels komen hier in groten getale voor. Het moeras Selali Swamp is dan de laatste toevlucht voor vele dieren uit dit ecosysteem. Majestueuze baobab bomen zijn kenmerkend voor dit park en doen de dieren in dit leefgebied kleiner lijken dan ze daadwerkelijk zijn.

  Overnachting in een kleinschalig tented camp tussen Tarangire en Lake Manyara in.

 3. Dag 3 Ochtendwandeling en transfer naar Manyara National Park

  In de vroege morgen maakt u zich klaar voor een ochtendwandeling in deze wildrijke omgeving; een wandelsafari is de beste manier om de natuur van de Afrikaanse savanne intens te ervaren. Ervaren rangers nemen u mee en laten u kennismaken met het leefgebied van de ‘Big 5’. Te voet beleeft u het park op een heel andere manier dan per voertuig. Een wandelsafari biedt u namelijk de mogelijkheid om de kleinere details in de bush waar te nemen, terwijl u op hetzelfde moment de spanning ervaart de grotere dieren te voet te benaderen.

  Vervolgens vertrekt u naar Karatu om een bezoek te brengen aan het Manyara National Park; een van de kleinere nationale parken in Tanzania. Het afwisselende landschap bestaat uit weelderige bossen met bavianen en apen. Drassige graslanden die een thuis bieden aan de grotere zoogdieren zoals buffels, gnoes, zebra’s en giraffen. Ook sluipen gestreepte hyena’s en wilde honden hier rond. Landinwaarts heeft u kans de beroemde boomklimmende leeuwen en kuddes olifanten te zien. Naast de wilde dieren, zijn er meer dan 400 soorten vogels waargenomen in het park. Het park staat met name bekend om de vele flamingo’s in Lake Manyara die vanaf augustus in grote getalen het meer doorwaden op zoek naar voedsel.
  Na de lunch heeft u tijd om de lokale markt van Karatu te bezoeken. U maakt hier kennis met een heel andere wereld, die van de mensen in Afrika!

  Overnachting op een nostalgische boerderij en voorheen plantage in de buurt van de ingang van de Serengeti. U overnacht in een van de huisjes. Geniet van de mooie ligging met prachtig uitzicht over het landschap.

 4. Dag 4 Ontdek Serengeti National Park

  Vandaag kunt u genieten van de Ngorongoro Highlands en bezoekt u het Olduvai Museum, opgericht door Mary Leakey en gewijd aan de locaties Olduvai Gorge en Laetoli waar vele fossielen van mensen zijn gevonden, ook wel de wieg van de mensheid genoemd. De uiteindelijke bestemming is Serengeti National Park, niet voor niets door de Engelsen vertaald als Endless Plains oftewel eindeloze vlaktes.

  Bij aankomst in het kamp staat de lunch voor u klaar. In de middag gaat u op game drive. De Serengeti is misschien wel het meest indrukwekkende wildreservaat ter wereld. Deze grote, schijnbaar oneindige vlaktes worden tijdens de migratie bewoond door enorme kuddes gnoes en zebra’s. Miljoenen wildebeesten en zebra’s doen zich tegoed aan het lange gras op de vlaktes van de Serengeti. Voor de roofdieren van de Serengeti een welkom geschenk na een periode van voedselschaarste. De grote wildebeestmigratie trekt jaarlijks door het hele ecosysteem dat reikt van Kenia tot Tanzania en zij is niet gebonden aan grenzen en territoria. In het park waar miljoenen wildebeesten en zebra’s leven, leven er op dit moment slechts nog 34 zwarte neushoorns. Een schokkend contrast…

  U overnacht deze en de volgende nacht in een intiem kamp van maximaal 10 tenten. Hier ervaart u Afrika zoals Karen Blixen het ervaarde in het boek en de film ‘Out of Africa’. Dit kamp verhuist ook mee met de migratie zodat u altijd in de buurt bent.

 5. Dag 5 Game drives over de Serengeti vlakte

  Deze dag staat in het teken van de game drives over de Serengeti vlakte. De migratie die hier plaats vindt is uiteraard nooit 100% gegarandeerd. Rond juli en augustus zijn de grote groepen dieren in het noorden van de Serengeti te vinden en rond februari en maart in het zuiden. Uw gids weet precies waar de dieren te vinden zijn en doet zijn uiterste best u in de buurt van de grote kuddes te brengen. De omstandigheden zijn optimaal, maar een garantie kunnen wij uiteraard nooit geven.

 6. Dag 6 Bezoek aan de Ngorongoro krater

  In de ochtend vertrekt u naar de Ngorongoro krater, de grootste intacte caldera ter wereld. De caldera werd gevormd toen een enorme vulkaan (met vergelijkbare hoogte als de Kilimanjaro) uitbarstte en instortte. Daal af in de 260 vierkante kilometer grote krater om de dieren te bekijken die in de uitgestrekte graslanden van de kratervloer leven. Ga op zoek naar de zwarte neushoorn, waarvan er nog maar 25 in dit gebied leven. Dieren in grotere aantallen die hier leven zijn gnoes, zebra’s, elandantilopen en leeuwen, die groter zijn dan de gemiddelde leeuw door het grote aantal wild in dit gebied. Opvallend is dat hier geen giraffen leven; de rotspartijen zijn een te lastig te nemen hindernis. In deze wildernis kunt u ook de veehoeders van de Maasai tegen het lijf lopen. Zij hebben toestemming van de regering om hier hun vee te laten grazen en drinken.
  Doordat er altijd gras en water beschikbaar is in deze krater, kunt u het hele jaar genieten van spectaculaire ‘sightings’. Geniet van de meegebrachte picknick lunch onder een van de bomen, maar let goed op de apen die nooit een kans laten liggen om te kunnen genieten van andersmans lunch.

  Overnachting op een nostalgische boerderij voorheen plantage aan de rand van de ingang van het park. Zie dag 3.

 7. Dag 7 Transfer naar Arusha en einde reis

  Na het ontbijt wordt u naar Arusha gebracht en komt aan deze bijzondere reis een einde. Een eventuele transfer naar de luchthaven is op deze dag bij de prijs inbegrepen.

 8. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Een eventuele strandverlenging naar Zanzibar of Mafia Island verzorgen wij graag, evenals de internationale vluchten.

olifanten Tarangire NP ©All for Nature Travel
Zebra's Serengeti ©All for Nature Travel
leeuw Tarangire NP © All for Nature Travel
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Ngorongoro Farmhouse bij de Ngorongorokrater/ Lake Manyara

Kati Kati Tented Camp in de Serengeti

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Ons beleid op het gebied van MVO, duurzaam toerisme en natuurbescherming is weloverwogen en staat openlijk gepubliceerd op onze website.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

bagage safari, bagage verre reis

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor (en als u de oceaan ingaat om te duiken of te snorkelen, houdt u er dan rekening mee dat uw zonnebrandcrème 100% biologisch afbreekbaar is ter bescherming van het koraal), een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste.

Voor de trekking te voet is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Indien u in het winterseizoen reist adviseren wij u om ook warme kleding mee te nemen omdat de avonden en nachten fris kunnen zijn. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera en zaklamp niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid. U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.

Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Habari en dankuwel is Asante Sana in Swahili. Zanzibar eiland is islamitisch en wij adviseren vrouwen om een broek of rok over de knie te dragen als zij zich buiten het hotel bewegen.

De munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse Shilling. Traveller cheques en buitenlands geld kunnen worden gewisseld bij een van de banken, ‘bureaux de change’ of geautoriseerde hotels. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard met pincode en pinpas mee te nemen.  Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en in veel steden kunt u ook geld pinnen. Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. U mag zelfs geen Tanzaniaanse valuta in- of uitvoeren. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen.

Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc.

Omdat Tanzania praktisch tegen de evenaar aan ligt is het in het gehele land gedurende het hele jaar warm. Gemiddeld liggen de temperaturen tussen de 23 en 32 graden. Lokaal kan het iets warmer of kouder worden.

Tanzania kent een regenseizoen dat tussen eind oktober en begin december aanvangt en doorloopt tot medio mei. In de Serengeti is dat van november tot en met april, waarbij de meeste neerslag in maart en april valt. Dit betekent echter niet dat u hier dan niet heen zou moeten gaan. Dit groene seizoen is vaak heerlijk rustig en het is mooi om de jongen van de wildebeesten en gade te slaan die in februari/maart, in een periode van enkele weken, worden geboren.

De warmste maanden zijn september, oktober en januari en de koelste maanden juni, juli en augustus. In deze maanden kan het ook erg koud zijn op de rand van de Ngorongorokrater.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor Tanzania is verplicht en sinds kort kunt u ook online een e-visum aanvragen. Een visum kost ca 50 USD. U kunt uw visum ook aanvragen via www.visum.nl of www.visumcentral.be.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is + 3 uur. In de winter is het 2 uur later in Tanzania dan in Nederland en België en in onze zomer 1 uur i.v.m. zomer- en wintertijd.

Voor informatie over vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Tanzania is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u uw veiligheid vergroten:

 • Reis altijd onder begeleiding van een gids die op de hoogte is van de lokale situatie en luister naar zijn advies.
 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Homoseksualiteit is strafbaar in Tanzania. Er staan zware gevangenisstraffen op. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

Totale beoordeling
0/5

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten