wildebeest ngorogoro

Tanzania: Migration Safari

richtprijs 4.195

Highlights van deze natuurreis:

 • Wees getuige van de spectaculaire migratie op de vlaktes van de Serengeti.
 • Reis in de maanden van de beroemde ‘river crossings’ of reis dan als alle gnoe’s vrijwel tegelijkertijd hun jongen krijgen.
 • Bezoek de Ngorongorokrater en verblijf daar waar de migratie is in de Serengeti.
 • Uw ‘mobile tented camp’ in de Serengeti verhuist mee met de migratie zodat u altijd in de buurt bent.
 • Ga op zoek naar de ‘Big 5’ en ervaar de oneindigheid van de ‘Endless Plains’ oftewel Serengeti.
 • Deze privéreis is ook ieder jaar te boeken als internationale groepsreis voor max. 6 personen:
  data 2024: 18-26 feb, 11-19 mrt, 1-9 apr, 14-22 jul, 18-26 aug, 15-23 sept, 20-28 okt, 2-10 dec
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Groepsreis, Privéreis
 • Reisperiode Het hele jaar door
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Tanzania: Migration Safari.

Tanzania is voor velen de ultieme safaribestemming. Meer dan 25% van het landoppervlak is beschermd in nationale parken en 20% van de grote zoogdierenpopulatie in Afrika leeft in Tanzania. Deze reis biedt u één van de meest indrukwekkende safari-ervaringen.

U wordt meegenomen naar het hart van één van de rijkste safariparken ter wereld, de Serengeti. U verblijft in duurzame lodges en camps en draagt op deze manier bij aan natuurbescherming. In de Serengeti verhuizen de ‘tented camps’ waar u verblijft mee met de migratie, zodat u altijd in de buurt bent. Professionele gidsen met speciaal aangepaste 4WD auto’s laten u alles zien wat deze oneindige vlaktes te bieden hebben.

Ook de Ngorongorokrater staat op het programma. Hier kunt u oog in oog komen te staan met een van de 28 zwaar bedreigde zwarte neushoorns. Enorme kuddes wildebeesten en zebra’s zwerven door de open savanne van de Serengeti met hongerige roofdieren, zoals de leeuw, cheeta, luipaard, hyena en de wilde hond, in hun kielzog.

U gaat u ook op wandelsafari en bezoekt een lokale markt in Karatu in de buurt van de Ngorongorokrater. Een perfecte aanvulling op de vele ‘game drives’ oftewel jeepsafari’s. De wilde dieren die u tegenkomt vertegenwoordigen in vele opzichten het meest rauwe van Afrika en bieden u een onvergetelijke ervaring!

De beste maanden om de kuddes te zien op deze reis zijn van november tot en met augustus, maar ook in de overige maanden blijft het schouwspel van de Serengeti absoluut de moeite waard. Wilt u de kuddes van de migratie zien als zij de Grumeti- of de Mararivier oversteken, ook wel ‘river crossings’ genoemd, reis dan in de maanden juli en augustus.

wildebeesten, ngorongoro, tanzania

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Internationale Engelssprekende natuurgids/chauffeur.
 • Transfer van en naar Kilimanjaro Airport.
 • Volledig verzorgd vervoer en activiteiten, zoals omschreven in het dagprogramma.
 • 6 overnachtingen en maaltijden zoals vermeld.
 • Entreegelden nationale parken.
 • Donatie aan Stichting SPOTS. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • Reissom privereis vanaf €4195,- is per persoon o.b.v. een tweepersoonskamer. De internationale groepsreis is 2 dagen langer en is mogelijk vanaf €4895,- per persoon, met een eenpersoonskamer toeslag van €500,- .
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht Arusha. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Transfer vanaf Kilimanjaro Airport en aankomst Arusha

  Vandaag komt u aan in Arusha, de op twee na grootste stad van Tanzania met 1,2 miljoen inwoners. U overnacht in het centrum van Arusha in een comfortabele lodge waar u kunt bijkomen van uw reis. De lodge is omgeven door een park met een bloemrijke tuin midden in het hart van Arusha en heeft een zwembad. Een oase van rust, in deze op twee na grootste stad van Tanzania, en een perfecte uitgangsbasis voor uw safari.

 2. Dag 2 Transfer naar Ngorongoro highlands

  Deze ochtend wordt u na het ontbijt door uw privegids/chauffeur opgehaald en rijdt u binnen 5 uur naar Karatu, een typisch Afrikaans stadje, op de grens met 3 verschillende nationale parken. U passeert onderweg Lake Manyara National Park dus kijkt u vooral ook uit naar het wildlife onderweg. Als er voldoende tijd is raden wij u zeker aan om de lokale markt in Karatu te bezoeken.

  Overnachting op een nostalgische boerderij en voorheen koffieplantage in de buurt van de ingang van de Serengeti. U overnacht in een van de huisjes. Geniet van de mooie ligging met prachtig uitzicht over het landschap.

  PS: Op de internationale groepsreis verblijft u eerst nog 2 nachten in Lake Manyara National Park voordat u doorreist naar Karatu. Hier gaat u op game drive, kanosafari en trekt u er op uit met de mountainbike.

 3. Dag 3 Ontdek de Ngorongorokrater

  In de ochtend vertrekt u naar de Ngorongoro krater, de grootste intacte caldera ter wereld. De caldera werd gevormd toen een enorme vulkaan (met vergelijkbare hoogte als de Kilimanjaro) uitbarstte en instortte. Daal af in de 260 vierkante kilometer grote krater om de dieren te bekijken die in de uitgestrekte graslanden van de kratervloer leven. Ga op zoek naar de zwarte neushoorn, waarvan er nog maar 25 in dit gebied leven. Dieren in grotere aantallen die hier leven zijn gnoes, zebra’s, elandantilopen en leeuwen, die groter zijn dan de gemiddelde leeuw door het grote aantal wild in dit gebied. Opvallend is dat hier geen giraffen leven; de rotspartijen zijn een te lastig te nemen hindernis. In deze wildernis kunt u ook de veehoeders van de Maasai tegen het lijf lopen. Zij hebben toestemming van de regering om hier hun vee te laten grazen en drinken.
  Doordat er altijd gras en water beschikbaar is in deze krater, kunt u het hele jaar genieten van spectaculaire ‘sightings’. Geniet van de meegebrachte picknick lunch onder een van de bomen, maar let goed op de apen die nooit een kans laten liggen om te kunnen genieten van andersmans lunch.

  Overnachting op een nostalgische boerderij Ngorongoro Farmhouse, voorheen koffieplantage aan de rand van de ingang van het park. Zie dag 2.

 4. Dag 4 De migratie in Serengeti NP

  Afhankelijk van waar de migratie zich op dat moment bevindt rijdt u door naar het zuiden van de Serengeti of vliegt u eerst naar het noorden van de Serengeti. U zult direct herkennen waarom de Engelsen dit hebben vertaald als Endless Plains oftewel eindeloze vlaktes.

  Bij aankomst in het kamp staat de lunch voor u klaar. In de middag gaat u op game drive. De Serengeti is misschien wel het meest indrukwekkende wildreservaat ter wereld. Deze grote, schijnbaar oneindige vlaktes worden tijdens de migratie bewoond door enorme kuddes gnoes en zebra’s. Miljoenen wildebeesten en zebra’s doen zich tegoed aan het lange gras op de vlaktes van de Serengeti. Voor de roofdieren van de Serengeti een welkom geschenk na een periode van voedselschaarste. De grote wildebeestmigratie trekt jaarlijks door het hele ecosysteem dat reikt van Kenia tot Tanzania en zij is niet gebonden aan grenzen en territoria.

  U overnacht deze en de volgende 2 nachten in een intiem mobile tented camp van maximaal 12 luxe safaritenten. Hier ervaart u Afrika zoals Karen Blixen het ervaarde in het boek en de film ‘Out of Africa’. Dit kamp verhuist ook mee met de migratie zodat u altijd in de buurt bent.

  Overnachting Mobile Tented Camp o.b.v. volpension incl. game drives

 5. Dag 5 Migratie pur sang

  Deze dag staat in het teken van de game drives over de Serengeti vlakte. De migratie die hier plaats vindt is uiteraard nooit 100% gegarandeerd. Rond juli en augustus zijn de grote groepen dieren in het noorden van de Serengeti te vinden en rond februari en maart in het zuiden. Uw gids weet precies waar de dieren te vinden zijn en doet zijn uiterste best u in de buurt van de grote kuddes te brengen. De omstandigheden zijn optimaal, maar een garantie kunnen wij uiteraard nooit geven.

  Overnachting Mobile Tented Camp o.b.v. volpension incl. game drives

 6. Dag 6 Eindeloze vlaktes

  Zie dag 5.

 7. Dag 7 Transfer naar Arusha en einde reis

  Na het ontbijt wordt u naar de airstrip gebracht en vliegt u terug naar Kilimanjaro Airport in Arusha. Ook aan deze bijzondere safari komt een einde.

 8. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Verleng uw reis met een paar dagen strand in de heerlijke Lazy Lagoon Lodge voor de kust bij Dar es Salaam. Ook een strandverlenging naar Zanzibar of ongereptere Mafia Island verzorgen wij graag, evenals de internationale vluchten.

leeuw Tarangire NP © All for Nature Travel
Geboorte Serengeti Ndutu Migratie @MartinvanLokven
Zebra's Serengeti ©All for Nature Travel
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Ngorongoro Farmhouse bij de Ngorongorokrater/ Lake Manyara

Nasikia Mobile Tented Camp in de Serengeti (niet bij fotografiereis)

Nasikia Mobile tented camp, migratie safari tanzania, serengeti safari

Of verblijf in Ndutu Safari Lodge in de maanden januari t/m april

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor (en als u de oceaan ingaat om te duiken of te snorkelen, houdt u er dan rekening mee dat uw zonnebrandcrème 100% biologisch afbreekbaar is ter bescherming van het koraal), een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste.

Voor de trekking te voet is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Indien u in het winterseizoen reist adviseren wij u om ook warme kleding mee te nemen omdat de avonden en nachten fris kunnen zijn. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera en zaklamp niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid. U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.

Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Habari en dankuwel is Asante Sana in Swahili. Zanzibar eiland is islamitisch en wij adviseren vrouwen om een broek of rok over de knie te dragen als zij zich buiten het hotel bewegen.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Sinds 1 juni 2019 is het meenemen van plastic tasjes naar Tanzania niet meer toegestaan. Een uitzondering geldt voor het afsluitbare plastic zakje waar u uw vloeistoffen in bewaard. Deze neemt u immers ook weer mee terug naar huis.

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app

De munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse Shilling. Traveller cheques en buitenlands geld kunnen worden gewisseld bij een van de banken, ‘bureaux de change’ of geautoriseerde hotels. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard met pincode en pinpas mee te nemen.  Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en in veel steden kunt u ook geld pinnen. Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. U mag zelfs geen Tanzaniaanse valuta in- of uitvoeren. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen.

Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc.

Omdat Tanzania praktisch tegen de evenaar aan ligt is het in het gehele land gedurende het hele jaar warm. Gemiddeld liggen de temperaturen tussen de 23 en 32 graden. Lokaal kan het iets warmer of kouder worden.

Tanzania kent een regenseizoen dat tussen eind oktober en begin december aanvangt en doorloopt tot medio mei. In de Serengeti is dat van november tot en met april, waarbij de meeste neerslag in maart en april valt. Dit betekent echter niet dat u hier dan niet heen zou moeten gaan. Dit groene seizoen is vaak heerlijk rustig en het is mooi om de jongen van de wildebeesten en gade te slaan die in februari/maart, in een periode van enkele weken, worden geboren.

De warmste maanden zijn september, oktober en januari en de koelste maanden juni, juli en augustus. In deze maanden kan het ook erg koud zijn op de rand van de Ngorongorokrater.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor Tanzania is verplicht.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is + 3 uur. In de winter is het 2 uur later in Tanzania dan in Nederland en België en in onze zomer 1 uur i.v.m. zomer- en wintertijd.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Tanzania is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u uw veiligheid vergroten:

 • Reis altijd onder begeleiding van een gids die op de hoogte is van de lokale situatie en luister naar zijn advies.
 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Homoseksualiteit is strafbaar in Tanzania. Er staan zware gevangenisstraffen op. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner