klik op het kaartje om te vergroten

India is een druk bevolkt land en weinig mensen weten dat het ook een fantastische natuur heeft met vele unieke diersoorten. Niet alleen de tijger, maar ook de sneeuwluipaard, de Aziatische leeuw en Indische neushoorn kunt u hier zien. Een hele mooie safaribestemming. Het heeft meer dan 672 beschermde gebieden en 39 tijgerreservaten. Echter 15 van deze reservaten behuizen al geen tijgers meer. Het is dan ook belangrijk om de juiste keuzes te maken. Wij zetten hier een aantal van onze meest populaire bestemmingen op een rij:

Tadoba Andhari Tiger Reserve
Dit park, ook wel Tadoba National Park genoemd, wordt ook wel het best beschermde park van India genoemd met de meeste ‘tiger sightings’ in de staat Maharashtra. Gedomineerd door teakbossen en bamboe is het landschap afwisselend met steile klippen, grotten, moerasgebieden, meren en rotsachtige stroomversnellingen. Het biedt een schare aan biodiversiteit met als belangrijkste inwoner de tijger, die steeds vaker wordt gezien. Echter ook andere bedreigde dieren hebben hier hun thuis, zoals de luipaard, de lippenbeer, de honingdas en de gaur, een wild rund dat niet te verwarren is met de wilde Aziatische buffel.

Bandhavgarh National Park
Gelegen tussen het Vindhyagebergte in Madhya Pradesh ligt Bandhavgarh met een oppervlakte van 435 m² en een gevarieerde flora en fauna; een gemengd bos met grote delen bamboe, waar ook grasland is vertegenwoordigd. Zo'n 150 soorten vogels, het axishert en de vier-hoornige antilope hebben hier, naast vele andere soorten, hun leefgebied. De tijger wordt hier vaak gezien en het is dan ook een van de duurste parken om op safari te gaan.

Kanha National Park
Nabij het Chhota Nagpur plateau ligt het Kanha National Park; één van de grootste en mooiste nationale parken en ideaal leefgebied voor zowel tijgers als hun prooi. Het park biedt adembenemende vergezichten van grasvlakten, bamboe en strengen gemengde sal- en teakbossen en biedt onderdak aan zeldzame en bedreigde diersoorten, zoals de luipaard, de lippenbeer en de Indiase wilde hond. De samenstelling van de bossen in combinatie met bamboe maken Kanha tot de perfecte plek om vogels te spotten. Voor vogelaars een geweldig vogelparadijs!

Pench National Park
Dit gebied is altijd al rijk geweest aan wildlife. Het wordt gedomineerd door gemengde bossen met veel struikgewas en open grasland. Door deze diversiteit is het park een ideaal leefgebied voor een grote populatie van axis- en aristotelesherten, de prooi van de tijger. Door zijn enorme rijkdom aan prooidieren diende dit park als decor voor Kiplings Jungle Book. Naast de tijger worden ook de luipaard, de wilde honden en de lippenberen regelmatig gezien.

Ranthambore National Park
Ranthambhore National Park is onderdeel van het veel grotere Ranthambhore Tiger Reserve in het Sawai Mathopur district van Oost-Rajastan. De naam is afkomstig van het fort bovenin de heuveltoppen 200 meter boven het park. Het is waarschijnlijk het meest bekende tijgerreservaat van India omdat vele tijgerdocumentaires voor de televisie hier zijn gedraaid. Dit park ligt echter redelijk in de buurt van Delhi en krijgt veel toeristen.

Kaziranga National Park
Het park ligt ingeklemd tussen de Brahmaputrarivier en de Karbi Anglong hills. Het bestaat grotendeels uit savanneachtige graslanden, naast subtropische halfloofverliezende bossen. Dankzij regelmatige overstroming door de Brahmaputra krijgt het park een jaarlijkse hoeveelheid voedingsstoffen die de productiviteit van de graslanden flink ten goede komt en het ontstaan van bos voorkomt. Daarom heeft Kaziranga, in tegenstelling tot de meeste andere Indiase parken, een open karakter, dat erg aan Afrika doet denken. In Kaziranga zelf leven driekwart van alle Indiase neushoorns, de helft van alle wilde buffels in Azië, ten minste 1500 wild olifanten en meer dan 100 tijgers.  Afgezien van deze graag geziene dieren leven hier 35 andere zoogdiersoorten, waaronder de zeldzame Hoolock gibbon, een mensaap die hoog in de bomen leeft. Deze is endemisch voor Assam.

Satpura Tiger Reserve
Dit park ligt in het hart van India in de Central Highlands. Door de hoogte is het iets minder warm, maar het is vooral unike door de manier waarop de safari's worden aangeboden. Naast de game drives kan je er hier het meer verkennen met de boot of kano.  Satpura is het enige Nationale Park in India waar het is toegestaan om te voet door tijgergebied te trekken. Dit doet u uiteraard  onder leiding van een zeer bekwame ranger in een klein groepje van vier personen. De Ultieme Tijgersafari!

Manas National Park
Een Project Tiger Reserve en een World Heritage Site met een oppervlak van ongeveer 2000 vierkante kilometer. Manas Nationaal Park is gelegen tussen de rivier Sankos in het westen en de rivier Dhansiri in het oosten en wordt begrensd door de Bhutanese Himalaya in het noorden. Dit park heeft het grootste aantal bedreigde soorten van alle parken in India. U heeft een goede kans om kuddes olifanten te zien, alsmede de zeldzame gouden langoer. Ook zit hier een flink aantal tijgers en ook de zwarte panter en de ongrijpbare nevelpanter is hier te vinden. De laatste soort is typisch voor de mistige (bamboe-)bossen van de oostelijke Himalaya en aangrenzend ZO-Azië.

Sundarbans National Park
Sundarbans NP, oftewel de Sunderbans, is het grootste mangrove wetland ter wereld, een enorme massa ontoegankelijk land voor de kust van Kolkata. Dit gebied waar de Ganges de zee bereikt was één van de eerste nationale parken van India. Hier heersen de getijden en de Royal Bengal tiger. Het land is ontoegankelijk en safari's worden alleen per boot uitgevoerd. Iets meer dan 100 tijgers komen hier voor en ze worden inderdaad regelmatig gezien aan de oever. Hun prooi axisherten en zwijnen laten zich vaker zien, samen met 250 soorten vogels, zoutwaterkrokodillen en 3 soorten dolfijnen.

Gir National Park
Ruig, bruin en droog is het landschap van Gir in het zuiden van de staat Gujarat. Het wordt vaak vergeleken met het droge landschap van Afrika en het is dan ook de laatste bastion van de Aziatische leeuw. De Aziatische leeuw is een andere soort dan de Afrikaanse leeuw omdat het DNA zich onderscheidt. Naast de leeuw heeft Gir National Park ook een gezonde populatie Aziatische luipaarden. Ook deze soort onderscheidt zich wat betreft het DNA van zijn Afrikaanse broer en ook de Aziatische luipaard wordt hier vaak ‘gespot’. Ook andere roofdieren als de hyena, jakhals en de wolf komen hier voor.

Velavadar National Park
Dit park ligt in het westen van India en is m.n. opgezet  om de Black bucks oftewel zwarte bokken te beschermen. Deze bedreigde diersoort leeft hier op de uitgestrekte graslanden. Indische wolven en gestreepte hyena's zijn hier de roofdieren die zich regelmatig laten zien.

Little Rann of Kutch
Een reservaat van 4950 km² dat een thuis is de dieren van de Tharwoestijn; de Indische wilde paarden, woestijnvossen, gestreepte hyena’s, wolven en de jungle kat.

Ulley Vallei in Ladakh
Niet het druk bezochte Hemis National Park is het decor van onze sneeuwluipaardenreis, maar de nabijgelegen en veel minder druk bezochte Ulley Vallei. Ulley is een gebied ten westen van Leh dat als grote voordeel heeft dat het nog niet is overspoeld door toeristen. Vanaf hier kunt u drie valleien verkennen die allemaal rijk zijn aan wildlife. Naast de sneeuwluipaard zijn hier ook andere bijzondere dieren te vinden, zoals de urial, Ibex, wolf en de rode vos.

Beste reismaand:februari, maart
Meest gezien in: Bandhavgarh, Tadoba, Kanha, Pench, Kaziranga, Gir NP en Ladakh

De mooiste wildlife reizen naar India voor u geselecteerd

Tijger, Kanha, India, tijgersafari

  India: Deluxe Tijgersafari

  9 dagen

  Highlights van deze privé safari: Ga op safari in het mooiste park van de tijgerstaat Madhya Pradesh in India; Kanha National Park. Aanschouw het decor voor Kipling’s Jungle Book in Pench National Park. Met 10 game drives heeft u een…

  0
  Gebaseerd op 0 Review
  tijgers fotograferen India, tijger Ranthambhore

   India: Tiger Hotspots

   10 dagen

   Highlights van deze natuurreis: Verblijf in Ranthambore en Bandavgarh NP, de twee beste parken om tijgers te spotten. Ga acht keer op privésafari in de parken en één keer op bootsafari. Bandavgarh NP was het leefgebied van tijgerin Raj Bhera…

   0
   Gebaseerd op 0 Review
   Waxpol, sunderbans , tijger safari, india tijgerreis

    India: Tigers of the Sunderbans

    11 dagen

    Highlights van deze natuurreis: Deze unieke groepsreis neemt u mee naar de Sundarbans, bekend om zijn beruchte tijgers. U krijgt een bevoorrecht inzicht de bescherming van de tijger in India en heeft een grote kans om hem te zien. Reis…

    0
    Gebaseerd op 0 Review
    Olifant, Aziatische olifant, Kaziranga, India

     India: Big 5 Safari

     13 dagen

     Highlights van deze natuurreis: 13-daagse privésafari in het spoor van de Big 5, beter gezegd de Big 7, van India. Bezoek drie verschillende parken in drie verschillende deelstaten; Kaziranga, Pench en Tadoba National Park. Grote kans op het zien van de tijger,…

     0
     Gebaseerd op 0 Review
     tijgersafari, tijgerreis India

      India: Tigers of Tadoba

      7 dagen

      Highlights van deze natuurreis: Ga op safari in het park dat de meeste ‘tiger sightings’ heeft van India; Tadoba Andhari Tiger Reserve. U verblijft 6 dagen in het tijgerreservaat en gaat acht keer op ‘game drive’. Grote kans om ook…

      0
      Gebaseerd op 0 Review
      leeuw safari India

       India: Wildlife of the West

       13 dagen

       Highlights van deze natuurreis: Ga op zoek naar de bijzondere roofdieren in de uitgestrekte natuur van West-India. Verblijf in bijzondere, kleinschalige, luxe lodges of heritage hotels. Kom op het spoor van de Aziatische leeuw, luipaard, de gestreepte hyena en de…

       0
       Gebaseerd op 0 Review
       sneeuwluipaard Ladakh, reis sneeuwluipaard

        India, Ladakh: Op zoek naar de sneeuwluipaard

        12 dagen

        Highlights van deze natuurreis: Maak kennis met het leefgebied van de zeldzame sneeuwluipaard tijdens trekkings in de Himalaya. Verblijf in de duurzame & comfortabele Snow Leopard Lodge, eigendom van Ladakhi’s. Geleid door ervaren sneeuwluipaard-trackers heeft u een grote kans deze…

        0
        Gebaseerd op 0 Review
        tijger India

         India: Tijgers, leeuwen & luipaarden

         9 dagen

         Highlights van deze natuurreis: Ga op zoek naar tijgers, leeuwen en luipaarden in India. U gaat 11 keer op ‘game drive’ en heeft een grote kans om alle drie de grote katten te zien. Exclusieve safari naar Gir National Park in Gujarat…

         0
         Gebaseerd op 0 Review
         tijgersafari, tijger, kanha, tijgerreis kanha

          India: Ultieme Tijgersafari

          11 dagen

          Highlights van deze natuurreis: Ver weg van massatoerisme in kleinschalige, luxe lodges in de ongerepte natuur. Ga 14 keer op ‘game-drive’ in Madhya Pradesh, dé tijgerstaat van India. Ontdek de Indiase wildernis en het leefgebied van de tijger te voet of per boot. Grote kans om…

          0
          Gebaseerd op 0 Review

          All for Nature Travel

          image description

          Ultieme wildlife beleving

          Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

          image description

          Kleinschaligheid

          Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

          image description

          Bijdrage aan de natuur

          Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

          Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

          De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

          Sluiten