Elephants in Kabini ©EvolveBack

India: West-Ghats Olifanten & Zwarte Panters

richtprijs 3.695

Highlights van deze natuurreis:

 • 18-daagse privé natuurreis door het zuiden van India.
 • Bezoek 5 nationale parken en ga op zoek naar olifanten, tijgers en de zwarte panter.
 • Ga uitgebreid op ‘game drive’ en trek er te voet en met een raft op uit o.l.v. ervaren natuurgidsen.
 • Verblijf 2 dagen op uw eigen huisboot in de ‘backwaters’ van Kerala en sluit af met paradijselijk wit strand.
 • U verblijft in de meest duurzame lodges en draagt bij aan natuurbehoud.
 • De reissom hierboven is gebaseerd op avontuurlijk 3 sterren niveau, op luxe 4-sterren niveau geldt een richtpijs van €4695,-.
 • Nu met gratis overnachting.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode Het hele jaar door
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: India: West-Ghats Olifanten & Zwarte Panters.

Ontdek de overweldigende natuur van de West-Ghats op een actieve 18-daagse natuurreis door het zuiden van India. De West-Ghats is een bergketen langs de westkust van Zuid-India. Ouder dan de Himalaya,beinvloedt dit gebergte zelfs de Indiase moesson. Dichte jungles, bergwouden, theeplantages met moerasgebieden en savannes in haar uitlopers vormen het leefgebied van 139 soorten zoogdieren en 508 soorten vogels, waaronder veel endemische soorten (soorten die alleen hier voorkomen). Het is een van de acht belangrijkste biodiversity hotspots van de wereld en de grootste populatie Aziatische olifanten migreert hier nog vrij doorheen. Ook tijgers komen hier nog in groten getale voor, evenals luipaarden, lippenberen en Indiase wilde honden en hun prooi.

U bezoekt vijf nationale parken en reservaten op een rondreis met privéchauffeur. U gaat zoveel mogelijk op safari of trekt er te voet en zelfs met een raft op uit. Bandipur met Nagarhole National Park en Kabini, bekend om zijn grote kuddes olifanten en de zwarte panter, staan op het programma. Met veel geluk ziet u Bagheera van Mowgli’s Jungle Book. Het is eigenlijk een genetische mutatie die ervoor zorgt dat dit Aziatische luipaard volledig zwart is. Een mutatie die vooral hier voorkomt en fotografen van over de hele wereld komen hier naartoe. Voor de tijger heeft u iets minder geluk nodig, want die wordt hier regelmatig gespot. Er staan ook een aantal minder bekende natuurgebieden op het programma, zoals Periyar en Chinnar, waar wel bijzondere endemische soorten voorkomen, zoals het muishert, de wanderoe of Lion-tailed Macaque en de Nilgiri langoer.

U sluit de reis af in de staat Kerala waar u nog 2 dagen door de ‘back waters’/ binnenwateren vaart met uw eigen huisboot met bemanning, voordat u uitrust op de paradijselijk witte stranden aan de ongerepte Malabarkust. U verblijft daar waar de Indische Oceaan overgaat in de Arabische Zee.

PS: Al naar gelang uw budget en interesses kunnen wij deze reis voor u uitwerken op 3- of 4-sterrenniveau. Het programma is opgezet om zoveel mogelijke verschillende diersoorten te kunnen zien. Aziatische olifanten zijn vrijwel gegarandeerd, maar als u perse een tijger wilt zien verwijzen wij u door naar onze specifieke tijgersafari’s, waarbij u bijna verzekerd bent van een ‘sighting’. Bent u geïnteresseerd in de 508 soorten vogels, dan kunnen we graag een vogelgids voor u reserveren. En als u echt de wanderoe wilt zien kunnen we de reis aanpassen.

reis india, safari india, reis zuid india, reis western ghats, reis west ghats, wildlife west ghats, wildlife reis india, natuurreis india, Kerala

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • 17 overnachtingen in tweepersoonskamer op 3- of 4 sterren niveau en maaltijden als vermeld.
 • Boek in 2024 en profiteer van één gratis overnachting in één van deze lodges.
 • Privé transfers in Airconditioned SUV met engelstalige chauffeur.
 • Engelstalige natuurgids op alle excursies ( Let wel: het Engels van de rangers op de safari’s in Nagarhole- en Bandipur NP is beperkt en hier hebben wij helaas geen invloed op.)
 • 5 safari’s in Nagarhole/Kabini en 2 safari’s in Bandipur NP.
 • Privé wandelsafari met cultuur en lunch Chinnar Sanctuary en Marayoor Village.
 • Wandeling met gids in de Leshmi heuvels.
 • Volle dag trekking met privégids in Pampadumchola National Park met picknick lunch.
 • Spice farm visit Periyar.
 • Volle dag trekking en bamboe rafting in Periyar NP met privégids incl. picknick ontbijt en lunch.
 • Entreegelden Nationale Parken
 • Een bijdrage aan TOFTigers. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis:  uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €3695,– is op 3-sterren niveau en gebaseerd op twee samenreizende personen. Op 4-sterrenniveau bedraagt de richtprijs €4695,- per persoon.

ALL FOR NATURE TRAVEL IS UITGEROEPEN TOT BESTE WILDLIFE TOUROPERATOR 2018

TOFTiger award

Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht naar Bangalore en terug vanaf Cochin. Deze boeken wij graag voor u, evenals de eventuele binnenlandse vlucht van of naar Bangalore als u toch via Delhi of Mumbai vliegt.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering  
 • Drankjes 
 • Fooi en persoonlijke uitgaven  
 • Eventuele extra excursies 
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling. 
 1. Dag 1 Aankomst in Bangalore

  Bij uw aankomst In Bangalore wordt u door onze gids naar uw hotel gebracht. Bangalore is de hoofdstad van de staat Karnataka en de op twee na grootste stad van India. Afhankelijk van uw internationale vlucht heeft u hier nog een overnachting of alleen een kamer om u even op te frissen met ontbijt. 

  U verblijft hier in een comfortabel airport hotel o.b.v. logies/ontbijt. 

 2. Dag 2 Door naar Nagarhole national park

  Na het ontbijt rijdt u in ca. 5 uur door naar uw lodge in Kabini, in de buurt van Nagarhole national park. Dit park staat bekend als het jachtgebied van de vroegere maharadja’s van Mysore. Dit gebied met loofbos herbergt een grote diversiteit aan diersoorten, waaronder tijgers, luipaarden, olifanten, lippenberen en verschillende primaten. Ook voor de vogelaars onder de natuurliefhebbers heeft dit park veel te bieden. Na uw check-in bij de lodge heeft u de rest van de dag vrij ter besteding.

  Verblijf in Red Earth Kabini (3*) of in Evolve Back Kuruba Safari Lodge (4*) o.b.v. volpension.

 3. Dag 3 Op zoek de zwarte panter en meer

  In de vroege ochtend en avond gaat u op game drive in Kabini en Nagarhole National Park onder begeleiding van een ranger. In de middag heeft u lunch en heeft u de mogelijkheid een dorpje te bezoeken, te voet of met de fiets. Op een van de middagen staat een bootsafari gepalnd waarbij u de Kabinirivier op de grens met Nagarhole en Bandipur NP afvaart op zoek naar bijzondere vogels, olifanten en andere dieren die komen drinken.

  Genesteld tussen het woud van Karapur ligt Kabini, een ongerept stuk land dat rijk is aan natuur. Een mooi begin van een spectaculaire reis! De steile vallei met rijke bossen en stroomversnellingen zijn een walhalla voor wildlife liefhebbers. De bossen van
  Karnataka zijn het pronkstuk van de staat. Van de groenblijvende bossen in de West-Ghats tot de met kreupelhout bezaaide vlaktes, overal barst het van de flora en fauna. Naar zeggen bestaat de populatie tijgers in de nationale parken van Karnataka uit meer dan 400 individuen, waarmee de staat goed is voor het grootste aandeel in de tijgerpopulatie van India.
  Nagarhole national park dankt zijn naam aan het woord nagarhole, wat ‘slangen rivier’ betekent. Dit slaat op de loop van de rivier die door de bossen van het park slingert. Nagarhole heeft een enorme hoeveelheid aan wildlife, vooral als het om Aziatische olifanten gaat. Het blauwe, mistige Brahmagiri gebergte op de achtergrond, de geluiden van de jungle, de kolkende waterstromen, het gezang van de vogels, alles maakt van een reis naar Nagarhole een onvergetelijke belevenis. Het gebied heeft een oppervlakte van 643 vierkante kilometer dat vooral bedekt is met divers loofbos.

  Ook de zwarte panter komt hier dus voor. U moet er wel rekening mee houden dat het slechts om 1 of 2 luipaarden gaat met deze genetische mutatie en u dus heel veel geluk moeten hebben. Wilt u echt een grote kans maken dan adviseren wij hier minimaal 15 game drives in de maanden februari en maart…..

  Verblijf in Red Earth Kabini (3*) of in Evolve Back Kuruba Safari Lodge (4*) o.b.v. volpension.

  PS: Anders dan op onze tijgersafari’s in de rest van India, worden de safari’s hier door de autoriteiten alleen georganiseerd per 6 of 9 in een jeep/gypsy of per 20 in een open bus/canter. Wij doen ons best een jeep voor u te organiseren, maar het park besluit ter plekke hoe de plaatsen worden verdeeld. Ook de natuurgidsen spreken beperkt Engels en worden door het park ter beschikking gesteld. We kunnen wel een jeepsafari met een professionele natuurgids organiseren als u bij het 4-sterren Evolve Back verblijft. Echter, ook dat blijft altijd onder voorbehoud en u kunt hier geen aanspraak op maken.

 4. Dag 4 Op safari in Kabini & Nagarhole

  zie beschrijving dag 3

 5. Dag 5 Ochtend game drive in Kabini en transfer naar Bandipur NP

  In de vroege ochtend gaat u nog een laatste keer onder begeleiding van een ranger op safari in Nagarhole/Kabini. Na het ontbijt rijdt u door naar het Bandipur national park. Onderweg komt u door het pittoreske King Sanctuary waar u veel wildlife zult tegenkomen. In de avond kunt u in de buurt van de lodge op de grens van het park op zoek gaan naar vogels.

  Verblijf in het Windflower Resort (3*) of bij The Serai (4*) o.b.v. volpension.

 6. Dag 6 Op game drive in Bandipur NP

  Vandaag gaat u onder begeleiding van een ranger in de vroege ochtend en avond op safari in het nationale park. De rest van de dag kunt u wandelen in de buurt van de lodge en uitkijken naar vogels en andere dieren.

  Bandipur
  Bandipur national park is een van de fascinerendste wildlife hotspots. Het park ligt aan de voet van de mistige pieken van het Nilgiri gebergte en is bedekt met een mix van loofbos en kreupelhout. Diep in het bos is het bijna mogelijk om het gefluister van de bomen en dieren te horen, zo magisch is het. Het magische bos is het thuis van vele olifanten, maar ook tijgers sluipen onder het bladerdek door. In maart en april laten zij zich graag zien in de waterpoeltjes om af te koelen. Naast deze twee giganten herbergt het bos ook vele andere soorten, zoals luipaarden, lippenberen, pauwen, reuzeneekhoorns, wilde honden, muntjaks en nog veel meer. Het is niet voor niets dat het Bandipur national park vroeger het jachtgebied was van de Maharadja van Mysore. De Maharadja jaagt er niet meer en het park is overgenomen door project Tiger, maar nog steeds is het Bandipur national park een van de beste plekken in India om van dichtbij wildlife vast te leggen met uw camera. Een oude tempel gelegen op de hoogste top van het gebied, de Himavad Gopalaswamy Betta, is eveneens een bezoekje waard. In totaal beslaat het nationale park een oppervlakte van 874 vierkante kilometer. Bandipur maakt deel uit van het grotere Nilgiri Biosphere Reserve.

  Verblijf in het Windflower Resort (3*) of bij The Serai (4*) o.b.v. volpension.

  PS: Net als in Nagarhole worden de safari’s hier door de autoriteiten alleen georganiseerd per 5 of 9 in een gypsy/jeep of per 20 in een open bus/canter. Wij doen ons best een gypsy voor u te organiseren, maar het park besluit ter plekke hoe de plaatsen worden verdeeld. Ook de natuurgidsen spreken beperkt Engels en worden door het park ter beschikking gesteld. Het is mogelijk om een eigen natuurgids via ons bij te boeken op de hele reis. Vraagt u hiernaar bij boeking.

 7. Dag 7 Op weg naar Ooty

  Na een rustig ontbijt heeft u een schitterende rit van ca. 2 uur langs de rand van het park omhoog de Nilgiri bergen in, naar Ooty, een koloniaal “hill station” uit Engelse tijden. Het prachtige dorpje wordt ook wel de koningin van de Nilgiris genoemd. U verblijft in een comfortabel stadshotel. In de middag heeft u tijd om het dorpje, met haar leuke marktjes en botanische tuin, te bezoeken.

  Verblijf in een comfortabel 3* of 4* stadshotel o.b.v. logies/ontbijt.

 8. Dag 8 Rit naar Chinnar

  Na het ontbijt staat u een rit van 5 uur naar Chinnar te wachten. Na de check in bij de eco lodge heeft u tijd om het gebied te voet te verkennen. De lodge grenst direct aan het park en wildlife wordt dan ook regelmatig gezien in de buurt van de lodge!

  Het Chinnar natuurreservaat is rijk aan verschillende soorten flora en fauna, waaronder bijzondere vogels. Onder andere luipaarden, olifanten, axisherten, de wilde gaur en de bedreigde ’grizzled’ reuzeneekhoorn hebben hier hun thuis. Het Chinnar reservaat is gelegen op de oosterse helling van de West-Ghats, heeft een oppervlak van 90 vierkante kilometer en ligt tussen 500 en 2400 meter boven zeeniveau. Het rotsige landschap met een unieke vegetatie van struweel en droogtebestendige planten maakt het gebied adembenemend mooi. Het gebied herbergt ook grotten met bijzondere muurschilderingen uit de prehistorie (mesolithicum). Vandaag maakt u als het goed is ook kennis met Benny Kurian, uw natuurgids voor de komende 3 dagen. Hij is afgestudeerd op archeologie en ecologie. Hij weet alles over de natuur en het wildlife van de Western Ghats van India en is ook betrokken bij verschillende verantwoorde en duurzame toerisme projecten waarbij de lokale stammen inkomsten kunnen krijgen uit het behoud van de natuur. Een indrukwekkende persoonlijkheid die iedereen hier kent.

  Verblijf in Spicetree Eco Living lodge incl. ontbijt en diner.

 9. Dag 9 Natuur & Cultuur in Chinnar

  Na het ontbijt gaat u de hele dag onder begeleiding van uw eigen natuurgids op pad. U bezoekt een dorpje en gaat op trekking door het Chinnar natuurreservaat. In Chinnar zijn vrijwel geen wegen en u kunt er alleen te voet op uit. Lunch krijgt u op traditionele wijze geserveerd in een bananenblad in het dorpje Marayoor. Hier is een project opgezet om de lokale bevolking mee te laten profiteren van het toerisme en kunt u een kijkje nemen bij de wereldberoemde ‘Mount of the Dead’, een plaats met meerdere hunebedden. Verder is er een uit steen gehouwen tempel met oude inscripties. U sluit de dag af met een bezoek aan traditionele suikerriet boerderij.

  Verblijf in het comfortabele Spicetree Eco Living lodge incl. ontbijt, lunch en diner.

  PS: Het is ook mogelijk om in het park zelf te overnachten in een van de eenvoudige huisjes van het nationale park. U ontwaakt in het park en ’s nachts hoort u de dieren om u heen. Vraagt u hiernaar bij boeking.

 10. Dag 10 Op weg naar Munnar

  U rijdt na het ontbijt in 3.5 uur met uw chauffeur door naar Munnar. U ziet de natuur van Chinnar langzaam veranderen in theeplantages met in de toppen het nevelwoud. De theeplantages op de migratieroutes van de olifanten nemen steeds meer ruimte in met veel  human-elephant conflicten tot gevolg. U verblijft in een lodge nabij of op een theeplantage. Het gebied waar u doorheen rijdt wordt gekenmerkt door deze uitgestrekte theeplantages. Munnar is een koele haven van vrede en rust dat in de koloniale tijd niet voor niets het favoriete vakantieadres was van de Britse heersers. In middag maakt u samen met een gids een korte wandeling maken door de adembenemende Lechmi heuvels, gelegen op een hoogte van rond de 2000 meter. Ook de hoogste berg van Zuid-India de Anamudi ligt hier met een indrukwekkende 2695 m.

  Verblijf in Tall Trees Resort (3*) of het Windermere Estate (4*) o.b.v. logies/ontbijt.

 11. Dag 11 Trekking in Pampadumchola NP

  Vandaag gaat u de hele dag op trekking in het hooggelegen regenwoud (Shola forest) van het Pampadumchola national park onder begeleiding van een natuurgids. U neemt een lunchpakket mee voor onderweg.

  Shola woud in Pampadumchola NP
  Het Shola woud is een uniek bioom dat zich uitstrekt over de hoger gelegen berggebieden in de tropen. Het klimaat in deze regio is gematigd, een gevolg van het unieke ecosysteem. De begroeiing in dit gebied wisselt tussen vochtig grasland en groenblijvende bebossing met veel unieke plantensoorten. Omdat de ijstijd en de resulterende klimaatverandering geen invloed heeft gehad op deze tropische bossen, is het bos op veel plekken 65 to 70 miljoen jaar oud. De aanwezigheid van primitieve amfibieën en reptielen gaat hiermee hand in hand. Hier gaat u op zoek naar de bijzondere en endemische wanderoe oftewel Lion-tailed Macaque op de afbeelding hiernaast. Voorbeelden van de andere diersoorten die hier leven zijn de endemische Nilgiri langoer, Nilgiri
  marter, de Nilgiri Tahr/ berggeit en de Nilgiri gouden kat, maar ook de bekendere wilde gaur, lippenbeer, luipaard en zelfs de tijger leven hier. Olifanten komen hier oorspronkelijk niet voor, maar zijn vanuit andere gebieden toegetrokken. Van de 21 endemische vogelsoorten van de West-Ghats komen er 14 in dit gebied voor. Het hooggelegen bos is ook van cruciaal ecologisch belang. Het is in staat water vast te houden, zodat de waterstromen die hier ontspringen het hele jaar door van water zijn voorzien. Tijdens uw trekking krijgt u een uniek inzicht in dit bijzondere ecosysteem. Niet iedereen wordt hier toegelaten en het staat onder streng toezicht van het Department of Forest, Govt. of Kerala, waar onze gids goede contacten heeft.

  Verblijf in Tall Trees Resort (3*) of het Windermere Estate (4*) o.b.v. logies/ontbijt met een picknick lunch.

 12. Dag 12 Door naar Periyar NP

  Vandaag staat er een 4 uur durende rit naar het Periyar natuurreservaat op het programma. Na uw aankomst in Thekkady brengt u met een gids een bezoekje aan een ”spice farm” waar specerijen aangebouwd worden. Niet alleen voor de Indiase keuken, maar ook voor de Ayurveda waar Kerela beroemd om is.

  Het grootste deel van het Periyar natuurreservaat is bedekt met groenblijvende en semi-groenblijvende vegetatie. De rest van het gebied wordt gekenmerkt door loofbos en graslanden. Het Periyar Tiger Reserve is van de 50 tijgerreservaten in India het oudste, en in de staat Kerala ook het grootste. De overvloed aan wildlife in dit reservaat trekt jaarlijks veel bezoekers. De populatie tijgers wordt geschat op 40 individuen en hoewel het erg lastig is om er een te zien, komt het vaak voor dat sporen en uitwerpselen worden gevonden.
  Naast dat het reservaat een broedplaats is voor tijger, staat het ook bekend om zijn uitstekende onderzoek naar olifanten. In totaal herbergt het reservaat 35 soorten zoogdieren, waaronder de sambar, het grootste hert in India en een favoriet op het menu
  van de tijger, wilde honden, wilde zwijnen en kleinere dieren als reeds genoemde wanderoe/ liontailed macaque en de extreem zeldzame Indische roezet, een soort vleerhond. Naast zoogdieren zijn hier 265 verschillende soorten vogels te vinden. Het reservaat wordt gekleurd door 1966 verschillende soorten bloemen. Wij hebben hier alleen de 4-sterren accommodatie geselecteerd omdat de anderen niet duurzaam genoeg zijn.

  Verblijf in Spice Village (4*) o.b.v. logies/ontbijt.

  Wilt u nog meer luxe en kleinschaligheid dan adviseren wij het Cardamom Club hotel dat buiten de stad in de heuvels ligt. Het is een oase van rust en wordt omgeven door de bomen van het regenwoud. Een mooie plek om even bij te komen van het vele rijden. De Niraamaya Spa van het hotel is een plek van harmonie en esthetiek. U kunt gebruikmaken van het wellness-aanbod met traditionele Ayurvedische therapieën, waar Kerala beroemd om is, Yoga, Meditatie en Pranayama.

 13. Dag 13 Verkenning Periyar NP

  Op een hike van 12 kilometer en een tocht op een bamboo raft verkent u vandaag het Periyar natuurreservaat. Om half 8 in de ochtend meldt u zich samen met uw natuurgids bij het vertrekpunt van de bus en nadat u klaar bent met registreren en het pakken van ontbijt en een warme lunch gaat u op pad. Vandaag is een goede kans om het wildlife in het reservaat te observeren. Terwijl u op de bamboo raft drijft doen zich veel fotomomenten voor. Als u geluk heeft ziet u een van de grote kuddes olifanten die aan de rand van het meer hun dorst komen lessen. Als de waterpoelen in het bos opdrogen komen zelfs tijgers uit de beschutting vandaan om te drinken. De tocht is alleen aan te raden voor mensen met een goede conditie en kinderen jonger dan 13 mogen helaas niet mee. In de late middag keert u terug naar de lodge, waar u zich naar believen kunt ontspannen.

  De trekking die u door het reservaat onderneemt is onderdeel van een van de eerste programma’s voor verantwoordelijk toerisme in Kerala. Het doel is om de lokale bevolking inkomsten en werk te bieden uit toerisme. Met behulp van de Eco Development Society zijn nu voormalige stropers aangesteld als bewaker of gids in het park. Als gidsen zijn deze mensen erg geschikt, omdat ze het bos en de bewegingen van de wilde dieren kennen als de beste.

  Optioneel kunt u ook een jeepsafari met kortere wandeling inplannen, vraagt u dit bij boeking. Ook hebben we hier een hele mooie kleinschalige 5-sterren accommodatie.

  Verblijf in Spice Village (4*) o.b.v. logies/ontbijt met picknick lunch.

 14. Dag 14 Op de huisboot in Alleppey

  Na een vroeg ontbijt rijdt u in 4.5 uur naar Alleppey waar u om half 1 ‘s middags aan boord stapt van uw eigen huis/woonboot voor een cruise door het platteland en zijn kleine dorpjes aan de oever van de langzaam stromende rivier. Maaltijden worden gekookt en geserveerd aan boord van de boot. De Kerala Backwaters bestaan uit een groot netwerk van meren, kanalen, zeearmen en delta’s vol met leven. Vogelaars kunnen hier hun hart ophalen. De kanalen zijn nog steeds de hoofdwegen van de traditionele dorpjes.

  U overnacht op de woonboot o.b.v. volpension, we hebben hier voor u een 3- of 4-sterrencategorie.

 15. Dag 15 Cruise door de Kerala Backwaters

  Vandaag vaart u weer de hele dag op de woonboot langs schitterende oevers. Het mooie aan uw verblijf op de woonboot is dat u gebieden verkent die met de auto helemaal niet toegankelijk zijn. Terwijl u geniet van het comfort van een goed hotel vaart u langs en door de pittoreske kanalen, bladerdeken van palmbomen en bewondert u vanaf de boot het dagelijkse leven van de lokale bevolking aan de oevers van de rivier. Uw maaltijden worden weer op de boot klaargemaakt, uiteraard staat vis op het menu, tenzij u leiver vegetarisch eet.
  U overnacht weer op de woonboot o.b.v. volpension.

 16. Dag 16 Ontspannen aan het strand

  Geniet nog van uw laatste ontbijt op de woonboot voordat u vertrekt naar Marari. Na een rit van ongeveer 1 uur komt u aan in dit relatief rustige tropische paradijs van Kerala. Het woord Marari kom van ‘Mararikulam’, een van de lokale vissersdorpjes waar het leven zich nog op dezelfde wijze afspeelt als honderd jaar geleden. Nog steeds gaan de mannen van het dorp elke ochtend de zee op om verse vis te vangen. Het dorpje ligt aan de ongerepte Malabar kust, waar de Indische Oceaan overgaat in de Arabische Zee. Het gebied rondom het dorpje is rijk aan kilometers paradijselijk wit strand waar naar believen kan worden gezwommen, gesurfd of gewoon ontspannen. Houdt u er rekening mee dat in bikini zonnebaden op het strand in strijd is met de lokale tradities.

  Verblijf in Turtle Beach Resort (3*) of Marari Beach Resort (4*) o.b.v. logies/ontbijt. Ook hebben we hier een hele mooie kleinschalige 5-sterren accommodatie.

 17. Dag 17 Ontspannen aan het strand

  Vandaag heeft u de hele dag ter vrije beschikking aan het strand. Ook is het mogelijk om op bezoek te gaan bij lokale vissersdorpjes om te proeven van de oorspronkelijke manier van leven in de regio. Een tuktuk kan u naar de lokale tempel brengen waar een menigte mensen in de avond samenkomt om te bidden en te socializen.

  Verblijf in Turtle Beach Resort (3*) of Marari Beach Resort (4*) o.b.v. logies/ontbijt.

 18. Dag 18 Vlucht terug naar Nederland of Belgie

  Helaas komt er vandaag een einde aan uw onvergetelijke reis. Bepakt met een berg aan mooie herinneringen wordt u naar Cochin International Airport gereden voor uw vlucht terug naar huis.

  Cochin heeft een internationale luchthaven, maar niet iedere airline vliegt naar Cochin. Afhankelijk van uw internationale vlucht kunnen wij graag een binnenlandse vlucht naar Bangalore, Mumbai of Delhi voor u boeken. Ook de internationale vlucht kunnen wij graag voor u boeken. KLM heeft een rechtstreekse verbinding met Bangalore, de stad waar uw reis begint.

 19. Uw reis verlengen? Wij adviseren u graag

  Vertel ons uw wensen en wij maken uw programma graag op maat. U kunt langer in Nagarhole/Kabini verblijven om uw kans om de zwarte panter te zien te vergroten. U kunt de reis aanvullen met een van onze tijgerparken waar u een grote kans heeft tijgers te zien als u drie volle dagen op safari gaat. Bijvoorbeeld Kanha en Pench uit de Deluxe Tijgersafari. Wij breiden uw reis graag uit met één van de historische steden zoals Jodhpur, Jaipur of Agra voor de Taj Mahal.

  Of zoekt u een heel bijzondere strandbestemming ter afsluiting van uw reis? Vraag dan naar onze 6-daagse extensie naar de Andamaneilanden, een waar paradijs met schitterend koraal. Inclusief de vlucht vanaf bijv. Delhi vanaf €1795,- p.p..

Bandipur baby olifant ©All for Nature Travel
Pauw Nagarhole in de ochtendgloren ©All for Nature Travel
Bandipur tijger ©All for Nature Travel
Munnar Windermere Estate ©All for Nature Travel
Nilgiri langur ©All for Nature Travel
Chinnar Spice Tree Eco Living Resort ©All for Nature Travel
Zwarte panter ©Red Earth Kabini lodge
Kerala Beach
Kerala moeder en kind
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Deze reis kan worden uitgevoerd op 3- of 4-sterren niveau. Alle lodges die wij hebben geselecteerd zijn kleinschalig en waar mogelijk duurzaam opgezet en geven lokale mensen inkomsten uit het behoud van de natuur. Het prijsverschil is aanzienlijk. Bent u avontuurlijk ingesteld en maakt u graag kennis met het echte India dan adviseren wij 3-sterren niveau. U zult hier veel Indiërs en weinig westerlingen tegenkomen.  Houdt u van luxe en reist u liever op internationaal niveau dan kunt u toch beter kiezen voor de 4-sterren variant.

Red Earth Kabini lodge bij Nagarhole National Park (3-sterren):

reis zuid india, safari nagahole, safari kabini, safari bandipur, reis zuid india, reis western ghats, reis west ghats, wildlife west ghats, wildlife reis india, natuurreis india, Kerala

Evolve Back Kabini Kuruba Safari Lodge bij Nagarhole National Park (4-sterren):

reis zuid india, safari nagahole, safari kabini, safari bandipur, reis zuid india, reis western ghats, reis west ghats, wildlife west ghats, wildlife reis india, natuurreis india, Kerala

Bij Chinnar NP gebruiken we dezelfde lodge voor zowel het 3- als 4-sterrenniveau; Spicetree Eco Living lodge

wildlife lodge West-Ghats

Bij Munnar kunt u kiezen voor de 3-sterren lodge Tall Trees Resort:

Of  kies voor de 4-sterren Windermere Estate:

Bij Periyar Tiger Reserve overnacht u in het 4-sterren Spice Village:

Cottage kamer Spice Village

Sluit uw reis af met een verblijf aan het strand, bijvoorbeeld in 4-sterren Marari Beach resort.

zwembad Marari Beach

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor een eventuele trekking te voet is het belangrijk dat u camouflagekleuren draagt. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Indien u in het winterseizoen reist, adviseren wij u om ook warme kleding mee te nemen omdat de avonden en nachten fris kunnen zijn.

Volgens de normen en waarden van het land is het gebruikelijk dat vrouwen hun benen en schouders bedekken. Tijdens het verblijf bij de lodges bent u uiteraard helemaal vrij om te dragen wat u wilt. Wij zouden het echter op prijs stellen als u voor bezoek aan de dorpjes een lange rok of broek mee zou kunnen nemen. Een sarong is altijd handig.

Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage.
Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt voor uw camera omdat die tijdens uw verblijf in niet altijd kunnen worden opgeladen. Als u in de wintermaanden (december t/m februari) reist adviseren wij u om een winterjas mee te nemen voor de game drive in de ochtend.

Verder niet vergeten: Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set. O.R.S. tegen het uitdrogen bij darmproblemen is zeker aan te bevelen.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.  Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Namaste en dankuwel is Shukriya in de lokale Hindi taal.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

De munteenheid in India is de Indiase Rupee (INR). Het is verboden rupees in en uit te voeren. Traveller cheques en buitenlands geld kunnen uitsluitend worden gewisseld bij banken of officiële wisselkantoren. Bewaar de kwitanties, omdat die benodigd zijn om het geld bij vertrek uit het land weer terug te wisselen.

Let u er op dat biljetten van 500 en 1000 INR sinds 8 november 2016 uit roulatie zijn genomen en niet meer worden geaccepteerd als betaalmiddel.

Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent. International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en in veel steden kunt u ook geld pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc..

Dit immense land heeft drie hoofdseizoenen: winter, zomer en de moessonperiode. De wintermaanden van november tot en met maart zijn aangenaam en droog met zonnige dagen en temperaturen overdag van 25-30°C. Vroeg in de ochtend op safari kan het vooral in december en januari nog fris zijn met minimum temperaturen van 5-7°C. De zomermaanden van april tot en met juni zijn vaak erg warm. In april en mei is het overdag vaak 35°C of hoger. De zuidwestelijke moesson ontstaat gewoonlijk begin juni aan de westkust en verspreidt zich daarna over de rest van het land. De moessontijd kenmerkt zich door korte en (zeer) krachtige regenbuien, waardoor de neerslag in mm weliswaar hoog is, maar het gewoonlijk een groot deel van de dag droog is. Tegen eind september is de moesson in de meeste gebieden voorbij, behalve in het zuidoosten. Hier wordt de grootste regenval juist in oktober en november gemeten. In het zuiden van India kan het ook in april mei al regenen, de zogenoemde zomerregens.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor India is verplicht.

Houders Nederlands of Belgisch paspoort
Sinds enkele jaren is het voor houders van een Nederlands of Belgisch paspoort niet meer mogelijk om een visum aan te vragen via de ambassade bij de Indiase overheid. Een digitaal ETA visum is verplicht. Het proces bestaat uit de volgende vier stappen:

 1.  Vraag het ETA visum online aan via https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html
 2. Betaal het visum online
 3. Ontvang een bevestiging online. Let op: enkel de mail is niet voldoende. U moet het visum met foto uitprinten via de website hier boven.
 4. Toon de bevestiging bij aankomst in India en ontvang een formeel visum/ stempel in het paspoort.

 

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:
– Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
– Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
– Neem al het afval mee terug naar het kamp
– Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is +5,5 uur. Tijdens de zomertijd is het 3,5 uur later in India dan in Nederland en België. Tijdens de wintertijd is het 4,5 uur later.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over overige vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering.

Het rioleringssysteem in India is helaas niet goed ontwikkeld. Wat betreft de hygiëne raden wij u dan ook aan om regelmatig uw handen te wassen en op te letten met wat u eet en drinkt. In de accommodaties en restaurants waar u tijdens onze reis verblijft is dit echter geen enkel probleem.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

India is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Daarnaast is het een spanningsgebied van religies en terroristische aanslagen komen voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u uw veiligheid vergroten:

 • Reis altijd onder begeleiding van een gids die op de hoogte is van de lokale situatie en luister naar zijn advies.
 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang.
Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen  waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner