Op de helemaal onderaan genoemde reizen van All for Nature Travel heeft u een serieuze kans om wolven te spotten.

Vroeger werd de wolf in Europa als vijand van de mens gezien. Dit is ook de reden voor de boosaardige verschijning van de wolf in allerlei oude sprookjes, zoals roodkapje. Dat de wolf en de mens niet goed overweg kwamen had vooral te maken met het doden van vee. Door massale uitroeiing was de wolf rond 50 jaar geleden in veel Europese landen verdwenen. Tegenwoordig is het imago van de wolf echter verbeterd. Hij wordt dan ook weer vaker gezien in landen als Duitsland, Polen en zelfs in Nederland en België wordt hij af en toe gespot.

De wolf, officieel grijze wolf, is een volmaakt roofdier. In roedels van tot wel 15 individuen kunnen ze grote prooien, zoals elanden of zelfs bizons aan. Dit is een hele prestatie, aangezien deze prooien soms wel 10 keer zo zwaar zijn als een enkele wolf. De wolf is ook een diersoort die zich uitstekend heeft aan kunnen passen aan verschillende omstandigheden. Het is dan ook het meest verspreide roofdier op deze wereld. Afhankelijk van de regio waar hij voorkomt bestaan er 10 verschillende ondersoorten met variaties in grootte, afhankelijk van de prooi waarop wordt gejaagd.

Zo leeft de poolwolf in de streken rondom de Noordpool, waar de temperaturen kunnen dalen naar -40 graden. Een andere ondersoort: de Indische wolf, leeft op de hete savannes van India. De Indische wolf kan worden gezien op al onze reizen in India, maar de grootste kans heeft u in Velavadar National Park. Echter, in de omgeving van Ladakh leeft een andere ondersoort; de Himalya- of Tibetaanse wolf.

De bekendste ondersoort van de wolf is de Europese of Euraziatische wolf. Deze ondersoort heeft een leefgebied uitgestrekt over veel landen in Europa en is te zien op onze reis naar Bialowieza National Park in Polen. Ook in Aziatische landen, zoals China en Mongolië komt deze wolf voor. In Europa komt hiervan ook nog een Italiaanse- en Iberische ondersoort voor.

De Italiaanse ondersoort van de Europese wolf is te zien op onze reizen naar de Abruzzen, een gebergte in Italië. In het Abruzzo National Park, dat u op deze reis te voet ontdekt, leven nu 10 roedels wolven. Deze roedels doen het uitstekend door een groot aanbod aan prooi dankzij de bescherming van het nationale park.

De Iberische wolf leeft in Spanje en Portugal en is iets kleiner en bruiner van kleur. Deze soort is te zien op onze reis naar het Cantabrisch gebergte in het noorden van Spanje.

PS: De manenwolf, die u kunt zien op een van onze reizen naar Brazilië, is geen wolf in de waarste zin des woords, maar een vosachtige die behoort tot de familie van de hondachtigen.

Meest gezien in:Italië, Spanje & India

Uw kans om de wolf in het wild te zien

sneeuwluipaard Ladakh, reis sneeuwluipaard

  India, Ladakh: Op zoek naar de sneeuwluipaard

  12 dagen

  Highlights van deze natuurreis: Maak kennis met het leefgebied van de zeldzame sneeuwluipaard tijdens deze safari in de Himalaya. Verblijf in de duurzame & comfortabele Snow Leopard Lodge, een voormalige ‘home stay’. Geleid door ervaren sneeuwluipaard-trackers heeft u een grote…

  0
  Gebaseerd op 0 Review
  hoofdfoto

   Portugal: Over wolven, herders & wilde paarden

   8 dagen

   Highlights van deze natuurreis: 8-daagse selfdrive door Noord-Portugal en een afsteker naar Spanje. Ga op zoek naar wolven en wilde paarden in Peneda-Gerês National Park. Maak kennis met oude tradities en ga een dag op pad met een schaapsherder. Met…

   0
   Gebaseerd op 0 Review
   beren reis spanje, reis somedo, beren excursie

    Spanje: Beren & Wolven van het Cantabrisch gebergte

    8 dagen

    Highlights van deze natuurreis: Privéreis naar de Picos de Europa & Somiedo NP in het noorden van Spanje. Trek er zelf te voet op uit en ga op zoek naar beren met onze natuurgids in de bergen van Asturië. Ga…

    0
    Gebaseerd op 0 Review
    wildlife reis polen, Bialowieza reis, wisent reis, polen reis

     Polen: Bizons & Het laatste oerbos van Europa

     5 dagen

     5-daagse privéreis naar het laatste oerbos van Europa. Maak kennis met de woudreuzen en ongerepte wildernis. Ga in de vrije natuur op zoek naar het grootste zoogdier van Europa, de wisent. Ook elanden, edelherten, zwijnen, wolven en lynxen kunnen uw…

     0
     Gebaseerd op 0 Review
     Winter Wolf © Bruno D’Amicis

      Italië: Op het spoor van de wolf

      4 dagen

      Highlights van deze natuurreis: Bezoek Abruzzo National Park en betreed het gebied van de Italiaanse wolf. Wandel door het winterlandschap van de Apennijnen en kijk uit naar wolven, gemzen, herten en roofvogels. Ideale weekendtrip (4 dagen) op 3 uur rijden…

      0
      Gebaseerd op 0 Review
      leeuw safari India

       India: Wildlife of the West

       13 dagen

       Highlights van deze natuurreis: Ga op zoek naar de bijzondere roofdieren in de uitgestrekte natuur van West-India. Verblijf in bijzondere, kleinschalige, luxe lodges of heritage hotels. Kom op het spoor van de Aziatische leeuw, luipaard, de gestreepte hyena en de…

       0
       Gebaseerd op 0 Review

       All for Nature Travel

       image description

       Ultieme wildlife beleving

       Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

       image description

       Kleinschaligheid

       Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

       image description

       Bijdrage aan de natuur

       Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

       WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner