klik op het kaartje om te vergroten

Weinig mensen kennen Polen als reisbestemming. U kunt naar diverse steden vliegen, maar ook met uw eigen auto rijdt u vanuit Nederland of België in 8 uur door Duitsland naar Polen. Hier vindt u nog ongerepte natuur met veel wildlife.

Bialowieza National Park
In het grensgebied van Polen en Wit-Rusland ligt het laatste restje oerbos van Europa, het laatste Europees gemengd laaglandbos. Het Bialowieza National Park is een UNESCO Werelderfgoed en een World Biosphere Reserve en meer dan 1200 verschillende planten- en bomensoorten worden hier aangetroffen. Dit oerbos biedt een thuis aan edelherten, wolven, reeën, wilde zwijnen, Euraziatische lynxen en zelfs elanden komen hier voor. De Europese bizon, de wisent, het grootste zoogdier van Europa, was hier uitgestorven en is in 1952 geherintroduceerd. Met meer dan 120 soorten vogels komen ook vogelaars hier graag kijken.

De Oder Delta
De Oder Delta ligt op de grens met Duitsland waar de Oder de Oostzee in stroomt. De delta doet heel erg denken aan Nederland van vroeger, dat van uitgestrekte graslanden, rietvelden en moerasbossen, doorsneden door water en dijkjes. Het is geen national park en een gedeelte van het landschap is gecultiveerd, maar wisenten, herten, konikspaarden, bevers, elanden, wolven en grijze zeehonden komen hier voor. Het is een strategische rust- en foerageerplek voor de noordelijke trekvogels en de grootste concentratie zeearenden van Europa heeft zich hier daarom gevestigd. Wij hebben dit gebied o.a. geselecteerd omdat u hier ook in de juiste tijd van het jaar een grote kans heeft om de Europese das te zien.

Tatra National Park
Het Hoge Tatras gebergte op de grens van Polen met Slowakije is na de Alpen de hoogste bergketen in Europa. Dit is het land van bruine beren, gemzen en marmotten. Ook herten, reeën, wilde zwijnen, vossen en de majestueuze steenarend zijn hier te spotten. Lynxen en wolven komen hier voor en wie weet ziet u hun sporen.

Beste reismaand:november, februari, mei
Meest gezien in: Bialowieza NP, Oder Delta

De mooiste wildlife reizen naar Polen voor u geselecteerd

hoofdfoto, Oder Delta safari, Polen fotografiereis, fotografiereis Oder Delta, Polen safari, wildlife Polen, WIldlife Oder Delta

  Polen: Wildlife voor de Camera

  4 dagen

  4-daagse wildlife fotografiereis naar de Oder Delta in Polen. Verken het oude cultuurlandschap en maak kennis met haar dierenrijkdom. Verblijf in verschillende hides van waaruit otters, bevers en de Europese das kunnen worden gespot. Ook elanden, edelherten, zwijnen, wisenten, wolven…

  0
  Gebaseerd op 0 Review
  wildlife reis polen, Bialowieza reis, wisent reis, polen reis

   Polen: Bizons & Het laatste oerbos van Europa

   5 dagen

   5-daagse privéreis naar het laatste oerbos van Europa. Maak kennis met de woudreuzen en ongerepte wildernis. Ga in de vrije natuur op zoek naar het grootste zoogdier van Europa, de wisent. Ook elanden, edelherten, zwijnen, wolven en lynxen kunnen uw…

   0
   Gebaseerd op 0 Review

   All for Nature Travel

   image description

   Ultieme wildlife beleving

   Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

   image description

   Kleinschaligheid

   Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

   image description

   Bijdrage aan de natuur

   Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

   WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner