Peru is een land van natuurextremen. Het hooggebergte van de Andes, het regenwoud van de Amazone, het nevelwoud en de extreem droge kustgebieden zorgen voor een enorme biodiversiteit. 1732 verschillende soorten vogels en meer dan 460 soorten zoogdieren komen hier voor.

Tambopata National Park
In Tambopata, dat ook onderdeel is van het Amazonebekken, is de grootste zoutlik van Peru gevestigd; 20 verschillende soorten ara’s en papegaaien komen hier voor. De zoutlik is een dagelijkse verzamelplaats voor grote aantallen papegaaien en ara's. Ook de hoatzin, een prehistorisch aandoende vogel, en de harpij, ’s werelds grootste roofvogel wordt vaak in Tambopata gesignaleerd, samen met 7 verschillende soorten apen, capibara’s, pecari’s en kaaimannen. Voor de tapir, jaguar en poema heeft u iets meer geluk nodig.

Nevelwoud bij Inkaterra
De luxe Inkaterra Pueblo Machu Picchu lodge bij Aguas Calientes heeft een eigen privé reservaat van nevelwoud. Zij ondersteunen een brilberenproject waar u ook kennis mee kunt maken, maar het mooiste zijn wel de 18 verschillende soorten kolibries die geen angst kennen voor mensen en de 272 verschillende soorten orchideeën die hier  bloeien van november t/m maart.

San Fernando Bay reservaat
Dit ligt in de Nasca desert aan de Peruaanse kust. Het reservaat is opgezet om als corridor te dienen tussen de Stille Oceaan en het Andes gebergte. Grote kolonies pinguïns, zeeleeuwen en pelsrobben hebben hier hun thuis in dit ongerepte stuk niemandsland waar een kleine en zeer bescheiden ecolodge is gebouwd. Hier bent u echt buiten de gebaande paden en ver weg van het normale toerisme.

Wij werken graag een reis op maat voor u uit!

Beste reismaand:september
Meest gezien in: Tambopata, Heilige Vallei, Machu Picchu, San Fernando Bay

De mooiste wildlife reizen naar Peru voor u geselecteerd

Helaas levert uw voorkeur geen ideale wildlife reis op. Pas uw filters aan voor meer resultaten.

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner