Woestijnolifant © Hoanib Valley Camp

Namibië: Pearls of Nature Conservation

richtprijs 5.995

Highlights van deze luxe rondreis:

 • 18-daagse complete & luxe rondreis naar de mooiste natuurbeschermingsprojecten van Namibië.
 • Verblijf bij 4-5 sterren lodges die op een unieke manier bijdragen aan het behoud van de natuur en haar dierenleven.
 • Krijg een bevoorrecht inzicht en draag maximaal bij aan natuurbescherming met uw reis.
 • Kijk achter de schermen bij de AfriCat Foundation & Ongava Research Centre.
 • Bezoek Etosha – en Namib Naukluft National Park ver weg van de grote aantallen toeristen.
 • Verblijf drie dagen in een exclusieve lodge in het  afgelegen Kaokoveld van de Himba’s en breng een bezoek aan Sossusvlei.
 • Rijdt u liever niet zelf? Wij kunnen graag een privechauffeur voor u bijboeken of vraag naar onze kortere ‘fly-in safari’s’.
 • Beste reistijd april t/m november i.v.m. het regenseizoen, maar boek op tijd want de lodges zijn zeer geliefd.
 • Vraag naar onze Long Stay special tot juni 2024 met 10% korting op onze meest duurzame lodges in Sossusvlei, Kunene & Etosha.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode Het hele jaar door
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Namibië: Pearls of Nature Conservation.

Namibië maakt zich hard voor natuurbehoud en is één van de weinige landen dat natuurbescherming in de grondwet heeft opgenomen. Een groot deel van Namibië is beschermd gebied en lokale gemeenschappen profiteren mee via de zogenaamde Communal Wildlife Conservancies. Etosha National Park is zelfs één van de grootste natuurparken van Afrika. Daarnaast zijn er vele natuurbeschermingsprojecten en ook duurzame lodges die zich richten op het behoud van deze fragiele natuur en haar dierenleven. Dat is maar goed ook, want de Namib Desert is, met zijn 45 miljoen jaar, dan ook de oudste woestijn ter wereld.

Deze 18-daagse reis laat u kennismaken met enkele van deze parels op het gebied van natuurbescherming; Pearls of Nature Conservation. Parels, niet alleen omdat het kleinschalige, luxe 4-5 sterren accommodaties zijn waar u verblijft. Ook hebben zij bewezen zich effectief in te zetten voor het behoud van de natuur in de omgeving van hun lodge. Naast het ondersteunen van natuurbeschermingsprojecten ter plaatse, bieden zij onder andere de lokale bevolking serieuze inkomsten uit het behoud van de natuur als alternatief voor houtkap en stroperij.

Ga mee op deze reis en maak kennis met de bescherming van grote carnivoren bij de AfriCat Foundation, ga op zoek naar woestijnolifanten met het EHRA project, bezoek het onlangs geopende Ongava Conservation Centre op de grens met Etosha, verblijf drie dagen in een luxe lodge in het Kaokoveld en maak kennis met de lokale Himbabevolking en een onderzoeksproject naar de giraf en draag bij aan het NamibRand Nature Reserve in de buurt van Sossusvlei.

Op deze selfdrive bezoekt u alle hoogtepunten van Namibië, maar dan weg van de gebaande paden en zonder de grote toeristenstromen waar dit populaire en vredelievende land mee te kampen heeft. Rijdt u liever niet zelf of heeft u minder tijd, vraag dan naar onze 12-daagse Pearls of Nature Conservation Fly in Safari of de 7-daagse Namibia Highlights Fly in Safari .

Voeg unieke Jubileumreis als bouwsteen toe
Cheetah Conservation Fund (CCF) én All for Nature Travel vieren beide hun jubileum dit jaar en hebben daarom gezamenlijk een uniek reisonderdeel samengesteld waarbij u een heel bijzonder inzicht krijgt in natuurbescherming. Op deze 4-daagse reis bezoekt u o.a. lokale boeren die betrokken zijn bij Life Stock Guardian Program. Lees meer over deze bouwsteen.

Woestijnolifant, reis Kaokoveld, reis Kunene, safari Namibie

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Autohuur voor 17 dagen: 4×4 Toyota Fortuner of soortgelijk incl. verzekeringen en afkoop eigen risico
 • Alle activiteiten en conservation fee’s zoals omschreven (m.u.v. Nature drive bij Doro Nawas, ca. €100,- per persoon)
 • Kayak excursie in Swakopmund
 • 16 overnachtingen op 4-5 sterren niveau inclusief ontbijt en diner (m.u.v. Windhoek)
 • Lunch en lokale drankjes bij Hoanib Valley Camp, Ozondjou & Wolwedans Dunes Lodge
 • Financiële ondersteuning voor alle projecten die u bezoekt. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf € 5995,- per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer. Hoogseizoenstoeslag juli t/m okt. €1200,- p.p.

Gezien de beperkte beschikbaarheid bij deze bijzondere lodges adviseren wij u om deze reis uiterlijk 6-9 maanden van te voren te boeken. Vraag ook naar onze Long Stay special tot juni 2024 met 10% korting op onze meest duurzame lodges in Sossusvlei, Kunene & Etosha.

Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vluchten. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Parkgelden Sossusvlei en Etosha National Park indien u die wilt bezoeken
 • Nature drive bij Doro Nawas, ca. €100,- per persoon
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Luchthavenbelastingen
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p
 • Bijdrage Calamiteitenfonds(€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Windhoek

  Vandaag komt u aan in Windhoek. Windhoek is de hoofdstad van Namibië en is gelegen tussen het Khomas Hoogland en de Eros bergen. De stad ligt 1680 meter boven zeeniveau en is bescheiden van omvang. Torens van neobarokke kathedralen en schijnbaar licht misplaatste kastelen, daterend uit de Duitse kolonalisatie zetten de skyline van Windhoek kracht bij. Enkele bezienswaardigheden spreken dan ook voor zich: Christuskirche, Alte Feste en het Tintenpalast. Vergeet u echter ook het nieuwe Independence Monument niet.

  Op de luchthaven staat de auto voor u klaar en u rijdt naar uw boutique hotel nabij het centrum.

  U verblijft in het Olive Grove Guesthouse op basis van logies/ontbijt.

 2. Dag 2 Verblijf in Okonjima

  Vandaag ontbijt u ’s ochtends bij het Olive Grove Guesthouse om vervolgens in 4 uur door te reizen naar Okonjima, gelegen tussen de ”Omboroko Mountains”. Okonjima is niet alleen een luxe lodge, maar ook het thuis van de AfriCat Foundation dat u de volgende dag bezoekt. Deze middag staat uw eerste activiteit gepland. Afhankelijk van uw interesse en mogelijkheden gaat u te voet of met de auto op safari. U kunt hier op een game drive, waarbij radio-tracking gebruikt wordt om de luipaarden die zijn gezenderd voor onderzoek op te sporen en de kans groot is dat u hem ziet. Of u gaat te voet op pad onder leiding van een ervaren gids in een gebied waar de  pangolin, de Kaapse vos of de bruine hyena regelmatig worden gezien.

  U verblijft in het Okonjima Plains Camp op basis van half pension inclusief activiteit. Een upgrade naar Okonjima Bush Camp is zeer de moeite waard. Informeert u bij boeking.

 3. Dag 3 De AfriCat Foundation

  Na het ontbijt bij het kamp gaat u op bezoek bij de AfriCat Foundation. Deze stichting zet zich in voor luipaarden, bruine hyena’s en andere grote carnivoren. Roofdieren, die slachtoffer zijn geworden van stroperij en andere menselijke activiteiten, worden opgevangen en er wordt onderzoek gedaan naar de kleinere minder bekende roofdieren als de honingdas, het aardvarken en de grootoorvos, maar ook de pangolin. U kunt het terrein van AfriCat bezichtigen en een kijkje nemen in het informatie centrum om meer inzicht te krijgen in het werk dat zij doen.

  Na de lunch kunt u er zelf op uittrekken om de wildernis van Okonjima te ervaren. Ga op ’bird watching’ of doe een van de self-guided wandelpaden. Voor sportievelingen is er een hike van 8 km. Maar u kunt ook een van de andere georganiseerde activiteiten boeken en ter plaatse betalen. ’s Avonds dineert u weer in het Okonjima Plains Camp.

  U verblijft in het Okonjima Plains Camp op basis van half pension inclusief bezoek aan de Africat Foundation.

 4. Dag 4 Op naar Etosha

  Vandaag vertrekt u na het onbijt en rijdt u in ca. 3 uur verder naar het noorden van Namibië. Uw bestemming is Ongava Game Reserve, een wildrijk reservaat met een oppervlak van 30.000 hectare. U verblijft hier bij Ongava Lodge o.b.v. half pension. Dit zal uw thuis zijn voor de komende twee nachten. Ongava Game Reserve grenst direct aan het wereldberoemde Etosha National Park en het deelt dezelfde ingang. Bij Ongava Andersson’s Camp is onlangs het Ongava Research Centre geopend waar gerenommeerde wetenschappers samenkomen en onderzoek doen naar ecologische vraagstukken en natuurbescherming met als ’flag ship species’ de zwaar bedreigde zwarte neushoorn. Een bezoek aan het Research Centre is bij de reissom inbegrepen.

  ‘Etosha’ is een woord uit het Ndonga, een Bantoetaal die wordt gesproken in het noorden van Namibië en kan meerdere betekenissen hebben. Eén betekenis is ‘grote witte vlakte’, wat verwijst naar de enorme zoutpan die Etosha domineert. Rondom deze zoutpan ligt dierenrijk struik- en grasland met meerdere drinkplaatsen, waar het dierenleven naar u toe komt. Kuddes van wel vijfitig olifanten zijn in dit gebied geen zeldzaamheid en ook de hele ‘Big 5’, met de zwarte neushoorn inbegrepen, kan hier met een beetje geluk worden gespot. Verder is het gebied rijk aan grazers als de oryx/gemsbok en de kudu, twee antilopen die zich met hun prachtige hoorns onderscheiden.

  Vanuit Ongava verkent u de komende twee dagen het gebied op game drives, en nature walks of laat het dierenleven op u afkomen, terwijl u in een speciale fotografie ’hide’ op ooghoogte zit van de bezoekers van de drinkplaats.  U kunt ervoor kiezen om met uw eigen auto op game drive te gaan in Etosha of u kunt deelnemen aan een van de activiteiten bij Ongava. Vanaf ca. €25,- kunt u op een begeleide Nature Walk, ’night drive’ en een afternoon game drive in het reservaat onder leiding van een kundige natuurgids. Met name deze laatste is zeer de moeite waard.

  U verblijft in het Ongava Lodge op basis van halfpension. Een upgrade naar Ongava Tented Camp of Ongava Andersson’s Camp organiseren wij graag voor.

 5. Dag 5 Ongava & Etosha

  Zie omschrijving dag 4

 6. Dag 6 Geniet van schitterende vergezichten in het Damaraland

  Vandaag maakt u een lange rit (ongeveer 5 uur) naar uw lodge in Damaraland met een adembenemend uitzicht over de Klip River Valley. Grootberg Lodge is een mijlpaal in Namibië voor de toeristische sector omdat het de eerste middle-market vestiging in het land is die 100% eigendom is van gemeenschap die in Grootberg leeft. De lodge is gefinancierd door de overheid en de particuliere sector is ingeschakeld om de opleidings- en managementvaardigheden van de gemeenschap te trainen om hen zelfvoorzienend te maken. Het doel van Grootberg Lodge is niet alleen om een professionele accommodatie te bieden, maar ook zorg te dragen voor de lokale gemeenschap waar alle inkomsten aan ten goede komen. Daarnaast worden er projecten gestart om scholen, klinieken en andere voorzieningen te bouwen. Ook probeert de lodge bewustwording te creëren met betrekking tot natuurbehoud. Door gericht te kijken naar oplossingen voor de conflicten tussen mens en dier hoopt de lodge deze conflicten te verminderen. Deze dieren trekken ook toeristen aan, waardoor er meer inkomsten binnen kunnen komen.

  In dit gebied hebben de zwaar bedreigde neushoorns zich succesvol vermeerderd en leven de zogenaamde Namibia’s desert-dwelling elephants, woestijnolifanten, voor. Deze olifanten zijn in principe nog steeds dezelfde soort als de olifanten in de rest van savanne Afrika, maar zien er anders uit; ze hebben zich aangepast aan de woestijn en hebben langere poten en een smaller lichaam. Zij leven in de woestijnen en droge berglandschappen in de Kunene Region in het noordwesten van Namibië. Er worden hier verschillende excursies aangeboden waarbij je op zoek kunt naar deze dieren of op bezoek kunt bij de lokale dorpjes. Helaas heeft u daar op deze enkele overnachting geen tijd voor en kunt u alleen genieten van het magnifieke uitzicht. Uw tijd voor deze dieren komt nog…

  Overnachting met ontbijt en diner bij de Grootberg Lodge

 7. Dag 7 Wildlife en landschappen in het Kaokoveld

  Na het ontbijt rijdt u richting het noorden diep het Kaokoveld in. Uw doel is Hoanib Valley Camp. Dit schitterende kamp is gelegen aan de oever van de Obias rivier in de Kunene Regio. Het is uw ideale thuisbasis voor het verkennen van deze ongerepte wildernis. Kaokoveld, of Kaokoland zoals het in het Engels wordt genoemd is nog steeds de gangbare naam, maar de officiële naam voor dit gebied is de Kunene regio. Het ligt in het uiterste noordwesten van Namibië – aan de grens met Angola. De eerste 3 uur rijdt u zelf over de weg naar Fort Sesfontein, van waaruit u nog een 2 uur durende tranfer heeft, een fantastische ’game drive’, waarbij u niet zelf hoeft te rijden.

  Kijkt u uit naar de bijzondere woestijnolifanten, zwarte neushoorns en aan het leven in de woestijn aangepaste giraffen. Samen met de springbokken en gemsbokken overleven zij hier in het karige landschap. Als u veel geluk heeft ziet u hier ook de beroemde woestijnleeuwen uit de documentaire Vanishing Kings of the Namib Desert of de zeldzame bruine hyena. Bent u zeer specifiek geïnteresseerd in het onderzoek naar deze dieren dan bevelen wij u het  nog exclusievere Hoanib Skeleton Coast Camp aan waar ook de onderzoeksstations naar deze dieren zijn gevestigd. In Hoanib Valley Camp in de onderzoeksbasis van de Giraffe Conservation Foundation gevestigd, die onderzoek doen naar de speciaal aan de woestij aangepaste giraffen hier. Zij geven u graag een exclusief kijkje achter de schermen van natuurbescherming.

  Na aankomst gaat u in de middag met uw natuurgids op pad in het omliggende gebied en u sluit uw safari af met een ’sundowner’.

  Overnachting in het Hoanib Valley Camp o.b.v. volpension incl. activiteiten

 8. Dag 8 Wildlife en landschappen in het Kaokoveld

  Vandaag bent u de hele dag op pad. U gaat op zoek naar alle dieren die zich hier hebben aangepast aan een leven in de woestijn. Daarnaast kunt u met een gids een bezoekje brengen aan de lokale stammen: de Himba, Herero of de Damara. Dit onbewoonde bergachtige landschap is het gebied waar de fotogenieke Himba’s hun leven hebben opgebouwd. Op zoek naar weidegrond voor het vee leven zij een nomadisch bestaan. Om zich te beschermen tegen de zon smeren zij zich in met een mengsel van rode aarde en vet wat hen de karakteristieke kleur geeft.

  Kaokoveld ligt op een hoogte van 600-1200 meter tussen de kust van de Atlantische Oceaan in het onherbergzame Skeleton Coast Wilderness Area en een droge en diep geplooide bergketen. Verder richting het oosten ligt Etosha NP. In het zuiden grenst Kaokoveld aan het nog steeds karige maar drukker bevolkte Damaraland. In het noorden vormt de Kunenerivier de grens, waar ook de beroemde Epupa Falls zijn gesitueerd. Het is mogelijk om uw verblijf hier 2 dagen te verlengen met de beroemde Skeleton Coast aan de kust met de Atlantische Oceaan. In de beroemde Skeleton Coast Central Concession, aan de oever van de Hoarusib River ligt de Shipwreck Lodge. Geeft u dit aan bij boeking. Op de heenweg heeft u dan een spectaculaire 8-uur durende safari met lunch door de bergen naar de kust en op de terugweg vliegt u dezelfde route terug met een kleine Cessna voor een nog spectaculairdere scenic flight.

  Vandaag overnacht u nog een keer bij Hoanib Valley Camp o.b.v. volpension incl. activiteiten

 9. Dag 9 Vertrek naar Damaraland

  Vandaag reist u weer terug naar Damaraland richting Twijfelfontein en verblijft u bij Doro Nawas met een schitterend uitzicht over de vallei van de Huabrivier. U verblijft hier twee nachten in de luxe huisjes en u kunt uw bed voor de nacht laten plaatsen op de veranda. Uw verblijf zorgt ervoor dat de Torra Conservancy inkomsten krijgt uit het behoud van de natuur.

  U verblijft nu weer middenin het gebied van de woestijnolifanten:

  In de tachtiger jaren was de populatie olifanten door stroperij en jacht gereduceerd tot 0 in de zuidelijke Kunene regio van Damaraland. Lange tijd waren deze, aan een leven in de woestijn aangepaste, olifanten hier afwezig. Pas in 1998 kwamen de eerste olifanten weer terug. Het mannetje Voortrekker, leidde de kudde van Mama Africa terug naar de Ugabrivier… Vanaf dat moment werden er weer regelmatig olifanten gezien en nu leven er weer zeven verschillende olifantenkuddes in de omgeving van de Ugab- en Huabrivieren. Gelukkig werden zij geclassificeerd als IUCN top prioriteit en dankzij de inspanningen van het the Ministry of Environment and Tourism (MET), EHRA en verschillende andere natuurbeschermingsprojecten is de populatie woestijnolifanten gegroeid van 52 naar 600 exemplaren.

  Overnachting en diner in Doro Nawas

 10. Dag 10 Op zoek naar olifanten langs de Ugab River

  Deze ochtend staat uw gamedrive op zoek naar de woestijnolifanten gepland. Deze kost ca. €100,- per persoon en kan alleen ter plaatse worden betaald. In de middag heeft u tijd om er zelf op uit te en alvast een van de bezienswaardigheden van de volgende dag in te plannen.

  Verblijf Doro Nawas o.b.v. Halfpension

 11. Dag 11 Doorreis naar Swakopmund

  Vandaag staat er een lange dag op het programma. In principe is het 4 uur rijden naar Swakopmund, maar er is onderweg zoveel te zien dat u een keuze zult moeten maken of nog een extra overnachting in zou moeten plannen.  Uw hoofddoel is Swakopmund, een kustplaats met Duitse charme op een schitterende locatie tussen de Atlantische Oceaan en oudste woestijn ter wereld, de Namib. U zult hier weer vele andere reizigers tegenkomen, maar het stadje heeft dan ook veel te bieden. U verblijft de komende twee nachten in Villa Margherita, een schitterend koloniale villa in het centrum van Swakopmund.

  U kunt meteen doorrijden naar Swakopmund of onderweg de volgende bezienswaardigheden aan doen:

  Twyfelfontein
  Breng een bezoek aan de oude rotsschilderingen bij Twyfelfontein, een ware schatkamer van oude San rotstekeningen en schilderijen. Deze beroemde San gravures zijn de grootste (prehistorische) collectie rotstekeningen in Afrika en bevat beeltenissen van vele soorten dieren, waaronder olifanten, neushoorns, giraffen en leeuwen.

  Petrified Forest – Versteende bossen 

  Dit is een verzameling van versteende bomen, ongeveer 42 km ten westen van Khorixas.

  Damara Living Museum
  Het ‘Levende Damara Museum’ in de buurt van Twyfelfontein is het eerste traditionele Damara project in Namibië en het enige in zijn soort. Samen met de San behoren de Damara tot de oudste volkeren in Namibië. Hun oorspronkelijke cultuur was een mengsel van een archaïsche jager/verzamelaarcultuur en de herders van vee. De cultuur van de Damara’s werd onderdrukt tijdens de kolonisatie van Namibië. Hier krijgt u de unieke kans om de fascinerende traditionele cultuur van de Damara te leren kennen, en bij te dragen aan het behoud van hun cultuur.

  Cape Cross – Pelsrobbenkolonie
  Het is zeker de moeite waard om onderweg het Cape Cross Pelsrobben reservaat aan de kust te bezoeken. Hier huisvest de grootste kolonie pelsrobben ter wereld en de stank is indrukwekkend!  De afslag wordt duidelijk aangegeven, zo’n 46 kilometer ten noorden van Henties Bay. Om toegang te krijgen tot het reservaat moet u entree betalen. Daarna kunt u doorrijden tot de kust waar een grote parkeerplaats is.  Vooral in oktober is het een drukte van belang als het paringsseizoen aanbreekt. De mannetjes onder elkaar bevechten hun eigen territirorium op leven en dood. De jongen worden een jaar later in november en december geboren. Wij adviseren u zeer om hier alleen via de C35 en Henties Bay naar toe te rijden en geen alternatieve routes te nemen. Op de terugweg kunt u langs de kust naar Swakopmund doorrijden.

  U verblijft in Villa Margherita o.b.v. logies/ontbijt.

 12. Dag 12 Verblijf in Swakopmund

  Deze ochtend staat er een kayak excursie bij Pelican Point voor u gepland. Zorgt u ervoor dat u op tijd bij het startpunt in Walvis Bay bent. De tour begint om 08:30 uur in Walvis Bay. U bent in het totaal 2 uur op het water vergezeld door zeeleeuwen, pelikanen en andere zeevogels. Na de excursie op zee staan koffie en broodjes voor u klaar en u bent tussen 12:00-13:00 uur terug.

  De rest van de dag is voor eigen invulling of u kunt rustig bijkomen van alle opgedane indrukken. Als alternatief voor het kayakken kunnen wij ook een Marine Cruise inplannen.

  U verblijft in Villa Margherita o.b.v. logies/ontbijt.

 13. Dag 13 Onderweg door de Namib Desert

  Een mooie rit naar het hart van de oudste woestijn ter wereld brengt u vandaag naar de Desert Grace Lodge. De lodge combineert moderne luxe met traditionele stijl. Zo zijn de hoofdgebouwen gemaakt met zand uit de Namib, wat naast stijl ook voor goede isolatie zorgt. U verblijft in een luxe bungalow met schitterend uitzicht over het duinlandschap en een privézwembad. De duurzame lodge heeft zijn eigen watervoorziening en haalt een groot deel van de energie uit zonnepanelen. Ontdek de fossiele rode duinen tijdens een rit door het Gondwana Namib Park en ga zelf te voet of op een e-bike op pad. Daarnaast kunt u zich via de lodge ook opgeven voor een nachtwandeling met UV lamp na het diner. Er zijn self guided wandelpaden uitgezet van 3-5 km, maar de andere activiteiten kunnen alleen ter plaatse worden geboekt. Informeert u bij aankomst.

  Deze lodge hebben wij voor u geselecteerd omdat hij halverwege de route ligt naar uw volgende accommodatie bij Wolwedans. Vanaf hier is het nog 60 km naar de ingang van Sossusvlei.

  Overnachting en diner bij de Desert Grace Lodge

 14. Dag 14 NamibRand Nature Reserve

  De volgende bestemming op uw reis is de Wolwedans Dunes Lodge , waar u 2 dagen verblijft. U passeert Sesriem, de entreeplaats voor de beroemde Sossusvlei op de route en als u dit graag wilt zien, dan adviseren wij u vroeg weg te gaan. Vanaf Sesriem heeft u namelijk nog zeker 3-4 uur nodig om de duinen goed te bezoeken. Hier liggen de hoogste duinen ter wereld en zij zijn sinds 2013 UNESCO Werelderfgoed. Vanaf Sossusvlei is het ook weer ca. 60 km rijden naar het NamibRand Reservaat waar uw volgende accommodatie ligt.

  Het NamibRand Reservaat grenst aan het beroemde Namib Naukluft Park, met 50.000 vierkante kilometer het grootste park van Namibië. Als u er voor kiest om de drukte bij Sossusvlei over te slaan staat deze middag na de lunch uw eerste bezoek aan het reservaat voor u gepland met natuurgids. Hier heeft u de overweldigende natuur voor uzelf alleen samen met de andere reizigers bij de lodge. De lodge is opgezet om het NamibRand reservaat te behouden en zij doen ontzettend veel voor natuurbescherming en educatie van de communities in de omgeving. Inmiddels zijn er al 21 cheeta’s en 2 luipaarden succesvol geherintroduceerd.

  U verblijft bij de Wolwedans Dunes Lodge o.b.v. volpension inclusief activiteiten.

 15. Dag 15 Wolwedans

  Wolwedans biedt veel activiteiten aan, waarbij u het spectaculaire woestijnlandschap verkent per auto of te voet. Een ervaren gids begeleidt u en laat u naast het landschap kennis maken met de flora en fauna in dit bijzondere gebied. Daarnaast kunt u er voor kiezen om vanuit een luchtballon dit overweldigende landschap te aanschouwen. Deze activiteit en een eventuele scenic flight zijn nu niet inbegrepen en als u geinteresseerd bent moet u dit aangeven bij boeking.

  U verblijft bij de Wolwedans Dunes Lodge o.b.v. volpension inclusief activiteiten.

 16. Dag 16 Terug naar Windhoek

  Vandaag heeft u een lange rit door schitterend landschap als u terug rijdt naar Windhoek. U overnacht weer bij het u vertrouwde Olive Grove Guesthouse, waar uw reis begon. U kunt bijkomen bij het zwembad of laatste souvenirs inslaan.

  Overnachting in het Olive Grove Guesthouse o.b.v. logies/ontbijt

 17. Dag 17 Einde van uw reis

  Vandaag eindigt uw reis door Namibië. Op tijd voor uw internationale vlucht rijdt u terug naar Windhoek International Airport waar u uw auto inlevert. Hopelijk kijkt u voldaan terug op een reis die maximaal heeft bijgedragen aan natuurbescherming!

   

 18. Uw reis verlengen of aanpassen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Extensies voor natuurbescherming:
  Zoals reeds in het dagprogramma aangegeven kunnen wij deze reis graag voor u op maat aanpassen en uitwerken. Breid uw verblijf in Kaokoveld uit met de Skeleton Coast bij de Shipwreck Lodge. Breng rust in uw programma met een dag langer Swakopmund of Damaraland. Wilt u liever toch direct aan de ingang met Sossusvlei verblijven dan adviseren wij Desert Hills Glamping Camp met een goede prijs/kwaliteitverhouding of de zeer comfortabele Kulala Desert Lodge.

  Rijdt u liever niet zelf of heeft u minder tijd vraag dan naar onze 12-daagse Pearls of Nature Conservation Fly in Safari vanaf € 8795,- per persoon. U vliegt dan van camp naar camp en verblijft in vergelijkbare lodges die zich ook optimaal inspannen voor natuurbescherming: Olive Grove Windhoek, Kulala Desert Lodge bij Sossusvlei, Villa Margherita Swakopmund, Doro Nawas in Damaraland, Hoanib Skeleton Coast Camp en Serra Cafema op de grens met Angola.

  Of breid uw reis uit met Namibië Adembenemende Woestijnen

Gezenderde luipaard bij AfriCat © All for Nature Travel
leeuwen bij Etosha © Ongava
Hoanib-Valley-Transfer-to-camp
zwarte neushoorn Etosha © Ongava
Wolwedans activities
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Olive Grove Guesthouse/ boutique hotel in Windhoek

Olive Grove Guesthouse, reis Namibie, reis windhoek, boetiekhotel

Plains Camp van de Okonjima Lodge bij de AfriCat Foundation

Ongava Lodge bij Etosha National Park

Ongava Anderssons Camp, Ongava, Namibie reis, safari Ongava

Grootberg  Lodge in Damaraland

Tijdens de COVID-19 crisis in 2020 vroegen wij onze reizigers om de lokale gemeenschap rond de Grootberg Lodge door deze moeilijke tijd heen te helpen. Lees hier hoe wij hun hebben ondersteund.

Hoanib Valley Camp in Kaokoveld

Hoanib Valley Camp, reis Kunene, safari Kaokoveld, reis Himba

Doro Nawas in Damaraland

Doro Nawas , damaraland, safari namibie

Voor nog meer inzicht in de bescherming van woestijnolifanten kunt u met een meerprijs van ca. €130,- per persoon i.p.v. Doro Nawas verblijven bij:

Ozondjou Trails Camp bij het EHRA-olifantenproject

Villa Margherita in Swakopmund
Villa Margherita Swakopmund, reis Namibie

Wolwedans Dune Camp & Desert Lodge bij Namib Naukluft/SossusvleiWolwedans Dune Camp, reis Namib Naukluft, NamibRand Reserve,

Of breid uw reis uit met de Shipweck Lodge aan de Skeleton Coast
Shipwreck Lodge, reis Skeleton Coast, Namibie safari

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

 

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor de trekking te voet is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt. Wij adviseren hier ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Neemt u in ieder geval ook warme kleding mee omdat de nachten in de woestijn fris kunnen zijn (10-15C). Vergeet vooral ook uw verrekijker en camera niet.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, zwemkleding, antimuggenmiddel, moneybelt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Hallo en dankuwel is Dankie in de lokale, op Zuid-Afrikaans, gebaseerde taal. De officiële voertaal is Engels.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare fles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Let op: Vanaf 12 juni 2018 is het absoluut verboden om plastic tasjes mee te nemen in de Nationale Parken. Hier wordt bij de ingang van de parken streng op gecontroleerd en deze worden ingenomen. Houdt hier ook rekening mee met het doen van boodschappen vóór u de parken ingaat.

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

De munteenheid in Namibië is de Namibische Dollar (N$), deze is gekoppeld en daarmee exact gelijk aan de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR).

Travellers cheques en buitenlands geld kunnen zonder problemen worden gewisseld bij een van de banken. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en veel steden kunt u ook geld pinnen.

Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 U$) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs etc.

Namibië heeft een semidesert klimaat met hete dagen en koele nachten. Gemiddeld schijnt de zon 300 dagen per jaar. In het hartje van de zomer kan de temperatuur oplopen tot meer dan 40 graden Celsius. (dec.-jan.) De winters zijn warm en aangenaam overdag, rond de 18- 20 graden, maar in de nacht kan het rond het vriespunt zijn. (juni-juli). Het regenseizoen loopt van oktober tot april.

U heeft geen visum nodig voor Namibië bij een verblijf korter dan 3 maanden. Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege blz’s heeft voor stempels.

Evenals in Zuid-Afrika en Botswana geldt voor mensen die reizen met kinderen onder de 18 jaar, dat deze in bezit moeten zijn van een officieel geboortecertificaat van het kind, inclusief de namen van beide ouders, in het Engels. Dit vraagt u aan bij de gemeente waar het kind is geboren en kan tot 3 weken duren. Let op: maak bij het aanvragen van het certificaat duidelijk dat u een Engelstalig certificaat wil, en geef ook expliciet aan dat een apostillestempel van belang is. Reist u niet met uw eigen kinderen, dan heeft u tevens schriftelijke toestemming van de ouders nodig. Dit geldt ook wanneer slechts 1 van de ouders reist.
Informeert u bij de ambassade/ het consulaat naar de laatste stand van zaken.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is + 2 uur in de zomer van september tot april en + 1 uur in de winter van april tot september.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Namibië is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.
 • Creditcardfraude komt helaas voor. Houd u uw kaart dan ook altijd in het oog en laat niemand meekijken als uw pincode intoetst.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten