Herbouwen van school met donaties klanten All for Nature

Een nieuwe school in Namibië met uw hulp

bouw school NamibieIn januari 2021 startten de scholen weer in Namibië, na een lange lockdown vanwege COVID-19. De kinderen van de Anker School Hostel in het noorden van Namibië moeten nog wel even wachten. Hun gebouw was zwaar beschadigd bij een aardbeving in 2018.  Dankzij uw donaties wordt deze school weer opgebouwd en kunnen straks 130 leerlingen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar weer naar school. Voor kinderen die van ver komen biedt deze school ook de mogelijkheid om te overnachten.

Op dit moment werken 32 vrijwilligers aan de opbouw van de school en hostel. De eerste 60 leerlingen krijgen binnenkort weer in een nieuw stevig schoolgebouw les. Daarna wordt doorgewerkt om ook de rest van de leerlingen een goede omgeving voor onderwijs en verblijf te kunnen bieden.

De leerlingen van deze school en hun families wonen in het noorden van Namibië in de omgeving van Hobatere Lodge en Grootberg Lodge. Het Grootberg Lodge Educational Fund is de initiatiefnemer van deze renovatie.  Door corona lag het toerisme zo goed als stil en waren inkomsten schaars. De vrijgevigheid van onze klanten, bij dit COVID19 project, afgelopen najaar, werd dan ook zeer gewaardeerd. Hartelijk dank hiervoor!

PS Initieel had het Grootberg Lodge Education Fund fondsen gevraagd voor het financieren van schoolkleding, warme maaltijden, schoolkosten en kosten van het verblijf per kind. Gezien de hoogte van het bedrag is ons gevraagd om de donaties in te zetten voor bovenstaand project waar de nood het hoogst was.

bouw school Namibie  

Meer weten over de impact van COVID-19 op de lokale bevolking? Lees de verhalen van Walderich en Memory, de managers van Hobatere Lodge en Grootberg Lodge.

Wilt u zelf het noorden van Namibië ontdekken en verblijven bij deze lodges? Bekijk dan deze twee reizen: Selfdrive in het Spoor van Natuurbescherming en Pearls of Nature Conservation

Grootberg Lodge, lodge met zwembad Namibië Hobatere, safari estosha, galton gate, reis namibie

 

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten