schoolkinderen Namibië

Weer naar school in Namibië met uw hulp

In januari 2021 starten de scholen weer in Namibië. Goed nieuws voor de kinderen! Bij gebrek aan computer en internet kregen zij maanden geen onderwijs. Dankzij uw donaties helemaal goed nieuws voor de 31 kinderen die tijdens deze kerstvakantie te horen krijgen dat zij ook mogen komen en financieel ondersteund zullen worden bij hun onderwijs. Dit betekent dat zij één jaar naar school kunnen én ook de kosten voor het verblijf in een hostel bij school vergoed worden. Dat is nog eens een onbezorgde start van hun schooljaar!


Deze 31 kinderen en hun families wonen in het noorden van Namibië rond de Grootberg Lodge en Hobatere Lodge. De lodges doneren normaal gesproken een bepaald percentage van de ‘Damara cultural tour’  aan het Grootberg Lodge Education Fund. Dit fonds zet zich in voor onderwijs aan de kinderen in de buurt, waarvan de ouders het zich niet kunnen veroorloven. Zo helpen ze met bij het financieren van schoolkleding, warme maaltijden, schoolkosten en kosten van het verblijf in de hostels naast de scholen. De afgelopen maanden werden er echter geen tours georganiseerd en dus ging er ook geen geld naar het ondersteunen van schoolkinderen. Gelukkig kunnen zij op de vrijgevigheid van onze reizigers rekenen. Hartelijk dank!

Meer weten over de impact van COVID-19 op de lokale bevolking? Lees de verhalen van Walderich en Memory, de managers van Hobatere Lodge en Grootberg Lodge.

Wilt u zelf het noorden van Namibië ontdekken en verblijven bij deze lodges? Bekijk dan deze twee reizen: Selfdrive in het Spoor van Natuurbescherming en Pearls of Nature Conservation

Grootberg Lodge, lodge met zwembad Namibië Hobatere, safari estosha, galton gate, reis namibie

 

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten