Homestays in Ladakh komen door de crisis dankzij uw hulp

SLC homestay projectIn oktober vroegen wij uw steun voor families die homestays in de Ulley-vallei in het westen van Ladakh runnen. Lees hier het verhaal van Stanzin Namgail. Na de uitbraak van de pandemie zagen zij hun bron van inkomsten opdrogen. Het gevaar bestond dat zij weer terug zouden vallen in hun boerenbestaan met de oude gewoonten om sneeuwluipaarden te doden die hun vee bedreigden. Daarom was het cruciaal om deze families aan te moedigen om te blijven investeren in duurzaam toerisme met het perspectief dat het leven zal normaliseren.

Met al uw donaties kunnen wij nu 28 homestay-families uit 5 dorpen steunen. Zij ontvangen geld waarmee zij in hun eerste levensbehoeften kunnen voorzien. In april 2021, als de corona het weer toestaat, zullen er ook uitgebreide hospitality-workshops worden georganiseerd voor de homestay-families, natuurgidsen en dorpelingen van de Ulley Vallei e.o.. Zo worden zij getraind in gastvrijheid, souvenirs maken, biologische landbouw, natuurbegeleiding en, belangrijker nog, in gezondheid en veiligheid met betrekking tot COVID-19.
Met uw donaties komt iedereen zo goed door deze crisis heen én kunnen zij, met aangescherpte vaardigheden, u nog gastvrijer ontvangen als de grenzen weer open gaan.

Ook de inwoners van de 5 dorpen waar de homestays te vinden zijn worden door uw donaties ondersteund. Tien procent van de donaties is gestort in het Village Conservation Fund waar alle inwoners van profiteren.

Het Snow Leopard Conservancy India Trust (SLC-IT) is destijds gestart met homestays Ladakh, India. Dit bekroonde Himalayan Homestay-programma speelde een cruciale rol bij het veranderen van de houding van mensen ten opzichte van de bedreigde sneeuwluipaard. Deze kwam ’s nachts bij boerenstallen binnen en doodde soms meerdere dieren. De boeren reageerden hier weer op met vergeldingsacties. De  SLC-IT slaagde erin om over een periode van vijftien jaar de rollen om te draaien. In plaats van een bedreiging ging men de sneeuwluipaard zien als een  waardevolle bron van inkomsten door wildlife toerisme.

Ladakh human/wildlife conflict SLC homestay project

Zelf de sneeuwluipaard zien en overnachten in de Snow Leopard Lodge? Lees dan alle details van de reis Op zoek naar de sneeuwluipaard

Van 18 t/m 24 november 2021 bieden wij deze reis aan met 25% korting (oftewel € 1575,- korting) en gratis annulering als 2 weken voor vertrek het reisadvies van de overheid toch nog op oranje blijkt te staan.

snow leopard lodge, sneeuwluipaard reis, reis Ladakh, garbuttSnow Leopard lodge, lodge Ladakh

 

 

 

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner