souvenirs van Basecamp Maasai Brand

Maasai-vrouwen en dochters blij met uw steun

souvenirs maasai maraOok de Masai Mara in Kenia in Afrika is niet gespaard gebleven door de COVID-19-pandemie. Wij vroegen uw steun voor de Maasai-vrouwen van het project van onze Basecamp lodges in de Masai Mara. Dit is een ‘community-based’ werkplaats die normaal gesproken aan 198 Maasai-vrouwen een betrouwbare bron van inkomsten biedt. Vanwege het sterk verminderde aantal toeristen vielen de inkomsten weg en hadden de vrouwen grote moeite om hun gezinnen te voorzien van de basis levensbehoeften, zoals water, sanitaire voorzieningen, voedsel, gezondheidszorg en onderwijs voor hun kinderen.souvenirs maasai mara

Uw gulle donatie om deze vrouwen en hun gezinnen weer op de been te helpen was dan ook meer dan welkom. Er zijn 12 grote zakken met kralen gekocht om sieraden en souvenirs mee te maken. Zo zijn ze weer klaar voor de verkoop als het reizen weer van start kan gaan. Voor 12 dochters van de Maasai vrouwen wordt bovendien scholing gefinancierd. Voor deze Maasai leerlingen wordt 3 maanden lang het schoolgeld inclusief verblijf, boeken en schoolmateriaal betaald. Na lange tijd geen onderwijs gehad te hebben, is dit voor hen een geweldige start van het nieuwe jaar!

Maasai souvenirs KeniaAlle donateurs aan onze COVID-19 projecten hebben met de kerstdagen een armbandje toegestuurd gekregen. Natuurlijk gemaakt door Maasai-vrouwen van dit ‘community-based’ project.

In de Masai Mara ondersteunen wij via onze lodges en tented camps dit Basecamp Maasai Brand van de Basecamp Explorer Foundation. Deze stichting werkt samen met de lokale bevolking aan natuur- en cultuurbehoud in de omgeving van de Masai Mara.

Hoe wij er toe kwamen om de Maasai vrouwen door de COVID-19 crisis heen te helpen leest u in het verhaal van Francis Sopia, projectcoördinator bij Basecamp Explorer Foundation.

Zelf het wildlife van de Masai Mara ontdekken en kennismaken met onze dames van de Basecamp Maasai Brand? Kijk dan bij deze twee reizen naar Kenia: Migratie in de Masai Mara en Walking with the Maasai .

asecamp Leopard Hill, safari Kenia, lodge Kenia, Naboisho ConservancyBasecamp Wilderness Camp, safaritent Kenia

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten