collage

Voedsel-en coronapakketten naar de Amazone met uw donaties

Voedselpakketten voor Amazone tijdens COVID

Aan onze oproep van afgelopen najaar om de lokale bevolking rond de Uakari Lodge in de Amazone te helpen, hebben veel van onze reizigers gehoor gegeven.

De foto’s op deze pagina laten zien hoe goed uw donaties in het najaar 2020 zijn besteed. Mondkapjes, hygiëneproducten en voedselpakketten werden al snel gekocht en verspreid onder 141 traditionele en inheemse families die aan de rivier in de buurt van Tefé wonen. Wat fijn om hen te helpen deze moeilijke coronaperiode het hoofd te bieden!

De Amazone-bevolking in Brazilië heeft zwaar te lijden onder het coronavirus. Tefé was één van de meest getroffen steden en is nu opnieuw betroffen. De stad is een knooppunt voor ongeveer 5.000 traditionele en inheemse families op het platteland, waar het virus zich ook heeft verspreid. Op twee uur varen van Tefe ligt de drijvende Uakari Lodge, opgezet door de lokale gemeenschap van het Mamiraua reservaat.

Hoe COVID de lokale bevolking raakt, leest u in het verhaal van Deuzeny Martins, de manager van de lodge.


De lokale bevolking heeft de afgelopen jaren een boost gekregen door het toerisme.  Zo verkopen zij vis en groenten aan de lodge of souvenirs. Ook helpen zij bij het onderhoud van lodge. De Uakari lodge ondersteunt op haar beurt de regio via een fonds ‘Social Environmental Fee’, waaraan elke reiziger automatisch bijdraagt. Dorpen in het Mamirauágebied kopen hiermee bijvoorbeeld een kleine generators, kano’s, een speedboot, watertanks en zetten zelfs een meelfabriek op.

Wilt u zelf zien hoe uw reis bijdraagt aan natuurbehoud en in de toekomst een bezoek brengen aan de Uakari Lodge? Kijk dan bij onze reizen naar Brazilië: Natuur & Wildlife en Jaguars & Jaguaronderzoek.
Uakari Lodge, reis jaguar jaguar reis

 

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten