Hoe herkent u een duurzame reis?

Mooie beelden van verre bestemmingen met aanlokkelijke beschrijvingen waarbij ook verantwoord toerisme beloofd wordt. Maar hoe duurzaam is deze reis nu precies?

In de afgelopen jaren zijn er allerlei duurzaamheidskeurmerken gelanceerd. Van een weekend weg in een hotel herkent u wellicht de Green Key. Echter zo zijn er nog vele tientallen keurmerken met hun eigen, al dan niet hoogstaande criteria. All for Nature Travel sloot zich aan bij Travelife Sustainability Systeem.  Allemaal goede initiatieven om accommodaties en andere toeristische organisaties duurzaam te laten werken. Maar om door de bomen nog het (duurzame) bos te zien, is er behoefte aan één internationale standaard. Dit zijn de Global Sustainable Tourism Council Criteria afgekort GSTC. Deze worden gedragen door de hele reissector wereldwijd en worden ondersteund door o.a. de UNWTO.
U kunt de GSTC het beste vergelijken met het keurmerk FSC voor duurzaam hout en MSC voor verantwoorde vis.

Check uw reisorganisatie op Travelife en GSTC
Het Travelife Sustainability Systeem is geaccrediteerd door GSTC en zij mogen dit gebruiken voor hun hoogste niveau; Travelife Certified. Dit geldt dus niet voor Travelife Partner en Travelife Engaged. All for Nature Travel is Travelife Certified en voldoet dus ook aan de allerhoogste GSTC duurzaamheidsstandaard voor de reisbranche. Onze reisorganisatie is getoetst aan meer dan 200 duurzaamheidscriteria die betrekking hebben op ons interne beleid en management, productassortiment, internationale handelspartners en consumentenvoorlichting.

Travelife Certified betekent bijvoorbeeld:

…. dat uw safari gids een eerlijk loon krijgt en op die manier goed opgeleid en gemotiveerd is

…. dat  uw verblijf in onze lodges inkomsten genereert voor de lokale bevolking als alternatief voor stroperij of illegale houtkap

…. dat dierenleed te allen tijde wordt voorkomen.

…. dat er in de natuur alleen wordt samengewerkt met accommodaties die zich hard maken voor het behoud van die natuur.

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten