hoofdfoto-collage_16bij9

Checklist met alle zoogdieren wereldwijd

In deze zoogdieren-checklist vindt u de 6387 zoogdieren van over de hele wereld teruggebracht tot een overzichtelijke lijst van 622 dieren met de continenten/gebieden waar ze leven. De dieren zijn ingedeeld op taxonomie en van sommigen ordes, zoals knaagdieren en vleermuizen, zijn alleen de meest bijzondere, die op reis kunnen worden gezien, benoemd. Het is een excelsheet die ook nog op uw eigen manier kan worden vormgegeven. Let wel, het is een afvinklijst, voor determinering van de soort moet u wel de daarvoor bedoelde gidsen er op naslaan. Leest u voordat u begint de ‘opmerkingen vooraf’ in de kop goed door.

Wij hebben er voor gekozen om op het eerste tabblad de volledige wereldlijst weer te geven, met op de tabbladen erachter deze lijst uitgesplitst per continent. U kunt de dieren die u gezien hebt afvinken of het vakje daarvan groen maken en aangeven waar u dit dier gezien hebt. De kolom soort is optioneel en bedoeld voor speciefieke dieren die niet verder zijn uitgesplitst. Voor de echte ‘die hards’ is het ook mogelijk om een kleine foto toe te voegen als bewijs. Heeft u vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij helpen u graag!

Wij zijn erg benieuwd hoeveel van de 622 zoogdieren u al heeft gezien. Laat het ons weten via info@allfornature.nl.

En wilt u uw lijst met geziene dieren verder uitbreiden? Wij adviseren u graag over uw volgende beste reisbestemming ?…. Of selecteer een reis op het dier dat u wilt zien in ons reizenfilter.

Download hier de zoogdieren-checklist

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner