cheeta_©ccfnamibie

Namibië: In het spoor van natuurbescherming

richtprijs 2.695

Highlights van deze selfdrive door Namibië:

 • Krijg een bevoorrecht inzicht in de bescherming van de zwarte neushoorn in Namibië.
 • Ga met experts van de Save the Rhino Trust te voet op zoek naar de neushoorn.
 • Kijk achter de schermen bij het Cheetah Conservation Fund en verblijf in de net geopende Cheetah View lodge.
 • U bent aanwezig bij de Cheetah Run en ziet hoe cheeta’s worden voorbereid op het jagen.
 • Ga op zoek naar woestijnolifanten en ga uitgebreid op safari in Etosha National Park.
 • Beste reistijd april t/m november i.v.m. het regenseizoen.
 • Ook mogelijk als 12-daagse internationale groepsreis met max. 7 pers. vanaf €3095,- p.p..
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Groepsreis, Privéreis
 • Reisperiode Het hele jaar door
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Namibië: In het spoor van natuurbescherming.

Deze fascinerende 15-daagse ‘selfdrive’ geeft u een bevoorrecht inzicht in de bescherming van twee bedreigde diersoorten, die het opmerkelijk goed doen in Namibië; de zwarte neushoorn en de cheeta. Daarbij kunt u er voor kiezen om twee dagen te verblijven bij het EHRA woestijnolifantenproject.

Van 100.000 cheeta’s in 1900 naar 7.000 op dit moment. Het is duidelijk dat er bedreigingen zijn voor het snelste landdier ter wereld. Ruim 20% van deze populatie leeft in Namibië. Het Cheetah Conservation Fund (CCF), opgericht door Dr. Laurie Marker in 1990, zet zich in voor het behoud van de cheeta en zijn leefgebied. U verblijft hier in de onlangs geopende Cheetah View lodge en krijgt een bevoorrecht inzicht achter de schermen en draagt bij aan dit project. U bent aanwezig bij de beroemde Cheetah Run, waarbij cheeta’s worden getraind voor de jacht.

Vervolgens gaat u met experts op zoek naar de zwarte neushoorn in Damaraland. Dit bijzondere dier is hier enkele jaren geleden met succes teruggebracht door de Save the Rhino Trust. Stropers van weleer zijn nu getraind en opgeleid om toeristen te begeleiden bij het opsporen te voet. Zij weten als geen ander hoe ze een neushoorn kunnen vinden op basis van voetsporen, het eetgedrag en uitwerpselen. Natuurbescherming werkt als de lokale bevolking inkomsten krijgt uit het behoud van de natuur!
Uiteraard mag het bekende Etosha National Park niet aan deze natuurreis voor natuurbescherming ontbreken. U rijdt zelfs door het recent opengestelde westelijke deel van Etosha. Daarnaast gaat u met de kayak op zoek naar zeeleeuwen voor de kust van Swakopmund.

Voeg unieke Jubileumreis als bouwsteen toe
Cheetah Conservation Fund (CCF) én All for Nature Travel vieren beide hun jubileum dit jaar en hebben daarom gezamenlijk een uniek reisonderdeel samengesteld waarbij u een heel bijzonder inzicht krijgt in natuurbescherming. Op deze 4-daagse reis bezoekt u o.a. lokale boeren die betrokken zijn bij Life Stock Guardian Program. Lees meer over deze bouwsteen.

Internationale groepsreis:
Een vergelijkbare 12-daagse reis met iets minder inzicht in natuurbescherming is ook mogelijk als internationale groepsreis met maximaal 7 personen o.l.v. een professionele natuurgids in een safari-auto, geen minibus. Vanaf €3095,- per persoon met eenpersoonskamertoeslag van €400,-. Vertrek meerdere keren per maand, het hele jaar door. Uitgebreid dagprogramma op aanvraag en we breiden hem graag voor u uit.

cheeta, ccf, namibie

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Autohuur voor 15 dagen: 4×4 Toyota Fortuner of soortgelijk incl. verzekeringen en afkoop eigen risico
 • Cheetah Run bij CCF
 • Rhino Tracking bij Palmwag Lodge
 • Nature Game Drive op zoek naar woestijnolifanten bij Twijfelfontein
 • Kayakexcursie in Swakopmund
 • Overnachtingen en maaltijden zoals vermeld (incl. 8 diners)
 • Financiële ondersteuning voor Stichting SPOTS. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aanmelding voor de SPOTS e-mail nieuwsbrief
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €2695,- per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer. Hoogseizoenstoeslag €200,- p.p..
 • Tip: boek deze reis als familiereis. Meereizende kinderen < 12 jaar vanaf €1200,- per kind.

Gezien de beperkte beschikbaarheid in de nationale parken adviseren wij u om deze reis uiterlijk 6-9 maanden van te voren te boeken.

Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vluchten. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Als u i.p.v. Malansrus liever bij Ozondjou Trails verblijft en meeloopt met het EHRA woestijnolifantenproject betaalt u een meerprijs vanaf €210,- p.p.
 • Parkgelden t.w.v. ca. €20,- per persoon
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Luchthavenbelastingen
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p
 • Bijdrage Calamiteitenfonds(€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Windhoek

  Vandaag komt u aan in Namibië. De vriendelijke bevolking laat u meteen thuis voelen in het land waar u ogen te kort komt. Namibië herbergt zeer diverse landschappen, variërend van één van de droogste woestijnen ter wereld de Namib, tot de zeer groene, waterrijke Caprivi strook, de uitgestrekte Kalahari woestijn en de Centrale Hoogvlakte met hoogtes tot wel 2000 meter. Ondanks het extreme klimaat voelen veel diersoorten zich hier thuis.

  Namibië maakt zich hard voor natuurbehoud en is een van de weinige landen die het in de grondwet hebben opgenomen. Een groot deel is beschermd gebied en lokale gemeenschappen profiteren mee via de zogenaamde Communal Wildlife Conservancies. Etosha National Park is zelfs één van de grootste natuurparken van Afrika. Daarnaast zijn er vele organisaties die zich richten op natuurbescherming.

  Op de luchthaven staat de auto voor u klaar en u rijdt naar uw hotel in het centrum. Windhoek is de hoofdstad van Namibië en heeft een rijke historie met een Duitse achtergrond. Enkele bezienswaardigheden spreken dan ook voor zich: Christuskirche, Alte Feste en het Tintenpalast.

  U verblijft in Villa Violet op basis van logies/ontbijt.

 2. Dag 2 en 3 Selfdrive naar het CCF

  Vandaag rijdt u door naar het CCF van Laurie Marker aan de rand van het Waterberg Plateau. Door de ongunstige verdeling van de grondstukken en de ligging van de weg zult u helaas toch nog een stukje moeten rijden…
  Dr. Laurie Marker, oprichtster van het Cheetah Conservation Fund (CCF) in 1990, is een pionier op het gebied van behoud van de cheeta en zijn leefgebied. Al in 1977 is zij begonnen aan een baanbrekend onderzoek over het terugbrengen van in gevangenschap geboren cheeta’s in het wild. Hier maakt zij voor het eerst kennis met de conflicten tussen boeren en cheeta’s. Zij richtte CCF op met als doel ‘een wereld waarin de cheeta leeft en floreert vreedzaam in co-existentie met mensen en de omgeving’. Dr. Laurie Marker heeft vele successen geboekt met haar werk in verschillende landen. Meer dan 850 cheeta’s zijn hier al verzorgd en, zoveel mogelijk, weer vrijgelaten. Hun gegevens vormen de basis voor veel onderzoeken. Door educatie en samenwerking met lokale boeren en landeigenaren zijn duizenden hectaren land beschikbaar gekomen voor cheeta’s om rustig rond te trekken. Dit is de enige manier voor cheeta’s om te kunnen overleven.

  Het hoofdkantoor is ingericht op bezoekers en er kunnen verschillende activiteiten worden geboekt om nader kennis te maken met het project en de cheeta. Sinds 2017 heeft CCF hier 5 comfortabele suites ingericht voor geïnteresseerde bezoekers die graag langer kennismaken met het project;  de Cheetah View Lodge. Uw verblijft hier draagt volledig bij aan het project. Vandaag kunt u het project en de cheeta’s die niet meer kunnen worden vrijgelaten op uw gemak bekijken en het educatiecentrum bezoeken.
  Houdt u de feeding om 14:00 uur in de gaten…. En wij kunnen graag een Cheetah Drive of Behind the Scenes tour voor u boeken.

  U verblijft 2 nachten in de Cheetah View Lodge op basis van halfpension.

 3. Dag 4 Cheetah Run en selfdrive naar Etosha

  Op dag 4 staat er vroeg in de ochtend de Cheetah Run voor u gepland:

  Cheetah Run
  Cheeta’s staan bekend om hun snelheid. Om hun reputatie als snelste landdier waar te kunnen maken moeten de opgevangen cheeta’s getraind worden. U krijgt de unieke kans om deze training bij te wonen. Mogelijkheden voor fotografie en filmen ten over. Dit is alleen vroeg in de ochtend mogelijk. Vanuit CCF vertrekt u richting Etosha National Park. Via Tsumeb is het ongeveer drie uur rijden naar de Von Lindequist. Dus zorgt u er voor dat u op tijd vertrekt want hier begint uw safari pas. Denkt u er aan dat u in het park niet harder mag rijden dan 60 km per uur en u moet binnen zijn voor zonsondergang. Daarbij komt dat u zult zeker willen stoppen voor al het wildlife dat u ziet. Wij raden u aan om in ieder geval de kortste route te nemen naar Halali Restcamp.
  Vandaag maakt u een fantastische ‘game drive’ door Etosha National Park, het grootste wildpark van Namibië, op weg naar uw volgende bestemming.

  Etosha National Park
  De grenzen van het game reserve werden in de loop der tijd vele malen aangepast vanwege het voortdurende conflict tussen natuurbescherming en landbouwactiviteiten. Het hart van het park is een zoutpan, ontstaan uit een opgedroogd meer, wat de naam Etosha (droog water) verklaart. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. In dit park zijn behalve giraffen, olifanten, zebra’s, neushoorns, impala’s en jakhalzen, ook gemsbokken, gnoes, luipaarden en leeuwen te spotten. De lage begroeiing vergroot de kans om wild te spotten.

  U verblijft vandaag in het Halali Rest Camp in een Bush Chalet. Ontbijt is inbegrepen.
  Halali heeft een schitterende verlichte drinkplaats die zeker de moeite waard is om in het donker te bezoeken. Ook hier worden regelmatig zwarte neushoorns gezien…

 4. Dag 5 Game drive door Etosha National Park

  Vandaag rijdt u verder en vervolgt u uw game drive richting de Andersson Gate
  .

  U verblijft de komende nacht in het prachtige Okaukuejo Rest Camp in een Waterhole Chalet (ca 17 km vanaf de gate). De naam verraadt al dat u uitzicht heeft op de verlichte drinkplaats… Ontbijt is inbegrepen.

 5. Dag 6 Door westelijk Etosha

  Vandaag maakt u een fantastische ‘game drive’ door het ongerepte westelijke gedeelte van Etosha National Park op weg naar uw volgende bestemming. De grenzen van het game reserve werden in de loop der tijd vele malen aangepast vanwege het voortdurende conflict tussen natuurbescherming en landbouwactiviteiten. Het westelijke gedeelte van Etosha is pas sinds enkele jaren opengesteld voor het publiek en jullie safari gaat naar de Galton Gate. Dit is een pittige tocht (6 – 7 rijden door de speed limit) en er zijn geen voorzieningen onderweg. Neemt u dus zeker voldoende drinkwater mee!
  Via de Galton reist u door naar u volgende bestemming, Hobatere lodge. Hobatere Lodge ligt 18 km vanaf de Galton Gate. U gaat hier naar rechts en vrijwel meteen naar links van de hoofdweg af. Let op de borden.

  Tip: Het is zeker de moeite waard om hier een dag langer te blijven om tijd te hebben voor de activiteiten van de lodge. Wilt u bijvoorbeeld kennismaken met het werk van de Namibian Lion Trust? In ruil voor een donatie kunnen wij voor u hier graag een ‘game drive’ met de onderzoekers voor u organiseren, en gaat u met hen op zoek naar de gezenderde leeuwen.

  U verblijft bij Hobatere Lodge in een standaardkamer o.b.v. half pension.

 6. Dag 7 en 8 Palmwag Lodge met Rhino tracking

  De Palmwag Lodge is een van de oudste en meest tot de verbeelding sprekende lodges van Namibie. Zij dankt haar naam aan de grote palmbomen die schaduw bieden in dit droge klimaat. Zij deden altijd al heel veel voor de loklae gemeenschappen en het wildlife in dit gebied. Sinds twee jaar heeft de lodge nieuw management en heeft het een upgrade ondergaan. Ook is het sinds twee jaar dan mogelijk om op Rhino Tracking te gaan i.s.m. SRT. Deze staat de volgende ochtend voor u gepland. Het is ongeveer 4 uur rijden vanaf Hobatere en u verblijft hier o.b.v. halfpension.

  De volgende ochtend staat u vroeg op om na het ontbijt op pad te gaan op zoek naar neushoorns. Let op: deze tracking is alleen geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. De gids en twee rangers nemen u mee in een 4×4 naar het gebied waar de neushoorn het laatste is gezien. Een deel van de tracking vindt plaats te voet, met de mogelijkheid van 1 tot ten hoogste 3 uur lopen en soms pittige wandelingen in rotsachtig terrein. Het gebied is erg ruig en indrukwekkend.
  Het is niet gegarandeerd dat u een neushoorn ziet. Damaraland is namelijk één van de weinige plaatsen waar de laatste neushoorns wild kunnen rondzwerven. De zwarte neushoorn komt pas sinds 2008 weer voor in dit gebied, dankzij de succesvolle herintroductie van Save the Rhino Trust. De dieren dragen geen radiocollar, maar worden om de twee à drie dagen opgespoord door ervaren onderzoekers ter controle; zij weten als geen ander hoe ze een neushoorn kunnen vinden. De onderzoekers zijn gepassioneerd om hun werk en doen er alles aan om het voortbestaan van deze dieren de kunnen garanderen. Het is bijzonder om te zien hoe zij de dieren kunnen opsporen op basis van voetafdrukken, eetgedrag en uitwerpselen. De gids en de rangers zijn zeer ervaren en geven u veel informatie. U kunt ze gerust alles vragen.
  In dit gebied komen nog meer dieren voor, bijvoorbeeld jackhalzen, giraffes, steen- en gemsbokken, gemsbok, wrattenzwijnen, bavianen, varanen. Deze activiteit komt volledig ten gunste van de bescherming van de neushoorn.
  De rest van de middag heeft u ter vrije besteding.

  Verblijf Palmwag Lodge in standaardkamer o.b.v. Halfpension.

 7. Dag 9 Verken Damaraland

  Deze ochtend kunt u gelukkig rustig aan doen want uw volgende bestemming is niet ver. Het is ongeveer 3 uur rijden naar Malansrus bij Twijfelfontein, waar u weer verblijft op basis van half pension.

  U verblijft 2 nachten Malansrus Tented Camp in een safaritent o.b.v. halfpension.

  In dit gebied komen de bijzondere woestijnolifanten, bekend van Planet Earth, voor. Deze olifanten zijn dezelfde soort als de rest van Afrika, maar zien er anders uit; ze hebben zich aangepast aan de woestijn en hebben langere poten en een smaller lichaam. De kans dat u deze tegenkomt is niet groot, maar houd uw ogen goed open. Wellicht hebt u geluk. De volgende dag staat er in ieder geval een game drive voor u gepland.
  Deze en de volgende dagen kunt u ook een bezoek brengen aan onderstaande bezienswaardigheden.

  Twyfelfontein
  Breng een bezoek aan de oude rotsschilderingen bij Twyfelfontein. Dit gebied is een klein stukje rijden en bevat een ware schatkamer van oude San rotstekeningen en schilderijen. Deze beroemde San gravures zijn de grootste (prehistorische) collectie rotstekeningen in Afrika en bevat beeltenissen van vele soorten dieren, waaronder olifanten, neushoorns, giraffen en leeuwen.

  Petrified Forest – Versteende bossen 

  Dit is een verzameling van versteende bomen in zandsteen, ongeveer 42 km ten westen van Khorixas.

  Damara Living Museum
  Het ‘Levende Damara Museum’ in de buurt van Twyfelfontein is het eerste traditionele Damara project in Namibië en de enige in zijn soort. Samen met de San behoren de Damara tot de oudste volkeren in Namibië. Hun oorspronkelijke cultuur was een mengsel van een archaïsche jager/verzamelaarcultuur en de herders van vee. De cultuur van de Damara’s werd onderdrukt tijdens de kolonisatie van Namibië. Hier krijgt u de unieke kans om de fascinerende traditionele cultuur van de Damara te leren kennen, en bij te dragen aan het behoud van hun cultuur.

 8. Dag 10 Verken Damaraland

  Zie beschrijving dag 9

  Of boek een upgrade voor natuurbescherming:
  In plaats van Malansrus kunt u er ook voor keizen om deze twee dagen in het teken te zetten van de woestijnolifanten en hun bescherming (Meerprijs €210,- p.p. voor 2 dagen inclusief activiteiten):

  Vandaag reist u weer terug naar Damaraland en maakt u zich op voor een kennismaking met het onderzoek naar de woestijnolifanten bij Ozondjou Trails Camp. Het kamp is gelegen op een klein plateau en biedt uitzicht over de Ugab River en de immense Brandberg. U verblijft hier twee nachten in comfortabele tenten en geniet van maaltijden bereid op open vuur. Dit kleinschalige kamp was vroeger de thuisbasis van het Elephant Human Relations Aid (EHRA) project. Door uw verblijf ondersteunt u niet alleen dit project, maar ook de lokale boeren in de omgeving.

  Nadat u bent ingecheckt en een beetje bent bijgekomen van de reis wordt u meegenomen door een lokale boer, die u een inzicht verschaft in het zaaien en oogsten in dit klimaat en de uitdagingen waar hij voor staat met het wildlife dat hier vrij doorheen kan lopen. Samen met uw gids brengt u ook een bezoek aan een bescheiden dorpschool en u eindigt uw middag met een kleine wandeling en sundowner voordat u voor het diner terug keert naar het kamp.

  In de tachtiger jaren was de populatie olifanten door stroperij en jacht gereduceerd tot 0 in de zuidelijke Kunene regio van Damaraland. Lange tijd waren deze, aan een leven in de woestijn aangepaste, olifanten hier afwezig. Pas in 1998 kwamen de eerste olifanten weer terug. Het mannetje Voortrekker, leidde de kudde van Mama Africa terug naar de Ugabrivier… Vanaf dat moment werden er weer regelmatig olifanten gezien en nu leven er weer zeven verschillende olifantenkuddes in de omgeving van de Ugab- en Huabrivieren. Gelukkig werden zij geclassificeerd als IUCN top prioriteit en dankzij de inspanningen van het the Ministry of Environment and Tourism (MET), EHRA en verschillende andere natuurbeschermingsprojecten is de populatie woestijnolifanten gegroeid van 52 naar 600 exemplaren.

  De volgende dag gaat u op zoek naar de woestijnolifanten bij de Ugab rivier en haar omgeving. U gaat mee met de onderzoekers van EHRA en maakt kennis met hun dagelijkse patrouilles op zoek naar de olifanten om het gedrag te bestuderen. Uw mogelijkheid voor het stellen van vele vragen…. Zoals al gezegd zijn zij kleiner en hebben zij langere poten met waarschijnlijk ook een bredere voetafdruk, wat het mogelijk maakt om vele kilometers door de zandduinen af te leggen op zoek naar water. De opname van het vocht uit het voedsel maakt het mogelijk om een paar dagen zonder water door te brengen en ze leven ook in hele kleine familiegroepjes om de druk op het landschap te verminderen. Onderzoekers stelden vast dat zij bijvoorbeeld ook minder bomen vernietigen dan hun savanne-familieleden.

  Afhankelijk van het weer vindt de patrouille in een dichte of open 4 x 4 plaats en u volgt de sporen van olifanten in de droge rivierbedding. Ook andere dieren kunt u tegenkomen, zoals de zebra, kudu, oryx, springbok, struisvogel en giraffe. Onderweg krijgt u een smaakvolle picknick geserveerd en aan het einde van de middag keert u bij het kamp terug.

  Overnachting en diner in Ozondjou Trails Camp

 9. Dag 11 Selfdrive en verblijf in Swakopmund

  Vandaag hebt u een lange weg te gaan (ongeveer 5 ½ uur rijden). U gaat naar Swakopmund waar u drie nachten verblijft. Het is zeker de moeite waard om onderweg het Cape Cross Pelsrobben reservaat te bezoeken. Hier huisvest de grootste kolonie pelsrobben ter wereld en de stank is indrukwekkend! Uw guesthouse is gelegen in een rustige straat op slechts 5 minuten van het hart van het centrum van Swakopmund. U hebt een ruime, smaakvol ingerichte kamer met eigen badkamer. ’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en versgebakken lekkernijen. Ontbijt is inbegrepen.

  De dagen in Swakopmund zijn voor eigen invulling en het contrast tussen de Afrikaanse en Duitse cultuur is op zijn minst interessant te noemen. U kunt rustig bijkomen van alle opgedane indrukken. Op dag 12 is de volgende excursie voor u ingepland en bij de prijs inbegrepen:

  Kayakking bij Pelican Point
  Deze ochtend trekt u er vroeg op uit voor uw kayak excursie bij Pelican Point. Zorgt u ervoor dat u op tijd bij het startpunt in Walvis Bay bent. De tour begint om 08:30 uur vanaf het kantoor boven de Jettyshop aan de Waterfront in Walvis Bay. U bent in het totaal 2 uur op het water vergezeld door zeeleeuwen, pelikanen en andere zeevogels. Na de excursie op zee staan koffie en broodjes voor u klaar en u bent tussen 12:00-13:00 uur terug.

 10. Dag 12 Verblijf in Swakopmund

  Zie beschrijving dag 11

 11. Dag 13 Verblijf in Swakopmund

  Zie beschrijving dag 11

 12. Dag 14 Terug naar Windhoek

  Vandaag rijdt u terug naar Windhoek en verblijft u weer bij Villa Violet voor uw vlucht op de volgende dag.

  Verblijf Villa Violet o.b.v. logies/ontbijt.

  Heeft u nog niet genoeg van het wildlife, dan kunt u een upgrade overwegen naar Naankuse Lodge and Wildlife Sanctuary:

  N / A’an ku se Lodge ligt op slechts twintig minuten rijden van Windhoek International Airport. Het biedt een scala aan activiteiten. Door middel van de Eco-Volunteer Conservation Safari hebben gasten de mogelijkheid om deel te nemen aan het behoud van bedreigde Afrikaanse wilde dieren en kwetsbare gemeenschappen. De Lodge is vervaardigd uit ecologisch materiaal en met massief hout en glas is het een aanvulling op de prachtige Afrikaanse wildernis. Er is een rustige eetzaal met een prachtig uitzicht, een bar en een zwembad.

 13. Dag 15 Vertrek

  Vandaag eindigt uw reis door Namibië. U rijdt terug naar Windhoek International Airport waar u uw auto inlevert. Hopelijk kijkt u voldaan terug op een reis die u niet snel zult vergeten.

 14. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Het is uiteraard mogelijk om langer in Namibië te blijven. Het adembenemende woestijnlandschap van Sossusvlei is iets wat iedereen gezien moet hebben en verblijf bijvoorbeeld bij Desert Hills Glamping Camp. Of bezoek de Fish River Canyon in het zuiden van Namibië op de grens met Zuid-Afrika en verblijf in de Fish River Lodge.

  Extensies voor natuurbescherming:
  1) Het is ook mogelijk om een bijzonder inzicht te krijgen in het leeuwenproject van de Namibian Lion Trust in de buurt van Etosha National Park. Een onderzoekers van de Namibian Lion Trust begeleiden u een halve dag terwijl u met hen op zoek gaat naar de gezenderde leeuwen. Wij kunnen dit voor u organiseren in ruil voor een donatie. U moet dan wel een dag langer bij Hobatere Lodge verblijven.
  2) Of verblijf in plaats van Malansrus Tented Camp twee nachten in het bijzondere Ozondjou Trails camp in de Ugab rivier, het hart van het woestijnolifantengebied. Ozondjou betekent olifant in de lokale Hererotaal. Dit kleinschalige kamp heeft 10 safaritenten en is tevens de thuisbasis van het Elephant Human Relations Aid (EHRA) project. Door uw verblijf ondersteunt u niet alleen dit project, maar ook de lokale boeren in de omgeving. Daarnaast wordt u een hele dag meegenomen door de onderzoekers en maakt u kennis met hun werk. Meerprijs €210,- per persoon. ( Meer informatie op dag 10)

Neushoorn bij Grootberg Lodge
Etosha zebra © All for Nature Travel
Namibië selfdrive
Cheeta of jachtluipaard bij AfriCat ©All for Nature Travel
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Cheetah View Lodge bij CCF

Halali & Okaukuejo Rest Camp in Etosha National Park

Hobatere Lodge bij Etosha Western Gate

Hobatere, safari estosha, galton gate, reis namibie

Tijdens de COVID-19 crisis in 2020 vroegen wij onze reizigers om de lokale gemeenschap rond de Hobatere Lodge door deze moeilijke tijd heen te helpen. Lees hier hoe wij hun hebben ondersteund.

Palmwag Lodge Kunene/Damaraland

palmwag lodge, reis namibie, safari namibie , rhino tracking, palmwag, SRT

Malansrus Tented Camp bij Twijfelfontein

safari woestijnloifanten, SRT, Malansrus, damaraland reis, reis Namibie, twijfelfontein

Extensie: Ozondjou Trails Camp bij het EHRA-olifantenproject

Of verblijf bij Okonjima Lodge van de AfriCat Foundation

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

 

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor de trekking te voet is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt. Wij adviseren hier ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Neemt u in ieder geval ook warme kleding mee omdat de nachten in de woestijn fris kunnen zijn (10-15C). Vergeet vooral ook uw verrekijker en camera niet.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, zwemkleding, antimuggenmiddel, moneybelt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Hallo en dankuwel is Dankie in de lokale, op Zuid-Afrikaans, gebaseerde taal. De officiële voertaal is Engels.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Let op: Sinds 12 juni 2018 is het absoluut verboden om plastic tasjes mee te nemen in de Nationale Parken. Hier wordt bij de ingang van de parken streng op gecontroleerd en deze worden ingenomen. Houdt hier ook rekening mee met het doen van boodschappen vóór u de parken ingaat.

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

De munteenheid in Namibië is de Namibische Dollar (N$), deze is gekoppeld en daarmee exact gelijk aan de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR).

Travellers cheques en buitenlands geld kunnen zonder problemen worden gewisseld bij een van de banken. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en veel steden kunt u ook geld pinnen.

Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 U$) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs etc.

Namibië heeft een semidesert klimaat met hete dagen en koele nachten. Gemiddeld schijnt de zon 300 dagen per jaar. In het hartje van de zomer kan de temperatuur oplopen tot meer dan 40 graden Celsius. (dec.-jan.) De winters zijn warm en aangenaam overdag, rond de 18- 20 graden, maar in de nacht kan het rond het vriespunt zijn. (juni-juli). Het regenseizoen loopt van oktober tot april.

U heeft geen visum nodig voor Namibië bij een verblijf korter dan 3 maanden. Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege blz’s heeft voor stempels.

Evenals in Zuid-Afrika en Botswana geldt voor mensen die reizen met kinderen onder de 18 jaar, dat deze in bezit moeten zijn van een officieel geboortecertificaat van het kind, inclusief de namen van beide ouders, in het Engels. Dit vraagt u aan bij de gemeente waar het kind is geboren en kan tot 3 weken duren. Let op: maak bij het aanvragen van het certificaat duidelijk dat u een Engelstalig certificaat wil, en geef ook expliciet aan dat een apostillestempel van belang is. Reist u niet met uw eigen kinderen, dan heeft u tevens schriftelijke toestemming van de ouders nodig. Dit geldt ook wanneer slechts 1 van de ouders reist.
Informeert u bij de ambassade/ het consulaat naar de laatste stand van zaken.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is + 2 uur in de zomer van september tot april en + 1 uur in de winter van april tot september.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Namibië is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.
 • Creditcardfraude komt helaas voor. Houd u uw kaart dan ook altijd in het oog en laat niemand meekijken als uw pincode intoetst.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner