cheeta_©ccfnamibie
Etosha zebra © All for Nature Travel
Gezenderde luipaard bij AfriCat © All for Nature Travel
Namibië selfdrive
Neushoorn bij Grootberg Lodge

Namibië: In het spoor van natuurbescherming

vanaf 2.495,00

Highlights van deze natuurreis:

 • Krijg een bevoorrecht inzicht in de bescherming van de zwarte neushoorn in Namibië.
 • Ga met experts van de Save the Rhino Trust te voet op zoek naar de neushoorn.
 • Kijk achter de schermen bij het Cheetah Conservation Fund en verblijf in de net geopende Cheetah View lodge.
 • U bent aanwezig bij de Cheetah Run en ziet hoe cheeta’s worden voorbereid op het jagen.
 • Ga op zoek naar woestijnolifanten en ga uitgebreid op safari in Etosha National Park.
 • Beste reistijd april t/m november i.v.m. het regenseizoen. Hoogseizoenstoeslag juli t/m okt. €200,- p.p.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode Het hele jaar door
  0/8
Alles over reis: Namibië: In het spoor van natuurbescherming.

Deze fascinerende 15-daagse ‘selfdrive’ geeft u een bevoorrecht inzicht in de bescherming van twee bedreigde diersoorten, die het opmerkelijk goed doen in Namibië; de zwarte neushoorn en de cheeta.

Van 100.000 cheeta’s in 1900 naar 7.000 op dit moment. Het is duidelijk dat er bedreigingen zijn voor het snelste landdier ter wereld. Ruim 20% van deze populatie leeft in Namibië. Het Cheetah Conservation Fund (CCF), opgericht door Dr. Laurie Marker in 1990, zet zich in voor het behoud van de cheeta en zijn leefgebied. U verblijft hier in de in juli 2017 geopende Cheetah View lodge en krijgt een bevoorrecht inzicht achter de schermen en draagt bij aan dit project. U bent aanwezig bij de beroemde Cheetah Run, waarbij cheeta’s worden getraind voor de jacht.

Vervolgens gaat u met experts op zoek naar de zwarte neushoorn in Damaraland. Dit bijzondere dier is hier enkele jaren geleden met succes teruggebracht door de Save the Rhino Trust. Stropers van weleer zijn nu getraind en opgeleid om toeristen te begeleiden bij het opsporen te voet. Zij weten als geen ander hoe ze een neushoorn kunnen vinden op basis van voetsporen, het eetgedrag en uitwerpselen. Natuurbescherming werkt als de lokale bevolking inkomsten krijgt uit het behoud van de natuur!
Uiteraard mag het bekende Etosha National Park niet aan deze natuurreis voor natuurbescherming ontbreken. Daarnaast brengt u een bezoek aan het Waterberg Plateau Park en als u geluk heeft kunt u dolfijnen en zeeleeuwen observeren op een catamaran voor de kust van Swakopmund.

Een vergelijkbare reis is ook beschikbaar als georganiseerde internationale groepsreis met maximaal 8 personen o.l.v. een professionele natuurgids. Deze reis vertrekt 1x per maand en duurt 12 of 17 dagen. Vanaf €3295,- per persoon. Meer informatie op aanvraag.

cheeta, ccf, namibie

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Autohuur voor 15 dagen: 4×4 Toyota Hilux Double Cab of soortgelijk incl. verzekeringen en afkoop eigen risico
 • Cheetah Run bij CCF
 • Rhino Tracking bij Grootberg Lodge
 • Nature Game Drive op zoek naar woestijnolifanten bij Twijfelfontein
 • Kayak excursie in Swakopmund
 • Overnachtingen en maaltijden zoals vermeld (incl. 8 diners)
 • Financiële ondersteuning voor Stichting SPOTS met €50. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. All for Nature heeft er voor gezorgd dat er, sinds haar oprichting, al meer dan €750.000 is geïnvesteerd in natuurbehoud.
 • Aanmelding voor de SPOTS e-mail nieuwsbrief
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €2495,- per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer.
 • Tip: boek deze reis als familiereis. Meereizende kinderen < 12 jaar vanaf €1240,- per kind.

Gezien de beperkte beschikbaarheid in de nationale parken adviseren wij u om deze reis uiterlijk 6-9 maanden van te voren te boeken.

Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vluchten. Deze boeken wij graag voor u.
 • Parkgelden t.w.v. ca. €20,- per persoon
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Luchthavenbelastingen
 • Bijdrage Calamiteitenfonds(€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Windhoek

  Vandaag komt u aan in Namibië. De vriendelijke bevolking laat u meteen thuis voelen in het land waar u ogen te kort komt. Namibië herbergt zeer diverse landschappen, variërend van één van de droogste woestijnen ter wereld de Namib, tot de zeer groene, waterrijke Caprivi strook, de uitgestrekte Kalahari woestijn en de Centrale Hoogvlakte met hoogtes tot wel 2000 meter. Ondanks het extreme klimaat voelen veel diersoorten zich hier thuis.

  Namibië maakt zich hard voor natuurbehoud en is een van de weinige landen die het in de grondwet hebben opgenomen. Een groot deel is beschermd gebied en lokale gemeenschappen profiteren mee via de zogenaamde Communal Wildlife Conservancies. Etosha National Park is zelfs één van de grootste natuurparken van Afrika. Daarnaast zijn er vele organisaties die zich richten op natuurbescherming.

  Op de luchthaven staat de auto voor u klaar en u rijdt naar uw hotel in het centrum. Windhoek is de hoofdstad van Namibië en heeft een rijke historie met een Duitse achtergrond. Enkele bezienswaardigheden spreken dan ook voor zich: Christuskirche, Alte Feste en het Tintenpalast.

  U verblijft in Hotel Thule in een Standard Deluxe Room, op basis van logies/ontbijt.

 2. Dag 2 Verken het Waterberg Plateau

  U vertrekt vandaag naar uw accommodatie in Waterberg Plateau waar u ook de volgende dag zult overnachten. Ontbijt en diner zijn inbegrepen.

  Waterberg Plateau Park
  Het plateau rijst ongeveer tweehonderd meter boven een zee van Afrikaanse bush en savanne uit. De prachtige baksteenrode zandsteen formaties en weelderig groene vegetatie maken het plateau tot een eiland van levendige kleuren. Het park, 40 549 hectare groot en gelegen 60 km ten oosten van Otjiwarongo en 300 km ten noordoosten van Windhoek, werd afgekondigd in 1972. Het werd oorspronkelijk opgericht als een toevluchtsoord voor zeldzame en bedreigde soorten gevonden in de Caprivi, zoals roan en sabel antilopen. Vandaag de dag is het park de thuisbasis van ongeveer 25 wildsoorten, meer dan 200 vogelsoorten en een vegetatie uiteenlopend van acacia savanne aan de voet van het plateau tot aan weelderig groene subtropische droge bossen met hoge bomen en met gras begroeide vlakten op de top. U kunt Waterberg te voet of op een begeleide safari verkennen. Indien u wenst kunnen wij een tijd voor u reserveren. De Waterberg Plateau Lodge ligt aan de rand van het plateau en biedt verschillende activiteiten aan en heeft ook een zwembad.

 3. Dag 3 Verken het Waterberg Plateau

  Zie beschrijving dag 2

 4. Dag 4 Selfdrive naar het CCF

  Vandaag rijdt u door naar het CCF van Laurie Marker aan de rand van het Waterberg Plateau. Door de ongunstige verdeling van de grondstukken en de ligging van de weg zult u helaas toch nog een stukje moeten rijden…
  Dr. Laurie Marker, oprichtster van het Cheetah Conservation Fund (CCF) in 1990, is een pionier op het gebied van behoud van de cheeta en zijn leefgebied. Al in 1977 is zij begonnen aan een baanbrekend onderzoek over het terugbrengen van in gevangenschap geboren cheeta’s in het wild. Hier maakt zij voor het eerst kennis met de conflicten tussen boeren en cheeta’s. Zij richtte CCF op met als doel ‘een wereld waarin de cheeta leeft en floreert vreedzaam in co-existentie met mensen en de omgeving’. Dr. Laurie Marker heeft vele successen geboekt met haar werk in verschillende landen. Meer dan 850 cheeta’s zijn hier al verzorgd en, zoveel mogelijk, weer vrijgelaten. Hun gegevens vormen de basis voor veel onderzoeken. Door educatie en samenwerking met lokale boeren en landeigenaren zijn duizenden hectaren land beschikbaar gekomen voor cheeta’s om rustig rond te trekken. Dit is de enige manier voor cheeta’s om te kunnen overleven.

  Het hoofdkantoor is ingericht op bezoekers en er kunnen verschillende activiteiten worden geboekt om nader kennis te maken met het project en de cheeta. Sinds juli 2017 heeft CCF hier 4 comfortabele suites ingericht voor geïnteresseerde bezoekers die graag langer kennismaken met het project;  de Cheetah View Lodge. Uw verblijft hier draagt volledig bij aan het project. Vandaag kunt u het project en de cheeta’s die niet meer kunnen worden vrijgelaten op uw gemak bekijken en het educatiecentrum bezoeken.
  Houdt u de feeding om 14:00 uur in de gaten….

  U verblijft hier op basis van halfpension.

 5. Dag 5 Cheetah Run en selfdrive naar Etosha

  Op dag 5 staat er vroeg in de ochtend de Cheetah Run voor u gepland:

  Cheetah Run
  Cheeta’s staan bekend om hun snelheid. Om hun reputatie als snelste landdier waar te kunnen maken moeten de opgevangen cheeta’s getraind worden. U krijgt de unieke kans om deze training bij te wonen. Mogelijkheden voor fotografie en filmen ten over. Dit is alleen vroeg in de ochtend mogelijk. Vanuit CCF vertrekt u richting Etosha National Park. Via Tsumeb is het ongeveer drie uur rijden naar de Von Lindequist. Dus zorgt u er voor dat u op tijd vertrekt want hier begint uw safari pas. Denkt u er aan dat u in het park niet harder mag rijden dan 60 km per uur en u moet binnen zijn voor zonsondergang. Daarbij komt dat u zult zeker willen stoppen voor al het wildlife dat u ziet. Wij raden u aan om in ieder geval de kortste route te nemen naar Halali Restcamp.
  Vandaag maakt u een fantastische ‘game drive’ door Etosha National Park, het grootste wildpark van Namibië, op weg naar uw volgende bestemming.

  Etosha National Park
  De grenzen van het game reserve werden in de loop der tijd vele malen aangepast vanwege het voortdurende conflict tussen natuurbescherming en landbouwactiviteiten. Het hart van het park is een zoutpan, ontstaan uit een opgedroogd meer, wat de naam Etosha (droog water) verklaart. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. In dit park zijn behalve giraffen, olifanten, zebra’s, neushoorns, impala’s en jakhalzen, ook gemsbokken, gnoes, luipaarden en leeuwen te spotten. De lage begroeiing vergroot de kans om wild te spotten.

  U verblijft vandaag in het Halali Rest Camp in een Bush Chalet. Ontbijt is inbegrepen.
  Halali heeft een schitterende verlichte drinkplaats die zeker de moeite waard is om in het donker te bezoeken. Ook hier worden regelmatig zwarte neushoorns gezien…

 6. Dag 6 Game drive door Etosha National Park

  Vandaag rijdt u verder en vervolgt u uw game drive richting de Andersson Gate
  .

  U verblijft de komende nacht in het prachtige Okaukuejo Rest Camp in een Waterhole Chalet (ca 17 km vanaf de gate). De naam verraadt al dat u uitzicht heeft op de verlichte drinkplaats… Ontbijt is inbegrepen.

 7. Dag 7 Selfdrive naar Damaraland

  Vandaag maakt u een lange rit (ongeveer 5 uur) naar uw lodge in Damaraland. waar u twee nachten zult verblijven. Diner en ontbijt zijn inbegrepen.

  Grootberg Lodge is een mijlpaal in Namibië voor de toeristische sector omdat het de eerste middle-market vestiging in het land is dat 100% eigendom is van gemeenschap die in Grootberg leeft. De lodge is gefinancierd door de overheid en de particuliere sector is ingeschakeld om de opleidings- en managementvaardigheden van de gemeenschap te trainen om hen zelfvoorzienend te maken. Het doel van Grootberg Lodge is niet alleen om een professionele accommodatie te bieden, maar ook zorg te dragen voor de lokale gemeenschap en dat de inkomsten gegenereerd door de lodge ten goede komen aan hen. Daarnaast worden er projecten gestart om scholen, klinieken en andere voorzieningen te bouwen. Ook probeert de lodge bewustwording te creëren met betrekking tot natuurbehoud. Door gericht te kijken naar oplossingen voor de conflicten tussen mens en dier hoopt de lodge deze conflicten te verminderen. Deze dieren trekken ook toeristen aan, waardoor er meer inkomsten binnen kunnen komen.
  Dit is een belangrijk ‘project’ om te laten zien dat door het land in te zetten voor toeristische activiteiten behoud en inkomsten gerealiseerd kunnen worden.

 8. Dag 8 Zwarte neushoorn tracking

  Vandaag staat u vroeg op om na het ontbijt op pad te gaan op zoek naar neushoorns. Let op: deze tracking is alleen geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. De gids en twee rangers nemen u mee in een 4×4 naar de Kliprivier. Een deel van de tracking vindt plaats te voet, met de mogelijkheid van 1 tot ten hoogste 3 uur lopen. Voor de lunch wordt gezorgd, deze kunt u nuttigen nabij één van de natuurlijk bronnen. Het is bijna een volledige dagactiviteit met hobbelige wegen en soms pittige wandelingen in rotsachtig terrein. Het gebied is erg ruig en indrukwekkend. Het is niet gegarandeerd dat u een neushoorn ziet. Damaraland is namelijk één van de weinige plaatsen waar de laatste neushoorns wild kunnen rondzwerven. De zwarte neushoorn komt pas sinds 2008 weer voor in dit gebied, dankzij de succesvolle herintroductie van Save the Rhino Trust.

  Save the Rhino Trust is onderdeel van Save the Rhino International en zij zetten zich in om bedreigde neushoorn populaties in Afrika en Azië te behouden voor de toekomst. Zij erkennen dat de toekomst van bedreigde dieren direct verbonden met de gemeenschappen die het leefgebied delen. Met het ondersteunen van veldprojecten en educatie willen zij langdurige voordelen creëren voor de neushoorns, de ecosystemen en de bevolking die daar woont.
  Op dit moment lopen er al weer 8 neushoorns rond. De dieren dragen geen radiocollar, maar worden om de twee à drie dagen opgespoord door ervaren onderzoekers ter controle; zij weten als geen ander hoe ze een neushoorn kunnen vinden. De onderzoekers zijn gepassioneerd om hun werk en doen er alles aan om het voortbestaan van deze dieren de kunnen garanderen. Het is bijzonder om te zien hoe zij de dieren kunnen opsporen op basis van voetafdrukken, eetgedrag en uitwerpselen. De gids en de rangers zijn zeer ervaren en geven u veel informatie. U kunt ze gerust alles vragen.

  In dit gebied komen nog meer dieren voor, bijvoorbeeld jakhalzen, giraffes, steen- en gemsbokken, wrattenzwijnen, bavianen en varanen. Ook kunt u prachtige prachtige vogels observeren, zoals lovebirds. Vanavond verblijft u in Grootberg Lodge. 10% van uw verblijf hier wordt gebruikt om het neushoornproject te financieren.

 9. Dag 9 Verken Damaraland

  Deze ochtend kunt u gelukkig rustig aan doen want uw volgende bestemming is niet ver. Het is ongeveer 2 uur rijden naar de Twijfelfontein Country Lodge, waar u weer verblijft op basis van half pension. U verblijft hier 2 nachten in een standaardkamer o.b.v. halfpension.

  In dit gebied komen de bijzondere woestijnolifanten, bekend van Planet Earth, voor. Deze olifanten zijn dezelfde soort als de rest van Afrika, maar zien er anders uit; ze hebben zich aangepast aan de woestijn en hebben langere poten en een smaller lichaam. De kans dat u deze tegenkomt is niet groot, maar houd uw ogen goed open. Wellicht hebt u geluk. De volgende dag staat er in ieder geval een game drive voor u gepland.
  Deze en de volgende dagen kunt u ook een bezoek brengen aan onderstaande bezienswaardigheden.

  Twyfelfontein
  Breng een bezoek aan de oude rotsschilderingen bij Twyfelfontein. Dit gebied is een klein stukje rijden en bevat een ware schatkamer van oude San rotstekeningen en schilderijen. Deze beroemde San gravures zijn de grootste (prehistorische) collectie rotstekeningen in Afrika en bevat beeltenissen van vele soorten dieren, waaronder olifanten, neushoorns, giraffen en leeuwen.

  Petrified Forest – Versteende bossen 

  Dit is een verzameling van versteende bomen in zandsteen, ongeveer 42 km ten westen van Khorixas.

  Damara Living Museum
  Het ‘Levende Damara Museum’ in de buurt van Twyfelfontein is het eerste traditionele Damara project in Namibië en de enige in zijn soort. Samen met de San behoren de Damara tot de oudste volkeren in Namibië. Hun oorspronkelijke cultuur was een mengsel van een archaïsche jager/verzamelaarcultuur en de herders van vee. De cultuur van de Damara’s werd onderdrukt tijdens de kolonisatie van Namibië. Hier krijgt u de unieke kans om de fascinerende traditionele cultuur van de Damara te leren kennen, en bij te dragen aan het behoud van hun cultuur.

 10. Dag 10 Verken Damaraland

  Zie beschrijving dag 9

 11. Dag 11 Selfdrive en verblijf in Swakopmund

  Vandaag hebt u een lange weg te gaan (ongeveer 5 ½ uur rijden). U gaat naar Swakopmund waar u drie nachten verblijft. Het is zeker de moeite waard om onderweg het Cape Cross Pelsrobben reservaat te bezoeken. Hier huisvest de grootste kolonie pelsrobben ter wereld en de stank is indrukwekkend! Uw guesthouse is gelegen in een rustige straat op slechts 5 minuten van het hart van het centrum van Swakopmund. U hebt een ruime, smaakvol ingerichte kamer met eigen badkamer. ’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en versgebakken lekkernijen. Ontbijt is inbegrepen.

  De dagen in Swakopmund zijn voor eigen invulling en het contrast tussen de Afrikaanse en Duitse cultuur is op zijn minst interessant te noemen. U kunt rustig bijkomen van alle opgedane indrukken. Op dag 12 is de volgende excursie voor u ingepland en bij de prijs inbegrepen:

  Kayakking bij Pelican Point
  Deze ochtend trekt u er vroeg op uit voor uw kayak excursie bij Pelican Point. Zorgt u ervoor dat u op tijd bij het startpunt in Walvis Bay bent. De tour begint om 08:30 uur vanaf het kantoor boven de Jettyshop aan de Waterfront in Walvis Bay. U bent in het totaal 2 uur op het water vergezeld door zeeleeuwen, pelikanen en andere zeevogels. Na de excursie op zee staan koffie en broodjes voor u klaar en u bent tussen 12:00-13:00 uur terug.

 12. Dag 12 Verblijf in Swakopmund

  Zie beschrijving dag 11

 13. Dag 13 Verblijf in Swakopmund

  Zie beschrijving dag 11

 14. Dag 14 Terug naar Windhoek

  Vandaag rijdt u terug naar Windhoek en gaat u op weg naar Naankuse Lodge and Wildlife Sanctuary waar u de komende nacht verblijft in een luxe tent. Diner en ontbijt zijn inbegrepen.

  N / A’an ku se Lodge ligt op slechts twintig minuten rijden van Windhoek International Airport. Het biedt een scala aan activiteiten. Door middel van de Eco-Volunteer Conservation Safari hebben gasten de mogelijkheid om deel te nemen aan het behoud van bedreigde Afrikaanse wilde dieren en kwetsbare gemeenschappen. De Lodge is vervaardigd uit ecologisch materiaal en met massief hout en glas is het een aanvulling op de prachtige Afrikaanse wildernis. Er is een rustige eetzaal met een prachtig uitzicht, een bar en een zwembad.

 15. Dag 15 Vertrek

  Vandaag eindigt uw reis door Namibië. U rijdt terug naar Windhoek International Airport waar u uw auto inlevert. Hopelijk kijkt u voldaan terug op een reis die u niet snel zult vergeten.

 16. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Extensies voor natuurbescherming:
  1) Het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan het woestijnleeuwen project van AfriCat in de buurt van Etosha National Park. De Director van de AfriCat Foundation begeleidt u 2 dagen persoonlijk terwijl u bij Hobatere verblijft. Dit is mogelijk op aanvraag vanaf €900,- per persoon.
  2) Of verblijf in plaats van de Twijfel Fontein Country Lodge 2 nachten in het bijzondere Ozondjou Trails camp in de Ugab rivier, het hart van het woestijnolifantengebied. Ozondjou betekent olifant in de lokale Hererotaal. Dit kleinschalige kamp heeft 6 safaritenten en is tevens de thuisbasis van het Elephant Human Relations Aid (EHRA) project. Door uw verblijf ondersteunt u niet alleen dit project, maar ook de lokale boeren in de omgeving. Daarnaast wordt u een hele dag meegenomen door de onderzoekers en maakt u kennis met hun werk. Meerprijs €250 per persoon.

Neushoorn bij Grootberg Lodge
Etosha zebra © All for Nature Travel
Namibië selfdrive
Cheeta of jachtluipaard bij AfriCat ©All for Nature Travel
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Cheetah View Lodge bij CCF

Halali & Okaukuejo Rest Camp in Etosha National Park

Grootberg  Lodge in Damaraland

Extensie: Ozondjou Trails Camp bij het EHRA-olifantenproject

Of verblijf bij Okonjima Lodge van de AfriCat Foundation

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Ons beleid op het gebied van MVO, duurzaam toerisme en natuurbescherming is weloverwogen en staat openlijk gepubliceerd op onze website.

.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.
bagage safari, bagage verre reis

 

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor de trekking te voet is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt. Wij adviseren hier ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Neemt u in ieder geval ook warme kleding mee omdat de nachten in de woestijn fris kunnen zijn (10-15C). Vergeet vooral ook uw verrekijker en camera niet.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, zwemkleding, antimuggenmiddel, moneybelt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Hallo en dankuwel is Dankie in de lokale, op Zuid-Afrikaans, gebaseerde taal. De officiële voertaal is Engels.

De munteenheid in Namibië is de Namibische Dollar (N$), deze is gekoppeld en daarmee exact gelijk aan de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR).

Travellers cheques en buitenlands geld kunnen zonder problemen worden gewisseld bij een van de banken. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en veel steden kunt u ook geld pinnen.

Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 U$) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs etc.

Namibië heeft een semidesert klimaat met hete dagen en koele nachten. Gemiddeld schijnt de zon 300 dagen per jaar. In het hartje van de zomer kan de temperatuur oplopen tot meer dan 40 graden Celsius. (dec.-jan.) De winters zijn warm en aangenaam overdag, rond de 18- 20 graden, maar in de nacht kan het rond het vriespunt zijn. (juni-juli). Het regenseizoen loopt van oktober tot april.

U heeft geen visum nodig voor Namibië bij een verblijf korter dan 3 maanden. Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege blz’s heeft voor stempels.

Evenals in Zuid-Afrika en Botswana geldt voor mensen die reizen met kinderen onder de 18 jaar, dat deze in bezit moeten zijn van een officieel geboortecertificaat van het kind, inclusief de namen van beide ouders, in het Engels. Dit vraagt u aan bij de gemeente waar het kind is geboren en kan tot 3 weken duren. Let op: maak bij het aanvragen van het certificaat duidelijk dat u een Engelstalig certificaat wil, en geef ook expliciet aan dat een apostillestempel van belang is. Reist u niet met uw eigen kinderen, dan heeft u tevens schriftelijke toestemming van de ouders nodig. Dit geldt ook wanneer slechts 1 van de ouders reist.
Informeert u bij de ambassade/ het consulaat naar de laatste stand van zaken.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is + 2 uur in de zomer van september tot april en + 1 uur in de winter van april tot september.

Voor informatie over vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl
Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Namibië is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.
 • Creditcardfraude komt helaas voor. Houd u uw kaart dan ook altijd in het oog en laat niemand meekijken als uw pincode intoetst.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

Totale beoordeling
0/5

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten