reuzenotter bij Napo Wildlife Center

Ecuador: Wildlife of the Andes, Amazon & Galapagos

richtprijs 5.695

Highlights van deze natuurreis:

 

 • Observeer het rijke dierenleven van Ecuador in vier verschillende ecosystemen.
 • Maak kennis met het wildlife en de indianencultuur in de hooglanden van de Andes.
 • Ga op zoek naar 132 soorten kolibri’s in het nevelwoud.
 • Ontdek de rijke biodiversiteit van de Amazone in Yasuni National Park.
 • Sta oog in oog met het wildlife van de Galapagos, waar dieren geen angst hebben voor mensen.
 • Verblijf in lodges met de beste wildlife ervaring.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode hele jaar door
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Ecuador: Wildlife of the Andes, Amazon & Galapagos.

Ecuador is een relatief klein land in Zuid-Amerika met een ontzettend hoge biodiversiteit. De oppervlakte bestrijkt nog geen 2% van het gehele continent, maar door de verscheidenheid aan ecosystemen tiert het dierenleven hier welig. Zo komen er 1515 verschillende soorten vogels voor, van de in het totaal 3100 soorten die Zuid-Amerika rijk is. Op deze 15-daagse natuurreis maakt u kennis met het dierenleven in vier verschillende ecosystemen; het hooggebergte van de Andes, het nevelwoud, de Amazone en de Galapagoseilanden. U verblijft zoveel mogelijk in comfortabele, duurzame lodges die wij speciaal voor u hebben geselecteerd omdat zij de mooiste wildlife ervaring bieden en ook actief bijdragen aan het behoud van die natuur.

Nadat u in Quito bent aangekomen begint uw wildlife avontuur in het nevelwoud op de westflanken van de Andes. Op een hoogte van 1500-3000 meter zijn deze bomen die behangen zijn met bromelia’s en orchideeën het grootste gedeelte van de dag in nevel gehuld. Dit is het thuis van de vele soorten kolibri’s die Ecuador rijk is en het thuis van de enige beer in Zuid-Amerika, de brilbeer.
De brilbeer wordt hier uiteraard zelden gespot, maar de bromelia’s, de belangrijkste voedselbron van dit plantaardige “roofdier”, breiden zich ook uit naar de paramo, een weide-achtig gebied in de hooglanden van de Andes. Daar heeft u wel een betere kans om de brilbeer te zien. Vanuit het nevelwoud reist u door naar de hooglanden van de Andes en verblijft u bij de Chilcabamba lodge in de buurt van de Cotopaxi vulkaan. Dit is het leefgebied van de condor, alpaka, lama en Andes vos. U gaat hier op verschillende trekkings en maakt ook kennis met de indianencultuur van de Andes.
Na de hooglanden vliegt u de bergen uit en landt u in het plaatsje Coca in de Amazone van Ecuador. Doordat dit gedeelte van de Amazone niet bevroren is geweest tijdens de laatste ijstijd is het bijzonder rijk aan diersoorten. Meer dan 600 soorten vogels en 173 zoogdieren komen hier voor. U gaat op zoek naar 11 soorten apen, kaaimannen, jaguars, luiaarden, tapirs en reuzenotters in Yasuni National Park. Ook de arapaima (’s werelds grootste geschubde zoetwatervis), ara’s en de harpij komen hier voor. U verblijft bij Napo Wildlife Center in een gebied waar de dieren zich graag laten zien omdat er al bijna 20 jaar niet meer op hun wordt gejaagd.

U sluit uw reis af met het walhalla voor iedere wildlife liefhebber; de Galapagoseilanden. De vinken en spotlijsters van de verschillende eilanden vormden niet alleen de basis van Charles Darwins evolutietheorie. De archipel ligt 1100 km buiten de kust van Ecuador en is zo lang geïsoleerd geweest dat de dieren hier geen angst hebben ontwikkeld voor mensen. Heel bijzonder om dieren van zo dichtbij te mogen observeren. Er is een richtlijn dat je 2 meter afstand moet houden tot de dieren, maar dat is moeilijk na te leven als de dieren zich er niet aan houden… Fotografeer zeeleeuwen, marine iguana’s, landleguanen, reuzenschildpadden, fregatvogels en blauwvoetgenten van wel heel dichtbij…. Hier doet u twee verschillende eilanden aan ter kennismaking, maar u kunt natuurlijk altijd langer blijven als u dat wenst.

De reis zoals we die nu hebben samengesteld laat u in 15 dagen kennis maken met bijna alle ecosystemen die heel Zuid-Amerika te bieden heeft. Heeft u andere voorkeuren of wilt u langer blijven? Wij passen de reis graag op maat voor u aan. Kijkt u bijv. naar onze andere reizen naar Ecuador en de Galapagos. Een 3-daagse privé-extensie naar het eiland Isabela incl. activiteiten is mogelijk vanaf €545,- per persoon. Voor het nevelwoud adviseren wij de Mashpi Lodge of El Monte. Of breid uw reis uit met een dag Antisana Reserve voor condors en brilberen.

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • 14 overnachtingen op 3-4 sterren niveau met maaltijden zoals vermeld
 • Binnenlandse vluchten naar Coca en Baltra op de Galapagos
 • Excursies, activiteiten en Engelse- of Spaanstalige transfers zoals omschreven
 • Lokale Engelstalige natuurgids ter plaatse
 • Bijdrage aan Panthera. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen  All for Nature Travel app.
 • De reissom vanaf €5695,- per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vluchten. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Diners en lunch in de steden
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven en eventuele extra excursies
 • Luchthavenbelastingen
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds> (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Quito

  Aankomst Quito. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht dat gelegen is in het hart van de koloniale oude stad van Quito. U verblijft hier in een kleinschalige B & B van waaruit u de stad op eigen gelegenheid kunt verkennen.
  Quito is gelegen op een hoogte van 2.850 meter, de op een na hoogste hoofdstad in Latijns-Amerika, na La Paz in Bolivia. De stad ligt in een dramatische setting in een lange smalle vallei, met de hellingen van de Pichincha vulkaan op 4.794 meter aan de ene kant en de kloof van Machangara aan de andere kant. De oude stad is een UNESCO World Heritage Trust site met prachtige koloniale gebouwen, versierde kerken, pleinen en straten met kinderkopjes. De nieuwe stad bestaat uit brede lanen, kleurrijke parken, privéwoningen en villa’s. Quito is een levendige stad van waaruit vele excursies kunnen worden ondernomen.
  Overnachting in Casa Gardenia in tweepersoonskamer o.b.v. logies/ontbijt.

 2. Dag 2 Quito op eigen gelegenheid

  U kunt gaan ontdekken waarom de binnenstad zijn UNESCO Werelderfgoed status meer dan waard is, de kabelbaan nemen naar de Pichincha vulkaan, het evenaarsmuseum bezichtigen of rondwandelen in de trendy wijk Mariscal. Wij kunnen ook graag een excursie met een privégids voor u verzorgen.

  Overnachting in Casa Gardenia in tweepersoonskamer o.b.v. logies/ontbijt.

 3. Dag 3 Het nevelwoud

  Vandaag wordt u na het ontbijt opgehaald en gaat u met uw natuurgids op ontdekking in het nevelwoud. Quito is gebouwd tegen de berghellingen van de Andes op de plek waar vroeger ook het nevelwoud was. Binnen een paar uur rijdt u dan ook diep het nevelwoud in. Uw eindbestemming is het Bellavista Cloud Forest. U trekt er samen met uw gids te voet op uit in een sprookjeswereld waar bomen behangen zijn met mossen en bromelia’s. U gaat op zoek naar de vele honderden soorten orchideen, kolibri’s en andere vogels, maar ook de verschillende soorten medicinale planten komen aan bod. Ook de brilbeer doet zich hier te goed aan de bromelia’s. Deze soort wordt echter zelden gespot. U heeft wel een grote kans om de brilbeer te zien in Artisana Reserve op de hoogvlaktes van de Andes/paramo. Als u interesse heeft kunnen wij dit voor u toevoegen aan de reis of breid uw reis uit met een overnachting in het nevelwoud bij de Mashpi Lodge of El Monte. Aan het einde van de middag arriveert u weer terug in Quito.

  Overnachting in Casa Gardenia in tweepersoonskamer o.b.v. logies/ontbijt.

 4. Dag 4 Waterval en indianenmarkt bij de Cotopaxi

  Deze ochtend wordt u na het ontbijt weer opgehaald bij de B & B en reist u door naar het hooggebergte waar vele vulkaantoppen de horizon beheersen. Samen met uw gids zult u een lokale indianenmarkt bezoeken. Iedere weekdag heeft een ander stadje marktdag, een kleurrijk schouwspel van de lokale Quichua bevolking. Vervolgens brengt u in de buurt van de Cotopaxi een bezoek aan een waterval. Een mooie hike langs de San Lorenzo Coordillera.

  Overnachting Chilcabamba Lodge in tweepersoonskamer, ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

 5. Dag 5 Cotopaxi

  Gelukkig bent u inmiddels al aan de hoogte gewend, maar houdt u er rekening mee dat Chilcabamba op 3600 meter ligt. Vandaag bezoekt u Cotopaxi National Park samen met uw privégids. Er is een interpretatiecentrum waar het ontstaan van de vulkanen wordt uitgelegd en u bezoekt Lake Limpiopungo. Cotopaxi National Park is ook het leefgebied van alpaca’s, lama’s, de Andes vos en de poema, deze laatste wordt helaas zelden gespot. Het is ongeveer twee uur lopen naar de eerste schuilhut boven op de berg op 4800 meter van waaruit u een spectaculair uitzicht heeft op de vulkaan en de omringende bergtoppen. Zeker de moeite waard!

  Overnachting Chilcabamba Mountain Lodge in tweepersoonskamer, ontbijt en picknick lunch zijn inbegrepen.

 6. Dag 6 Quito Polo Club

  Vandaag wordt u na het ontbijt opgehaald en rijdt u terug naar Quito. Voor deze rit hebben wij een Spaanse chauffeur voor u ingepland om kosten te besparen. U wordt naar het Polo Club hotel gebracht in de buitenwijken van Quito. Op dit uitgestrekte landgoed zijn naast de polovelden twee tennisvelden en twee zwembaden te vinden. U verblijft in een van de negen luxe kamers en heeft voldoende gelegenheid om te relaxen.

  Overnachting Polo Club Hotel in tweepersoonskamer o.b.v. logies/ontbijt.

 7. Dag 7 Vlucht naar Coca

  In de loop van de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u vanaf Quito naar Coca, een stadje aan de rand van de Amazone in Ecuador. Vanuit Coca gaat u per gemotoriseerde kano de rivier op, stroomafwaarts gedurende 2 uur. Na een pauze verwisselt u de gemotoriseerde kano voor een gewone kano en wordt u gevaren over een klein beekje waar de Naporivier zich verbindt met het meer van Aňangu. Verder van de bewoonde wereld kunt u niet zijn…. Vele soorten apen, vogels en kaaimannen laten zich hier graag zien. Hier ligt uw volgende bestemming in de jungle, Napo Wildlife Center.

  Overnachting in Napo Wildlife Center o.b.v. volpension en inclusief activiteiten

 8. Dag 8 Verkenning Yasuni NP

  Na een vroege start maakt u zich op om naar de grootste zoutlikplaats van Ecuador te gaan. U komt hier aan voordat een bijzondere fenomeen zich voltrekt: elf soorten papegaaien, parkieten en ara’s bezoeken deze kleiachtige bodem en doen zich te goed aan de mineralen. De papegaai-achtige is een bijzonder voorzichtige vogel met veel geduld, dus ook u zult geduld moeten hebben en het bezoek van de vogels is helaas altijd afhankelijk van het weer.
  Later op de dag krijgt u de gelegenheid om de Kichwa gemeenschap van Aňangu te bezoeken.

  De Aňangu Community leeft in het Yasuni National Park, onderdeel van het Amazonebekken. Zij zijn voor 100% eigenaar van Napo Wildlife Center, de lodge waar u verblijft. Ze faciliteren via hun lodge de ervaring om een van de meest diverse ecosystemen te bezoeken en de oorspronkelijke cultuur van het gebied te ontdekken. Hierbij beschermen ze de biodiversiteit en voorzien ze hun eigen gemeenschap van mogelijkheden tot sociaaleconomische groei. Uw verblijf hier draagt dan ook direct bij aan het behoud van de natuur.

  Vervolgens maakt u een wandeling naar een andere zoutlikplaats waar u, wederom afhankelijk van het weer, de kans krijgt om meer papegaaien, parkieten en ara’s te bekijken. Ook andere dieren maken gebruik van deze zoutlik…..

  Overnachting in Napo Wildlife Center o.b.v. volpension en inclusief activiteiten

 9. Dag 9 Beklimming van de observatietoren

  Deze ochtend beklimt u een speciaal gebouwde observatietoren van 36 meter hoog. De beklimming van de twaalf verdiepingen is alsof u door verschillende bosecosystemen klimt tot u het hoogtepunt bereikt, het dak van het oerwoud zelf. Dit is een andere wereld dan die van de door u bewandelde bosbodempaden. Het platform biedt een spectaculair uitzicht over de indrukwekkende jungle en de vogels, zoals zwermen tangaren en toekans, vliegen vlak langs u. Later zult u weer de bospaden bewandelen op zoek naar meer wild zoals de bedreigde goudmanteltamarin en de andere 10 primatensoorten, hagedissen en manakins. U zult ook weer het water op gaan waar u, in de kano, op zoek gaat naar een lokale reuzenotterfamilie.
  Voor de mensen met een goede conditie is de 6 uur durende Tiputini trial een absolute aanrader. U krijgt een lunch mee voor onderweg en onder begeleiding van een gids gaat u op zoek naar tapirs, spinapen, brulapen en de luiaard.

  Overnachting in Napo Wildlife Center o.b.v. volpension en inclusief activiteiten

 10. Dag 10 Terug naar Coca en Quito

  Vandaag vaart u weer terug naar de Naporivier in de hoop reuzenotters, monnikssaki’s en andere wilde dieren te zien. Vanaf hier stapt u weer in de gemotoriseerde kano en gaat u met uitgebreide Amazone-ervaring terug naar Coca voor uw vlucht naar Quito.
  Houd er rekening mee dat bovenstaande voorbeeldroute en activiteiten er zijn om u een idee te geven van enkele van de beschikbare opties. Afhankelijk van het weer, de belangen van de groep, en andere factoren kan het programma afwijken.

  Overnachting in Wyndham hotel op de luchthaven o.b.v. logies/ontbijt

 11. Dag 11 Aankomst op Santa Cruz eiland van de Galapagos

  Deze ochtend vliegt u naar Baltra in de buurt van Santa Cruz op de Galapagoseilanden. Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door onze gids die u naar uw bijzondere accommodatie in de hooglanden begeleidt. Aankomst op Baltra: Het kleine eiland Baltra was een militaire basis tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft al vele jaren het grootste vliegveld van de Galápagos. Per bus en boot wordt u naar het naburige eiland Santa Cruz gebracht. Vanf de haven is het nog zeker 45 minuten rijden naar Galapagos Magic. Hier staat de lunch voor u klaar en wordt u verwelkomd door de vele reuzenschildpadden die hier hun thuis hebben en vrij rondlopen.

  Overnachting Galapagos Magic in een tweepersoonssafaritent o.b.v. volpension

 12. Dag 12 Snorkel & hiking dag

  Vandaag wordt u vroeg opgehaald door uw natuurgids en heeft u een opwindende dag voor de boeg.  Het is het handigste als u uw zwemkleding al aan heeft. U rijdt naar het Itabaca Channel, waar u de vorige dag bent overgestoken. Hier ligt een boot voor u klaar waarmee u naar onze favoriete snorkelspot vaart. Voor een wetsuite en snorkelspullen is gezorgd. Ook de kayaks en het stand-up paddle board varen meteen mee. Hier gaat u te water en verkent u het dierenleven en de onderwaterwereld al snorkelend. Blauwvoetgenten, pelikanen, rifhaaien en zeeleeuwen worden hier regelmatig gezien. U sluit de ochtend af terwijl u met de kayak langs de mangroves terug vaart naar de haven. Hier heeft u tijd om zich om te kleden en op te frissen.

  Voor de lunch wordt u weer terug naar de hooglanden gebracht en brengt u met de gids een bezoek aan een boerderij aan de rand van het nationale park, het rijk van de reuzenschildpadden. In de middag bezoekt u de krater van Cerro Mesa. Vanaf een schitterend uitzichtpunt wandelt u naar de bodem van de krater. Onderweg heeft de gids de gelegenheid om uitleg te geven over de verschillende soorten vinken en spotlijsters die de basis vormden voor Charles Darwin’s evolutietheorie. Aan het einde van de middag wordt u naar uw comfortabele hotel gebracht in het hart van het havenstadje Puerto Ayora. Het Ikala Galapagos Hotel is het meest duurzame hotel van het stadje en het ligt op honderd meter lopen van de haven. Deze haven is de belangrijkste verbinding tussen de eilanden en het vasteland. Ondanks deze functie heeft de natuur ook nog steeds heel veel te bieden en het is de thuishaven van de Charles Darwin Foundation. U kunt hier souvenirs kopen of een van de restaurantjes bezoeken. Ook de vismarkt waar de pelikanen en zeeleeuwen onverstoord het trottoir of de laatste bankjes bevolken is zeker een bezoekje waard.

  Overnachting Ikala Galapagos Hotel in Suite o.b.v. logies/ontbijt (lunch is vandaag inbegrepen)

 13. Dag 13 Puerto Ayora en omgeving

  Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding om het stadje en de omgeving verder te ontdekken. U kunt een bezoek brengen aan het Charles Darwin Station met zijn fokcentrum voor de verschillende soorten reuzenschildpadden en de landleguaan. Hier komen wetenschappers van over de hele wereld samen om de unieke flora en fauna van deze archipel te onderzoeken en beschermen. De beroemde Lonesome George is hier enkele jaren geleden overleden. Met hem stierf het laatste reuzenschildpad exemplaar van het eiland Pinta. Hij werd met recht het icoon van de Galápagos. Maar u kunt er ook voor kiezen om het strand en de zee met haar dierenleven verder te ontdekken. Er zijn nog een paar idyllische plaatsjes die kunnen worden aangedaan zonder natuurgids, mits u zich aan de voorschriften houdt… Wij informeren u graag.

  Overnachting Ikala Galapagos Hotel in Suite o.b.v. logies/ontbijt

 14. Dag 14 Dagexcursie met de boot naar een van de eilanden

  Alhoewel het dierenleven tussen alle mensen heerlijk is om te observeren, is het grootste gedeelte van de archipel alleen toegankelijk voor de boten of cruiseschepen onder leiding van een natuurgids. Uiteraard zou het het meest ideaal zijn om de verafgelegen eilanden meerdere dagen vanaf een kleinschalig cruiseschip te bezoeken, maar dit brengt ook hoge kosten met zich mee. Als alternatief hebben wij voor een dag een boottour ingepland naar een van de eilanden die dichter in de buurt liggen. Welk eiland u aan doet hangt af van de dag van de week en u krijgt een boot toegewezen met max. 16 personen en een Engelstalige natuurgids. Ieder eiland heeft zijn specifieke hoogtepunten in bepaalde tijden van het jaar, maar voor het mooiste vogelleven adviseren wij North Seymour. U heeft altijd een wandeling en snorkelexcursie met tussendoor een heerlijke lunch aan boord van het schip. Voor snorkelspullen wordt gezorgd.

  Overnachting Ikala Galapagos Hotel in Suite o.b.v. logies/ontbijt (lunch is vandaag inbegrepen)

 15. Dag 15 Afscheid Galapagos en terug naar huis

  Vandaag eindigt uw reis en reist u terug naar het vaste land van Ecuador. U vliegt terug naar Quito of Guayaquil waar u afhankelijk van uw vlucht nog een overnachting nodig heeft of meteen doorvliegt naar Nederland of Belgie. U komt dan gezien het tijdsverschil pas de volgende middag thuis aan.

  U heeft ontzettend veel wildlife gezien in vier totaal verschillende ecosystemen en wij hopen dat deze ontmoetingen u een leven lang bij zullen blijven!

 16. Uw reis verlengen of aanpassen? Vertel ons uw wensen en wij passen uw reis graag aan.

  De reis zoals we die nu hebben samengesteld laat u in 15 dagen kennis maken met vrijwel alle ecosystemen die heel Zuid-Amerika te bieden heeft. Heeft u andere voorkeuren of wilt u langer blijven? Wij passen de reis graag op maat voor u aan. Kijkt u bijv. naar onze andere reizen naar Ecuador en de Galapagos. Een 3-daagse privé-extensie naar het eiland Isabela incl. activiteiten is mogelijk vanaf €545,- per persoon. Voor het nevelwoud adviseren wij de Mashpi Lodge of El Monte. Of breid uw reis uit met een dag Antisana Reserve voor condors en brilberen.

kolibri bij Mashpi Lodge
Cotopaxi © All for Nature Travel
Yasuni NP
magnificent ©All for Nature Travel
zeeleeuwen op bankje Villamil ©All for Nature
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Chilcabamba Mountain Lodge bij de Cotopaxi in de Andes

Chilcabamba, reis Ecuador, lodge Andes, lodge Cotopaxi

Galapagos Magic tented camp in de binnenlanden van Santa Cruz op de Galapagos

Galapagos Magic CampNapo Wildlife Center in Yasuni National Park

Het is ook mogelijk om 3 of 4 nachten op een kleinschalig, duurzaam schip te overnachten terwijl het de Naporivier af vaart. U heeft hier nog meer luxe en comfort en op het programma met 4 nachten doet u ook een plek aan waar de roze- of orinoco dolfijn regelmatig wordt gezien en als u heel veel geluk heeft de manatee. Wij kunnen voor u een kleine riviercruise boeken met een 3- of 4-daags verblijf op de Anakonda of de Manatee.

Manatee, Anakonda, Napo, Yasuni

Of overnacht in het nevelwoud en verblijf bij de luxe Mashpi Lodge
Mashpi Lodge, national geographic, reis Ecuador, lodge nevelwoud, cloud forest

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

Wij raden u aan om comfortabele, ademende kleding mee te nemen. Katoenen kleding is echter ook prima. Draag uw kleding in laagjes; de ochtenden en avonden kunnen koel zijn, terwijl de middagzon zeer heet kan zijn. Afritsbroeken zijn hier een uitkomst. Neem ook warme kleding mee voor als het afkoelt. Voor de wandelingen adviseren wij u om comfortabele wandelschoenen mee te nemen. Draag dan een lange broek om u te beschermen tegen ongedierte. In de jungle is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt en in ieder geval geen felle kleuren. Een regen- en windjack mee komt van pas als een plotselinge regenbui u verrast. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage. In de stad wordt formele kleding aangeraden. De wasservices in de hotels in de steden bieden u de mogelijkheid uw kleren te laten wassen. In de Amazone is het erg vochtig en kan het lang duren voordat uw kleren opgedroogd zijn, neem daarom een paar extra kledingstukken mee. Voor een goede voorbereiding op de Amazone vragen wij u de apart meegestuurde Explorer Guide goed door te nemen.

Zeker voor de Galápagoseilanden heeft u een goede bescherming nodig tegen de zon, maar ook in de rest van Ecuador bent u dicht bij de equator. Zonnebrandcrème met een hoge factor factor (en als u de oceaan ingaat om te duiken of te snorkelen, houdt u er dan rekening mee dat uw zonnebrandcrème 100% biologisch afbreekbaar is ter bescherming van het koraal), een goede zonnebril en een hoed of pet met brede rand zijn een vereiste. Ook een lichte katoenen sjaal of bandana zijn handig om mee te nemen. Deze kunt u ook aanschaffen op een lokale markt. Vergeet vooral ook uw zwemspullen, verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet.

Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf in niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer, EHBO-set, plastic tas (houdt uw spullen droog tijdens de regen), wereldstekker en zaklamp.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Hola en dankuwel is Gracias in het Spaans, de officiële voertaal van Ecuador.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u drinkwater tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’
Onze agent in Ecuador is ook lid van de organisatie Travelers Against Plastic.

De Galapagos is een plasticvrije zone en u wordt gevraagd geen plastic zakjes en flessen mee te nemen.

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

De munteenheid is de Amerikaanse dollar. Gelieve voor de gangbare wisselkoersen uw bank of wisselagent te raadplegen. De 100 USD biljetten worden niet overal aanvaard. Het is dan ook aangeraden om kleinere coupures mee te nemen, zeker als u de Amazone ingaat. Het is mogelijk om euro’s te wisselen, maar enkel in sommige banken en vaak aan een zeer ongunstige koers. De belangrijkste kredietkaarten worden in veel winkels in de grote steden en de meeste hotels aanvaard. In de grootste steden zijn er vrij veel geldautomaten die de belangrijkste kredietkaarten aanvaarden. Het is wel aangeraden om zeer voorzichtig te zijn wanneer men deze automaten gebruikt (afgelegen plaatsen vermijden vooral bij aanwezigheid van een verdachte groep mensen). Travellers Cheques kunnen in banken worden omgeruild. Ook de belangrijkste transfer bureaus (Western Union) zijn aanwezig.
Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn geaccepteerd in de grote steden, en luxe restaurants, en in de grotere steden kunt u ook pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 U$) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel en dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van eventuele maaltijden, souvenirs, etc. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

De temperaturen zijn stabiel tussen de seizoenen en het is aangenaam warm (16 tot 23° in de namiddag in Quito, 25 tot 33°C in Guayaquil). In de bergen kan het ’s nachts erg fris zijn, met nachtvorst op 3.500m. Op 4.700m blijft het vriezen (gletsjergrens). De regenperiode is ook verdeeld over verschillende hoogtes en klimaatzones en het is moeilijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van uw reis.

In de Amazone is het niet zo zeer de warmte als wel de hoge luchtvochtigheid die belastend is. U kunt hier iedere dag regen verwachten, maar van november tot en met maart regent het het minst en van mei tot en met juli het meest. U krijgt van ons uitgebreide informatie mee om u goed voor te bereiden op uw verblijf in de Amazone. De vochtigheid is ook belastend voor uw camera. ‘Anti-Fog’ spray voor de cameralens is geen overbodige luxe, evenals een waterdichte cameratas met Silica gelzakjes om het vocht op te nemen. Laat de camera 2-3 minuten in de zon staan om het vocht eruit te halen.

De Galápagoseilanden zijn het hele jaar door goed te bezoeken, maar door het jaar heen zijn er kleine variaties in de hoeveelheid regen en temperatuur. Van juni tot december is het het droge seizoen waarbij de temperatuur op het land en de zee iets lager is (20-25 graden). Van december tot mei is het warmer en regent het regelmatig (23-30 graden). Ook de zee is warmer.

Als u tijdens de reis boven de 2500 meter hoogte komt bestaat de kans op hoogteziekte. Door het zuurstofgebrek wordt de ademhaling versneld en ademt u meer vocht uit dan normaal. Het is belangrijk dat u het de eerste dagen rustig aan doet en u niet teveel inspant. Daarnaast wordt aangeraden veel te drinken: boven de 2500 meter in elk geval drie tot vier liter per dag! Vocht kan gehaald worden uit water, maar ook bijvoorbeeld uit thee of soep. Let u ook op dat u niet teveel vocht verliest. Alcohol en koffie staan bekend als vocht te onttrekken uit het lichaam, en onbeschermd in de zon lopen of zware fysieke inspanning dragen ook bij aan vochtverlies.

Het krijgen van hoogteziekte kan helaas nooit volledig worden uitgesloten, ook niet wanneer u hiervan tijdens eerdere reizen geen last hebt gehad. Symptomen die kunnen duiden op hoogteziekte zijn hoofdpijn, slecht slapen, misselijkheid, lusteloosheid en vermoeidheid. Let er vooral goed op dat u genoeg drinkt om het risico zo klein mogelijk te maken. Bij problemen, laat het een reisgenoot of uw gids weten, zodat er een oplossing gevonden kan worden.

Als de klachten aanhouden is het raadzaam een arts te raadplegen en is afdalen het enige dat helpt!  Op de website www.hoogteziekte.info vindt u meer informatie over hoogteziekte. Wanneer u twijfelt over uw gezondheid neem dan vóórdat u de reis boekt contact op met uw huisarts. Er zijn medicijnen beschikbaar die de symptomen van hoogteziekte kunnen verminderen.

Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. U hoeft op dit moment van tevoren geen visum aan te vragen. Houdt u echter wel rekening mee dat dit kan veranderen. Wanneer u aankomt in Ecuador krijgt u bij de douane een stempel in uw paspoort waarmee u maximaal negentig dagen in het land mag blijven.
Bij aankomst op de Galápagoseilanden wordt u gevraagd een TCT Transitcard aan te schaffen t.w.v. 20 USD en u dient een bijdrage te doen ter behoud van het Nationale Park van de Galápagoseilanden. Dit is het entreegeld en bedraagt 100 USD p.p.. Beide bedragen onder voorbehoud van tussentijdse verhogingen. Houdt u er ook rekening mee dat u geen verse producten mag meenemen.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is min 5 uur. In Ecuador is er geen verschil tussen zomer- of wintertijd. In de winter is het in Ecuador 6 uur vroeger dan in Nederland. In onze zomertijd is het 7 uur vroeger.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl. Reizigers met Belgische nationaliteit verwijzen wij door naar de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde www.itg.be.
Wij raden u aan om tenminste 6 weken voor vertrek contact op te nemen voor uw vaccinaties; enkele vaccinaties hebben een langere inwerktijd nodig om effectief te kunnen werken. Wanneer u op (door)reis gaat door Latijns Amerika en wanneer u recent in een land waar gele koorts heerst bent geweest is een recente inenting tegen gele koorts verplicht. Malaria (en ook andere door muggen overdraagbare ziektes) komt voor in enkele gebieden; hoewel er voorzorgsmaatregelen worden genomen in enkele lodges wordt u aangeraden om uw eigen beschermingsmiddelen tegen muggen mee te nemen. Bedek uw lichaam zoveel mogelijk na zonsondergang door lange broeken en shirts met lange mouwen te dragen.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Ecuador is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar criminaliteit (diefstal) komt regelmatig voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Loop nooit in het donker alleen over straat
 • Let u goed op dat u alleen een officiële taxi neemt. Het beste is het om er indien nodig een te bestellen bij het hotel en een afspraak te maken over de tijd dat u weer wilt worden opgehaald.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis.Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

 

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten