Zeearend Oder Delta ©All for Nature Travel

Polen: Wildlife voor de Camera

richtprijs 795
 • 4-daagse wildlife fotografiereis naar de Oder Delta in Polen.
 • Verken het oude cultuurlandschap en maak kennis met haar dierenrijkdom.
 • Verblijf in verschillende hides van waaruit otters, bevers en de Europese das kunnen worden gespot.
 • Ook elanden, edelherten, zwijnen, wisenten, wolven en lynxen kunnen uw pad kruisen.
 • Ga op bootsafari en fotografeer zeearenden in volle vlucht.

 

 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Fotografiereis, Privéreis
 • Reisperiode april tot oktober
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Polen: Wildlife voor de Camera.

Deze 4-daagse natuurreis is een absolute must voor natuurfotografen! Nergens anders kunt u het Europese wildlife zo mooi voor de camera krijgen als hier.

U reist af naar de Oder Delta in Polen op de grens met Duitsland, daar waar de Oder de Oostzee instroomt, op een paar uur rijden van Berlijn. Het is geen nationaal park, maar een wildernis van half gecultiveerde rietvelden en moerasbossen. De Europese zoogdieren komen hier nog in grote aantallen voor, het is een strategische rust- en fourageerplek voor de noordelijke trekvogels en hier vindt u ook de grootste concentratie zeearenden van Europa. Fotografen van over de hele wereld komen hier naartoe voor een bootsafari.

De accommodatie is zeer eenvoudig, maar de gastvrouw Iwona en haar man hebben hier uit passie voor de natuur verschillende fotografie ‘hides’ opgezet, van waaruit u een grote kans heeft watervogels, bevers, otters en zelfs de Europese das te spotten. Met de 4×4 auto kunt u het gebied op groot wild scannen en misschien ziet u zelfs de wolf, die hier genoeg te jagen heeft…. De hides zijn zeer eenvoudig en bieden slechts plaats aan 2 personen en uiteraard moet u hier heel veel geduld hebben. De bevers zijn in de zomermaanden actief en voor de otter moet u er juist weer in de winter zijn. Voor de Europese das zijn april en mei de beste maanden met een trefkans van 80%. Ook de hertenbronst is een geliefde tijd, die hier net iets eerder dan in Nederland valt en al half augustus begint. De zeearenden zijn eigenlijk het hele jaar door goed te observeren, de residente arenden krijgen jongen in het voorjaar en in de winter doen alle arenden zich te goed aan de migrerende vogels.

hoofdfoto, Oder Delta safari, Polen fotografiereis, fotografiereis Oder Delta, Polen safari, wildlife Polen, WIldlife Oder Delta

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • 3 overnachtingen in zeer eenvoudige accommodatie in tweepersoonskamer met eigen badkamer o.b.v. volpension
 • Iedere dag is een excursie of verblijf in de hide inbegrepen; bootsafari voor de zeearend, een game drive door het uitgestrekte gebied, of verblijf in een van de vier hides – voor vogels & otters, bevers, Europese das of groot wild onder begeleiding van Engelstalige natuurgids.
 • Bijdrage aan het wisentenproject van Rewilding Europe. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf € 795,- is per persoon en o.b.v. twee samenreizende personen. Het is mogelijk om hier met uw eigen auto naar toe te rijden, uw eindbestemming ligt op 2-3 uur rijden van Berlijn.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht Berlijn. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Of reis met de trein; de ICE heeft een snelle verbinding met Berlijn.
 • 4 dagen huurauto incl. afkoop eigen risico en alle verzekeringen, kunnen wij graag voor u boeken vanaf Berlijn.
 • Het is mogelijk om extra excursies bij te boeken voor de maximale fotografiegelegenheid.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Drankjes, fooi en persoonlijke uitgaven
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Berlijn-Oder Delta

  Vandaag rijdt of vliegt u naar Berlijn. Vanuit Berlijn is het nog ca. 2-3 uur rijden naar uw eindbestemming net over de grens met Polen aan de Oder Delta. U checkt in bij de accommodatie en heeft de gelegenheid om de omgeving te verkennen. Iwona geeft uitleg over de verschillende activiteiten en zal het programma voor de komende 3 dagen in overleg met u bepalen. Uw voorkeuren kunt u van te voren aangeven, maar de planning wordt uiteindelijk bepaald door de lokale omstandigheden, het weer en de dieren.

  U verblijft bij onze eenvoudige accommodatie direct aan de rand van het park.

 2. Dag 2 Op Safari in de Oder Delta

  Iedere dag is een excursie of verblijf in de hide inbegrepen; bootsafari voor de zeearend, een ’game drive’ door het uitgestrekte gebied, of verblijf in een van de vier hides – otters, bevers, Europese das of groot wild onder begeleiding van Engelstalige natuurgids. De tijden worden geleid door de zonsop- en ondergang. Voor u staat 1 excursie van 3-4 uur per dag gepland en u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om langer in de hide te verblijven. U wordt door de Engelstalige gids naar de hide gebracht, met tekst en uitleg en een lunchpakket, en vervolgens alleen gelaten. Voor de ’game drive’ gaat u er met de Engelstalige gids en de 4×4 op uit en de bootsafari is exclusief voor u en de andere twee gasten van de lodge.

  U kunt uw voorkeur aangeven en als u echt een specifieke diersoort wilt zien is het uiteraard beter om meerdere keren dezelfde hide te bezoeken. Wij adviseren u graag!

  Buiten de excursies om heeft u de gelegenheid om er zelf met de auto of te voet op uit te trekken.

  U verblijft bij onze eenvoudige accommodatie direct aan de rand van het park.

 3. Dag 3 Op Safari in de Oder Delta

  Zie dag 2

  U verblijft bij onze eenvoudige accommodatie direct aan de rand van het park.

 4. Dag 4 Einde van u verblijf

  Deze ochtend staat er nog een activiteit op het programma voordat u uw spullen pakt en terug reist. Het is uiteraard mogelijk om uw verblijf te verlengen.

Europese das Oder Delta Safari
ree ©All for Nature Travel
Schotse hooglanders kudde ©All for Nature Travel
Konikspaarden ©All for Nature Travel
Wildlife Kaart Oder Delta ©All for Nature Travel
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Op deze reis verblijft u in een zeer eenvoudige accommodatie voor maximaal 4-6 gasten. Middels uw bezoek kan gastvrouw Iwona zich blijven inzetten voor natuurbescherming in de Oder Delta, dus duurzamer kan uw verblijf niet zijn. De accommodatie is schoon en bestaat uit twee tweepersoonskamers met ieder een eigen badkamer en een gemeenschappelijke binnenruimte en tuin. De maaltijden zijn rustiek en goed verzorgd.

Oder Delta safari, Polen fotografiereis, fotografiereis Oder Delta, Polen safari, wildlife Polen, WIldlife Oder Delta

Oder Delta safari, Polen fotografiereis, fotografiereis Oder Delta, Polen safari, wildlife Polen, WIldlife Oder Delta

 

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Aangezien het ook slechter weer kan zijn en kan regenen is het aan te raden regenkleding mee te nemen. Voor de excursies te voet is het belangrijk dat u stevige wandelschoenen draagt, het liefst waterproof of regenlaarzen als het regent. Voor de trekking te voet is het belangrijk dat u camouflagekleuren draagt (donkere kleuren die niet afsteken tegen de groen, bruine achtergrond). Warme kleding voor de koude nachten is noodzakelijk. (Thermo-ondergoed en een muts zijn geen overbodige luxe) Vergeet vooral ook uw verrekijker en camera niet.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, drinkfles, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid. U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.

1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul
uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door
er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app

De munteenheid in Polen is de Poolse Zloty. Geld kan worden gewisseld bij een van de banken. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. En let op dat uw pinpas aan staat voor het buitenland. Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen.. Wij raden u wel aan om altijd een bedrag van ca 100 Euro op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.
Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc.

Het noordwesten van Polen heeft een klimaat dat vergelijkbaar is met dat in Nederland. De winter is zacht en de zomer is vochtig en niet al te warm. Het zuiden en zuidoosten van Polen heeft een continentaal klimaat. De winter is lang en streng. De zomer is meestal warm en er kunnen soms stevige onweersbuien voorkomen. Het oosten van Polen is in de winter langdurig met sneeuw bedekt.

U heeft een geldige identiteitskaart of paspoort nodig. Een visum is niet nodig.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Er is geen tijdsverschil met Nederland en België.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering.

Let op teken bij het wandelen of kamperen in de natuur, want deze kunnen de ziekte van Lyme
overbrengen. In Polen komt ook tekenencefalitis voor. Encefalitis is een hersenontsteking die wordt
veroorzaakt door een virus, dat kan worden overgebracht door teken. Van april tot november zijn de
teken het actiefst en is het risico om deze ziekte op te lopen het grootst.

Polen is een veilig land om te reizen; er zijn geen bijzonderheden met betrekking tot veiligheid. Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Wij willen u bij deze nogmaals wijzen op het belang van een goede reisverzekering tijdens uw reis. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner