wildife witness app_breed

Meld wildlife crime met je smartphone

Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Niet alleen charismatische dieren als de olifant, neushoorn en tijger, maar ook minder aansprekende soorten als zangvogels, apen, haaien, vanwege hun vinnen en schubdieren (pangolins) worden in desastreuze aantallen verhandeld. Zij worden gestroopt of  levend verkocht ten behoeve van traditionele medicijnen, voedsel of als huisdieren. All for Nature Travel zet zich natuurlijk in voor bestrijding van deze ‘wildlife crime’. Zo hebben wij in 2018 de Buenos Aires-verklaring over illegale handel in wilde dieren ondertekend. Nu vragen wij ook uw hulp hierbij!

Ook als reiziger kunt u namelijk een bijdrage leveren aan de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen.

Toftigers

Helpt u mee in de strijd tegen wildlife crime? Download dan de Wildlife Witness app in de playstore of apple store.

 

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner