berggorilla Rwanda
Silverback © All for Nature Travel
Fotograferen bij gorillatrekking © All for Nature Travel
Virunga Mountains © All for Nature Travel

Rwanda: Kingdom of the Gorilla, berggorilla trekking

richtprijs 3.995,00

Highlights van deze natuurreis:

 • Deze korte 4-daagse reis brengt u oog in oog met de machtige zilverrug in zijn eigen leefomgeving.
 • Draag bij aan de bescherming van de berggorilla.
 • Uniek bezoek aan het ‘Mountain Gorilla Veterinary Project’ voor een bevoorrecht inzicht in hun werk.
 • Ontdek de levendige hoofdstad Kigali met zijn kleurrijke markten en het aangrijpende Genocide Memorial.
 • Inclusief 1 gorillapermit t.w.v. 1500,- USD.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode hele jaar door
  0/8
Alles over reis: Rwanda: Kingdom of the Gorilla, berggorilla trekking.

Het land van de 1000 heuvels, wordt Rwanda ook wel genoemd. Aan uw bezoek zal u onvergetelijke herinneringen overhouden. Herinneringen aan een zeer speciale plek op aarde, de warmte van de Rwandese bevolking, het spectaculaire landschap en natuurlijk de berggorilla.
Het optimisme en de veerkracht van de Rwandezen zullen u zeker raken. Zij werken hard aan de heropbouw van hun dorpen en levensonderhoud. Bezoekers krijgen altijd een warm welkom.

Deze duurzame reis geeft u niet alleen de mogelijkheid om de gorilla’s te ontmoeten, hij laat u ook begrijpen in welke kwetsbare omgeving zij leven. En voor welke uitdagingen de lokale inwoners en natuurbeschermingsprojecten staan.

U stapt in de wereld van Dian Fossey, verfilmd in ‘Gorillas in the Mist’, en ziet het vervolg van haar baanbrekende werk. Als u geluk hebt ontmoet u tijdens een gorillatrek een gids die nog met haar gewerkt heeft. Hij zal u fascinerende verhalen over haar inzet kunnen vertellen. Ook over de zilverrug die zij nog geboren heeft zien worden.

Door deel te nemen aan deze reis draagt u direct bij aan de overleving van deze machtige dieren. Daarnaast is in de reissom een donatie opgenomen aan het Mountain Gorilla Veterinary Project, het project dat u ook persoonlijk zult bezoeken. U maakt hier kennis met de dierenartsen en onderzoekers die dagelijks instaan voor de gezondheid van deze zwaar bedreigde diersoort.

Hoe is het om oog in oog te staan met een van de zwaarst bedreigde dieren op deze planeet? Kijk dit filmpje!

Rwanda is een veilig land met korte afstanden tussen de verschillende parken. Bent u avontuurlijk ingesteld en wilt u graag langer blijven? Vraag dan naar de Ultimate Wildlife Safari of een uitbreiding daarvan o.b.v. een 10-daagse selfdrive vanaf €5995,- per persoon. Incl. permits, genoemde activiteiten en robuuste huurauto.

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Overnachting Milles Collines op basis van logies/ontbijt
 • 2 overnachtingen Ingagi Park View Lodge o.b.v. volpension
 • Vervoer en Engelstalige reisbegeleiding ter plaatse
 • Gorilla permit 1x t.w.v. USD 1500,- met lokale gids en trackers. Als u van januari t/m april uw reis uitbreidt met 2 dagen Nyungwe of Akagera National Park wordt uw permit en dus ook deze reis 450 USD goedkoper.
 • Activiteiten en bezoek aan het Mountain Gorilla Veterinary Project
 • Bijdrage Mountain Gorilla Veterinary Project. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €3995,- per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer. Eenpersoonstoeslag vanaf €1495,-

 

Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Tweede Gorilla permit t.w.v. $1500,- per persoon (Deze is niet gegarandeerd en dient z.s.m. worden vastgelegd)
 • Internationale vlucht naar Kigali. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies (Karisoke bezoek, kayakexcursie en Golden Monkey Trail)
 • Luchthavenbelastingen
 • Visa en inentingen
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Kigali

  Bij aankomst in Kigali wordt u verwelkomd door uw gids voor de komende dagen. U verblijft in het 4-sterren Hotel des Milles Collines op basis van logies/ontbijt.

  Optioneel: Afhankelijk van uw vlucht kunt u ook op de laatste dag in Kigali overnachten in plaats van de eerste nacht.

 2. Dag 2 Verkenning Kigali en transfer naar Parc National des Volcans

  Deze ochtend wordt u meegenomen om de stad te verkennen, een lokale markt en het indrukwekkende Kigali Genocide Memorial Centre, ter herinnering aan de genocide van 1994, te bezoeken.

  Kigali Genocide Memorial Centre
  De gedenkplaats werd bij de tienjarige nagedachtenis in april 2004 geopend. Het bood de bevolking de gelegenheid hun gedode familieleden en vrienden te begraven en hun eerbied voor de slachtoffers te betuigen. Meer dan 250.000 slachtoffers hebben daar hun laatste rustplaats gevonden. Het bezoek aan de gedenkplaats is een zeer emotionele belevenis. Toch moedigen veel Rwandanezen de mensen aan dat te doen, om zo stil te staan bij wat er is gebeurd, maar hen ook aan te moedigen zich op de toekomst te richten. Ook wij bevelen onze reizigers aan er bij het begin van de reis naartoe te gaan. Zo kunt u wat u in het land gaat zien en ervaren in een historische context plaatsen en kunt u zich beter realiseren hoe ver de bevolking van Rwanda sindsdien is gekomen.

  Na de lunch gaat u op weg naar het wereldberoemde Parc National des Volcans (PNV). U maakt een rit van drie uur over een prachtige weg, over heuvelkammen en langs steile terrasvelden en reist af naar de thuisbasis van de berggorilla. Daar bestudeerde de beroemde primatologe Dian Fossey gedurende vele jaren het gedrag van de berggorilla. Het park vormt een geheel met het aangrenzende Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo en Mgahinga National Park in Uganda.

  U verblijft de komende 2 nachten in de duurzama 3-sterren Ingagi Park View Lodge op basis van volpension.

 3. Dag 3 Gorilla trekking in Parc National des Volcans

  Vandaag is uw eerste gorilla trek. U gaat al vroeg naar het kantoor van het park om u aan te melden. Bij een kop thee of koffie krijgt u een briefing van de gidsen en wordt u ingedeeld in een groep van 8 personen en krijgt u een gorillafamilie toegewezen. Vervolgens rijdt u naar het begin van de trek. Dit duurt 20 minuten tot een uur, afhankelijk van welke groep gorilla’s u gaat bezoeken. Na het al dan niet inschakelen van dragers voor uw uitrusting – zeker iets om te overwegen – gaat u op zoek naar de gorilla’s op de weelderig beboste hellingen van het Virunga-gebergte; een magische belevenis. Elke groep gorilla’s is anders en sommige gorilla families zijn veel moeilijker te vinden dan andere. Soms vindt u de familie in het bamboebos onderaan de berg. Soms kan het zoeken een hele dag in beslag nemen, vooral wanneer het nat en modderig is. Dus wees voorbereid!

  Tijdens de trek zal uw gids zo nu en dan halt houden om u op flora en fauna te attenderen en u de gelegenheid te geven foto’s te maken en water te drinken. Wanneer de gorilla’s zijn gelokaliseerd, laat u uw daguitrusting achter bij uw drager zodat u alleen dat bij u heeft wat u nodig heeft tijdens het ene uur dat u bij de gorilla’s mag zijn. Afhankelijk van de gorilla-groep die u bezoekt, heeft u de kans om een imponerende, dominante zilverrug te zien of een baby-gorilla die zich vastklampt aan de vacht van zijn moeder.
  De sensatie om deze prachtige dieren in het wild te zien zal u kippenvel bezorgen. Nadat u een uur met de gorilla’s heeft doorgebracht, loopt u dezelfde weg naar beneden en kunt u in de lodge van een welverdiende douche genieten.

  Gorilla Permit
  De permits kunnen niet worden geannuleerd, met uitzondering van een medisch attest. De autoriteiten kunnen altijd toegang weigeren als het park gesloten wordt of als de gorilla’s zich buiten de grenzen van het park bevinden. Vanwege de overdraagbaarheid worden ook personen met griepverschijnselen geweigerd. In deze gevallen zijn de autoriteiten verantwoordelijk voor geldteruggave en niet All for Nature Travel. Het verkrijgen van een gorilla permit is dan ook geen garantie dat u de gorilla’s daadwerkelijk ook zult zien. Het zien van een gorilla in zijn eigen leefomgeving is een voorrecht en kan niet worden afgedwongen.

  Mountain Gorilla Veterinary Clinic
  Vandaag gaat u ook naar het hoofdkwartier van de Mountain Gorilla Veterinary Clinic oftewel Gorilla Doctors, in de buurt van de lodge. Daar ontmoet u onderzoekers die elke minuut van de dag aan de berggorilla wijden. Om dit bijzondere dier een gezonde toekomst te garanderen, observeren zij de gorilla’s regelmatig en dienen zij de dieren levensreddende medicijnen toe als dat nodig is. Ze doen gezondheidsonderzoek onder de dieren en helpen mee om mensen veterinaire kennis en kunde bij te brengen en te scholen in een gezonde leefomgeving voor de gorilla’s. Berggorilla’s zijn bijvoorbeeld bijzonder vatbaar voor onze griepvirussen en verkoudheden. Het team bestaat uit acht diergeneeskundigen, gorilla-artsen, een laboratorium-manager, kantoorpersoneel, huishoudelijke dienst en verzorgers van verweesde gorilla’s.
  Het project begon met één diergeneeskundige en is uitgegroeid tot een compleet team van ervaren professionals. Zonder hen zouden de berggorilla’s hier mogelijk niet meer voorkomen. Toch lopen deze dieren hier nog steeds groot gevaar, vanwege oorlog, stroperij, vernietiging van leefomgeving en ziekten van mensen.
  U heeft de gelegenheid om samen met een van de artsen het centrum te bezichtigen en van hem of haar antwoord op al uw vragen te krijgen. Vervolgens woont u een presentatie van hun werk bij en ziet u hoe dat werk een verschil maakt. Het is een uitgelezen kans om gorilla-bescherming van binnenuit mee te maken en inzicht te krijgen in dit uiterst belangrijke werk, waar een percentage van de reissom naartoe gaat.

  PS: Deze activiteit wordt samen met u ingepland op de 2, 3e of 4e dag. Het is ook mogelijk om de artsen uit te nodigen voor het diner in de lodge en de presentatie daar te houden.

 4. Dag 4 Ochtendactiviteiten en einde reis

  Een tweede gelegenheid om een tocht naar de geweldige gorilla’s te maken (1500 USD en is niet inbegrepen, zie dag 3). Voor degenen die dat niet doen, is er de mogelijkheid om de lokale dorpjes te bezoeken samen met uw gids.

  Lokale dorpjes
  Maak een wandeling in de omgeving en bezoek een plaatselijke school, gemeenschapsprojecten of het Bulera-meer en Ruhondo-meer. Het is een prachtige gelegenheid om de Rwandanezen die hier wonen te ontmoeten en te genieten van de adembenemende uitzichten op de vruchtbare heuvels van Rwanda.

  Of boek een van de volgende excursies:

  Het oude Karisoke (75 USD p.p. en niet bij de reissom inbegrepen)
  Bezoek de overblijfselen van het eerste onderzoekskamp Karisoke van gorillaonderzoekster Dian Fossey. Het is een fascinerende wandeling van zes uur waarbij u het park verder ontdekt. Het oude Karisoke ligt op een mooie weide tussen de vulkanen Karisimbi en Visoke met de vulkaan Mikeno op de achtergrond. De tocht is moeilijk en steil, dus u moet wel in conditie zijn om er volop van te kunnen genieten. In het oude Karisoke (het nieuwe gorilla onderzoekscentrum met dezelfde naam bevindt zich elders) treft u zowel overblijfselen van de oude gebouwen als graven van enkele gorilla’s die in de afgelopen dertig jaar zijn gestorven. Onder hen de beroemde Digit, die door stropers werd gedood. Karisoke is ook de laatste rustplaats van de vermoorde Dian Fossey. Het is een tocht die tot nadenken stemt in een spectaculaire omgeving.

  De Golden monkeys (100 USD p.p. en niet bij de reissom inbegrepen)
  Ga opzoek naar de ‘gouden apen’. Deze zeldzame, bedreigde ondersoort van de Witkeelmeerkat – ook wel bekend als de ‘blauwe apen’ – zijn een plezier om te zien. De apen zijn speels, leergierig en springen van boom naar boom. Dit maakt het wel wat moeilijker om foto’s te maken… Er zijn twee groepen van in totaal 80 apen die op dezelfde manier worden benaderd als de gorilla’s; in een groep van maximaal 8 personen bezoekt u deze bijzondere diersoort maximaal een uur.

  Geeft u bij boeking aan of u interesse heeft in deze excursies.
  In de middag wordt u terug gereden naar Kigali, naar de luchthaven waar u verblijft in afwachting op uw vlucht naar huis.

 5. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Wij bevelen iedereen aan om langer in Rwanda te blijven. Het is mogelijk om de reis uit te breiden met een langer verblijf in Kigali, een bezoek aan Nyungwe Forest voor de chimpansees of een safari in African Parks Akagera National Park. Combineert u deze reis met twee nachten Akagera National Park of Nyungwe Forest Park dan krijgt u zelfs 450 USD korting op uw gorillapermit. Kijkt u bijvoorbeeld bij de reis Rwanda Ultimate Wildlife Safari.

  Rwanda is een veilig land met korte afstanden tussen de verschillende parken. Bent u avontuurlijk ingesteld en wilt u graag langer blijven? Vraag dan naar de Ultimate Wildlife Safari of de Rwanda Wildlife Selfdrive.

berggorilla trekking Rwanda ©All for Nature Travel
Fotograferen bij gorillatrekking © All for Nature Travel
Virunga Mountains © All for Nature Travel
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Hotel des Mille Collines in Kigali

Ingagi Park View Lodge bij de ingang van Volcanoes National Park

lodge voor berggorilla trekking

Wilt u op gorillatrekking maar verblijft u liever iets luxer op 4-5 sterren niveau? Het is mogelijk om in de Virunga Lodge of Bisate Lodge te verblijven. Houdt u wel rekening met een serieuze toeslag.

Upgrade uw reis met de 4-sterren Virunga Lodge

Of de 5-sterren Bisate Lodge

kleinschalige lodge Rwanda

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

Om zoveel mogelijk uit uw safari’s te halen, is het aanbevolen een goede verrekijker en camera mee te nemen (70-300 of gelijkwaardig). Vergeet niet een internationale stekker/adapter mee te nemen voor elektrische apparatuur. Vergeet vooral ook uw zaklamp niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen. Denk ook aan voldoende geheugenkaarten voor foto- en filmapparatuur.

Qua kleding voelt u zich de meeste tijd het meest comfortabel in lichte zomerkleding (korte broek, luchtige bloesjes of hemden, open schoenen of sandalen etc.). Let u er wel op dat het niet te bloot is, Rwandezen zijn gemiddeld genomen wat behoudender in dat opzicht dan wij. Dat geldt overigens ook voor openlijke uitingen van genegenheid: zoenen, knuffelen etc.. Een trui of sweater kan van pas komen op frisse avonden en/of in hoger gelegen gebieden. Neem een lichte, liefst waterdichte regenjas mee, die u klein kunt opvouwen. Stevige wandelschoenen zijn aan te bevelen voor trekkings en hikes, evenals lange mouwen, een stevige lange broek en lange kousen. Bij trekkings door de vegetatie raden we aan de broek in de kousen te stoppen (insecten en brandnetels!).
Tijdens de safari’s in Akagera bevelen wij ook lange afritsbroeken aan en een shirt met lange mouwen tegen de insecten. Zwemkleding mag ook niet ontbreken in uw bagage. U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid. U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker.

Nederlands – Kinyarwanda
Ja – Yego
Nee – Oya
Hoi – Sijambo
Tot ziens – Murabeho
Bedankt – Murakôze nyane

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

De muntsoort in Rwanda is Rwandese Frank (RWF). De US Dollar wordt vaak ook geaccepteerd en is vanouds de ´harde´ en gewilde buitenlandse muntsoort. Let op: Amerikaanse dollarbiljetten die voor het jaar 2000 gedrukt zijn, worden niet geaccepteerd. Bij het wisselkantoor in Nederland en België kan men ze op jaartal voor u selecteren. Wisselkantoren en geldautomaten (ATM) zijn aanwezig op het vliegveld, in de hoofdstad Kigali en een paar andere grotere steden. Het is raadzaam om ook contant geld in US dollars mee te nemen voor de reis want niet in alle lodges zult u met creditcard kunnen betalen. Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc.. Traveler’s Cheques worden buiten Kigali praktisch nergens geaccepteerd. Betalen met een creditcard (VISA) is beperkt mogelijk. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Rwanda kan het hele jaar door bezocht worden, maar de beste tijd is januari en februari en van juni t/m oktober omdat het dan relatief droog is. Gezien de locatie ten opzichte van de evenaar is de temperatuur redelijk constant met verschillen per regio. In Kigali is het het hele jaar door gemiddeld 21 graden. De natste maanden zijn maart, april en mei. Rwanda is ontzettend vruchtbaar en het regent hier dan ook regelmatig en m.n. ook in de Virunga’s waar de berggorilla’s leven. Het voordeel is dat de regen de stof en nevel laat verdwijnen waardoor de kleuren helderder worden voor fotografie. De zon schijnt gelukkig ook regelmatig. Het gebied waar de berggorilla’s leven ligt boven de 2400 meter en met name in de vroege ochtend en avond kan het koud zijn dus het is belangrijk dat u zich warm kleedt en in laagjes. De bergen zijn bebost, maar het is geen tropisch regenwoud. Dat heeft als voordeel dat het klimaat dan ook niet benauwd en vochtig is.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Sinds 1 januari 2018 ontvangt u uw visum voor Rwanda bij aankomst.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is + 2 uur. In Rwanda is het in onze wintertijd 1 uur later dan in Nederland en België. In onze zomer is er geen tijdsverschil.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl. Neem uw medisch paspoort/vaccinatieboekje (met een gele koortsvrije verklaring) mee tijdens de trip. Drink geen water uit de kraan, ook niet voor tandenpoetsen. Flessenwater is goed verkrijgbaar.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Rwanda is politiek gezien een zeer stabiel land en ongeregeldheden komen er vrijwel niet voor. Echter ondanks het feit dat de mensen bijzonder vriendelijk zijn blijven de verschillen tussen arm en rijk groot. Het is belangrijk om enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen tijdens uw reis:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen opzichtige sieraden en/of horloges tijdens uw reis.
 • Aangeraden wordt om vooral na zonsondergang op straat waakzaamheid te betrachten, omdat u dan een groter risico loopt te worden bestolen.
 • Let u goed op dat u alleen een officiële taxi neemt. Het beste is het om er indien nodig een te bestellen bij het hotel en een afspraak te maken over de tijd dat u weer wilt worden opgehaald.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten