Rwanda: Kingdom of the Gorilla; berggorilla trekking

“Het is weer eens wat anders op een maandagmorgen een ontmoeting met een dozijn berggorilla’s. In Rwanda leven er enkele honderden diep in het oerwoud. En hun aantal neemt toe. Mede dankzij duurzaam toerisme”. Karin Luiten, Flying Dutchman onderweg met All for Nature Travel

  • Sta oog in oog met de machtige zilverrug in zijn eigen leefomgeving en draag bij aan zijn bescherming
  • Uniek bezoek aan het ‘Mountain Gorilla Veterinary Project’ voor een bevoorrecht inzicht in hun werk
  • Ontdek de levendige hoofdstad Kigali met zijn kleurrijke markten en het aangrijpende Genocide Memorial
  • Inclusief 1 gorillapermit t.w.v.  1500,- USD. Tweede permit mogelijk op aanvraag.
  • 4 dagen, privéreis, vertrek het hele jaar door, vanaf € 2895,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Het land van de 1000 heuvels, wordt Rwanda ook wel genoemd. Aan uw bezoek zal u onvergetelijke herinneringen overhouden. Herinneringen aan een zeer speciale plek op aarde, de warmte van de Rwandese bevolking, het spectaculaire landschap en natuurlijk de berggorilla.

Het optimisme en de veerkracht van de Rwandezen zullen u zeker raken. Zij werken hard aan de heropbouw van hun dorpen en levensonderhoud. Bezoekers krijgen altijd een warm welkom.

Bijgevoegd filmpje van een klant die net terug is geeft een goede indruk. Kijk ook bij nieuws voor een uitgebreider verslag.

Deze duurzame reis geeft u niet alleen de mogelijkheid om de gorilla’s te ontmoeten, hij laat u ook begrijpen in welke kwetsbare omgeving zij leven. En voor welke uitdagingen de lokale inwoners en natuurbeschermingsprojecten staan.

U stapt in de wereld van Dian Fossey, verfilmd in ‘Gorillas in the Mist’, en ziet het vervolg van haar baanbrekende werk. Als u geluk hebt ontmoet u tijdens een gorillatrek een gids die nog met haar gewerkt heeft. Hij zal u fascinerende verhalen over haar inzet kunnen vertellen. Ook de zilverrug die zij nog geboren heeft zien worden.

Door deel te nemen aan deze reis draagt u direct bij aan de overleving van deze machtige dieren. Daarnaast is in de reissom een donatie opgenomen aan het Mountain Gorilla Veterinary Project, het project dat u ook persoonlijk zult bezoeken. U maakt hier kennis met de dierenartsen en onderzoekers die dagelijks instaan voor de gezondheid van deze zwaar bedreigde diersoort.


Mountain Gorilla View LodgeBijzonder overnachten op uw natuurreis:
Mountain Gorilla View Lodge heeft een spectaculair uitzicht op de omringende vulkanen en heuvels. Alle vertrekken hebben een eigen ontwerp, zijn schoon, comfortabel en voorzien van westerse badkamers met warme douche.  Omdat de lodge in tegenstelling tot andere lodges dicht bij het hoofdkwartier van het park ligt, hoeft u dan niet al te vroeg op. Andere reizigers gaven de lodge het certificaat van uitmuntendheid op Tripadvisor.

Reisperiode:
Rwanda is het hele jaar door goed te bezoeken. Voor de trekking zijn april, mei en november minder geschikt i.v.m. de regenperiode.

Reissom privésafari (bij twee personen):
Vanaf € 2895,- per persoon, internationale vlucht. (Brussels- en Turkish Airlines en KLM hebben goede vluchten vanaf €800,- per persoon.) Inclusief 1 permit t.w.v. 1500,- USD en een bijdrage aan het Mountain Gorilla Veterinary Project.
Deze reis kunnen wij ook graag voor 1 persoon organiseren; hij duurt slechts 4 dagen en de trekkings vinden altijd in een groep van 8 personen plaats.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.

De reis is ook goed te combineren met een verlenging naar andere bestemmingen in Rwanda; de chimpansees in Nyungwe Forest of een safari in Akagera National Park. Meer informatie vindt u bij Rwanda Ultimate Wildlife Safari. Ook voor een kleiner budget kunnen wij een trekking organiseren.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).