Beluga ©Belinda_ Fitzpatrick

Arctisch Canada: Witte Beluga’s & IJsberen

richtprijs 4.595

Highlights van deze natuurreis:

 • Bezoek Arctisch Canada in de zomer en ervaar de toendra in bloei.
 • Maak kennis met de 2500 beluga’s in de monding van de Churchillrivier.
 • Ga op zoek naar ijsberen in de Tundra Buggy.
 • Vlieg naar Churchill aan de Hudsonbaai, een stadje zonder toegangswegen.
 • Verken Winnipeg, een oude prairiestad met een rijk verleden in de pelshandel.
 • Internationale groep met max. 22 personen (6 dagen)
 • Vraag ook naar de speciale Conservation Journey van 26/7 t/m 31/7/2024
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Groepsreis
 • Reisperiode 14-19 & 20-25 juli en 9-14 aug.
  0/8
Alles over reis: Arctisch Canada: Witte Beluga’s & IJsberen.

De beluga is een volledig witte walvis die leeft rondom het Arctische pakijs. Er zijn daarom ook maar weinig mensen die hem in het echt hebben gezien. Vrijwel niemand weet dat ‘sightings’ in de zomermaanden, juli en augustus, vrijwel gegarandeerd zijn in de riviermonding van de Churchillrivier waar hij uitkomt in de Hudsonbaai. Dit is bij het plaatsje Churchill in de deelstaat Manitoba. Het zoete water helpt de dieren om hun huid te laten vervellen, zodat ze weer een strakke huid hebben voor de winter. En het is een goede plaats om hun jongen te krijgen omdat de orka’s het hier te ondiep vinden. Voor u is dit een unieke kans om deze bijzondere zeezoogdieren van zo dichtbij te mogen meemaken! Meer dan 2500 beluga’s verzamelen zich hier in deze periode en ze lijken niet onder de indruk te zijn van de zodiacs, eerder nieuwsgierig….

Tijdens deze natuurreis verblijft u vier dagen in Churchill en gaat u ook op zoek naar ijsberen. Ja, want ook deze dieren verzamelen zich hier van juli t/m november in afwachting van het pakijs dat weer dik genoeg moet zijn om te jagen op zeehonden. Churchill wordt ook wel de ‘polar bear town’ genoemd omdat hier in het najaar meer ijsberen zijn dan dat er mensen wonen. Dit is de meest zuidelijke populatie ijsberen en ze hebben dan ook te kampen met klimaatverandering. In de zomer-/herfst kunnen de ijsberen niet jagen en teren ze maanden in op hun vetreserves. Helaas wordt deze periode steeds langer. U gaat een dag naar hen op zoek met de Tundra Buggy. In de zomermaanden zijn ze nog in minder grote aantallen aanwezig dan in de herfst, maar u heeft een grote kans om hen te zien. Wilt u graag in oktober en november op zoek naar ijsberen dan verwijzen wij u door naar deze reis: Arctisch Canada IJsberen gegarandeerd!

Churchill is niet met de auto bereikbaar. Alleen met het vliegtuig. Aan het begin en einde van uw reis heeft u dan ook nog een overnachting in de stad Winnipeg. Met fantastische musea en een rijke historie in de pelshandel is deze aanvulling zeker de moeite waard. Wij bevelen een verlenging dan ook van harte aan.

PS: Van 26 t/ 31 juli is er een speciale vertrekdatum onder leiding van Dr. Valeria Vergara. Zij is marine bioloog en doet al meer dan 18 jaar onderzoek naar deze diersoort. Zij is bijv. de eerste die publiceerde over de unieke vocalisaties tussen moeder en kind. De beluga wordt dan ook wel de kanarie van de zee genoemd. Meerprijs €300,- per persoon. De beschikbaarheid is beperkt. Meer informatie op aanvraag.

beluga, churchill, reis churchill, reis beluga

 

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Interne vlucht Winnipeg-Churchill met transfers
 • 5 overnachtingen, waarvan 2 in Winnipeg en 3 in Churchill
 • Lokale expeditieleider ter plaatse en 1 dag begeleiding door Polar Bears International
 • Permits en entreegelden
 • Volledig verzorgd vervoer, maaltijden en activiteiten, zoals omschreven in het dagprogramma
 • 1 jaar lidmaatschap Polar Bears International en certificaat van Polar Bears International
 • Donatie Polar Bears International. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • 9% GST en PST belasting verplicht door de Canadese overheid
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €4595,- is per persoon o.b.v. een tweepersoonskamer. Toeslag éénpersoonskamer €600,-.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Drankjes, fooi en persoonlijke uitgaven
 • Maaltijden Winnipeg en eventuele extra excursies
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst Winnipeg

  Aankomst in Winnipeg met overnachting in Four Points by Sheraton in de buurt van de luchthaven. Citytour in de middag. Deze typische Amerikaanse prairiestad heeft weinig glamour, maar heeft een rijk verleden met diverse indianenstammen en bonthandel. In de avond diner en kennismaking met uw natuurgids voor deze reis en de rest van de groep.  NB: Een extra overnachting in Winnipeg is zeker de moeite waard.  U kunt bijvoorbeeld naar de Assiniboine Zoo, een mooie introductie op het dierenleven in het poolgebied, of het gerenommeerde Manitoba Museum bezoeken, dat ingaat op het verleden van bonthandel en indianen. Of de Winnipeg Art Galerie, waar ook het Inuit Art & Learning Centre is gevestigd.

 2. Dag 2 Aankomst in Churchill

  Deze ochtend vliegt u na het ontbijt door naar Churchill. Aansluitend neemt de gids u mee om dit bijzondere stadje met meer ijsberen dan inwoners verder te verkennen. U leert meer over de omgeving, de historie en de cultuur van de stad én, niet te vergeten, ijsberen natuurlijk. Het heeft heel wat voeten in de aarde om samen te leven met het grootste landroofdier op aarde en ook u zult u heel goed aan de instructies van de gids moeten houden. Het Eskimo Museum, de machtige Churchillrivier met haven en Cape Merry staan vandaag op het programma.  Op weg naar het oude fort, Cape Merry, heeft u een heel goede kans om uw eerst ijsbeer, poolvos of poolhaas tegen te komen.

 3. Dag 3 Beluga´s van de Churchillrivier

  Deze ochtend staat uw eerste kennismaking met de beluga´s op het programma. Waarschijnlijk heeft u ze gisteren al kunnen bewonderen vanaf Cape Merry, maar deze ochtend staat een drie uur durende bootexcursie gepland. Tussendoor bezoekt u Fort James en in de middag staat uw excursie met de huskyhonden gepland. In het zomerseizoen ligt er geen sneeuw en zullen carts worden ingezet. Deze speciale honden worden hier gefokt op raszuiverheid en zijn laaiend enthousiast als ze met de slee op pad mogen. Uw gids vertelt u alles over deze bijzonder sterke honden en de historie van ‘dog sledding’ in Noord-Canada.

 4. Dag 4 Tundra Buggy avontuur

  Vandaag staat u vroeg op en maakt u zich op voor de toendra in special aangepaste Tundra Buggy’s. In het verleden hebben ijsberen auto’s gemolesteerd, maar deze voertuigen zijn aangepast op uw comfort en het observeren van ijsberen. U kunt zelfs zonder probemen buiten staan op het balkon voor de meest perfecte foto’s in de vrije natuur. De Buggy’s zijn opgezet voor 40 personen, maar om te garanderen dat u voldoende ruimte heeft en een plaatsje aan het raam, voor het maken van goede foto’s, gaan op deze reis slechts 22 personen mee. U verkent het Churchill Wildlife Management gebied. In de maanden oktober en november vindt u hier ijsberen in overvloed die er op wachten tot het ijs dik genoeg is om zeehonden te jagen. In de zomermaanden zijn de meeste beren nog elders onderweg, maar de kans is zeer reëel dat u er een kunt onserveren. Verder ziet u hier vele soorten vogels, de vos en sneeuwhaas.

 5. Dag 5 Beluga´s per zodiac

  Deze ochtend verkent u weer de Churchillrivier per zodiac en hopelijk laat het weer het toe om mooie foto´s te maken van deze kanaries van de zee. Als u goed luistert kunt u ze boven water zelfs horen communiceren…

  De middag is ter vrije besteding voordat u weer terug vliegt naar Winnipeg. Overnachting in het Four Points by Sheraton in de buurt van de luchthaven.

 6. Dag 6 Einde reis

  Deze ochtend eindigt uw reis en reist u terug naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar huis. Wij bevelen u zeker aan om nog een paar dagen langer te blijven en op zoek te gaan naar de wilde bizons van Riding National Park of een combinatie te maken met de steden Toronto of Montreal.

beluga churchill
Zonsondergang Churchill augustus
IJsbeermoeder met jong bij zeehond kill
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

In Churchill verblijft u in een van de eenvoudige hotels

Hotel Churchill

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Met bovenstaande praktische reistips gaat u nog beter voorbereid op reis.

U reist naar een zone met poolklimaat, ook al is dat in de zomer. Wij raden u aan om de volgende kleding en items mee te nemen voor uw verblijf in Churchill. De temperatuur kan per dag sterk verschillen en is niet te voorspellen. Het beste vraagt u uw gids de dag van te voren wat u het beste aan kunt trekken tegen de kou. Ook op de boot kan het onaangenaam koud zijn.

Kleding Persoonlijke items
Lange warme jas met capuchon Geldig paspoort, verzekeringspapieren en kopie
Badkleding Vliegtickets of e-ticketnummer en kopie
Medicijnen (labellen)
Warme sweater of fleece jas met capuchon Geld en creditcard
Sokken (minstens 2 paar van wol) Zonnebril (met UV protectie)
Warme handschoenen en muts Bril of lenzen en reserve
Dunne handschoenen (eerste laag, voor het bedienen van de camera) Toiletartikelen
Bergschoenen Zonnebrandcrème en lippenbalsem
Waterdichte dagrugzak Navulbare waterfles
Coltrui of sweaters Optioneel
T-shirts Camera met goede cameratas
Ondergoed Extra memory kaart en batterijen/accu
Jogging broek (evt. als extra laagje) Verrekijker
Slaapkleding Hand- en voetenwarmers
Gemakkelijke kleding voor tussendoor Wereldstekker, Naaisetje
Oordopjes, EHBO-set
Föhn, let op deze heeft u niet op de kamer in Churchill

 

Losse, comfortabele laagjes zijn veel beter dan enkele dikke kledingstukken. Verschillende dunne, warme lagen over elkaar zorgen voor een betere isolatie en houden je warm. Bovendien heeft elk van die laagjes een specifieke functie. De basislaag die je op de huid draagt, moet van een ademende stof zijn, zoals wol, zijde of synthetische stoffen speciaal hiervoor ontwikkeld. Deze stoffen helpen bij het opnemen van vocht/zweet en het droog houden van de huid. De volgende laag is een tussenlaag en moet voor isolatie zorgen door de lucht dicht tegen je lichaam te houden. Fleece is hier de perfecte stof voor of wol en dons. De buitenste laag moet je buiten beschermen van wind, regen of sneeuw, maar tegelijkertijd ook vocht in de vorm van zweet afvoeren.

Het voordeel van die laagjes is ook dat je heel gemakkelijk een laagje kan uitdoen wanneer je het te warm hebt en daarna weer aan kan doen wanneer je weer afgekoeld bent. De Tundra Buggy zelf is verwarmd, dus ook dan is het fijn om laagjes uit te kunnen trekken.

 

 

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.

We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

De munteenheid in Canada is de Canadese dollar (C$ afkorting CAD). Gelieve voor de gangbare wisselkoersen uw bank of wisselagent te raadplegen. De belangrijke valuta kunnen in de steden gemakkelijk worden ingewisseld. In de kleine kustplaatsjes die het schip aandoet kan wisselen of het gebruik van een credit card nog wel eens problemen opleveren. Het is in afgelegen gebieden dus aan te bevelen om contant geld bij u te hebben. Banken en wisselkantoren hanteren de beste wisselkoers. Wisselkantoren zijn te vinden in de winkelcentra van de grote steden, op vliegvelden en er zijn enkele bureaus aan de Canadees-Amerikaanse grens. Sommige hotels, restaurants, warenhuizen en winkels accepteren Amerikaanse dollars, maar tegen een slechte koers.

Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn geaccepteerd in de grote steden, en luxe restaurants, en in de grotere steden kunt u ook pinnen. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Van juni tot half oktober is het weer in Canada prettig, juli en augustus zijn de ideale reismaanden. Eigenlijk is het weer een beetje te vergelijken met dat van Scandinavië. De temperatuur ligt overdag tussen 15 en 22 graden, bossen zijn weelderig groen, rivieren en meren fris en helder. Het blijft ook lang licht dus kun u in deze periode veel buiten zijn. Rond mei en oktober, de lente en herfst, is kouder, tussen 8 en 16 graden overdag. Vanaf eind oktober tot mei is het winter.

De temperatuur in de herfst in Churchill is meestal zeer koud, variërend van -5 graden tot -15 graden (met de wind erbij kan de gevoelstemperatuur soms nog kouder zijn). Zoals bij elke locatie, kan de temperatuur sterk variëren. Wij raden u aan het weer in Churchill voor vertrek op het internet te checken.

De overheid van Canada heeft besloten dat er, met ingang van 15 maart 2016, een zogeheten Electronic Travel Authorization (ETA) benodigd zal zijn voor reizigers die voorheen zonder visum het land konden in reizen. Deze regel geldt ook voor mensen met de Nederlandse en Belgische nationaliteit. De ETA voor Canada is geldig voor vijf jaar, voor meerdere inreizen en om deze aan te vragen is geen bewijs van de reis nodig.

Maak voor uw vertrek ook een aantal kopieën van uw paspoort, bankpasjes en verzekeringspapieren en laat deze achter bij familie of vrienden in Nederland. Stop ook een of meerdere kopieën op verschillende plekken in uw bagage. Dat vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies onderweg.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Canada valt in zes verschillende tijdzones. Het tijdsverschil tussen Canada en Nederland varieert van 4,5 uur tot 9 uur.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering. Wij raden u aan om tenminste 6 weken voor vertrek contact op te nemen met LCR; enkele vaccinaties hebben een langere inwerktijd nodig om effectief te kunnen werken.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.