olifant Kruger ©All for Nature Travel

Kenia: In het spoor van de Big Tuskers

richtprijs 4.595

Highlights van deze natuurreis:

 • Deze 8-daagse privésafari staat in het teken van olifanten en de laatste “Big Tuskers” van Kenia.
 • Ga op zoek naar de grote mannetjesolifanten in de Masai Mara en Samburu National Park.
 • De Masai Mara en de Mara North Conservancy staan bekend om haar fantastische wildlife.
 • Samburu NP kent een unieke dierenwereld met haar woestijnachtige klimaat.
 • Verblijf op drie verschillende luxe ’tented camps’ midden op de savanne.
 • Krijg inzicht in natuurbescherming van het Mara Elephant Project.
 • Bezoek de verweesde olifantjes van de Sheldrick Elephant Orphanage in Nairobi.
 • Breid uw reis uit met twee nachten bij de Sheldrick Ithumba Reintegration Unit in Tsavo NP.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode juni t/m maart
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Kenia: In het spoor van de Big Tuskers.

Op deze 8-daagse privé safari volgt u het spoor van de laatste “Big Tuskers” van Kenia. Deze “Big Tuskers” zijn mannetjesolifanten tussen de 40 en 60 jaar oud en hebben uitzonderlijk grote slagtanden, wel meer dan 50 kg. U zult begrijpen dat ze om deze reden een geliefd jacht- en stropersobject zijn. Slechts 21 van deze mannetjes telde Afrika in 2022, waarvan er meer dan de helft in Kenia leefden. De zwaarst bedreigden zijn gezenderd en hun route wordt dagelijks gemonitord. Deze reis draagt bij aan het behoud van olifanten in Kenia en u krijgt een bijzonder inzicht in hun bedreigde situatie. U zult begrijpen dat de kans om een Big Tusker in het wild te zien erg klein is, maar er zijn gelukkig nog genoeg mannetjes olifanten te zien die de potentie hebben een Big Tusker te worden…

Uw privé reis begint in Nairobi waar u de Sheldrick Elephant Orphanage bezoekt. Bij dit gerenommeerde project worden jonge olifanten die hun moeder zijn kwijtgeraakt opgevangen. Oprichtster Daphne Sheldrick was de eerste vrouw die het is gelukt om baby-olifanten, met veel liefde, geduld en moedermelk, groot te krijgen en weer te herintroduceren in de vrije natuur. Een baanbrekend project want voorheen konden deze zwaar getraumatiseerde olifantjes ook in de opvang meestal niet worden gered!

Vervolgens vliegt u door naar de Masai Mara, waar u op zoek gaat naar wilde olifanten en de rest van de Big 5. Ook één van de Big Tuskers heeft hier nog een thuis. U verblijft hier net als Karen Blixen van Out of Africa in een oorspronkelijk ’tented camp’ in het hart van de Masai Mara en wordt voorzien van alle luxe en comfort. Na twee dagen reist u door naar Saruni Mara in de Mara North Conservancy. Deze Conservancy is direct aangesloten aan de Masai Mara en het dierenleven migreert hier ongestoord doorheen. Het grote voordeel is dat u hier de natuur voor uzelf heeft en niet deelt met de vele safaribusjes in het nationale park zelf. De Mara North Conservancy is eigendom van de lokale Maasai en via uw verblijf krijgen de Maasai-gemeenschappen inkomsten uit het behoud van de natuur. Dit is tevens ook de thuisbasis van het project dat u met deze reis ondersteunt: Mara Elephant Project (MEP). U krijgt een bevoorrecht kijkje in olifantenbescherming als zij u bij de lodge bezoeken in ruil voor de donatie die All for Nature Travel doet aan dit project. Als u zeer geïnteresseerd bent is het in ruil voor een extra donatie zelfs mogelijk een bezoek te brengen aan hun project ter plaatse.

Vanuit de Masai Mara vliegt u door naar Samburu National Park, in 2014 is hier helaas de laatste Big Tusker gedood. Het blijft echter een thuishaven voor olifanten en potentiële Big Tuskers zijn in opmars. Het is ook een zeer interessant park vanwege het woestijnachtige klimaat. Dit park ligt in een heel andere klimaatzone van Kenia en u kunt hier dan ook vele andere soorten vogels en wel zes nieuwe diersoorten ontdekken; de gerenoek, de “recticulated “ giraf, de beisa oryx, de Grevy zebra, Somalische struisvogel en de gestreepte hyena. In plaats van de Maasai leven hier de Samburu op hun eigen traditionele wijze. U verblijft hier twee nachten in een tented camp dat zich inspant om deze natuur te behouden; Samburu Basecamp.

Voor nog meer inzicht in de bescherming van olifanten bevelen wij u in Samburu een upgrade naar het 5-sterren Elephant Watch Camp aan van de bekende Saba Douglas Hamilton. Haar vader was de grondlegger van het Elephant Watch project en als u hier verblijft krijgt u ook een bijzonder inzicht in dit project.

U kunt u reis ook nog twee nachten uitbreiden naar in totaal 10 dagen met een heel bijzonder verblijf in Tsavo National Park. Tsavo is het park van Kenia met de meeste Big Tuskers en hier is dus ook de Ithumba Reintegration Unit van de Sheldrick Wildlife Trust gevestigd. De verweesde olifantjes die u in Nairobi bezocht heeft worden hier klaargestoomd voor een nieuw leven in het wild. Ook voormalige weesolifanten en wilde olifanten komen hier regelmatig langs. U verblijft bij een van de lodges van de Sheldrick Wildlife Trust en u wordt twee dagen meegenomen bij het werk dat zij doen. De verlenging is zeer prijzig, maar u weet zeker dat uw geld goed wordt besteed.

conservation safari, safari zuid-afrika, kruger safari

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Internationale Engelssprekende natuurgidsen
 • Transfers en volledig verzorgd vervoer en activiteiten incl. game drives, zoals omschreven in het dagprogramma
 • 7 overnachtingen en maaltijden zoals vermeld
 • Entreegelden nationale parken
 • Donatie aan de Mara Elephant Project. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €4595,- per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer.

* Meerprijs bij verblijf in Elephant Watch Camp in Samburu (in plaats van Basecamp Samburu) vanaf €1354,- p.p. voor 2 nachten.

* Meerprijs voor twee dagen extra in Tsavo National Park en bezoeken aan de Ithumba Reintegration Unit, met verblijf in Ithumba Hill vanaf €1700,- p.p. voor 2 nachten.

Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Privé safari-auto met chauffeur bij Saruni Mara t.b.v. bezoek aan het basecamp van M.E.P. mogelijk vanaf €470,-.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst Nairobi

  Aankomst Nairobi en verblijf in de gerenommeerde Karen Blixen Cottages in de buitenwijken van Nairobi. Deze cottages liggen in de buurt van het Sheldrick Elephant Orphanage en Wilson Airport zodat u na een lange vlucht de volgende dag in alle rust kunt starten met uw reis.

  Karen Blixen is beroemd geworden vanwege het boek en de film Out of Africa. Dit is inderdaad de voormalige boerderij van de familie Blixen, het Karen Blixen museum ligt op hetzelfde terrein. Hier verblijft u in een van de 16 huisjes in de ruim opgezette tuin met zwembad o.b.v. logies en ontbijt.

  Verblijf Karen Blixen Cottages o.b.v. logies en ontbijt.

 2. Dag 2 Sheldrick Elephant Orphanage en door naar de Mara

  Na het ontbijt staat om 11:00 uur staat een bijzonder bezoek aan het Sheldrick Elephant Orphanage gepland. In 1977 begon de inmiddels overleden Daphne Sheldrick met de opvang van baby-olifantjes in het midden van de stroperijcrisis. Tot nu toe was het vrijwel niemand gelukt om de verweesde olifanten te laten overleven nadat ze van hun moeder waren gescheiden. Een speciaal concept van moedermelk en een 24-uur pleegouder zorgde ervoor dat de olifantjes weer zin kregen in het leven. Ontspeend werden ze in leeftijdsgroepen langzaam weer gewend aan een leven zonder mensen. Meer dan 150 olifanten zijn op deze manier weer teruggebracht in de natuur.

  PS: In ruil voor een donatie van 1500 USD kunnen wij voor u een speciale ’private visit’ bij Sheldrick regelen. Zo kunt u bijv. kennismaken met uw geadopteerde olifantje. Vraagt u bij ons naar de mogelijkheden.

  In de middag staat uw vlucht naar de Masai Mara gepland vanaf Wilson Airport. Meteen bij aankomst begint uw eerste game drive naar Mara Basecamp. U begint uw safari in Kenia met 2 overnachtingen op een toplocatie in de Masai Mara. Dit luxe camp bestaat uit 17 tenten die verspreid over het terrein liggen aan de Talekrivier. De ligging is ideaal voor het zien van de migratie en zij hebben hun sporen verdiend op het gebied van duurzaamheid.

  Basecamp is opgericht om de Maasai te helpen hun land te beschermen en cultuur te behouden en hiervoor hebben zij al vele prijzen in ontvangst mogen nemen. U kunt hier kennismaken met de verschillende community projecten die hier zijn opgezet. Lokale Maasai worden opgeleid tot ranger, Maasai vrouwen kunnen inkomsten genereren met het maken van souvenirs. Bezoekt u hier zeker de winkel, want later heeft u geen gelegenheid meer om souvenirs te kopen. (U zult ongetwijfeld ook kennismaken met de zeer ongelijke rollenverdeling in deze society…). Ook is er een herbebossingsproject opgezet, waar u uw eigen boom kunt planten.

  Verblijf Mara Basecamp o.b.v. volpension incl. game drives.

 3. Dag 3 Op safari in de Masai Mara

  De wereldberoemde Masai Mara beslaat een gebied van meer dan 1510 km² en ligt in het zuidwesten van Kenia op 280 km van Nairobi. Het heeft zijn naam te danken aan de originele bewoners van dit gebied, de Maasai. Het grenst aan de Serengeti in Tanzania en het is ook onderdeel van het Serengeti ecosysteem met zijn jaarlijkse migratie van miljoenen wildebeesten en zebra’s. De spectaculaire oversteek van de Mararivier in de maanden juli, augustus, september en oktober, is gefilmd in alle belangrijke natuurdocumentaires. Maar ook buiten deze maanden is de Masai Mara bekend om zijn hoge concentratie dieren. U gaat twee keer per dag op gamedrive om al dat wild, inclusief de olifant, te spotten.

  Verblijf Mara Basecamp o.b.v. volpension incl. game drives.

 4. Dag 5 Mara North Conservancy

  Vandaag wordt u opgehaald en naar uw nieuwe luxe tented camp, Saruni Mara, in de Mara North Conservancy gebracht.

  Deze Conservancy is direct aangesloten aan de Masai Mara en het dierenleven migreert hier ongestoord doorheen. Het grote voordeel is dat u hier de natuur voor uzelf heeft en niet deelt met de vele safaribusjes in het nationale park zelf. De Mara North Conservancy is eigendom van de lokale Maasai en via uw verblijf krijgen de Maasai-gemeenschappen inkomsten uit het behoud van de natuur.

  Ook hier gaat u weer twee keer per dag op safari op zoek naar de grote katten en andere iconische dieren van de Big 5. U kunt hier ook op wandelsafari en ’night drive’. Een wandelsafari is de beste manier om de natuur van de Afrikaanse savanne intens te ervaren. Ervaren rangers nemen u mee en laten u kennismaken met het leefgebied van de ‘Big 5’. Te voet beleeft u het park op een heel andere manier dan per voertuig. Een wandelsafari biedt u namelijk de mogelijkheid om de kleinere details in de bush waar te nemen, terwijl u op hetzelfde moment de spanning ervaart de grotere dieren te voet te benaderen.

  Op een night drive gaat er een compleet andere dierenwereld voor u open.

  Overnachting in Saruni Mara o.b.v. volpension en incl. activiteiten.

 5. Dag 5 Verken de Mara North Conservancy

  Ook vandaag gaat u weer op gamedrive. Begeleid door uw lokale Maasai gids kunt u ook een gamedrive maken naar de top van Kilileoni, de hoogste berg in het Serengeti Masai Mara-ecosysteem. Als het weer het toelaat, kunt u genieten van een bushdiner in de Afrikaanse lucht.

  Op een van deze dagen zal een onderzoeker van het Mara Elephant Project (MEP) het kamp bezoeken om u meer te vertellen over het werk dat zij doen om de Big Tuskers te beschermen. Dit organiseren wij voor u in ruil voor de donatie die All for Nature Travel doet vanuit de 5% van haar omzet, uw reissom.

  Als u deze dag een privé safari-auto met chauffeur huurt tegen een meerprijs en bereid bent een donatie te doen dan kunt u een bezoek brengen aan het MEP basiskamp, een mooie game drive en een nobel doel… Wie weet kunt u zelfs een dagdeel mee met de onderzoekers. Als u dit uw interesse heeft kunt u dit aangeven bij boeking.

  Overnachting in Saruni Mara o.b.v. volpension en incl. activiteiten.

 6. Dag 6 Naar Samburu NP

  Vandaag vliegt u via Wilson Airport door naar Samburu National Park. In plaats van de Maasai leven hier de beroemde Samburu op hun eigen traditionele wijze. U verblijft in het gloednieuwe Saruni Basecamp in de 200.000 hectare grote Kalama Conservancy van Samburu. De lodge is vergelijkbaar met de Saruni Basecamp lodge in de Mara, maar hij wordt pas eind 2024 geopend en meer informatie volgt later.

  Overnachting: Samburu Basecamp o.b.v. volpension en incl. activiteiten.

  U heeft ook de optie om in het 5-sterren en duurzame Elephant Watch Camp te verblijven o.b.v. volpension incl. activiteiten. Geeft u dit dan aan bij de boeking.

 7. Dag 7 Samburu NP

  Vandaag heeft u weer twee safari’s in Samburu. Samburu National Park is een mooie aanvulling op uw andere safari’s vanwege het woestijnachtige klimaat. Samburu NP ligt in een heel andere klimaatzone van Kenia en u kunt hier dan ook vele andere soorten vogels en wel nieuwe diersoorten ontdekken: de gerenoek, de “recticulated“ giraf, de Beisa oryx, de Grevy zebra, Somalische struisvogel en de gestreepte hyena. In 2014 is hier ondanks alle inspanningen de laatste Big Tusker gedood. Het blijft echter een thuishaven voor olifanten en nieuwe Big Tuskers zijn in aantocht.

  Overnachting: Samburu Basecamp o.b.v. volpension en incl. activiteiten.

 8. Dag 8 Terug naar Nairobi

  Na het ontbijt vervolgt u uw weg terug naar de airstrip en vliegt u terug naar Nairobi. In Nairobi wordt u naar het internationale vliegveld gebracht voor uw vlucht terug naar huis rond middernacht. U komt de volgende ochtend aan in Nederland of België.

 9. Extensie Uw reis verlengen?

  Deze reis kunnen wij uiteraard graag voor u op maat uitwerken. Als u meer tijd heeft is het aan te bevelen om nog iets langer in Samburu te blijven. U kunt uw reis ook nog twee nachten uitbreiden met een heel bijzonder verblijf in Tsavo National Park. U vliegt dan in plaats van naar Nairobi, door naar Ithumba in Tsavo. Hier verblijft u 2 nachten in de luxe Ithumba Hills lodge van Sheldrick Wildlife Trust en kunt u Ithumba Reintegration Unit bezoeken. Hier ziet u het vervolg van de olifantjes die zijn gered in Nairobi. Na een aantal jaar worden ze namelijk overgebracht naar de Reintegration Unit en klaargestoomd voor een nieuw leven in het wild.

  U kunt hier 3 keer per dag gaan kijken hoe de olifantjes worden gevoed, een modderbad nemen, en spelen. Overdag brengen ze zoveel mogelijk tijd in de bush door om te leren om op eigen benen te staan.  Ook voormalige weesolifanten en wilde olifanten komen regelmatig langs bij de Reintegration Unit.

  Het geeft een fantastisch kijkje in de keuken van de Sheldrick Wildlife Trust en het werk dat zij doen met betrekking tot bescherming van de Afrikaanse olifant.

Majete olifantfamilie ©All for Nature Travel web
Basecamp game drive
Wildlife Migration Basecamp
leeuwenwelpjes
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Karen Blixen Cottages in Nairobi

Karen Blixen Cottages, reis Kenia, reis Nairobi

Mara Basecamp in de Masai Mara

Mara Basecamp, Lodge Kenia

Saruni Mara in de Mara North Conservancy

Saruni Mara Lodge

 

Samburu Basecamp in Kalama Conservancy

Gaat binnenkort open (vergelijkbaar met Mara Basecamp)

Elephant Watch Camp in Samburu National Reserve (upgrade)

Elephant Watch Camp safari, reis kenia,save the elephants, safari samburu

 

Ithumba Hill in Tsavo East National Park (verlenging)

Binnenkort op de website

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor de trekking te voet is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Indien u in het winterseizoen reist adviseren wij u om ook warme kleding mee te nemen omdat de avonden en nachten fris kunnen zijn. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera en zaklamp niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten: Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Habari en dankuwel is Asante Sana in Swahili.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

NB: Houdt u er rekening mee dat het sinds 1 september 2017 niet meer is toegestaan wegwerp plastic zakken of zakjes te gebruiken in Kenia. Dit betekent ook dat u deze niet meer mag meenemen in uw ruim -of handbagage. Gebruik stoffen tassen voor uw schoenen of gebruik plakband om de shampoofles goed dicht te houden. Op overtreding staat een geldboete van 38.000 USD of zelfs gevangenisstraf. De verplichte duty free tasjes die u op de luchthaven krijgt bij aanschaf van duty free goederen moeten op de luchthaven van Kenia worden afgegeven.

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

De munteenheid in Kenia is de Keniaanse Shilling (KSh). Traveller cheques en buitenlands geld kunnen worden gewisseld bij een van de banken, ‘bureaux de change’ of geautoriseerde hotels. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard met pincode en pinpas mee te nemen.

International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en in veel steden kunt u ook geld pinnen. Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel. Voordat u het land verlaat wordt u aangeraden de overgebleven Keniaanse Shillings om te wisselen voor uw eigen betaalmiddel. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc.

Omdat Kenia praktisch op de evenaar ligt is het in het gehele land gedurende het hele jaar warm. Gemiddeld ligt de temperatuur het hele jaar door rond de 24 graden. Lokaal is het iets warmer of kouder, afhankelijk van de hoogte. Overdag is het warm, maar de nachten kunnen afkoelen. Houd er rekening mee een warme trui mee te nemen.
Kenia is van alle landen die rond de evenaar liggen het droogste land en kent eigenlijk twee regenperiodes. April tot mei zijn de lange regenmaanden in Kenia. Na de regens van april tot mei zijn de wildparken groen en kleurrijk. De korte regenperiode valt in oktober en november, het zijn vaak korte, hevige buien die in de namiddag vallen. In december wordt het weer droog.
Kenia kent een variatie aan klimaatzones. Van het tropisch regenwoudklimaat in het zuidwesten en het tropisch moessonklimaat in centraal Kenia en het zuidoosten tot aan de warme steppe- en woestijnklimaten in het noordwesten en het noordoosten.

Masai Mara
De Masai Mara is het toneel van de jaarlijkse migratie van wildebeesten en zebra’s. Het klimaat in de Masai Mara is heet en droog. Het natuurreservaat ligt in het zuidwesten van Kenia. Het is 1700 km² groot en het is een onderdeel van het Serengeti ecosysteem. Masai Mara ligt op 1500 tot 2100 meter hoogte. Door de hoogte kan het ’s avonds flink afkoelen. Een trui of jas is geen overbodige luxe. Het hele jaar is er wild te zien. Beste tijd zijn de droge maanden tijdens de migratie van juli tot oktober. In de regentijd zijn niet alle gedeeltes van het park te bezoeken.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor Kenia is verplicht en moet u van te voren online aanvragen in Kenia.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is + 3 uur. Het is dus 2 uur later in Kenia dan in Nederland en België. Er is geen verschil tussen zomer- en wintertijd.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Kenia is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Daarnaast is het een politiek onrustig gebied en gevoelig voor terroristische aanslagen. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u uw veiligheid vergroten:

 • Reis altijd onder begeleiding van een gids die op de hoogte is van de lokale situatie en luister naar zijn advies.
 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner