Mara Basecamp - Masai Mara - Kenia

Mara Basecamp bestaat uit 17 ruim opgezette luxe safaritenten met aansluitende badkamer. De organisatie is opgericht om de Maasai te helpen hun land te beschermen en hun cultuur te behouden. Zij hebben hiervoor al vele prijzen in ontvangst mogen nemen. Mara Basecamp is partner van de The Long Run.

Mara Basecamp ligt aan de rand van de Masai Mara en is dan ook de ideale locatie voor een verkenning van dit nationale reservaat en haar wildlife. U gaat op safari in officiële open ‘game drive’ auto’s en niet in een minibus. Ook kunt u kennismaken met de verschillende community projecten die hier zijn opgezet. Lokale Maasai worden opgeleid tot ranger, Maasai vrouwen kunnen inkomsten krijgen met het maken van souvenirs en er is een herbebossingsproject opgezet, waarbij ook u uw eigen boom kunt planten.

Tijdens de COVID-19 crisis in 2020 vroegen wij onze reizigers om de lokale gemeenschap rond de Mara Basecamp door deze moeilijke tijd heen te helpen. Lees hier hoe wij de Maasai hebben ondersteund.

Reizen met deze bijzondere overnachting

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner