Bruine hyena jongen in de Mgadigkadi Pans

Botswana: Desert & Delta Deluxe Selfdrive

richtprijs 4.895

Highlights van deze natuurreis:

 • 8-daagse selfdrive naar de belangrijkste natuurgebieden van Botswana.
 • U verblijft in comfort en neemt deel aan alle activiteiten die onze lodges aanbieden.
 • Ontdek de Makgadikgadi Pans en slaap een nacht onder de open sterrenhemel.
 • Aanschouw de migratie van de zebra’s en maak kennis met de gehabitueerde stokstaartjes.
 • Ga op zoek naar wildlife in de beroemde Okavango Delta, UNESCO Wereld Erfgoed.
 • Observeer olifanten vanuit een ondergrondse ‘hide’.
 • Overnacht in het ‘Skybed’ op palen in de vrije natuur.
 • Draag bij aan natuurbescherming en maak kennis met luipaardenonderzoek in de Okavango.
 • Reis van september t/m december 2024 met 10% korting!
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode april t/m december
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Botswana: Desert & Delta Deluxe Selfdrive.

Op deze luxe 8-daagse selfdrive brengt u een uitgebreid bezoek aan de adembenemende Makgadikgadi Pans en Okavango Delta in Botswana. U rijdt hier met uw eigen 4×4 auto doorheen en bepaalt zelf uw tempo terwijl u verblijft in onze comfortabele, duurzame, kleinschalige tented camps; door ons geselecteerd omdat zij ervoor zorgen dat de lokale bevolking inkomsten krijgt uit het behoud van de natuur. Daarnaast biedt deze reis u een breed scala aan bijzondere en spectaculaire wildlife activiteiten, die ook bij de reissom zijn inbegrepen.

Botswana telt meer diersoorten dan ieder ander Afrikaans land en dat ligt aan het feit dat het land bestaat uit twee totaal verschillende ecosystemen. De Kalahari Desert met aan de rand de gigantische open zoutvlaktes, de Makgadikgadi Pans, en de natte rivierendelta die zich verdeeld in de oneindige vlaktes. U maakt op deze selfdrive uitgebreid kennis met beide ecosystemen terwijl u op ‘game drives’ en wandelsafari’s gaat bij de lodges waar u verblijft. In de Magkadigadi Pans verblijft u op twee verschillende plekken waar de tweede migratie van Afrika, die van 30.000 hoefdieren, m.n. zebra’s, zich in verschillende tijden van het jaar ophoudt. U overnacht onder de gigantische sterrenhemel, maakt kennis met de gehabitueerde stokstaartjes en passeert reusachtige boabab bomen als u de spectaculaire Ntwetwe zoutpan bezoekt met een gids.

Vervolgens rijdt u via Maun in 5 uur door naar Khwai Private Reserve in de Okavango Delta. De laatste 3,5 uur zijn een uitdaging met zandige stukken en veel wildlife. Echter, maakt u zich geen zorgen, wij zorgen ervoor dat u altijd behouden aankomt…. U verblijft 3 nachten bij het comfortabele Hyena Pan tented camp, waarmee ook de lokale Khwai gemeenschap wordt ondersteund. Dit gedeelte van de Okavango staat bekend om zijn grootste populatie olifanten en er is een hide ingericht waar u vanaf laag bij de grond olifanten kunt observeren als ze komen drinken. In dit reservaat wordt onderzoek gedaan naar de roofdieren van de Okavango door de Botswana Predator Conservation Trust. Uw reis draagt hieraan bij en we kunnen graag een bezoek aan het hoofdkantoor in Maun voor u inplannen. Als afsluiter verblijft u de laatste nacht van uw verbijf in het Skybed onder de sterrenhemel in de vrije natuur. U kijkt uit op de drinkplaats waar olifanten en ander wildlife graag komen drinken en dit wordt vast en zeker de mooiste bush ervaring van uw leven (het Skybed is altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid en de regens van dat moment). De volgende dag vertrekt u na het ontbijt terug naar Maun.

Deze 8-daagse selfdrive kan naar hartenlust worden uitgebreid en gecombineerd met andere parken en onderdelen uit ons Botswana reisprogramma of de Victoria Falls in Zimbabwe. In plaats van naar Maun te vliegen via Johannesburg in Zuid-Afrika, kunnen wij ook graag een reis voor u uitwerken waarbij u vanuit Johannesburg vertrekt en in een paar dagen via Limpopo naar Botswana rijdt.

Tip: Verleng uw reis met 3 dagen/ 2 nachten en breng een bezoek aan Little Sable Camp dat ook in het Khwai Reservaat ligt, maar dan aan de rivierendelta met de kanalen en ondergelopen stukken land. Hier kunt u er per boot en met de beroemde mokoro op uit trekken van april t/m september. Deze extensie met transfer is mogelijk vanaf €1995,- per persoon. Of vlieg naar Duke’s Camp voor 3 dagen/ 2 nachten vanaf €2995,- per persoon.

Natural Selection, Botswana reis, safairi Okavango, safari Kalahari, safari Magkadigkadi Pans

 

 

 

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • 7 overnachtingen op 3-4 sterren o.b.v. volpension incl. lokale drankjes, boottocht & safari’s bij de tented camps, park fee’s
 • Autohuur categorie Ford Ranger 4×4 Double Cap voor 8 dagen incl. verzekering en afkoop eigen risico (+ assistentie op de luchthaven)
 • Dagexcursie Ntwetwe Pan met bezoek aan gehabitueerde meerkatten
 • Sleep-out, 1 nacht, onder de sterren van de Magkadigkadi Pans
 • Skybed overnachting & bezoek Elephant Hide Hyena Pan
 • Bijdrage aan Botswana Predator Conservation Trust. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom per persoon vanaf €4895,- is o.b.v. twee samenreizende personen in het middenseizoen (april, mei & november, december).
 • Reis van september t/m december 2024 met onze Long Stay special en ontvang 10% korting!
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht naar Maun. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard
 • Alleen bij Planet Baobab zijn de lunch en de drankjes niet inbegrepen.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst Maun en ophalen huurauto

  Deze ochtend komt u aan in Maun en staat de huurauto, categorie 4×4 Ford Ranger, voor u klaar op de luchthaven. Vandaag hoeft u niet ver te rijden over de hoofdweg richting Gweta. Zorgt u voor voldoende benzine, water en proviand voor onderweg. De lunch bij Planet Baobab is niet inbegrepen. Na ongeveer 200 km, 2,5 uur, volgt u de bordjes naar uw eerste bestemming aan de rand van de Makgadikgadi Pans. De accommodatie ligt midden in een betoverend ”woud” van 17 reusachtige baobab bomen.

  Verblijf bij Planet Baobab in huisje inclusief ontbijt en diner.

 2. Dag 2 Bezoek aan Ntwetwe Pan & de meerkatten

  Planet Baobab biedt verschillende activiteiten aan en voor vandaag staat een dagtocht naar de Ntwetwe Pan gepland. Dit is de grootste van de twee gigantische zoutpannen en het landschap met zijn enorme leegte doet surrealistisch aan. Onderweg rijdt u door rural Afrika en leert u alles over de archeologie en geologie van de zoutpannen. Uiteraard wordt er ook gestopt voor wildlife, dat kan overleven in dit karige landschap. U brengt een bezoek aan een gehabitueerde groep meerkatten, zoals ze in het Afrikaans worden genoemd. Wij kennen deze grappige diertjes met een groot sociaal netwerk als stokstaartjes. De stokstaartjes zijn in de loop van de jaren onder strenge controle gewend geraakt aan menselijk bezoek en u kunt hen van heel dichtbij observeren. Zij mogen dan ook niet gevoerd of aangeraakt worden. U bent voor hen onderdeel van het landschap, terwijl zij doorgaan met hun dagelijkse bezigheden van voedsel vergaren en socializen.

  In het regenseizoen november t/m april is hier in dit gedeelte van de Pan de migratie aanwezig en is het zeker de moeite om dan een dag langer te blijven en deze dagexcursie te boeken. Ook is het mogelijk om tegen een meerprijs een overnachting op de Pan te boeken buiten het regenseizoen.

  Verblijf bij Planet Baobab in huisje inclusief ontbijt en diner.

 3. Dag 3 Door naar de westkant van de Makgadikgadi Pans

  Na het ontbijt laat u de baobabs achter u en rijdt u terug richting Maun tot de afslag naar Motopi. In het totaal is het 160 km, 3 uur rijden naar Meno an Kwena aan de westkant van de Pans. Van mei t/m oktober is hier de grootste migratie van zuidelijk Afrika weer langzaam terug aan het komen. Op dit moment verzamelen zich meer dan 30.000 hoefdieren waaronder 20.000 zebra’s in dit gebied rond de Boteti rivier, waar de lodge op uitkijkt. Mede dankzij de inspanningen van de lodge herstelt de migratie zich weer in de afgelopen 10 jaar. Voor 1960 was de migratie zelfs groter dan de migratie in de Serengeti/Masai Mara. Helaas kwam daar abrupt een eind aan toen de migratieroutes werden afgesloten door hekken voor de veeteelt. Dit was op voorschrift van de EU en had een dramatische massasterfte tot gevolg.

  De duurzame lodge waar u verblijft spant zich in om de lokale mensen inkomsten te geven uit het behoud van de natuur.

  Verblijf bij Meno a Kwena in een luxe safaritent o.b.v. volpension incl. activiteiten

 4. Dag 4 Er op uit in de Makgadikgadi Pans

  U verblijft hier twee dagen met een fantastisch uitzicht op de Botetirivier. De activiteiten zijn inbegrepen en u kunt kiezen uit:

  • Game drives in het Makgadikgadi Pans National Park compleet met picknick en koude drankjes
  • Een kennismaking & Bush Walk met de lokale San gemeenschap
  • Een bootsafari over de Botetirivier (o.v.v. water levels)
  • Een ’sleep-out’ onder de open sterrenhemel op de Pans
  • Een bezoek aan de drijvende ’game viewing hide’ op de Botetirivier

  Verblijf bij Meno a Kwena in een luxe safaritent o.b.v. volpension incl. activiteiten

 5. Dag 5 Door naar de Okavango Delta

  Vandaag begint het meest avontuurlijke onderdeel van uw selfdrive. Via Maun rijdt u in 5-5,5 uur door naar uw volgende bestemming, Khwai Private Reserve in de Okavango. U zult de 4×4 echt nodig hebben als u zich door de zandige stukken werkt. Maar geen zorgen, onze lodge weet dat u eraan komt en gaat zeker zoeken als u bent gestrand. Dit 200.000 hectare grote reservaat grenst direct aan Moremi in het zuiden en Savuti in het noorden, oftewel; u verblijft in het midden van een van de rijkste wildlife gebieden van Afrika. Mooier nog, u heeft dit gebied voor uzelf alleen samen met de gasten van een paar andere lodges. U zult dan ook vrijwel geen andere mensen tegenkomen.

  Uw eindbestemming is het kleinschalige tented camp Hyena Pan. Uw verblijft in het gebied dat de grootste populatie olifanten ter wereld huisvest en alles zal dan ook in het teken staan van olifanten. Bij aankomst worden de activiteiten met u besproken en kunt u rustig even bijkomen voordat u op uw georganiseerde safari vertrekt. Het heeft zeker zijn charmes om met de eigen auto op safari te gaan, maar onze gidsen weten nu eenmaal het beste waar u op het juiste moment van de dag de mooiste ’sightings’ kunt hebben.

  Verblijf bij Hyena Pan in een safaritent o.b.v. volpension incl. activiteiten.

 6. Dag 6 Wildlife van de Okavango

  Het kamp waar u verblijft zorgt voor de Khwai Village die aan de rand van het reservaat ligt en zij ondersteunen het Leopard Population Dynamics and Conservation project dat zijn basis heeft in het reservaat. Een bezoek aan de Tau onderzoeksbasis is ingepland. Zij doen onderzoek naar het gedrag en de territoria van luipaarden en de Human-Wildlife conflicten die hieruit voortkomen. Ondanks het feit dat het de meest succesvolle carnivoor van Afrika is, staat de diersoort onder druk.

  U verblijft 3 dagen in dit gebied en de activiteiten zijn inbegrepen. U kunt kiezen uit:

  • Game drives door het open savanne landschap of langs de Khwai rivier.
  • Wandelsafaris met een professionele gids.
  • Een middag doorbrengen in de olifanten ’hide’, waar u vanaf laag bij de grond olifanten kunt observeren als ze komen drinken.

  Verblijf bij Hyena Pan in een safaritent o.b.v. volpension incl. activiteiten.

 7. Dag 7 Wildlife van de Okavango & overnachting in het Skybed

  Als het weer het toelaat en er beschikbaarheid is hebben we op deze derde dag een uniek verblijf in een van de drie Skybeds voor u georganiseerd. Ver weg van het kamp aan de Khwairivier staan drie grote, stevige platforms op palen. Boven, op 5 meter hoogte, vindt u een groot bed met mosquitonet onder de sterrenhemel. Een verdieping lager is een badkamer met douche en toilet. Vanuit hier heeft u een fantastisch uitzicht op de drinkplaats waar iedere avond olifanten en ander wildlife komen drinken. Wij kunnen u dus helaas geen goede nachtrust garanderen, maar wel een van de wildste safarinachten die u ooit zult ervaren.

  Verblijf bij Hyena Pan in het Skybed o.b.v. volpension incl. activiteiten of de safaritent als alternatief.

 8. Dag 8 Terug naar Maun

  Na een rustige ochtend en het ontbijt checkt u uit bij Hyena Pan en vervolgt u de weg terug naar Maun waar u de auto weer inlevert op de luchthaven voordat uw vlucht vertrekt.

  Tip: Verleng uw reis met 2 dagen en breng een bezoek aan Little Sable Camp dat ook in het Khwai Reservaat ligt, maar dan aan de rivierendelta met de kanalen en ondergelopen stukken land. Hier kunt u er per boot en met de beroemde mokoro op uit trekken van april t/m oktober. Deze extensie met transfer is mogelijk vanaf €1750,- per persoon. Of vlieg naar Duke’s Camp voor 2 dagen vanaf €2195,- per persoon.

  Voor een uniek kijkje achter de schermen van natuurbescherming tippen wij een bezoek aan Botswana Predator Conservation’s BioBoundary Project. In Maun kunt u het hoofdkantoor/laboratorium in Maun bezoeken.

 9. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit.

  Deze 8 of 10-daagse selfdrive kan naar hartenlust worden uitgebreid met onze andere parken en reizen in Botswana, zoals Koro Island Camp in Tuli Block of de Victoria Falls in Zimbabwe.

  In plaats van naar Maun te vliegen via Johannesburg in Zuid-Afrika, kunnen wij ook graag een reis voor u uitwerken waarbij u vanuit Johannesburg vertrekt en in een paar dagen via Limpopo naar Botswana rijdt.

Olifanten bij Hyena Pan
Tim bij stokstaartjes Kalahari ©All for Nature Travel
Meno a Kwena uitzicht over Botetirivier
Luipaard bij Hyena Pan
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Planet Baobab bij de Magkadigkadi Pans in de buurt van Gweta

Natural Selection, Botswana reis, safairi Okavango, safari Kalahari, safari Magkadigkadi Pans

Meno a Kwena in het westen van de Magkadigkadi Pans

Natural Selection, Botswana reis, safairi Okavango, safari Kalahari, safari Magkadigkadi Pans

Hyena Pan in de Okavango DeltaNatural Selection, Botswana reis, safari Okavango, safari Khwai safari, safari Okanvango Delta

Skybed van Hyena Pan in Khwai Private Reserve Okavango

Of waardeer uw reis op met:

Sable Alley in Kwai Private Reserve

duurzame lodge Okavango Delta

Of Duke’s Camp in het hart van de Delta
Okavango, reis Botswana, Dukes Camp

 

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

 

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor de trekking te voet is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt. Wij adviseren hier ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Neemt u in ieder geval ook warme kleding mee omdat de nachten in de woestijn fris kunnen zijn (10-15C). Vergeet vooral ook uw verrekijker en camera niet.
Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf in Botswana niet altijd kunnen worden opgeladen.
Vergeet u ook niet uw rijbewijs mee te nemen als u van plan bent auto te rijden.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, zwemkleding, antimuggenmiddel, moneybelt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.

Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Dumela en dankuwel is Ke a leboga in de lokale Setswana taal. De officiële taal is nog steeds Engels.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.

1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

De munteenheid in Botswana is de Pula. Voor de huidige koers verwijzen wij u naar het internet.
Travellers cheques en buitenlands geld kunnen zonder problemen worden gewisseld bij een van de banken. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn geaccepteerd in de grote steden en in veel steden kunt u ook pinnen. Mastercard wordt niet bij alle banken geaccepteerd; de lodges accepteren wel Mastercard en Visa. Indien u niet beschikt over Visa raden wij u aan om dollars of travellers cheques mee te nemen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 U$) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc.

Botswana heeft over het algemeen een subtropisch klimaat, al zijn er per regio wel verschillen. In het droge zuidwestelijke deel van het Kgalagadi gebied valt zeer weinig regen terwijl in het noordoostelijke deel van het Chobe gebied bijna 2,5 keer zoveel regen valt. In de zomer variëren de temperaturen van minimaal 15° ’s nachts tot 36° overdag en op sommige plekken kan het zelfs nog hoger oplopen. In de winter varieert het van 5° ’s nachts tot ca. 30° overdag, is het zonnig met heldere luchten en koele nachten. Op sommige plekken kan het echter tot onder het vriespunt komen.

Regenseizoen: november – maart (zomer), hoge temperaturen, hoge luchtvochtigheid en veel regen
Droge seizoen: mei – september (winter), warm en overwegend droog.

U dient in het bezit te zijn van een paspoort, dat bij aankomst nog tenminste zes maanden geldig is. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Daarnaast is er geen visum nodig voor Botswana bij een verblijf korter dan 3 maanden.

Let op: Vanaf 1 oktober 2016 dient u wanneer u reist met kinderen een officieel geboortecertificaat van het kind, inclusief de namen van beide ouders, in het Engels te kunnen overhandigen. Reist u niet met uw eigen kinderen, dan heeft u tevens schriftelijke toestemming van de ouders nodig. Informeert u bij de ambassade/ het consulaat naar de laatste stand van zaken.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is plus 2 uur. In Botswana is er geen verschil tussen zomer- of wintertijd.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over overige vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Botswana is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.
 • Creditcardfraude komt helaas voor. Houd u uw kaart dan ook altijd in het oog en laat niemand meekijken als uw pincode intoetst.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner