luipaard WiIlpattu

Sri Lanka: Wildlife & Beach

richtprijs 2.295

Highlights van deze natuurreis:

 • Unieke privéreis die het mooiste wildlife combineert met ongerept strand.
 • Breng 4 dagen door in Yala National Park; het park met de hoogste dichtheid aan luipaarden ter wereld.
 • Ga uitgebreid op ‘game drive’ op zoek naar olifanten, luipaarden en lippenberen.
 • Maak nachtwandelingen door de jungle met een ervaren natuurgids.
 • Bezoek het opvangproject voor olifanten bij Udawalawe National Park.
 • Maak kennis met de bescherming van zeeschildpadden aan het strand van Tangalle.
 • Bent u geïnteresseerd in natuurbescherming in de praktijk? Plan dan een bezoek in bij ons Human-Elephant COVID project op de grens met Yala NP.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode Het hele jaar door
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Sri Lanka: Wildlife & Beach.

Deze bijzondere 10-daagse privésafari combineert twee zeer gerenommeerde nationale parken waar u uitgebreid op gamedrive gaat met het mooiste en meest ongerepte strand van Sri Lanka. In Sri Lanka ziet u zeker olifanten, maar heeft u ook een bijzonder grote kans op het zien van de luipaard en de lippenbeer.
Na een overnachting in Negombo begint uw reis met 4 dagen onbeperkt wildlife-observaties in Yala National Park. Yala heeft al meer dan 100 jaar een beschermde status en het staat vooral bekend om zijn grote populatie luipaarden. Door de minder dichte begroeiing worden ze ook regelmatig gezien.
Vergeet u vooral niet ook oog te hebben voor de vele soorten vogels waar Sri Lanka bekend om staat. Maar liefst 435 verschillende soorten zijn er te zien, waaronder de bijzondere zwarthalsooievaar en de Ceylon Magpie.

Aanrader voor natuurbeschermers! Plan een bezoek in bij ons Human-Elephant COVID project op de grens met Yala NP.

Vervolgens reist u door naar Udawalawe National Park. Udawalawe staat bekend om zijn olifanten, maar de belangrijkste reden om hier te komen is het Udawalawe Transit Home. Dit is een gerenommeerd opvangcentrum waar verweesde olifanten worden voorbereid op een bestaan in de vrije natuur. Al meer dan 200 olifanten zijn op deze manier teruggebracht. U maakt kennis met de omstandigheden waaronder vele boeren in Sri Lanka leven met de 6000 olifanten die zich vrij door het land kunnen bewegen.

U sluit uw reis af met twee dagen strand in de buurt van Tangalle. Hier komen zeeschildpadden nog aan land om hun eieren te leggen en u zult kennismaken met het zeeschildpaddenproject van Rekawa Beach.

Kumana NP als alternatief voor Yala NP
Als u op een meer exclusieve basis wilt genieten van de natuur om u heen, adviseren wij u om Yala te vervangen door Kumana NP. Het is 3 uur langer rijden en ligt  achter Yala. Hier komen dezelfde dieren voor, maar dan zonder grote aantallen toeristen. U moet rekening houden met een meerprijs vanaf €100,- per persoon.

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Privéauto met Engelssprekende chauffeur
 • Lokale Engelstalige natuurgids in Yala en Udawalawe
 • 9 overnachtingen op 3 sterren niveau met maaltijden zoals vermeld in het dagprogramma
 • Excursies en 8 game drives zoals omschreven
 • Bijdrage van 30 USD per persoon aan het Human-Elephant COVID project
 • Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Activiteiten en de meeste maaltijden
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf € 2295,- is per persoon en o.b.v. een tweepersoonskamer.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht Colombo. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Excursie Rekawa Zeeschildpaddenproject en eventuele extra excursies
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 • U kunt uw reis upgraden met een verblijf in de Mahoora Elite Tent en exclusieve game drives vanaf €500,- p.p.
 1. Dag 1 Aankomst Negombo

  U komt aan op het vliegveld van Colombo en wordt naar uw hotel in Negombo, een nabijgelegen badplaats, gebracht. Negombo is een historische plaats met een prachtig strand. Het wordt ook wel ‘klein Rome’ genoemd door de zichtbare invloed van de katholieke kerk. In de stad staan gebouwen die u herinneren aan de tijd dat de Nederlanders, Portugezen en Britten hier aanwezig waren.

  U verblijft in het comfortabele boetiekhotel Pledge 3 in de meest exclusieve wijk van Negombo. Zij zijn in het bezit van het Certificaat van Uitmuntendheid op Tripadvisor.

  Sri Lanka wildlife
  Ondanks haar relatieve kleine omvang – ongeveer de grootte van de Benelux- is Sri Lanka één van de 35 biodiversity hotspots in de wereld. Meer dan 27% van de planten en 22% van de zoogdieren wordt als inheems beschouwd en komt dus nergens anders ter wereld voor. Tot de aansprekende dieren die hier voorkomen behoren lippenberen luipaarden, wilde zwijnen, Sambar- en axisherten, jakhalzen en……Aziatische Olifanten. Hiervan lopen er op dit kleine eiland nog 6.000 rond. Niet veel in vergelijking met 1900, toen leefden er nog 60.000! Door de intensieve jacht – met name op trofeeën – waren dat er in 1950 nog maar 1500.

  De komende dagen reist u naar een aantal bijzondere natuurparken in Sri Lanka.

 2. Dag 2 Vertrek naar Yala National Park

  Deze ochtend brengt u samen met uw gids nog een bezoek aan de lokale vismarkt, waar het er toch iets anders aan toe gaat dan in Nederland, voordat u doorrijdt naar Yala National Park. Het is ongeveer 300 km rijden en u komt in de loop van de middag aan.
  Bij aankomst checkt u in bij het Mahoora Explorer Tented Safari Camp. Dit unieke en natuurvriendelijke tentenkamp wordt speciaal voor u opgezet en ook weer weggehaald na uw vertrek. Hierdoor wordt de natuur zo min mogelijk geschaad. Dichter bij de natuur kunt u in Sri Lanka niet zijn…. U ontmoet uw natuurgids voor de komende tijd en in de avond maakt u een nachtwandeling in het bosgebied rondom het kamp.

  Verblijf Mahoora Explorer Tented Camp o.b.v. volpension inclusief activiteiten.

 3. Dag 3 Op game drive in Yala National Park

  Yala National Park is het meest bezochte en op twee na grootste nationale park van Sri Lanka en staat bekend om zijn vele luipaard sightings. Hier leven zelfs de meeste luipaarden per km² ter wereld. De beste tijd om dit magnifieke dier te zien is vroeg in de ochtend en s ’avonds tijdens de schemering. De mannetjes zijn erg zelfverzekerd; u kunt ze zelfs overdag op de weg tegenkomen! De jonge luipaarden kennen nog weinig angst voor de jeeps en u kunt zich voorstellen dat dit mooie plaatjes kan opleveren. Mahoora tented camp waar u verblijft is zeer dichtbij het park gelegen en op die manier bent u als eerste op de beste plekjes in het park. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers en u kunt hier ook het axis- en sambarhert, de wilde buffel, olifant, lippenbeer, jakhals en mangoeste zien.

  Gedurende 3 dagen gaat u twee keer per dag op game drive. De absolute garantie voor perfecte wildlife sightings!

  Verblijf Mahoora Explorer Tented Camp o.b.v. volpension inclusief activiteiten.

 4. Dag 4 Op game drive in Yala National Park

  Zie beschrijving dag 3

 5. Dag 5 Op game drive in Yala National Park

  Zie beschrijving dag 3

 6. Dag 6 Transfer naar Udawalawe National Park met bezoek aan Elephant Transit Home

  Vandaag reist u, na het ontbijt, af naar Udawalawe Nationaal Park. Dit is gelukkig een korte rit van ca. 2 uur.
  Udawalawe staat bekend om zijn olifanten, maar de belangrijkste reden om hier te komen is het Udawalawe Transit Home. Dit is een gerenommeerd opvangcentrum waar verweesde olifanten worden voorbereid op een bestaan in de vrije natuur. Al meer dan 200 olifanten zijn op deze manier teruggebracht en u zult er zeker een aantal daarvan tegenkomen tijdens uw safari in Udawalawe National Park. Voordat u bij het kamp aankomt voor de lunch brengt u hier een bezoek tijdens de ‘feeding’……

  Human/Elephant conflict
  De natuurparken in Sri Lanka zijn nagenoeg niet omheind en vormen een uitgebreid netwerk. De olifanten kunnen vrij gaan over het eiland. In het droge seizoen verzamelen de dieren zich vooral rond de waterreservoirs in de parken, maar in het regenseizoen verspreiden zij zich over het hele eiland op zoek naar voedsel. Hierdoor ontstaan conflicten met de lokale bevolking. Boeren proberen de olifanten te verdrijven omdat hun oogst regelmatig wordt vernietigd. De totale schade door olifanten aan agrariër gewassen bedraagt jaarlijks meer dan 7 miljoen Euro. Jaarlijks sterven 50 tot 70 mensen door olifanten. En omgekeerd leggen gemiddeld 150 olifanten het loodje door menselijk toedoen. De verweesde baby-olifanten komen in het Udawalawe Transit Home terecht en worden opgevangen en weer voorbereid op een leven in de vrije natuur. Een donatie wordt dan ook zeer op prijs gesteld.

  U verblijft de komende 2 nachten weer in het duurzame Mahoora Explorer Tented Safari Camp o.b.v. volpension, inclusief activiteiten. In de avond staat weer een spannende ‘night walk’ voor u gepland.

 7. Dag 7 Op game drive in Udawalawe

  Udawalawe National Park heeft een savanne-achtig biotoop en staat bekend om zijn vele en grote kuddes olifanten die hier van dichtbij geobserveerd kunnen worden. Naast de 400 olifanten komen hier uiteraard ook alle andere dieren voor die u ook al in Yala bent tegengekomen. En daarnaast is het een van de beste parken voor bird watching.

  Vandaag gaat u in de vroege ochtend en namiddag op game drive. Tussendoor heeft u lunch in het camp en is er tijd voor een kleine siësta.

 8. Dag 8 Transfer naar Tangalle

  Vandaag zitten alle safari’s er al weer op en na het ontbijt wordt u naar Tangalle gebracht voor een paar dagen ontspanning aan het strand. Onderweg brengt u een bezoek aan een pottenbakkersdorpje. In de middag kunt u zwemmen in de zee of ontspannen aan het strand of bij het zwembad van Hotel Turtle Bay, een kleinschalig boutique hotel.

  U verblijft deze en de komende nacht in Hotel Turtle Bay op basis van logies/ontbijt.

 9. Dag 9 Ontspannen aan het strand en bezoek aan het Rekawa Zeeschildpadden project

  Vandaag kunt u aan het strand de indrukken van de afgelopen dagen verwerken.
  U kunt ook een bezoek brengen aan het Rekawa Zeeschildpadden project. Al 20 jaar worden hier over een lengte van 2 km de eieren en de zeeschildpadden beschermd door voormalige stropers/ eierenrapers. Meer dan 5 verschillende soorten komen hier aan land om eieren te leggen. In het juist seizoen is het mogelijk om ‘s avonds mee op patrouille te gaan. Houdt er rekening mee dat het 3 uur kan duren voordat er een schildpad wordt gespot. En neem bescherming mee tegen de muggen. Het hotel kan u informeren over de exacte tijd. De beste reisperiode voor de zeeschildpadden is van april t/m juli als er op 1 avond wel 15 schildpadden aan land komen, maar ook in andere maanden worden er regelmatig zeeschildpadden gespot.

 10. Dag 10 Transfer naar vliegveld Colombo voor uw vlucht naar Nederland of België

  Uw reis in Sri Lanka komt ten einde. Na het ontbijt reist u terug naar de luchthaven van Colombo in afwachting van uw vlucht naar Nederland/ België. Wij hopen dat u terugkijkt op een bijzondere ontmoeting met het dierenleven van Sri Lanka.

 11. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Het is uiteraard ook mogelijk om langer in Sri Lanka te verblijven of uw reis aan te passen . Breid uw reis uit met Wilpatu National Park, het meren gebied van Gal Oya of of bezoek bijvoorbeeld Fort Galle dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wij bevelen u zeker aan om uw verblijf aan het strand te verlengen voor spectaculaire walvisexpedities. Grote aantallen potvissen en ook de blauwe vinvissen worden hier regelmatig gespot. Van november t/m maart is Mirissa een goede uitgangsbasis en van april t/m oktober bevelen wij Trincomalee in het noorden van Sri Lanka aan. Of ga op een unieke wandelsafari bij Ahaspokuna Bush Walks Camp.

Olifanten in Udawalawe
Lippenbeer Sri Lanka Wilpattu
luipaard Yala NP Sri Lanka ©Martin van Lokven
Turtle Bay Tangalle, Sri Lanka
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Mahoora Premium Safari Camp in Yala & Udawalawe National Park

Hotel Turtle Bay in Tangalle

Of neem een upgrade naar het Sri Sharavi Beach Villa in de tijd dat de blauwe vinvissen daar langskomen van november t/m maart.

Sri Sharavi Villa's & Spa, Mirissa boetiekhotel, Sri Lanka blauwe vinvis

Breid uw reis uit met het bijzondere Ahaspokuna Bush Walks Camp

ahaspokuna tent, sri lanka , wandelsafari, mahoora

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor een eventuele trekking te voet is het belangrijk dat u camouflagekleuren draagt. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Indien u in het winterseizoen reist, adviseren wij u om ook warme kleding mee te nemen omdat de avonden en nachten fris kunnen zijn.

Volgens de normen en waarden van het land is het gebruikelijk dat vrouwen hun benen en schouders bedekken. Tijdens het verblijf bij de lodges bent u uiteraard helemaal vrij om te dragen wat u wilt. Wij zouden het echter op prijs stellen als u voor bezoek aan de dorpjes een lange rok of broek mee zou kunnen nemen. Een sarong is altijd handig.

Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt voor uw camera omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set. O.R.S. tegen het uitdrogen bij darmproblemen is zeker aan te bevelen.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Aubowan en dankuwel is Bohama Sthuthie in het Singalees.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app

De munteenheid in Sri Lanka is de Sri Lanka Rupee (LKR). De in – en uitvoer van deze munt is 1000 LKR. Traveller cheques en buitenlands geld kunnen uitsluitend worden gewisseld bij banken of officiële wisselkantoren. Bewaar de kwitanties, omdat die benodigd zijn om het geld bij vertrek uit het land weer terug te wisselen.

Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en in veel steden kunt u ook geld pinnen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc..

Sri Lanka heeft twee regenperiodes: één van half mei tot eind september die in het zuidwesten en westen van Sri Lanka veel regen brengt (de zuidwestmoesson, ook wel ‘yala’). Het noordoosten en het oosten van het eiland blijven vrij droog door de bergen op het centrale deel van Sri Lanka. De andere regenperiode vindt plaats van oktober tot half april en zorgt op het hele eiland voor neerslag (de noordoost moesson, ook wel ‘maha’). Hier zijn oktober, november en december de natste maanden.

Sri Lanka heeft vrijwel het hele jaar door een aangename tropische temperatuur van 30 graden. In het noordoosten van het eiland zijn de verschillen tussen zomer en winter iets groter. In de zomermaanden ligt de temperatuur daar rond de 34 graden en in de winter komt het kwik niet hoger dan 28 graden. In het zuidwesten daarentegen zijn de verschillen op jaarbasis veel kleiner. De nachten in Sri Lanka zijn met 20 en 26 graden warm. In de berggebieden is het koeler; soms wel tien graden lager dan aan de kust. In de bergen is het overdag 20 tot 23 graden en daalt het kwik in de nachten naar ongeveer 10 tot 14 graden.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels.

Een visum voor Sri Lanka is verplicht. Alle reizigers naar Sri Lanka dienen voor aankomst in Sri Lanka een Electronic Travel Authorisation (ETA) aan te vragen.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is +5,5 uur. Tijdens de zomertijd is het 3,5 uur later in Sri Lanka dan in Nederland en België. Tijdens de wintertijd is het 4,5 uur later.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl. Uw inentingen moeten in orde zijn voor Sri Lanka en informeert u zich goed over malaria. Het wordt in ieder geval aangeraden om goede beschermingsmaatregelen tegen muggen mee te nemen, ook Dengue komt hier voor.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, kan in Sri Lanka doorgaans veilig gereisd worden. Sinds het einde van het gewapende conflict tussen de regering van Sri Lanka en de LTTE (Liberation Tigers of Tamil Eelam) in mei 2009, is de veiligheidssituatie in Sri Lanka gevoelig verbeterd. Etnische en religieuze spanningen blijven desalniettemin onderhuids aanwezig. Er blijven verscherpte veiligheidsmaatregelen van kracht in bepaalde delen van het land. Reizigers wordt aangeraden waakzaam te zijn, ten allen tijde de richtlijnen van de lokale autoriteiten te respecteren, zich strikt aan hun veiligheidsaanbevelingen te houden en politieke of spontane manifestaties te mijden. Sri Lanka kan getroffen worden door overstromingen of landverschuivingen als gevolg van Moessonregens of tropische stormen. Het is raadzaam altijd de lokale weersvoorspellingen op te volgen.
Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u uw veiligheid vergroten:

 • Reis altijd onder begeleiding van een gids die op de hoogte is van de lokale situatie en luister naar zijn advies.
 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.

1.  Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare fles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner