orka Noorwegen © Kenneth Petterson

Noorwegen: Orka’s & Haringtrek

richtprijs 4.900

Highlights van deze natuurreis:

 • Observeer orka’s en bultruggen van heel dichtbij in de fjorden van Noorwegen.
 • Verblijf 7 dagen op een klein en comfortabel expeditieschip met 2 biologen/ orka-experts.
 • Zwem en snorkel in kristalhelder poolwater.
 • Ga op ‘whale watching’ tijdens de haringtrek die vanuit het noorden de fjorden intrekt.
 • Snorkel in winteruitrusting en kom oog in oog met orka’s onder water.
 • U krijgt voor vertrek een presentatie van het onderzoeksproject Norwegian Orca Survey.
 • Vertrek 3x per week vanaf 26 oktober t/m 12 december 2025 en 10 t/m 16 januari 2025.
 • Nog enkele vertrekdata in 2024 vrij: 22/10, 29/10, 3/11, 7/11 en 4/12
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Groepsreis, Privéreis
 • Reisperiode nov., dec. en januari
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Noorwegen: Orka’s & Haringtrek.

U bezoekt de Arctische wateren van Noorwegen tijdens de, in alle waarschijnlijkheid, grootste samenkomst van orka’s en bultruggen ter wereld. Van eind oktober tot februari trekken grote scholen haringen en makreel vanuit het noorden naar de Noorse fjorden.

U verblijft 7 dagen aan boord van een expeditieschip met 15 medepassagiers en met de zodiacs gaat u erop uit om het spektakel van de orka’s, bultruggen en haring van zo dichtbij mogelijk mee te maken. En wees bereid het koude water in te glijden in een waterproof snorkel-droogpak voor uw Polar Snorkel avontuur. Als de omstandigheden het toelaten kunt u iedere dag te water. U ziet zoveel meer als u deze zeezoogdieren vanuit het water kunt gadeslaan…. U heeft uitgebreid de kans om orka’s en bultruggen van dichtbij te fotograferen en te snorkelen in de kristalheldere Arctische wateren, een fenomeen op zich. U reist in de maanden van het noorderlicht.
Tijdens de donkere uren verblijft u warm en comfortabel aan boord terwijl de gidsen u bezig houden met voorlichting over het wildlife dat u ziet met behulp van films en presentaties. Het eten en drinken is perfect verzorgd. Uw reis draagt bij aan het werk van Norwegian Orca Survey en zij geven speciaal voor onze klanten een presentatie over hun onderzoek voor vertrek. Een mooie voorbereiding op uw reis.

PS: Heeft u geen zeebenen voor een langer verblijf op een schip en wilt u toch orka’s en bultruggen zien? Verblijf dan aan land bij de Arctic Panorama Lodge op een eiland in het hart van de haringtrek.

orka , noorwegen, haringtrek, orca, orcas

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • 6 nachten / 7 dagen accommodatie in een tweepersoonscabine
 • Volpension, inclusief koffie en thee
 • Huur waterdicht D9 snorkel droogpak en snorkelspullen
 • Ervaren expeditieleider en natuurgidsen
 • Alle overige belastingen en havengelden gedurende het arrangement
 • Bijdrage van €50,- aan Norwegian Orca Survey. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Bijzonder inzicht in natuurbescherming: Speciaal voor onze klanten geeft het Norwegian Orca Survey een presentatie over hun onderzoek voorafgaand aan de reis.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom per persoon is vanaf €4900,- in een gedeelde tweepersoonscabine met badkamer en toilet. Reist u alleen vraag dan naar onze kleinere expeditieschepen met speciale eenpersoonscabines.
 • Vertrek 3x per week vanaf 26 oktober t/m 12 december 2025 en 10 t/m 16 januari 2025.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale retourvlucht van en naar Tromso. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Taxi tussen vliegveld en schip
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven (zoals drankjes aan boord en maaltijden en drankjes aan wal)
 • Het is mogelijk om een extra WarmTec HD onderpak bij te huren dat is afgestemd op het D9 Droogpak voor nog meer warmte en comfort. Meerprijs €75,- per persoon. Gewone onderkleding (liefst wollen) volstaat ook.
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst Tromso en MS Polarfront

  Het is 20 minuten rijden van de luchthaven naar de haven van Tromso, waar u tussen 16:00 en 17:00 uur aan boord gaat van de MS Polarfront. U verblijft in een tweepersoonscabine, op basis van volpension en inclusief activiteiten.

 2. Dag 2 Aan boord van de MS Polarfront

  De komende dagen verblijft u op het schip de MS Polarfront Het schip volgt de scholen van haringen en orka’s in de beschermde omgeving van de prachtige Noorse fjorden. Lokale experts en wetenschappers houden de zeezoogdieren goed in de gaten en informeren de bemanning aan boord over de locatie(s) van deze zeezoogdieren.

  De haringtrek
  In de afgelopen jaren hebben zich enorme veranderingen in het ecosysteem van de Noorse Zee voorgedaan. Vanaf eind oktober tot februari trekken grote scholen haringen en makreel vanuit het noorden naar de Noorse fjorden. Op dat moment vindt er dan ook – naar alle waarschijnlijkheid – de grootste bijeenkomst van orka’s en bultruggen ter wereld plaats. Grote getalen zijn hier waargenomen terwijl ze zich tegoed doen aan de haring. Meer dan een miljard paaiende haringen komen hier samen – een enorm feestmaal voor alle roofdieren. Terwijl dit eerst een feest was voor de orka’s alleen, zijn de bultruggen er pas recentelijk bijgekomen. Deze 18 meter lange reuzen hebben de orka’s de afgelopen jaren gevolgd tijdens hun jacht naar haring en maken nu gebruik van deze kennis en delen mee in de haringenmaal. Ze migreren ieder jaar 8000 km over de Atlantische Oceaan om zich een aantal weken te kunnen voeden in dit gebied; voorbereidend op hun lange reis terug naar het Caribische gebied.
  Soms jagen de orka’s de haringen naar de oppervlakte en net als ze willen toehappen nemen de bultruggen het over. Dit gebeurt niet altijd; het komt ook voor dat ze zonder enige vijandigheid van dezelfde maaltijd genieten. Wat dit fenomeen ook zo bijzonder maakt is dat orka’s een groot gevaar vormen voor de kalveren van de bultruggen!

  De orka
  De orka is het grootste rovende zeezoogdier dat rondzwemt in de oceaan, kan tot 11 ton wegen, een snelheid van 48 km/u bereiken en heeft tanden van wel 7 centimeter lang. Dit zeer sociale en intelligent dier jaagt in gecoördineerde groepen. Ze hanteren innovatieve strategieën die zich ontwikkelen van generatie op generatie en per regio verschillen, afhankelijk van het beschikbare voedsel. Het laat maar zien hoe intelligent en vindingrijk dit imposante dier is…

  Noord-Atlantische orka’s staan bekend om hun ongelooflijke ”carrousel” methode van de jacht. De roofdieren werken samen om een groep van haring te breken in kleinere groepen. Ze omringen de bijeengedreven haring en jagen ze naar de oppervlakte. De haringen proberen tevergeefs te ontsnappen door in de lucht te springen, ook wel het ‘kook effect’ genoemd.

  De expeditie
  Bereid u zich voor op koude dagen op zee waar u wordt beloond met spectaculaire waarnemingen van deze unieke vertoning van de natuur. Zorg dat u uw camera gereed heeft! Met de zodiacs gaat u erop uit om het spektakel van de orka’s, bultruggen en haring van zo dichtbij mogelijk mee te maken. En wees wanneer mogelijk bereid het koude water in te glijden in een waterproof snorkel-droogpak voor het Polar Snorkel avontuur. Als de omstandigheden het toelaten kunt u iedere dag te water. U ziet zoveel meer als u deze zeezoogdieren vanuit het water kunt gadeslaan! Ook zonder het water in te gaan, kunt u het spektakel vanuit de zodiac bewonderen. Of bekijk het vanaf het ruime dek aan boord van het comfortabele expeditie jacht.
  In de avonden vertellen de deskundige gidsen u meer over de prachtige zeezoogdieren, hun omgeving en kunt u genieten van een presentatie over fotografie. U leert meer over het gedrag van de dieren en hoe u ze op een veilige manier kunt benaderen, zonder de dieren te storen. Of wie weet bent u getuige van het spectaculaire Noorderlicht, dat in deze periode regelmatig wordt gezien. Indien de omstandigheden het toelaten en u in een van de havens kunt overnachten wordt er ook een hike door de poolnacht ingepland.

  MS Malmö
  U vaart op het schip de MS Malmö; een comfortabel expeditie vaartuig, onlangs gerenoveerd en met een grote houten dek en ’al fresco’ eethoek. Het schip is gezellig ingericht en van de nodige gemakken voorzien die nodig zijn tijdens de expeditie. Met 2 grote zodiacs en een ervaren expeditie team biedt het jacht de ultieme Arctic wildlife ervaring met het grootste comfort. Het schip heeft een maximum van 15 passagiers. Het is klein als een jacht en sterk als een expeditie vaartuig. Alle hutten worden dagelijks schoongemaakt en er is een wasservice beschikbaar.
  De sfeer is informeel en ongedwongen. Geniet van de ‘outdoor experience’. U bent vrij om te gaan en te staan waar u wilt; neem eens een kijkje bij de kapitein op de brug, of bij de chefkok in de kombuis. U bent overal welkom bij de vriendelijke bemanning van het schip.

 3. Dag 3 Aan boord van de MS Polarfront

  Zie beschrijving dag 2

 4. Dag 4 Aan boord van de Polarfront

  Zie beschrijving dag 2

 5. Dag 5 Aan boord van de MS Polarfront

  Zie beschrijving dag 2

 6. Dag 6 Aan boord van de MS Polarfront

  Zie beschrijving dag 2

 7. Dag 7 Aankomst in haven, vervoer naar luchthaven en einde reis

  Vandaag eindigt uw reis en verlaat u de boot.  Na het ontbijt wordt u met uw bagage teruggebracht naar het centrum  van Tromsø en neemt u zelf weer een taxi terug naar de luchthaven. U kijkt terug op een bijzondere ervaring in het gezelschap van vele orka’s en bultruggen!

 8. Uw reis verlengen? Of verblijft u liever niet op een boot?

  Wij adviseren onze reizigers om een dag eerder in Tromsø aan te komen en een dag later te vertrekken. Wij organiseren graag een leuk hotel voor u in het hart van het stadje.

  Heeft u geen zeebenen voor een langer verblijf op een schip en wilt u toch orka’s en bultruggen zien? Verblijf dan aan land bij de Arctic Panorama Lodge op een eiland in het hart van de haringtrek.

  Tip: Verleng uw reis met bezoek aan de Sami en hun rendieren
  In deze fotoblog geeft onze wildlifespotter Caroline een impressie van de regio rondom Alta, in het uiterste noorden van Noorwegen. Bekend vanwege het inheemse volk de Sami en hun rendieren.
  Op onze 4-daagse extensie Sami & de rendierkudde gaat dieper het binnenland in en maakt u kennis met het unieke leven van de Sami als zij met de rendierkuddes de winter in de besneeuwde toendra doorbrengen. Verblijf in een iglo en kijk uit naar het noorderlicht! Vanaf vanaf €2295,- per persoon. Inclusief alle transfers, 2 nachten verblijf in Alta, bezoek de kudde op een dagexcursie met sneeuwscooter en 1 nacht in het beroemde Sorrisniva Igloo Hotel in een igloo o.b.v. logies/ontbijt. Exclusief vlucht. Enkel mogelijk van januari t/m april.

Snorkelen met orka's © Goran Ehlme
Bultrug breaching met dank aan Travel Soap
Snorkelen orka Noorwegen
Polarfront-2021 noorderlicht
Bij deze reis het volgende schip voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

De M/S Polarfront voor 16 passagiers

Ziet u op tegen 7 dagen op zee? Verblijf dan bij of breidt uw reis uit met de Arctic Panorama Lodge

Arctic Panorama Lodge, haringtrek lodge, luxe lodge Noord Noorwegen, reis Lyngen Fjord

Onze andere schepen zijn de:

MS Virgo voor 12 passagiers vanaf €4800,- per persoon in tweepersoonscabine en €5300,- in een single cabin:

En de luxere MS Explorer voor 12 reizigers vanaf €5900,- per persoon in tweepersoonscabine en €6100,- in een eenpersoonscabine:

 

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan eenbetere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

 

 

Mee te brengen op reizen naar Spitsbergen en winter whale watchingexpeditie in Noord-Noorwegen

Wij raden u aan om de volgende kleding en items mee te nemen:

Regen- en windbestendige, ademende winterjas met capuchon, zonnebril, zonnebrand, reserve brillen/contaclenzen, regenbroek (waterdicht), waterdichte zak van bijvoorbeeld het merk Overboard, schoenen met zachte zolen (anti-slip), goede hoge wandelschoenen (Spitsbergen), toiletartikelen, pet, warme sweaters, navulbare waterfles, warme muts, medicijnen (labellen), warme handschoenen of wanten (voorkeur), paspoort, verzekeringspapieren en kopie, sjaal, geld en creditcard, thermo ondergoed (lang, voorkeur polypropyleen), vliegtickets of e-ticketnummer, isolerende onderkleding, verrekijker, sokken (minstens 2 paar van wol), lange mouwen shirts / coltruien, optioneel T-shirts (basislaagje), camera en memory kaart (waterdichte hoes), ondergoed, extra camera, batterij of accu/ GoPro, lange broeken (ski-/ trainingspak/ fleece of wollen), extra (bad/strand) handdoek, slippers / teva’s, tijdschriften of schrijfblok, eigen snorkelset (voor winterwhale expeditie, niet noodzakelijk), money-belt, zak- of hoofdlamp, onderhandschoenen (polypropyleen), warmtepads voor handen of voeten.

U heeft een goede bescherming nodig tegen de kou. In de kajuit zal het aangenaam warm zijn en dus is het fijn om te werken met laagjes om de temperatuur te reguleren. Wol en zijde zijn superieur aan katoen, omdat ze goed warmte kunnen vasthouden. Synthetische stoffen, die weer terugkomen in vorm na te zijn samengeperst, zijn ook goed. Wanneer het vochtig of nat is, is polyester dons een betere isolatie dan ganzen- of eenden dons. Fleece is populair en aanbevolen. Gore-Tex en gelijke materialen zijn zeer geschikt als waterbestendige en ademende stoffen. Neem een extra paar handschoenen mee, net zoals sokken. U zal tijdens de Orka en haringtrekreizen, onvermijdelijk, nat worden.

Zeeziekte: Als u zich zorgen maakt over zeeziekte dan raden wij u aan om contact op te nemen met uw huisarts. Hij kan u medicatie voorschrijven ter preventie.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid. U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.

Onze partner van onze cruiseschepen is met trots lid van de AECO (zie link) en is toegewijd aan het uitvoeren van de veiligheids- en milieuvoorschriften die door de AECO voor reisorganisaties en reizigers naar het Noordpoolgebied worden opgesteld.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u drinkwater tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

 

 

 

De munteenheid in Noorwegen is de Noorse Kroon. Geld kan worden gewisseld bij een van de banken. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. En let op dat uw pinpas aan staat voor het buitenland. Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Veel lokale valuta zult u niet nodig omdat veel al bij uw reissom is inbegrepen. Wij raden u wel aan om altijd een bedrag van ca 100 Euro op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc.

Het noorden van Noorwegen ligt op dezelfde breedtegraad als Alaska, Groenland en Siberië, maar vergeleken met deze gebieden heeft Noord-Noorwegen een veel milder klimaat. Vanaf midden november tot eind januari komt de zon helemaal niet boven de horizon. Oktober, februari en maart zijn de beste maanden om het spectaculaire noorderlicht te kunnen zien.
De binnenlanden van Noord Noorwegen hebben ’s winters een arctisch klimaat met sneeuw, veel wind en strenge vorst. De temperaturen kunnen tot -40ºC dalen in de binnenlanden van Finnmark en Troms, hoewel dit niet elke winter voorkomt.
In tegenstelling daarmee hebben de kustgebieden relatief milde winters. Maar flink storm, regen en bewolking komen hier ’s winters ook regelmatig voor. En dankzij de Golfstroom en warme luchtstromen zijn de havens langs de kust van Noord Noorwegen het hele jaar ijsvrij.

De eilanden van Spitsbergen liggen binnen de Poolcirkel en horen daarom bij het Noordpoolgebied. Het zorgt ervoor dat Spitsbergen een poolklimaat heeft met koude winters en koele zomers. Door de lage temperaturen is bijna twee derde deel van het land bedekt met gletsjers, landijs en sneeuw. De zee rondom Spitsbergen is een redelijk groot deel van het jaar niet bevroren en daarom goed bevaarbaar. Dat is te danken aan de warme Golfstroom die vanaf de Atlantische Oceaan relatief warm zeewater de Noordelijke IJszee instuurt. In het noordoosten is dit effect vrijwel niet meer aanwezig waardoor het zeewater daar koeler is en de kans groter is dat de zee (deels) bevroren is.

In mei blijft de temperatuur vaak nog onder het vriespunt en de wind en neerslag kunnen zorgen voor onguur weer.  Als de wind gaat liggen voelt het op Spitsbergen vaak minder koud aan dan het daadwerkelijk is.

Voor Noorwegen heeft u een geldige identiteitskaart of paspoort nodig die tenminste nog 6 maanden geldig is bij terugkomst.

Svalbard/Spitsbergen valt onder Noorwegen, maar is geen onderdeel van het Schengenverdrag. Vanaf 1 february 2011, wordt de identiteit gecheckt van alle reizigers tussen Svalbard en het Noorse vasteland bij aankomst en vertrek. Voor Spitsbergen/Svalbard is dan ook een paspoort vereist. Een visum is niet nodig voor Europeanen, maar wij vragen al onze niet-Europese reizigers de regels voor de Schengenvisas te controleren.

Tijdens de whale-watching expeditie vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van de zeedieren en vraag de stuurman niet om dichterbij te gaan voor die ene foto (de officiële afstand is 50 meter, tenzij het dier zelf dichterbij komt)
 • Maak zo min mogelijk geluid om de walvissen niet te verstoren
 • Zorg ervoor dat de dieren nooit worden opgejaagd en dat ook hun zwemroute niet wordt afgesneden
 • Zorg ervoor dat de boot nooit tussen moeder en kalf komt
 • De dieren mogen nooit worden gevoerd
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Er is geen tijdsverschil met Nederland en België.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Andere vaccinaties zijn voor deze bestemming niet vereist.

Noorwegen is een veilig land om te reizen; er zijn geen bijzonderheden met betrekking tot veiligheid. Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner