Liuwa Lechwe ©Norman Carr

Zambia: Wide Open Spaces

richtprijs 8.995

Highlights van deze natuurreis:

 • Bezoek Kafue National Park, ongerepte natuur en pure wildernis in een gebied zo groot als Nederland.
 • Ervaar de ongerepte wildernis voor u alleen in de enige lodge van Liuwa Plain.
 • Krijg uniek inzicht achter de schermen van natuurbehoud bij African Parks Network.
 • Liuwa Plain is bekend van de op één na grootste wildebeestmigratie ter wereld.
 • Ook de BBC documentaire ‘The Hunt’ is in Liuwa Plain opgenomen.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode april t/m december
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Zambia: Wide Open Spaces.

Deze unieke safari is bedoeld voor reizigers die de Big 5 van Afrika al hebben gezien en juist op zoek zijn naar een exclusieve wilderniservaring met weids uitzichten, ongerepte natuur en unieke diersoorten. Bij aankomst in Lusaka wordt  u opgevangen door uw gids en reist u over de weg door naar Kafue National Park. Dit is een gebied zo groot als Nederland. De wilde hond laat zich hier graag zien en meer dan 560 soorten vogels komen hier voor. Game drives en een bootsafari over de weidse Kafuerivier staan hier op het programma. U verblijft hier drie nachten bij de bijzondere Ila Lodge. Zeer comfortabel en alles bij deze lodge is gericht op duurzaamheid. Zij introduceerden bijvoorbeeld de elektrische safariauto….

Vervolgens reist u terug naar Lusaka van waaruit u doorvliegt naar Livingstone. U heeft nog een overnachting in de buurt van de beroemde Victoria Falls voordat u de volgende dag doorvliegt naar Kalabo. Einddoel is Liuwa Plain National Park, één van de laatste ongerepte wildernissen van Zambia. Hier verblijft u 4 dagen in de enige lodge in de wijde omtrek, voorzien van alle comfort en onder begeleiding van excellente natuurgidsen.  U zult het park, dat onder de hoede is genomen door African Parks Network, te voet en op game drive ontdekken. U verblijft in de 5-sterren King Lewanika Lodge.

De Liuwa Plain is een immense wildernis, vol met vogels en de thuisbasis voor een enorme hoeveelheid dieren. Het landschap is volledig vlak met een uitgestrekte horizon. De vlakte wordt bevolkt door meer dan 40.000 wildebeesten, grote kuddes zebra’s, litschie waterbokken, oribi’s, steenbokken en meer. Zelfs de serval wordt hier regelmatig gezien. De jaarlijkse wildebeestmigratie vindt plaats in november en december, als duizenden wildebeesten gedreven door de regens de grens oversteken vanuit Angola en hier hun jongen krijgen.

In de voetsporen van Paul Fentener van Vlissingen………
Dit bijzondere en afgelegen park was al een gerenommeerde bestemming voor kenners in 1990. Helaas raakte het park in verval. African Parks, een non-profit organisatie opgezet door Paul Fentener van Vlissingen, nam in 2003 het lange termijn management over van Liuwa Plain. Zij herstelden het dierenleven en haar habitat en investeerden in parkwachters en de faciliteiten van dit extreem afgelegen gebied in Zambia. In 2008 werd het park pas weer opengesteld voor reizigers en sindsdien heeft het zich weer ontwikkeld tot het neusje van de zalm op het gebied van safari’s.

PS: Wilt u graag naar Liuwa Plain, maar verblijft u liever iets minder luxe? Vraag dan naar de internationale vertrekdatum voor onze 5-daagse Liuwa Mobile Safari in november. U verblijft dan in een speciaal voor u opgezet tentenkamp o.l.v. de beste natuurgidsen. Vanaf €5695,- per persoon incl. chartervlucht vanaf Lusaka. Min. 4- Max. 6 personen.

Op reis tussen juli en oktober? Dan zijn de Busanga Plains of de Bangweulu Wetlands hét alternatief voor Liuwa Plain
De lodge in Liuwa Plain is gesloten van 15 juli t/m 15 oktober. Als alternatief bieden wij dan de Busanga Plains aan. Dit park ligt in de buurt van Kafue NP en is juist alleen open van juni t/m oktober. De enorme vlaktes van Busanga Plains zijn onderdeel van Kafue National Park en bieden ook spectaculaire vergezichten. Een mooi alternatief in deze maanden EN een stuk gunstiger geprijsd.

U verblijft in het bijzondere Chisa Camp of het exclusieve Busanga Bush Camp in het hart van de Busanga Plains, een mosaic van gras- en wetlands zover het oog rijkt. Verborgen onder een eiland van bomen liggen hier 4 ruim opgezette safaritenten.  De beruchte Busanga Pride houdt ervan om in de omgeving van het kamp rond te hangen. Hier heeft u de beste leeuwen ‘sightings’ van heel Afrika….

Schoenbekooievaar/ Shoe bill
Bent u op zoek naar een heel bijzondere bestemming? Reis dan als alternatief voor Liuwa Plain naar de Bangweulu Wetlands die ook door African Parks Network worden beheerd. Van juni t/m september is dit het broedgebied van de prehistorisch aandoende schoenbekooievaar. Een enorme kolos en zeer zeldzame vogel die vrijwel nergens anders wordt gezien, en hier door het project van African Parks wordt beschermd. Lokale vissers krijgen hier inkomsten uit het beschermen van de nesten. Ook uw bezoek draagt hieraan bij. U kunt vier dagen in het befaamde Shoebill Island Camp verblijven vanaf € 9995,- per persoon. Dit is inclusief privévlucht vanaf Lusaka.

Liuwa Lechwe

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Binnenlandse vluchten en transfers
 • 7 overnachtingen en vrijwel alle maaltijden
 • Entreegelden Nationale Parken en 10 safari’s met Engelstalige natuurgids
 • Donatie aan African Parks. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Binnenlandse vluchten
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €8995,- is per persoon en o.b.v. een tweepersoonskamer.

Reist u naar Busanga Plains als alternatief voor Liuwa, dan bedraagt de totale reissom €5295,- per persoon.

Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht naar Zambia, Lusaka. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Visum en luchthavenbelasting
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven en eventuele extra excursies
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst Lusaka en transfer Kafue National Park

  Vandaag komt u aan in Lusaka en als uw vlucht het toelaat reist u meteen door naar Kafue National Park. Bij een late aankomst kunnen wij graag nog een comfortabel hotel in de stad voor u boeken. Het is ongeveer 3 uur rijden naar Kafue en het is een interessante rit door ‘rural’ Afrika. Uw doel is de onlangs geopende Ila Lodge. Gericht op een comfortabel verblijf in de Afrikaanse bush, doen zij er alles aan om de natuur te behouden en duurzaamheid staat bij hen hoog in het vaandel. Zij waren bijvoorbeeld de eerste lodge die de elektrische safariauto introduceerde.

  U verblijft bij Ila Lodge op basis van volpension incl. activiteiten.

 2. Dag 2 en 3 Kafue National Park

  Kafue National Park is in oppervlakte vergelijkbaar met Nederland. Het is tevens het oudste en grootste park van Zambia en hoort zelf tot een van de grootste parken van Afrika. De wilde hond laat zich hier graag zien en meer dan 560 soorten vogels komen hier voor. Het dankt zijn naam aan de machtige en brede Kafuerivier, waar ook uw lodge aan ligt…

  U verblijft vandaag en morgen weer bij de Ila Lodge en gaat 2x per dag op game drive of bootsafari. De ochtend en de late middag zijn de meest geschikte tijden om op zoek te gaan naar de wilde dieren. De temperaturen zijn dan aangenaam en de roofdieren zowel als de prooidieren zijn dan actief. Het decor in het fraaie ochtendlicht is adembenemend.

  U verblijft bij Ila Lodge op basis van volpension incl. activiteiten

 3. Dag 4 Transfer naar Lusaka met overnachting

  Vandaag heeft u een lange reis met veel verplaatsingen voor de boeg. U heeft een transfer terug naar Lusaka voor de vlucht naar Livingstone. Livingstone is de thuisbasis van de beroemde Victoria Falls, legendarisch en door dr. David Livingstone vernoemd naar koningin Victoria. Het is een van de 7 wereldwonderen en een absolute must om te hebben meegemaakt. 500 miljoen liter water stort hier per minuut naar beneden en niet voor niets wordt hij lokaal Mosi-oa-Tunya oftewel The Smoke that Thunders genoemd. U heeft hier nu alleen een overnachting, maar een verlenging bevelen we van harte aan. Het loont zich wel om toch ook even in de tuin van Avani te kijken want die grenst namelijk direct aan de bovenloop van de Zambezi in de buurt van de Victoria Falls.
  Op de luchthaven van Livingstone wordt u opgegewacht en naar Avani Lodge gebracht.

  PS: Als u doorreist naar Busanga Plains i.p.v. Liuwa Plain dan reist u meteen door naar Busanga vanaf Kafue.

  Overnachting in Avani Lodge in de buurt van de Victoria Falls.

 4. Dag 5 Vlucht en transfer naar Liuwa Plain NP

  Dat Liuwa Plain nog ongerept is blijkt wel uit het feit dat er slechts drie keer per week een vliegtuigje naar toe vliegt. Via de weg bent u 2 dagen onderweg.

  Vroeg in de ochtend vertrekt u vanuit Livingstone per vliegtuig naar Kalabo. Tijdens de vlucht kunt u genieten van het prachtige uitzicht op, ondermeer, de Kafue rivierbeddingen. Bij het vliegveld wordt u opgewacht door uw gids. Per safariauto rijdt u naar uw volgende bestemming (ongeveer 2 uur rijden en een stuk per boot over de Luanginga rivier); De King Lewanika Lodge. De lodge is opgezet door het gerenommeerde Norman Carr Safari’s in samenwerking met African Parks.

  Bij aankomst kunt u uitrusten en genieten van de lunch. Daarna gaat u op uw eerste ‘game drive’ waar u kunt genieten van een prachtige zonsondergang. Na een sundowner gaat u weer richting het kamp om u op te frissen voor het diner bij het kampvuur.

  Overnachting King Lewanika Lodge o.b.v. volpension incl. activiteiten

 5. Dag 6 Liuwa Plain NP

  De Liuwa Plain is een immense wildernis, vol met vogels en de thuisbasis voor een enorme hoeveelheid dieren. Het landschap is volledig vlak met een uitgestrekte horizon. De vlakte wordt bevolkt door meer dan 40.000 wildebeesten, grote kuddes zebra’s, litschie waterbokken, oribi’s, steenbokken en meer. Zelfs de serval wordt hier regelmatig gezien. De jaarlijkse wildebeestmigratie vindt plaats in november en december, als duizenden wildebeesten gedreven door de regens de grens oversteken vanuit Angola en hier hun jongen krijgen.

  Dit bijzondere en afgelegen park was al een gerenommeerde bestemming voor kenners in 1990. Helaas raakte het park in verval. African Parks, een non-profit organisatie opgezet door Paul Fentener van Vlissingen, nam in 2003 het lange termijn management over van Liuwa Plain. Zij herstelden het dierenleven en haar habitat en investeerden in parkwachters en de faciliteiten van dit extreem afgelegen gebied in Zambia. In 2008 werd het park pas weer opengesteld voor reizigers en sindsdien heeft het zich weer ontwikkeld tot het neusje van de zalm op het gebied van safari’s.

  De komende dagen staan er twee activiteiten per dag op het programma. U kunt kiezen uit een gewone game drive, night drives, wandelsafaris en een bezoek aan de omliggende communities. Als de stand van het water het toe laat kunt u ook op kanosafari. Uw voorkeuren worden bij aankomst met u besproken.

  Het is ook mogelijk om het project van African Parks te bezoeken. Uw reis via All for Nature Travel draagt bij aan African Parks Network en zij geven u graag een kijkje achter de schermen: Het arsenaal aan stroperswerktuigen dat in de loop der jaren is verzameld. De Bhoma’s waar de dieren worden voorbereid op hun vrijlating en het GPS systeem dat de dieren dagelijks volgt zijn slechts enkele voorbeelden.

 6. Dag 7 Liuwa Plain NP

  Zie beschrijving dag 6

 7. Dag 8 Vlucht terug naar Lusaka

  Na het ontbijt rijdt u weer terug naar de airstrip van Kalabo en vliegt u terug naar Lusaka. Het is mogelijk om een dagkamer in het Radisson Blu op de luchthaven bij te boeken in afwachting van uw vlucht terug naar Nederland of België na middernacht.

  Wij werken ook graag een verlenging naar South Luangwa of Lower Zambezi voor u uit of breng een bezoek aan de Bangweulu Wetlands een ander gebied dat door African Parks wordt beschermd en de thuishaven voor de schoenbekooievaar…

 8. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Wij werken ook graag een verlenging naar South Luangwa of Lower Zambezi voor u uit. Of breng een bezoek aan de Bangweulu Wetlands, een ander gebied dat door African Parks wordt beschermd en de thuishaven is voor de schoenbekooievaar…

Boot op Kafuerivier
Sabelantilopen Kafue
King Lewanika Lodge ©Norman Carr
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Ila Lodge in Kafue National Park

King Lewanika Lodge in Liuwa Plain National Park

Van 15 juli t/m 1 oktober is Liuwa Plain gesloten in deze periode adviseren wij Busanga Bush Camp in Busanga Plains

Wilt u graag de zeldzame schoenbekooievaar zien? Dan adviseren wij African Park’s Shoebill Island Camp in de Bangweulu Wetlands. U verblijft hier 4 dagen vanaf € 8495,- per persoon. Dit is inclusief privévlucht vanaf Lusaka. Of ga mee op de speciale internationale groepsreis van 12 t/m 18 juni 2020, vanaf €5295,-. Meer informatie op aanvraag.

Shoebill Island Camp, African Parks, Bangweulu reis

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor de trekking te voet is het belangrijk dat u camouflagekleuren draagt (donkere kleuren die niet afsteken tegen de groen, bruine achtergrond). Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera, waterfles en zaklamp niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt voor uw camera omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:

Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid. U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.

Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Moni en dankuwel is Zikomo in de lokale Nyanja taal.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

 

De munteenheid in Zambia is de Zambiaanse Kwacha (ZMK). Travellers cheques en buitenlands geld kunnen worden gewisseld bij een van de banken. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. De meeste grote hotels, winkels en restaurants accepteren de bekende internationale creditcards, International Visa en Mastercard; hiervoor kan wel een vergoeding gevraagd worden. U kunt met uw creditcard ook in grote plaatsen contant geld opnemen via uw pincode. Dit kan bij de zogenaamde ATM (Automatic Teller Machine). Mastercard wordt echter niet overal geaccepteerd, Visa daarentegen wel. Neemt u in ieder geval voldoende Amerikaanse dollars of traveller cheques in $ mee.

Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Veel lokale valuta zult u niet nodig hebben omdat de accommodaties meestal ook in US dollars rekenen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel. Voordat u het land verlaat wordt u aangeraden de overgebleven Zambiaanse Kwacha om te wisselen in dollars of euro’s. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc.

Vanwege de lage ligging van de parken kunnen de temperaturen in de nationale parken hoog oplopen, daarom is koele, luchtige kleding in alle jaargetijden wenselijk. Zambia heeft drie verschillende seizoenen: van december tot april is het warm en nat, van mei tot augustus is het koel en droog en van september tot november is het heet en droog. De gemiddelde temperatuur in de zomer (onze winter) varieert van 25°C tot 35°C en in de winter (onze zomer) van 6° C tot 24° C.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor Zambia is verplicht; hiervoor dient u zelf contact op te nemen met de ambassade in Brussel. U kunt tegenwoordig echter ook uw visum online aanvragen.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is +2 uur. In Zambia is er geen verschil tussen zomer- of wintertijd. In de zomer is er geen tijdsverschil, in de wintertijd daarentegen is het één uur later in Zambia dan in Nederland en België.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Zambia is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner