Zambia: Wildlife Special

“In Zambia waan je je weer in het ongerepte Afrika van 20 jaar geleden. Wij hebben ontzettend veel gezien in South Luangwa en m.n. de middag game drives waarbij je terug komt in het donker zijn spectaculair!” C. Gerlach

  • Ga op gamedrive en wandelsafari in het meest wildrijke park van Zambia: South Luangwa National Park
  • Ga op kanosafari in Lower Zambezi National Park en sta oog in oog met olifanten
  • Bezoek het Conservation Lower Zambezi Project voor een bijzonder inzicht in natuurbescherming
  • Verblijf in duurzame lodges die direct bijdragen aan natuurbehoud
  • Sluit uw reis af met een bezoek aan de machtige Victoria Falls
  • 11-daagse privésafari, vertrek juli t/m december, 3-sterren niveau vanaf €4295,- p.p. en 4-5-sterren niveau vanaf €7495,- p.p.

PS: Met deze Wildlife Special op 3-sterren niveau heeft u de beste prijs-kwaliteitverhouding. Voor de mooiste wildlife-ervaring adviseren wij echter het 4-5- sterren niveau omdat u dan op ‘prime’ locaties optimaal kunt genieten van het uitbundige dierenleven direct bij de lodges.

Uw natuurreis in het kort:
Na een nacht in Lusaka te hebben doorgebracht vliegt u door naar South Luangwa National Park. Een park dat al decennia lang succesvol ‘Nature Conservation through Tourism’ bedrijft. De Luangwa Valley is de laatste uitloper van de Great Rift Valley en één van de laatste ongerepte wildernissen. Hier kunt u op safari zoals de safari bedoeld is: Ver weg van de massa heeft u de ongerepte savanne vrijwel voor uzelf. De oxbow lagunes, bossen en vlaktes van de vallei vormen een thuis voor enorme concentraties wilde dieren – waaronder de olifant, buffel, leeuw, giraf, het luipaard en nijlpaard – en meer dan 450 soorten vogels. Ook unieke dieren zoals de puku antilope en de Thornicroft giraf komen hier voor. U verblijft hier 3 nachten en gaat 4x op game drive met twee wandelsafaris.Natuurreis Zambia: Best Walking Safari

Vervolgens vliegt u door naar Lower Zambezi National Park aan de beroemde Zambezirivier waar u 3 dagen verblijft. De Zambezirivier vormt de grens met Zimbabwe en het park is eigenlijk een smallere strook tussen de bergen en de rivier in. De natuurbescherming van Conservation Lower Zambezi heeft zijn vruchten afgeworpen en het wildlife laat zich hier graag zien als zij aan de rivier komen drinken. Naast ‘game drives’ verkent u de rivier met de boot en kano en komt u oog in oog met kuddes olifanten, nijlpaarden en krokodillen. Op een van de ochtenden brengt u een bezoek aan het Conservation Lower Zambezi project en krijgt u een kijkje achter de schermen van succesvolle natuurbescherming. Als de honden niet aan het werk zijn kunt u kennismaken met de Dog Patrol Unit. Twee zeer vaardige en in de omgeving, gevreesde Duitse herdershonden die getraind zijn om ivoor, wapens en ‘bush meat’ op te sporen.Victoria Falls Zambia All for Nature Travel

Vanaf Lower Zambezi vliegt u door naar Livingstone voor een bezoek aan de Victoria Falls. Een van de zeven wereldwonderen en ook bekend als de “Smoke that Thunders”. U verblijft 2 dagen in een kleinschalige lodge aan de rivier en de activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen.

Voor het 3-sterren arrangement hebben wij eenvoudige, maar wel kleinschalige lodges geselecteerd met de beste prijs/kwaliteitverhouding, vanaf €4295,- per persoon. Deze liggen helaas altijd iets verder van het park af waardoor u langer onderweg bent en niet altijd op de beste tijden voor wildlife op de juiste plaatsen in het park bent. Daarom adviseren wij u voor de mooiste wildlife-ervaring om te verblijven bij onze 4-5 sterren lodges op de prime locaties. Los van het wildlife bent u hier uiteraard verzekerd van onbezorgd genieten met een perfecte service, vanaf €7495,- per persoon.

Flatdogs Tented CampBijzonder overnachten op uw natuurreis
Op 3-sterren niveau verblijft u in South Luangwa in het eenvoudigere Flatdogs Camp. De 20 tenten en huisjes en het zwembad liggen verdeeld over het terrein aan de oever van de Luangwerivier. Het was vroeger een backpackers accommodatie en er heerst nog steeds een relaxte sfeer. Alles is zo natuurlijk mogelijk gehouden en de natuur komt ook letterlijk het kamp in wandelen in de vorm van nijlpaarden en olifanten, bavianen en andere apen. Lees de ervaringen van andere reizigers met deze accommodatie op Tripadvisor.Chongwe River Camp

Op 4-5 -sterren niveau verblijft u bijv. in Lower Zambezi direct aan de ingang van het park in het Chongwe River Camp. Als mede-oprichters van Conservation Lower Zambezi doen zij veel aan natuurbescherming. Echter de ligging aan de Zambezi, de service en het schitterende, op natuurlijke materialen gebaseerde design maakt dit tot een toplocatie. U verblijft in een van de 10 luxe tenten. Lees de ervaringen van andere reizigers met deze accommodatie op Tripadvisor.

Reisdatum:
Juli t/m december in verband met het regenseizoen

Reissom privesafari (bij 2 personen):
Vanaf € 4295,- per persoon, gebaseerd op twee samenreizende personen in 3-sterren accommodaties.
Wildlife Special Deluxe op 4-5 sterren niveau vanaf € 7495,- per persoon, gebaseerd op twee samenreizende personen.
Inclusief alle maaltijden, safari’s, lokale vluchten en bijdrage aan Conservation Lower Zambezi. Exclusief internationale vlucht naar Lusaka, deze verzorgen wij echter graag voor u.

Vraag hier het uitgebreide dagprogramma op.
Deze reis kunnen wij graag voor u uitbreiden met andere bijzondere parken in Zambia: Liuwa Plain, Kafue National Park en Bangweulu voor de schoenbekooievaar. Of combineer deze reis met het strand van Lake Malawi. Wij werken graag een reisvoorstel op maat voor u uit.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).