woestijnolifant ©Jason Nott

Namibië: Best of Wildlife

richtprijs 4.495

Highlights van deze luxe rondreis:

 • Reis op hoog niveau in een kleine internationale groep o.l.v. Namibië’s meest gerenommeerde natuurgidsen.
 • Ga uitgebreid op safari in het beroemde Etosha National Park.
 • Bezoek Sossusvlei en beklim de hoogste zandduinen ter wereld.
 • Ga met de zeekajak op zoek naar zeehonden en dolfijnen langs de Skeleton Coast.
 • Ga op zoek naar woestijnolifanten & zwarte neushoorns en draag bij aan hun behoud.
 • Verblijf een avond in een exclusieve hide in Ongava met een verlichte drinkplaats.
 • Bezoek de AfriCat Foundation en leer alles over hun natuurbeschermingsprojecten.
 • 12-daagse groepsreis in een kleine groepjes van max. 7 personen.
 • Gegarandeerd vertrek 2x per week vanaf Windhoek. In okt/nov. is er nog voldoende beschikbaarheid.
  Nog enkele kamers op vertrek 17 & 28 september.

 

 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Groepsreis
 • Reisperiode Het hele jaar door
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Namibië: Best of Wildlife.

Op deze fascinerende 12-daagse internationale groepsreis bezoekt u alle hoogtepunten van Namibië onder leiding van de beste natuurgidsen. Onze wildlife liefhebbers weten dat het hebben van een goede natuurgids de belangrijkste bijdrage is aan een goede safari. De gids op deze reis voldoet aan de hoogste kwalificaties en heeft zijn sporen verdiend in natuurbescherming. U verblijft in kleinschalige lodges die maximaal bijdragen aan het behoud van de natuur.

Namibië maakt zich hard voor natuurbehoud en is één van de weinige landen dat natuurbescherming in de grondwet heeft opgenomen. Dat is maar goed ook, want de Namib Desert is, met zijn 45 miljoen jaar, dan ook de oudste woestijn ter wereld. Het enorme land heeft slechts twee miljoen inwoners en een van de laagste bevolkingsdichtheden ter wereld. Een groot deel van Namibië is beschermd gebied en lokale gemeenschappen profiteren mee via de zogenaamde Communal Wildlife Conservancies.

Uw reis begint in Windhoek en de eerste stop is Sossusvlei. Via Swakopmund  reist u door naar Damaraland met zijn woestijnolifanten en zwarte neushoorns. Uw reis draagt hier extra bij aan het HUAB Elephant Waterpoint Project om Human-Elephant conflicten te voorkomen. Onze gids geeft u een bijzonder inzicht in dit werk. Vervolgens staan Ongava en Etosha National Park op het programma. Etosha is één van de grootste nationale parken van Afrika. De reis eindigt bij de AfriCat Foundation. Hier krijgt u een bijzonder inzicht in natuurbescherming. Uw reis draagt optimaal bij aan het behoud van iconische dieren als de zwarte neushoorn, de woestijnolifant en de grote katten. De omgeving waarin deze dieren moeten overleven is extreem en u zult begrijpen hoe fragiel hun voortbestaan is in het licht van de huidige stroperij en bevolkingsgroei.

safari Namibië, reis desert elephants, huab valley waterpoint project

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • 11 overnachtingen op 4 sterren niveau o.b.v. volpension m.u.v. Windhoek met alleen ontbijt.
 • Transfer heen- en terug tussen Windhoek en de luchthaven.
 • Vervoer in een luxe safarivoertuig met airconditioning en mineraalwater aan boord.
 • Onder leiding van een geregistreerde Engelssprekende safarigids/ nature conservationist.
 • Entreegelden en excursies zoals beschreven in bovenstaande reisbeschrijving, waaronder:
 • Kajakken in Swakopmund.
 • Twee game drives bij Ongava in open gameviewer met natuurgids van de lodge
 • Bijdrage aan HUAB Valley Waterpoint Project. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis:  uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €4495,- per persoon en exclusief internationale vlucht, gebaseerd op twee samenreizende personen. Eenpersoonskamertoeslag €800,-.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vluchten naar Namibië en luchthaventaksen.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard
 • Alle entreegelden en excursies die niet zijn opgenomen in het bovenstaande reisschema, zoals rondvluchten, ballonvaart, extra excursies in Swakopmund & Rhino tracking.
 • Alle dranken met uitzondering van mineraalwater aan boord van het safarivoertuig.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Luchthavenbelastingen
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Windhoek

  Vandaag komt u aan in Windhoek. De vriendelijke bevolking laat u meteen thuis voelen in het land waar u ogen te kort komt. Namibië herbergt zeer diverse landschappen, variërend van één van de droogste woestijnen ter wereld de Namib, tot de zeer groene, waterrijke Caprivi strook, de uitgestrekte Kalahari woestijn en de Centrale Hoogvlakte met hoogtes tot wel 2000 meter. Ondanks het extreme klimaat voelen veel diersoorten zich hier thuis.
  Namibië maakt zich hard voor natuurbehoud en is een van de weinige landen die het in de grondwet hebben opgenomen. Een groot deel is beschermd gebied en lokale gemeenschappen profiteren mee via de zogenaamde Communal Wildlife Conservancies. Etosha National Park is zelfs één van de grootste natuurparken van Afrika. Daarnaast zijn er vele organisaties die zich richten op natuurbescherming.
  Op de luchthaven wordt u opgehaald en naar uw kleinschalige accommodatie in het centrum gebracht. Windhoek is de hoofdstad van Namibië en heeft een rijke historie met een Duitse achtergrond. Enkele bezienswaardigheden spreken dan ook voor zich: Christuskirche, Alte Feste en het Tintenpalast. Nieuw is het imposante Independence Memorial, opgericht om de nadruk te leggen op de onafhankelijkheid na de koloniale bezetting.

  Verblijf in Windhoek in kleinschalige accommodatie o.b.v. logies/ontbijt.

 2. Dag 2 Enroute naar Sossusvlei

  Deze ochtend wordt u vroeg opgehaald en ontmoet u de rest van de groep en de gids die u gedurende de hele reis zal begeleiden. Vervolgens verlaat u Windhoek en rijdt u naar het zuidwesten door de schilderachtige Khomas Hochland-hooglanden voordat u de Great Escarpment afdaalt naar de Namib Desert, de oudste woestijn ter wereld. Onderweg stopt u voor een picknicklunch. Halverwege de middag arriveert u bij Dead Valley Lodge. Deze lodge is net voor COVID geopend en ligt in het Namib Naukluft Park, tussen Sesriem en de Elim Dune. U verblijft in een van de 20 vrijstaande, luxe tentchalets met een panoramisch uitzicht op de woestijn. Vanaf de pittoreske bar bij het zwembad kijkt u richting Elim Dune.
  U verblijft hier 2 nachten terwijl u er in het Namib Naukluft NP op uit trekt. Als er vandaag nog tijd is, neemt de gids u mee naar Sesriem Canyon of verken je Elim Dune.
  Sesriem Canyon is geëvolueerd door eeuwenlange erosie door de Tsauchab-rivier, die een smalle kloof van ongeveer 1,5 km lang en 30 meter diep in de omliggende rotsformatie heeft gevormd, waardoor de verschillende lagen van sedimentatie die gedurende miljoenen jaren zijn afgezet, worden blootgelegd. De schaduwrijke, koele diepten van de kloof zorgen ervoor dat plassen water zich tijdens het regenseizoen verzamelen en het grootste deel van het jaar blijven staan. Deze poelen waren een essentiële waterbron voor vroege kolonisten die water putten voor hun vee door zes (ses) lengtes van ongelooide huidriemen (riemen) aan elkaar te knopen, vandaar de naam.

  Verblijf in Dead Valley Lodge o.b.v volpension incl. activiteiten.

 3. Dag 3 Verkenning Sossusvlei

  Deze ochtend staat u zeer vroeg op en vertrekt u voor zonsopgang voor een magische excursie in Sossusvlei. Dit is de beste tijd om de duinen met de juiste belichting vast te leggen. Dit gebied heeft enkele van de hoogste vrijstaande zandduinen ter wereld en uw gids zal u inzicht geven in de vorming hiervan en haar talloze fascinerende wezens en planten die zich hebben aangepast om deze ruige omgeving te overleven. Dit meest bezochte deel van het enorme 50.000 km² grote Namib Naukluft National Park is bekend geworden als Sossusvlei. Sossusvlei zelf is eigenlijk een kleipan te midden van deze stervormige duinen die tot 300 meter boven de omliggende vlaktes uitsteken. De dodelijke witte kleipan contrasteert met het oranje zand en vormt het eindpunt van de kortstondige Tsauchab-rivier. De rivierloop ontspringt ten zuiden van het Naukluft-gebergte in de Great Escarpment. Het dringt zo’n 55 km door de zandzee voordat het uiteindelijk uitmondt in Sossusvlei, op ongeveer dezelfde afstand van de Atlantische Oceaan. Totdat de oprukkende duinen ongeveer 60.000 jaar geleden de loop blokkeerden, bereikte de Tsauchab-rivier ooit de zee; zoals kortstondige rivieren nog steeds doen in de noordelijke helft van de Namib.
  Je keert vroeg in de middag terug naar de lodge voor een late lunch, met de mogelijkheid om Sesriem Canyon daarna te bezoeken als je dat de dag ervoor nog niet hebt gedaan. De rest van de middag is ter vrije besteding.

  Verblijf in Dead Valley Lodge o.b.v volpension incl. activiteiten.

 4. Dag 4 Door het maanlandschap naar Swakopmund

  Indien u geinteresseerd bent is het deze ochtend nog mogelijk om een ballonvaart bij zonsopgang te boeken. Informeert u naar de meerkosten bij boeking. Na het ontbijt vervolgt u uw route en rijdt u door naar Swakopmund. Een fascinerende rit richting noordwesten door geweldige en steeds veranderende woestijnlandschappen van het Namib Naukluft National Park. U komt ook langs de indrukwekkende Gaub en Kuiseb canyons. U ontmoet de kust in de havenstad Walvis Bay en gaat dan noordwaarts naar Swakopmund, waar u de komende twee nachten kunt genieten van de aangename locatie aan zee en de koelere kustlucht. Deze middag is er tijd om de stad te verkennen en te voet langs de waterkant te wandelen, voordat u gaat dineren in een populair restaurant dat gespecialiseerd is in lokaal geoogste zeevruchten.
  Swakopmund lijkt op een klein Duits kustplaatsje tussen de woestijn en de zee. Het biedt een charmante combinatie van Duitse koloniale architectuur vermengd met moderne hotels, winkels, restaurants, musea, ambachtscentra, galerijen en cafés. Swakopmund begon als een landingsstation in 1892 toen de Duitse keizer hier marine bakens plaatste. Kolonisten volgden en deden pogingen om een havenstad te creëren en met de komst van de Eerste Wereldoorlog stopte de ontwikkelingen en de stad zakte in verval totdat een halve eeuw later de infrastructuur verbeterde en er een asfaltweg tussen Windhoek en Swakopmund werd geopend. Daardoor kon het zich ontwikkelen tot de belangrijkste badplaats van Namibië. Hoewel de zee normaal gesproken koud is om in te zwemmen, zijn er aangename stranden en het koelere klimaat is verfrissend na een verblijf in de woestijn.

  U verblijft in het kleinschalige Delight Hotel Swakopmund op loopafstand van de pier en het centrum.

 5. Dag 5 Op excursie in Swakopmund

  Na een vroeg ontbijt brengt uw gids u langs de schilderachtige kustweg terug naar het zuiden naar Walvis Bay voor een onvergetelijk kajakavontuur met nieuwsgierige pelsrobben. U bezoekt de vuurtoren bij Pelican Point en stopt bij de zoutwinning om de verscheidenheid aan vogels te bekijken op weg naar het lanceerpunt. Kajakken is een ideale manier om Kaapse pelsrobben, Heaviside- en tuimelaars, pelikanen, flamingo’s en een grote verscheidenheid aan andere zeevogels te zien. Met heel veel geluk is er ook een kans om walvissen, lederschildpadden en maanvissen te zien. Na afloop worden er lichte versnaperingen geserveerd op het strand voordat u terugkeert naar Walvis Bay. Als u niet van kayakken houdt kunnen we ook een gewone bootexcursie voor u boeken.
  De rest van de middag is vrij om het stadje Swakopmund te verkennen. Het is ook mogelijk om andere excursies bij te boeken tegen een meerprijs zoals rondvluchten of sandboarden. Geeft u dit aan bij boeking.

  U verblijft in het kleinschalige Delight Hotel Swakopmund op loopafstand van de pier en het centrum.

 6. Dag 6 Damaraland

  Vandaag vervolgt u uw safari en de weg brengt u naar het noorden en oosten naar het ruige en ongerepte wildernis van Damaraland. De witte boeren zijn hier nooit gekomen en in dit deel zijn ook veel van de Communal Wildlife Conservancies gevestigd waardoor locale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur. U passeert de hoogste berg van Namibië, de Brandberg die op 2.573 m boven zeeniveau uitsteekt. Damaraland wordt gekenmerkt door magnifieke Bergen, bijzonder wildlife, rotsformaties en bizar ogende vegetatie. Het huidige landschap is gevormd door de erosie van wind, water en geologische krachten die glooiende heuvels, duinen, grindvlakten en oude rivierterrassen hebben gevormd. Als er tijd is, neemt uw gids u mee naar de nabijgelegen bezienswaardigheden en geologische vindplaatsen van de prehistorische Twyfelfontein-rotstekeningen (een UNESCO-werelderfgoed) – zo niet, dan staat dit op het programma van de volgende dag.

  Twyfelfontein
  De keien en platen van rode zandsteen van Twyfelfontein liggen verspreid over een heuvel tussen afgeplatte bergen van rode zandsteen en bevatten zo’n 2.500 prehistorische gravures die dieren in het wild, dierensporen en abstracte motieven verbeelden. Het is misschien wel de grootste en mooiste verzameling rotstekeningen in Afrika. De gravures tonen dieren zoals olifanten, giraffen, koedoes, leeuwen, neushoorns, springbokken, zebra’s en struisvogels die vroeger dronken uit een fontein onderaan de heuvel. In sommige gevallen werden voetafdrukken gegraveerd in plaats van hoeven of poten. De abstracte motieven bevatten voornamelijk cirkels. Stenen werktuigen en andere artefacten gevonden in Twyfelfontein suggereren dat jagers-verzamelaars de site gedurende een periode van misschien wel 7.000 jaar hebben bezet. Tegenwoordig begeleidt een lokale gids bezoekers om de rotskunst te laten zien. De gravures liggen langs twee cirkelvormige routes, een klim van een uur en de andere 40 minuten langer. Twyfelfontein is een van de belangrijkste nationale monumenten van Namibië en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

  U overnacht vandaag in het duurzame Camp Kipwe in het hart van Damaraland. Elke comfortabele bungalow met rieten dak is eenvoudig maar smaakvol ingericht met een eigen badkamer in de open lucht. In het midden van de camping ligt een grote eetruimte in de open lucht, een bar, een lounge en een receptie met een uitnodigende open haard in de buurt om ’s avonds naast te ontspannen. Voor nu kunt u eerst een duik nemen in het zwembad om af te koelen.

  Verblijf Camp Kipwe o.b.v. volpension

 7. Dag 7 Verkenning Damaraland

  Na een vroeg ontbijt gaat u op safari in de rivierbeddingen van de Aba Huab en de Huab-rivier om deze opmerkelijke regio te verkennen en op zoek te gaan naar de woestijnolifanten en andere dieren. Damaraland is de thuisbasis van een verscheidenheid aan aan de woestijn aangepaste dieren in het wild en verborgen woestijnschatten. De grootste kans om de olifanten te zien is ‘s ochtends en om de kans te vergroten adviseren we om een picknick lunch mee te nemen zodat je langer weg kunt blijven. Uw reis draagt hier extra bij aan het HUAB Elephant Waterpoint Project om Human-Elephant conflicten te voorkomen. Onze gids geeft u een bijzonder inzicht in dit werk.

  Woestijnolifanten oftewel Desert adapted elephants
  Het kamp ligt op een steenworp afstand van de Aba Huab-rivierbedding waar vaak woestijnolifanten doorheen trekken, bekend van Planet Earth. Deze olifanten zijn dezelfde soort als de rest van Afrika, maar zien er anders uit; ze hebben zich aangepast aan de woestijn en hebben langere poten en een smaller lichaam..

  In de jaren tachtig was de populatie olifanten door stroperij en jacht gereduceerd tot 0 in de zuidelijke Kunene regio van Damaraland. Lange tijd waren deze, aan een leven in de woestijn aangepaste, olifanten hier afwezig. Pas in 1998 kwamen de eerste olifanten weer terug. Het mannetje Voortrekker, leidde de kudde van Mama Africa terug naar de Ugab rivier… Vanaf dat moment werden er weer regelmatig olifanten gezien en nu leven er weer zeven verschillende olifantenkuddes in de omgeving van de Ugab- en Huabrivieren. Dankzij de inspanningen van het the Ministry of Environment and Tourism (MET), Integrated Rural Development and Nature Conservation (IRDNC), Save the Rhino Trust en andere NGOs over de laatste 20 jaar, is de populatie woestijnolifanten gegroeid van 52 naar 600 exemplaren. De afstanden tussen drinkplaatsen en voedselgebieden kunnen oplopen tot 68 km. Het typische leefgebied van een familiekudde is groter dan 2.000 km², of acht keer zo groot als het leefgebied in Centraal-Afrika, waar de regenval veel hoger is. Ze lopen en eten ’s nachts en rusten overdag. Om aan hun voedings- en bulkbehoefte te voldoen snuffelen ze maar liefst 74 van de 103 plantensoorten die in hun assortiment groeien.

  De gids regelt ook een bezoek aan Twyfelfontein en andere attracties in de buurt op een geschikt tijdstip, als u dat de vorige dag nog niet heeft gedaan. Bij terugkomst in het kamp zou er tijd moeten zijn om met uw gids een wandeling door de omgeving te maken of om gewoon te ontspannen aan het zwembad.

  Verblijf in Camp Kipwe o.b.v. volpension incl. activiteiten.

 8. Dag 8 Ongava, land van neushoorns

  Vandaag vertrekt u voor uw reis naar het Ongava Game Reserve, gelegen aan de zuidelijke grens van Etosha National Park. U arriveert op tijd voor een gamedrive in het Ongava Game Reserve in een open game viewer met een ranger van Ongava. De beste kans om wildlife te spotten. U deelt deze safari met de andere gasten van de lodge.

  Ongava Game Reserve
  Het Ongava Game Reserve is in feite een privé-wildreservaat en beslaat 30.000 hectare langs de zuidwestelijke grens van Etosha National Park. Het reservaat herbergt een grote verscheidenheid aan wild, waaronder leeuwen, luipaarden, giraffen, neushoorns, Hartmann’s bergzebra’s, gemsbokken (oryxen), koedoes, steenbokken en nog veel meer. Het landschap is aantrekkelijk met grote open vlaktes die overgaan in Mopane-bossen en dolomietontsluitingen. Ongava betekent neushoorn in het Herero en het is dan ook al meer dan 20 jaar een veilige thuishaven voor zowel de witte- als de zwarte neushoorn.

  Verblijf in Ongava Tented Camp o.b.v. volpension incl. activiteiten.

 9. Dag 9 Etosha National Park

  Deze ochtend gaat u dan eindelijk op safari in het grootste nationale park van Namibie. U staat vroeg op en als de groep dat wenst neemt u een picknick lunch mee en blijft u de hele dag weg.

  Etosha National Park
  Etosha National Park beslaat 22.270 km², waarvan ongeveer 5.000 km² bestaat uit zoute depressies of ’pannen’. De grootste van deze pannen, de Etosha Pan, kan op zichzelf worden geclassificeerd als een zoute woestijn. De Etosha Pan ligt in het Owambo-bekken, aan de noordwestelijke rand van de Namibische Kalahari-woestijn. Tot drie miljoen jaar geleden maakte het deel uit van een enorm, ondiep meer dat werd teruggebracht tot een complex van zoutpannen tot de grote rivier die het voedde, de Kunene, van koers veranderde en in plaats daarvan naar de Atlantische Oceaan begon te stromen. Als het meer vandaag zou bestaan, zou het het op twee na grootste ter wereld zijn. Het wordt tegenwoordig alleen met water gevuld als er voldoende regen in het noorden van Angola valt, waardoor overstromingen naar het zuiden langs het Cuvelai-drainagesysteem stromen.
  Het park zelf bestaat uit grasland, bos en savanne. Game-viewing rond de talrijke drinkplaatsen is altijd een spektakel van meerdere soorten tegelijk. Het park heeft zo’n 114 zoogdier- en meer dan 340 vogelsoorten. Dieren die je te zien kunt krijgen zijn onder meer olifanten, leeuwen, giraffen, blauwe gnoes, elanden, kudu’s, gemsbokken (oryxen), zebra’s, neushoorns, cheeta’s, luipaarden, hyena’s, honingdas en wrattenzwijnen, evenals de endemische black faced impala.

  Als je eenmaal terug bent voor zonsondergang, kan de rest van de avond worden doorgebracht met het bekijken van wild in de verlichte drinkplaats van het kamp in Ongava. Een absolute aanrader omdat de zwarte neushoorn hier regelmatig komt drinken.

  Verblijf in Ongava Tented Camp o.b.v. volpension incl. activiteiten.

 10. Dag 10 Op game drive in Etosha & Ongava

  Nog een ochtend gewijd aan gedenkwaardige gamedrives in het zuidelijke deel van Etosha National Park met je gids. U keert terug naar het kamp voor de lunch en een vroege middagrust, en brengt uw laatste middag door met een game drive in het privé Ongava Game Reserve. Je keert dan na zonsondergang terug met voldoende tijd om je op te frissen en te genieten van je laatste ’safaridiner’ met uitzicht op de verlichte waterpoel van het kamp. Als u geinteresseerd bent is er vandaag de mogelijkheid om te voet op Rhino Tracking te gaan. U trekt er dan 2-3 uur met een gids van Ongava op uit om de dieren te voet en op gepaste afstand te benadere. Deze activiteit is echter altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid en moet ter plaatse worden betaald. Vraagt u hiernaar bij boeking.

  Verblijf in Ongava Tented Camp o.b.v. volpension incl. activiteiten.

 11. Dag 11 Terug naar Windhoek met bezoek aan de AfriCat foundation

  Deze ochtend vertrekt u alweer vroeg voor uw volgende en laatste wildlife bestemming. U rijdt naar het zuiden via Outjo en Otjiwarongo om de AfriCat Foundation te bereiken. Deze foundation hoort bij de gerenommeerde Okonjima Lodge. U verblijft hier vandaag niet, maar brengt enkel een bezoek aan het AfriCat Day Centre, een prachtig hoogtepunt om uw safari af te sluiten. Okonjima is de thuisbasis van de AfriCat Foundation. Deze stichting zet zich in voor luipaarden, bruine hyena’s en andere grote carnivoren. Roofdieren, die slachtoffer zijn geworden van stroperij en andere menselijke activiteiten, worden opgevangen en er wordt onderzoek gedaan naar de kleinere minder bekende roofdieren als de honingdas, het aardvarken en de grootoorvos, maar ook de pangolin. Je arriveert op tijd voor de lunch voordat je aan een spannende en informatieve gamedrive en rondleiding door het centrum begint. Hier leert u alles over hun belangrijke werk. Na de AfriCat excursie gaat de reis verder naar het zuiden om in de late namiddag terug te komen in Windhoek, net als de zon ondergaat. Bij uw aankomst in Windhoek wordt u naar uw accommodatie in Windhoek gebracht.

  Overnachting in Windhoek Galton House incl. o.b.v. volpension.

 12. Dag 12 Verkenning Windhoek en transfer naar de luchthaven

  Na het ontbijt kunt u als de tijd het toelaat Windhoek verkennen of bijkomen van uw reis bij de accommodatie. U moet om 11:00 uur uitchecken maar u kunt uw spullen indien nodig zolang opslaan bij de receptie totdat uw transfer naar de internationale luchthaven gepland staat.

 13. Uw reis verlengen of aanpassen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Wilt u 1 of 2 dagen bij de Okonjima Lodge verblijven zodat u bijv. ook op pangolin of luipaard tracking kunt gaan dan behoort dat tot de mogelijkheden. Vraagt u naar de meerprijs bij boeking. U wordt dan aansluitend en apart van de groep terug naar Windhoek of de international airport gebracht voor uw vlucht terug naar huis.

Sossusvlei
Zwarte neushoorn Namibië © Mike Myers
leeuwen etosha ©All for Nature Travel
Gemsbok Namibie ©All for Nature Travel
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Dead Valley Lodge in Sossusvlei

safari Namibië

Camp Kipwe in Damaraland

safari Namibië

Ongava Tented Camp bij Etosha National Park

Ongava Anderssons Camp, Ongava, Namibie reis, safari Ongava

Of verblijf langer bij Plains Camp van de Okonjima Lodge bij de AfriCat Foundation

 

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

 

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor de trekking te voet is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt. Wij adviseren hier ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Neemt u in ieder geval ook warme kleding mee omdat de nachten in de woestijn fris kunnen zijn (10-15C). Vergeet vooral ook uw verrekijker en camera niet.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, zwemkleding, antimuggenmiddel, moneybelt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Hallo en dankuwel is Dankie in de lokale, op Zuid-Afrikaans, gebaseerde taal. De officiële voertaal is Engels.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare fles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Let op: Vanaf 12 juni 2018 is het absoluut verboden om plastic tasjes mee te nemen in de Nationale Parken. Hier wordt bij de ingang van de parken streng op gecontroleerd en deze worden ingenomen. Houdt hier ook rekening mee met het doen van boodschappen vóór u de parken ingaat.

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

De munteenheid in Namibië is de Namibische Dollar (N$), deze is gekoppeld en daarmee exact gelijk aan de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR).

Travellers cheques en buitenlands geld kunnen zonder problemen worden gewisseld bij een van de banken. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en veel steden kunt u ook geld pinnen.

Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 U$) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs etc.

Namibië heeft een semidesert klimaat met hete dagen en koele nachten. Gemiddeld schijnt de zon 300 dagen per jaar. In het hartje van de zomer kan de temperatuur oplopen tot meer dan 40 graden Celsius. (dec.-jan.) De winters zijn warm en aangenaam overdag, rond de 18- 20 graden, maar in de nacht kan het rond het vriespunt zijn. (juni-juli). Het regenseizoen loopt van oktober tot april.

U heeft geen visum nodig voor Namibië bij een verblijf korter dan 3 maanden. Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege blz’s heeft voor stempels.

Evenals in Zuid-Afrika en Botswana geldt voor mensen die reizen met kinderen onder de 18 jaar, dat deze in bezit moeten zijn van een officieel geboortecertificaat van het kind, inclusief de namen van beide ouders, in het Engels. Dit vraagt u aan bij de gemeente waar het kind is geboren en kan tot 3 weken duren. Let op: maak bij het aanvragen van het certificaat duidelijk dat u een Engelstalig certificaat wil, en geef ook expliciet aan dat een apostillestempel van belang is. Reist u niet met uw eigen kinderen, dan heeft u tevens schriftelijke toestemming van de ouders nodig. Dit geldt ook wanneer slechts 1 van de ouders reist.
Informeert u bij de ambassade/ het consulaat naar de laatste stand van zaken.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is + 2 uur in de zomer van september tot april en + 1 uur in de winter van april tot september.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Namibië is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.
 • Creditcardfraude komt helaas voor. Houd u uw kaart dan ook altijd in het oog en laat niemand meekijken als uw pincode intoetst.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner