Beaching orka Valdez ©Travel Soap

Argentinië: Wildlife van Patagonië

richtprijs 3.995

Highlights van deze extensie:

 • Deze 13-daagse reis laat het mooiste van Patagonië zien in Argentinië en Chili.
 • Ga op zoek naar orka’s, pinguïns, zeeolifanten, poema’s en nog veel meer.
 • Kijk uit naar de beroemde “beaching” orka’s op het schiereiland van Valdes.
 • Bezoek de indrukwekkende Perito Moreno gletsjer nu het nog kan.
 • Fotografeer guanaco’s tegen de schitterende achtergrond van Torres del Paine National Park.
 • Draag bij aan de bescherming van de poema op een Puma Conservation Safari.
 • Deze reis kan zowel op 3- als 4-sterrenniveau worden uitgevoerd.
 • Zoveel mogelijk wildlife van Patagonië zien? Beste reistijd is dan oktober t/m december.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode september t/m april
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Argentinië: Wildlife van Patagonië.

Met het Andesgebergte aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant, over een lengte van 4300 km, kunt u zich voorstellen dat Argentinië een enorme biodiversiteit kent. Patagonië beslaat meer dan een derde van Argentinië en strekt zich uit tot in Chili. Een immens steppelandschap waarvan het dierenrijkdom zich niet alleen beperkt tot de kustgebieden. Ga op zoek naar poema’s, mara’s, Patagonische vossen, wolven en guanaco’s op het vaste land en zeezoogdieren aan de kust. Vele dieren van de Zuidpool komen ook hier voor. Grote kolonies zeeolifanten, zeeleeuwen en magelhaenpinguïns hebben hier hun thuis en voor de kust zwemmen zuidkapers, dolfijnen en orka’s. Deze reis is erop gericht om zoveel mogelijk van deze dieren te spotten.

Het whale watching seizoen op Valdes is van mei t/m december, maar de beste tijd is van september t/m november. Pinguïns zijn er alleen van september t/m maart. Met name de orka’s stelen hier de show als zij hier van september tot december en in februari en maart jagen op de jonge zeeolifanten, resp. zeeleeuwen, die hier dan te water gaan. Houdt u er rekening mee dat u heel veel geluk moet hebben om een dergelijke “sighting” te zien. De techniek van de orka’s om met grote vaart het strand op te zwemmen komt alleen hier voor en wordt van moeder op kalf overgebracht. Het is een gevaarlijke manier van jagen waarbij de orka het risico heeft om vast te komen te liggen op het strand…

De reis begint in Buenos Aires, maar u vliegt al snel door naar het schiereiland van Valdes, een walhalla voor wildlife. U vliegt naar Trelew waar u 4 dagen een huurauto krijgt waarmee u zelf de interessante kustlijn kunt verkennen. Tegen een meerprijs kunnen we ook graag een privéchauffeur met natuurgids voor u boeken met whale watching excursies.

Vervolgens vliegt u door naar  El Calafate in het zuiden van Argentinië. Hier bezoekt u een volle dag Los Glaciares Nationale Park met 48 gletsjers waaronder de indrukwekkende Perito Moreno gletsjer. De gletsjer van meer dan 60 meter hoog en 5 km breed eindigt in het Argentinomeer. Dit is de enige gletsjer ter wereld die iedere dag 1 tot 2 meter verder schuift. Dit gaat gepaard met veel gekraak en geweld van grote ijsbrokken die in het water vallen. Men zegt dat dit het natuurlijke verloop van de gletsjer is en tot op dit moment nog niet veroorzaakt wordt door klimaatopwarming…

Na twee dagen reist u door naar het Chileense deel van Patagonië voor het ‘hikers’ paradijs Torres del Paine National Park en het wildlife hoogtepunt van deze reis. De poema is een zeer schuw dier dat zelden wordt gezien. Echter, hier laat hij zich regelmatig zien en komt hij in grote aantallen voor, dankzij het rijke voedselaanbod. D.w.z. de guanaco’s hebben hier alle ruimte om zich te vermenigvuldigen. Natuurfotografen van over de hele wereld komen hier naartoe om dit dier op foto vast te leggen. Lees hier de blog van onze wildlifespotter die op puma tracking is geweest. In deze reis opteren wij voor de Conservation Safari bij Estancia Cerro Guido. Hier draagt uw reis direct bij aan de oplossing van het human-wildlife conflict en zo aan het behoud van de poema. U zult er een dag zelf op uittrekken en genieten van de grandioze vergezichten met azuurblauwe meren en een dag bij Cerro Guido op een Puma Conservation Safari gaan. Ook als u niet bij de lodge zelf verblijft krijgt u inzicht in hun werk en heeft u een zeer grote kans om de poema ook daadwerkelijk te zien. De beste tijd om poema’s te zien is van oktober t/m maart.

 

reis Argentinië, reis Patagonie, reis Valdes

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • 12 overnachtingen op 3- of 4 sterren niveau incl. ontbijt
 • Binnenlandse vluchten vanaf Buenos Aires
 • Transfers, excursies & activiteiten zoals vermeld met Engelstalige gids
 • Park fee’s m.u.v. de park fee’s tijdens de selfdrive
 • Huurauto 2 x 4 dagen categorie Nissan Versa At. of vergelijkbaar met uitgebreide briefing, incl. GPS en afkoop eigen risico
 • Bijdrage aan Panthera. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen  All for Nature Travel app.
 • De reissom van deze reis op 3-sterrenniveau is mogelijk vanaf €3995,- per persoon is o.b.v. twee samenreizende personen in een tweepersoonskamer. De reissom op 4-sterrenniveau met verblijf bij een aantal zeer bijzondere lodges in de vrije natuur op.b.v. volpension is mogelijk vanaf €8995,- per persoon.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vluchten. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven en eventuele extra excursies
 • Luchthavenbelastingen
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds> (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Buenos Aires

  Vandaag komt u aan in Buenos Aires. U wordt opgehaald van de luchthaven en naar uw hotel gebracht waar u kunt bijkomen van de reis. Buenos Aires is een kleurrijke wereldstad met veel architectuur. Door de Europese invloed door de eeuwen heen wordt het ook wel het ‘Parijs van het zuiden’ genoemd. Het is ook de bakermat van de tango.

  Overnachting in comfortabel en duurzaam stadshotel inclusief ontbijt

 2. Dag 2 Excursie Buenos Aires

  Vandaag staat een stadsexcursie met uw eigen gids gepland. De excursie duurt ongeveer 5 uur en u bezoekt Recoleta, Palermo, Plaza de Mayo, Puerto Madero, Zanjon de Granados en La Boca. Het programma is afhankelijk van uw interesses en kan in overleg ter plaatse worden aangepast.

  Overnachting in comfortabel en duurzaam stadshotel inclusief ontbijt

 3. Dag 3 Vlucht en self drive naar Puerto Piramides

  Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Trelew in de buurt van Valdes. Op de luchthaven staat een huurauto (Categorie Nissan Versa At. of vergelijkbaar ) voor u klaar.  Onze gids rijdt tot Puerto Madryn met u mee voor een briefing en verdere instructie voor de komende dagen. U heeft 4 dagen om het schiereiland van Valdes op eigen gelegenheid te leren kennen.

  Overnachting in duurzaam hotel in Puerto Piramides, inclusief ontbijt.

  PS: Voor een groter budget adviseren wij de 4-sterren lodge op Estancia Rincon Chico met zijn eigen 16 km strand en grote kolonies zeeolifanten en zeeleeuwen. Zuidkapers kunnen van juni tot december vanaf de kust worden gezien en hier heeft u ook de grootste kans om de orka’s op het strand te zien landen terwijl ze jagen op de jongen van de zeeleeuwen en zeeolifanten. Het is een UNESCO Biosphere Reserve dat al vele awards in ontvangst heeft mogen nemen en National Geographic en BBC roemen het om haar fantastische dierenleven.

 4. Dag 4 Verkenning Valdes met pinguins en walvissen

  Als u niet bij Rincon Chicco verblijft adviseren wij u voor vandaag Estancia San Lorenzo, waar in de juiste tijd van het jaar een kolonie van 600.000 magelhaenpinguïns is gevestigd. Punta Norte is het gebied waar de orka’s het vaakst worden gezien. Aan het einde van de middag moet u weer terug zijn in Puerto Piramides voor een whale watching excursie bij zonsondergang. Het whale watching seizoen op Valdes is van mei t/m december, maar de beste tijd is van september t/m november. Pinguïns zijn er alleen van september t/m maart.

  Overnachting in comfortabel hotel in Puerto Piramides, inclusief ontbijt. Park fee’s en excursies zijn vandaag niet bij de prijs inbegrepen.

 5. Dag 5 Zeeolifanten bij Caleta Valdez

  Vandaag heeft u nog een dag om het schiereiland van Valdes te verkennen. Bijv. Caleta Valdez een mooie geografische formatie waar ook pinguins en zeeolifanten hun thuis hebben in de juiste tijd van het jaar. Zeeolifanten komen hier in principe het hele jaar door om te rusten, hun huid te vervellen, te paren en hun jongen te krijgen (sept. t/m december). Misschien ziet u een ”beach master” zijn territorium verdedigen. Kijkt u intussen ook uit naar de unieke mara’s die alleen hier voorkomen, een groot knaagdier dat lijkt op een kruising tussen een kangoeroe, een haas en een ree en alleen in dit gedeelte van Argentinie voorkomt.

  Overnachting in comfortabel hotel in Puerto Piramides, incl. ontbijt. Park fee’s zijn vandaag weer niet inbegrepen op de selfdrive.

 6. Dag 6 Door naar El Calafate

  Deze ochtend levert u de auto weer in op de luchthaven van Trelew voordat u doorvliegt naar El Calafate in het zuiden van Argentinië op de Patagonische steppe. U wordt opgewacht op de luchthaven en naar uw hotel gebracht. El Calafate ligt aan het Lago Argentino en het is de toegang tot Los Glaciares National Park met zijn indrukwekkende Perito Moreno gletsjer.

  Overnachting in comfortabel stadshotel in El Calafate, incl. ontbijt.

 7. Dag 7 Perito Moreno gletsjer

  Vandaag gaat u de hele dag op excursie in Los Glaciares National Park. U wordt vroeg in de ochtend opgehaald, want het is nog 70 km rijden naar de ingang van het park. U wordt ingedeeld bij een Engelstalige gids en trekt er over de vele wandelpaden op uit om een deel van de 200 gletsjers te zien die sinds 1981 op de Werelderfgoedlijst staan. In ieder geval staat de Perito Moreno gletsjer op het programma. U kunt een picknick lunch meenemen, maar er is ook een restaurant in het park.

  Overnachting in comfortabel hotel in El Calafate, incl. ontbijt.

 8. Dag 8 El Calafate of Estancia Cristina

  Vandaag heeft u ter vrije besteding om het stadje en haar omgeving te verkennen. Het is mogelijk om voor u een dagexcursie te boeken naar Estancia 25 de Mayo of de Nibeko Aike ranch te bezoeken waar u kunt paardrijden. U kunt dit aangeven bij boeking.

  Op het 4 sterrenniveau vertrekt u deze ochtend vroeg naar een heel bijzondere ranch die in Los Glacieres National Park ligt in de richting van de Upsala gletsjer. U kunt hier alleen met de boot komen en verder af van de bewoonde wereld zult u op deze reis niet zijn.

  Overnachting in comfortabel hotel in El Calafate, incl. ontbijt.

 9. Dag 9 Over de grens naar Chili

  Vandaag heeft u een avontuurlijke dag terwijl u oversteekt naar Chili, de andere kant van Patagonië. U wordt naar het busstation gebracht door onze gids en daar op de bus gezet naar Puerto Natales. Afhankelijk van de grensformaliteiten is dit een rit van 5 uur. Het busticket is inbegrepen, maar neemt u vooral lunch en drinken mee voor onderweg. Houdt u er wel rekening mee dat dit op moet zijn voordat u bij de grens aankomt, want het is niet toegestaan om eten of drinken te importeren in Chili.

  Op het busstation van Puerto Natales wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

  Op het 4 sterrenniveau bij Estancia Cristina heeft u hier vandaag nog excursies en haalt u het niet meer om door te reizen naar Torres del Paine in Chili. U heeft nu nog een extra overnachting in El Calafate zelf. Dit i.p.v. de laatste overnachting op dag 12 van het 3-sterrenprogramma. In het 4-sterrenprogramma is ook geen busrit voorzien, maar heeft u een prive transfer en wordt u de volgende dag meteen naar Estancia Cerro Guido gebracht waar u in het totaal 3 nachten verblijft.

  Verblijf in een duurzaam 3-sterren hotel in het plaatsje Puerto Natales bij Torres del Paine o.b.v. logies/ontbijt.

 10. Dag 10 Poema's en meer in Torres del Paine

  Vandaag staat in het teken van de poema. U gaat vandaag op Puma Conservation Safari op Estancia Cerro Guido. Als u al niet bij deze lodge verblijft rijdt u in ca. 2,5 uur naar de Estancia waar u een dag wordt meegenomen door het team van Fundación Cerro Guido Conservación en gaat u op zoek naar de poema.

  U maakt dan in praktijk mee wat er komt kijken bij het natuurbeschermingswerk van de Fundación Cerro Guido Conservación. Vroeg in de ochtend gaat u op pad met professionele trackers die u meenemen in hun dagelijkse routine, zoals het onderzoekswerk van de poema op de ranch. U neemt deel aan activiteiten zoals observatie met een verrekijker en het bekijken van cameravallen. Ook leert u meer over het werk van de schapenbeschermingshonden en hoe ze bijdragen aan het in harmonie samenleven van wildlife, vee en mens. Na de lunch gaat u verder naar Casa Puma, het hoofdkwartier van de Cerro Guido Conservation Foundation. Daar wachten de trackers u op met een spannende videopresentatie en nemen u mee op een laatste excursie bij zonsondergang, waar u het onderzoekswerk gaat zien dat wordt uitgevoerd in Sierra del Toro.  Met recht een unieke safari én waar u een hele grote kans heeft om de poema aan het einde van die dag ook daadwerkelijk gezien te hebben. Wilt u alvast een voorproefje van het werk van Cerro Guido Conservation Foundation? Bekijk dit filmpje.

  Vergeet u ook niet om het spectaculaire landschap in u op te nemen terwijl u er met de auto en te voet op uit trekt. De gids zal zijn best doen om ook de andere dieren te laten zien die het park rijk is; de guanaco, zeer bedreigde Huemul (hertachtige), de nandu (loopvogel) en de grijze- en rode Patagonische vos. In de lucht kijkt u uit naar roofvogels en de machtige condor. U heeft lunch mee voor onderweg.

  Verblijf in Puerto Natales op het 3-sterren niveau of Estancia Cerro Guido zelf op het 4-sterren niveau.

 11. Dag 11 De pieken van Torres del Paine

  Vandaag trekt u er zelf op uit in Torres del Paine National Park. Er zijn verschillende grevelwegen door het park aangelegd met panoramische uitzichtpunten. Poema’s en al het andere wildlife komen hier nog steeds voor en als u van wandelen houdt kunnen wij ook graag een trekking voor u organiseren, bijv. de beklimming van de Base las Torres of meerdaagse hikes met overnachting. Het is ongeveer 2,5 uur rijden naar de ingang, maar we kunnen graag een iets duurder hotel voor u boeken dat in de buurt van de ingang van het park ligt.

  Verblijf in Puerto Natales op het 3-sterren niveau of Estancia Cerro Guido zelf op het 4-sterren niveau.

  PS: Als u bij Cerro Guido verblijft heeft u een begeleide excursiedag in het nationale park.

 12. Dag 12 Terug naar El Calafates of Buenos Aires

  Vandaag komt er een einde aan uw verblijf in het gebied van de poema’s. U vervolgt uw weg met de bus terug naar El Calafate in Argentinië.

  Overnachting in comfortabel hotel in El Calafate, incl. ontbijt.

  PS: In het 4 sterrenprogramma verblijft u drie nachten bij Estancia Cerro Guido en vliegt u op dag 13 meteen vanaf Puerto Natales via Santiago in Chili terug naar Amsterdam. Dit kunnen we uiteraard tegen een meerprijs ook op deze manier voor u verzorgen in het 3-sterrenprogramma.

 13. Dag 13 Vlucht naar Buenos Aires

  Deze ochtend wordt u weer naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar Buenos Aires. Afhankelijk van de aansluiting met uw internationale vlucht heeft u nog een overnachting. Deze is nu niet inbegrepen.

 14. Uw reis verlengen of upgraden? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Als u toch ook nog graag een extra dag puma tracking wilt boeken in het nationale park zelf dan is dat mogelijk vanaf €950,- per persoon extra. Het is zeker de moeite waard om uw reis op te waarderen naar 4-sterrenniveau. U verblijft dan op de mooiste plekken in de vrije natuur en uw gids weet de beste ’spots’ te vinden voor de mooiste wildlife sightings.

  Uitbreidingen:
  Deze extensie is ideaal te combineren met onze extensie naar de Iguazu Falls & Ibera Wetlands voor een compleet overzicht van alle natuur die Argentinie te bieden heeft.

  Ook een verlenging bij Bahia Bustamante Lodge is een aanrader. Deze 3-sterrenlodge aan zee ligt in een biodiversteits hotspot, circa 300 kilometer ten zuiden van Valdés. Of neem de Atacama woestijn op in uw reis en overnacht dan in de Explora Atacama Lodge.

  Of combineer deze reis met Antarctica die vanaf Ushuaia in het uiterste puntje van Argentinië begint. Vraag ons om meer informatie.

Beaching orca Peninsula Valdez ©GabrielRojo
Puerto Madryn - Pinguins
Perito Moreno gletsjer
poema's bij Cerro Guido in Torres del Paine
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Deze reis kan worden uitgevoerd op 3- of 4-sterren niveau. Alle lodges die wij hebben geselecteerd zijn kleinschalig en duurzaam opgezet en geven lokale mensen inkomsten uit het behoud van de natuur. Het prijsverschil is aanzienlijk. Op beide prijsniveau’s rijdt u een paar dagen zelf, maar we kunnen altijd ook een privéchauffeur met Engelstalige gids tijdens de hele reis voor u verzorgen. Op het 3-sterren niveau verblijft u in duurzame hotels in de stadjes zelf en trekt u met de auto de natuur in. Op het 4-sterren niveau verblijft u zoveel mogelijk op afgelegen landgoederen (estancias) waar u de natuur voor u zelf alleen heeft met de andere gasten van de lodge en de maaltijden zijn inbegrepen. Een combinatie van beide kan uiteraard ook. Wij werken graag een reis op maat voor u uit.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van onze twee prijsvarianten op het schiereiland van Valdes en bij El Calafate en in Torres del Paine NP.

Voorbeeld 3-sterren bij het schiereiland van Valdes: Del Nomad Eco in Puerto Piramides

Voorbeeld 4-sterren op het schiereiland van Valdes: Estancia Rincon Chico reis argentinie, reis patagonie

Op 3-sterren niveau verblijft u enkel in een duurzaam stadshotel in El Calafate: Hotel Kosten Aike

duurzaam hotel El Calafate , rondreis Argentinie , reis Patagonie

Voorbeeld 4-sterren upgrade in de buurt van El Calafate op het historische landgoed van Estancia Cristina

El Calafate, Upsala gletsjer, reis El Calafate

Voorbeeld 4-sterren niveau bij Torres del Paine NP; op een historisch landgoed Estancia Cerro Guido:

reis Torres del Paine, verblijf Cerro Guido, Poema Conservation

Houdt u van wandelen en wilt u uitgebreid op hiken in Torres del Paine dan adviseren wij het super duurzame 3 tot 4-sterren EcoCamp Patagonia

Reis Torres del Paines, reis poema, reis Chili

Tip: Breid uw verblijf bij Valdes uit met de unieke Bahia Bustamante Lodge 250 km ten zuiden van Trelew

ecolodge Patagonië

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

De kustlijn van Argentinië is 4300 km lang en steeds verder van de evenaar verwijderd met meerdere klimaatzones. Het is dan ook moeilijk om een algemeen kledingadvies te geven. Zorgt u ervoor dat u voldoende warme kleding bij u heeft en kijkt u bij het kopje klimaat per bestemming om een juiste inschatting te maken. Draag uw kleding in laagjes; Afritsbroeken zijn hier een uitkomst. Voor de wandelingen adviseren wij u om comfortabele wandelschoenen mee te nemen. Draag dan een lange broek om u te beschermen tegen ongedierte en struikgewas. Op trekking is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt en in ieder geval geen felle kleuren. Een regen- en windjack mee komt van pas als een plotselinge regenbui u verrast. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage als u in de zomer/ onze winter reist. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera en waterfles niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer, EHBO-set, plastic tas (houdt uw spullen droog tijdens de regen), wereldstekker en zaklamp.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Hola en dankuwel is Gracias in het Spaans, de officiële voertaal van Argentinië.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u drinkwater tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

 

De munteenheid in Argentinië is de peso. Geld kan worden gewisseld bij een van de banken. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. En let op dat uw pinpas aan staat voor buiten Europa. Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Veel lokale valuta zult u niet nodig hebben omdat veel al bij uw reissom is inbegrepen. Wij raden u wel aan om altijd een bedrag van ca 100 US dollar op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.

Argentinië ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoen tegenovergesteld zijn aan die van ons. De meest geschikte reistijd loopt van oktober tot en met maart, de Argentijnse zomer. In januari is het op zijn warmst en juli is de koudste maand. De noordelijke regio’s hebben een subtropisch klimaat (temperaturen rond 25-30°C.) met relatief de meeste regenval. Buenos Aires kent in de lenteperiode (oktober en november) eveneens aangename temperaturen van 20-25°C. Naarmate je zuidelijker komt, daalt de temperatuur. In de regio rond Península Valdès bereikt het kwik in hun lente nog 15-20°C. In Calafate, het Nationaal Park Torres del Paine en Vuurland is het alweer zo’n 5°C. kouder. Vuurland is de koudste plek van Argentinië met in de winter gemiddeld 5 graden en in de zomer 22 graden. Met name in het zuidelijke deel van Patagonië is het weer behoorlijk wisselvallig en onvoorspelbaar. Houdt u rekening met veel wind.

Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. U hoeft op dit moment van tevoren geen visum aan te vragen. Houdt u echter wel rekening mee dat dit kan veranderen.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Tijdens onze zomertijd is het in Argentinië 5 uur vroeger, tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl. Reizigers met Belgische nationaliteit verwijzen wij door naar de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde www.itg.be.
Wij raden u aan om tenminste 6 weken voor vertrek contact op te nemen voor uw vaccinaties; enkele vaccinaties hebben een langere inwerktijd nodig om effectief te kunnen werken. Wanneer u op (door)reis gaat door Latijns Amerika en wanneer u recent in een land waar gele koorts heerst bent geweest is een recente inenting tegen gele koorts verplicht. Malaria (en ook andere door muggen overdraagbare ziektes)komt voor in enkele gebieden; hoewel er voorzorgsmaatregelen worden genomen in enkele lodges wordt u aangeraden om uw eigen beschermingsmiddelen tegen muggen mee te nemen. Bedek uw lichaam zoveel mogelijk na zonsondergang door lange broeken en shirts met lange mouwen te dragen.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Voor Argentinië geldt dat de mensen vriendelijk zijn maar criminaliteit (diefstal) komt regelmatig voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Loop nooit in het donker alleen over straat
 • Let u goed op dat u alleen een officiële taxi neemt. Het beste is het om er indien nodig een te bestellen bij het hotel en een afspraak te maken over de tijd dat u weer wilt worden opgehaald.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis.Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

 

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner