Azoren: Dolfijnen & Walvissen heel dichtbij

“Maar liefst twaalf verschillende soorten walvissen en dolfijnen gezien. Niets dan goeds voor deze bijzondere organisatie en het heel prettige hotel!” Hans Klamer

  • Ga 5 x op ‘whale watching’ op de biodiversity hotspot voor zeezoogdieren; het eiland Pico
  • Maak kennis met de onderwaterwereld van 28 verschillende soorten walvissen en dolfijnen
  • Draag bij aan de bescherming van baleinwalvissen via het onderzoek van MICS
  • 8 dagen, maart t/m oktober, vanaf € 649,- p.p.

Uw natuurreis in het kort:
Pico, een van de eilanden van de Azoren, is een van de belangrijkste hotspots ter wereld om dolfijnen en walvissen te bestuderen en observeren. Meer dan 28 soorten walvisachtigen komen zich hier in de loop van het jaar te goed doen in de voedzame wateren. De nabijheid van de kust midden in de Atlantische Oceaan maakt dit tot een ideale kraamkamer voor vele zeezoogdieren. Duurzame ‘whale watching’ is dan ook van groot belang voor de toekomst van deze bijzondere dieren. Deze reis draagt bij aan MICS (Mingan Island Cetacean Study) en haar onderzoek naar de blauwe vinvis en andere baleinwalvissen op de Azoren.
Natuurreis Azoren: Dolfijnen en walvissen heel dichtbij
Gedurende 8 dagen gaat u in totaal vijf keer de zee op. De combinatie van de oude kennis van de walvisvaart met de laatste informatie op het gebied van natuurbescherming geven u een succesgarantie van 99%. U krijgt uitgebreide achtergrondinformatie over hun inzet voor het behoud van deze rijkdom. Het zwemmen met dolfijnen is bijvoorbeeld een grote bedreiging voor de populatie rond Pico.

Iedere periode heeft zijn eigen hoogtepunten. In april en mei komen hier de gewone – en de blauwe vinvissen langs op hun migratieroute. In juli, augustus en september zijn de meeste soorten dolfijnen aanwezig. Misschien ziet u dan ook de zwarte zwaardwalvis jagen op tonijn.

Het eiland Pico heeft naast de zeezoogdieren ook aan land veel te bieden. Maak kennis met de schitterende ongerepte natuur op de hellingen van de vulkaan en de eeuwenoude wijncultuur, waarvan de velden door UNESCO zijn benoemd tot Werelderfgoed.

Azoren: Dolfijnen en walvissen heel dichtbijBijzonder overnachten op uw natuurreis
U verblijft in het charmante hotel Aldeia da Fonte. Het hotel bestaat uit verschillende huisjes opgebouwd uit vulkanische gesteente. Prachtige tuinen omringen het hotel met originele flora. Het restaurant in dit hotel heeft de reputatie ‘het beste restaurant van het eiland’. Lees de ervaringen van andere reizigers met deze accommodatie op Tripadvisor. Het hotel ontving het Certificaat van uitmuntendheid.

Of kies voor hotel Whale’come ao Pico met eenvoudige, schone kamers. Perfect gelegen naast het whale watching centrum zodat u alles op het gebied van de walvisexpedities van dichtbij mee krijgt.

Reisdata:
Iedere week van 31 maart tot en met 3 november, beginnend op zaterdag.

Reissom voor 8 dagen:
Vanaf € 649,- per persoon in Hotel Whale’come ao Pico of vanaf € 915,- per persoon in Hotel Aldeia da Fonte.*
Prijs op basis van twee samenreizende personen en exclusief vlucht. Inclusief 7 overnachtingen, 5 expedities, €50,- donatie aan MICS, alle diners, transfer van/naar Pico Airport en presentaties bij de ‘whale watcher’.
*Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 120,- en in juli en augustus geldt een extra hoogseizoenstoeslag van €140 p.p.. In april en oktober krijgt u €60,- korting.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.
Spreekt deze reis u aan, maar reist u liever op eigen gelegenheid met iets meer nadruk op de natuur van het eiland terwijl u verblijft in een pittoreske B & B? Kijk dan bij Walvissen en Natuur op Pico. Of wilt u de blauwe vinvis van dichtbij zien? Kijk dan bij Blauwe Vinvis en meer….Ook de vluchten verzorgen wij graag voor u.

Of breid uw reis uit met nog drie eilanden en verblijf in de authentieke huisjes op het meest ongerepte en westelijke eiland Flores; 7 dagen, incl. huurauto, binnenlandse vlucht en bezoek aan het bijzondere eiland Corvo vanaf €470,- per persoon: Drie eilanden extensie.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).