Azoren: Blauwe Vinvis en meer …..

“Iedereen heeft echt zijn best gedaan om er een fantastische reis van te maken. Het zien van de blauwe vinvis en de betrokkenheid bij het onderzoek waren absolute hoogtepunten.” Ruud en Annemie Sormani

  • Ga op zoek naar de blauwe vinvis op één van de belangrijkste hotspots ter wereld, het eiland Pico
  • Ga de zee op met de blauwe vinvis specialist en leer alles over dit grootste dier dat ooit heeft geleefd
  • Draag bij aan het cruciale onderzoekswerk van Richard Sears om baleinwalvissen te beschermen
  • Werk zelf mee aan de identificatie van deze ernstig bedreigde dieren
  • 8 dagen, groepsreis vertrek 20 t/m 27 april, vanaf € 995,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Met meer dan 30 meter lengte is de blauwe vinvis het grootste dier dat ooit op aarde heeft geleefd. Hij heeft een hart zo groot als een kleine Volkswagen en aderen waar kinderen doorheen zouden kunnen zwemmen. Weinig mensen weten dat deze reuzen twee maanden per jaar te observeren zijn in Europa, en wel op één van de belangrijkste biodiversity hotspots ter wereld, het eiland Pico op de Azoren. In april en mei komen hier de gewone en de blauwe vinvissen langs op hun migratieroute. Zij doen zich hier te goed aan het krill in de voedzame wateren.
Inzicht in het gedrag, sociale verbindingen en de spreiding van de grote walvissen is van fundamenteel belang voor hun behoud. Onze duurzame ‘whale watcher’ werkt al 20 jaar samen met de grondlegger van The Mingan Island Cetacean Study (Canada), Richard Sears. MICS is het meest bekend om haar lange termijn studies over de bedreigde blauwe vinvis. Gedurende deze reis gaat u in totaal drie hele dagen de zee op onder begeleiding van deze expert. U krijgt uitgebreide informatie over de algemene biologie en ecologie van walvissen en twee presentaties over het onderzoek naar de blauwe vinvissen in de Atlantische Oceaan. Tevens leert u hoe u walvissen individueel kunt herkennen door middel van foto identificatie.

Reisdata:
20 april t/m 27 april 2019 (nog 1 laatste plaats vrij)

Reissom Internationale Groepsreis: (max. 10 personen)
€ 995 ,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer, exclusief internationale vlucht. Inclusief begeleiding Richard Sears, 7 overnachtingen, 3 volle dagen expedities, alle diners, transfer van/naar Pico Airport, presentaties en een donatie van € 200,- aan MICS. Eenpersoonskamertoeslag € 120,-

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma
Het is uiteraard mogelijk om deze reis uit te breiden met een langer verblijf op de Azoren. Wij werken graag een reis op maat voor u uit. Ook de internationale vlucht kunnen wij voor u boeken. Komen deze data u niet uit, kijk dan bij Dolfijnen & Walvissen heel dichtbij.

Wilt u blauwe vinvissen zien in augustus of september onder leiding van Richard Sears? Dan adviseren wij u onze reis naar de oostkust van Canada waarbij u direct meevaart met het onderzoeksteam van MICS. Vanaf € 1995,- p.p.. Meer informatie op aanvraag.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).