chimpansee Mbali Mbali Mahale

Tanzania: Off the Beaten Track & Chimpansees

richtprijs 8.895,00

Highlights van deze natuurreis:

 • Ga op safari in de meest ongerepte en wildrijke parken van Tanzania: Ruaha & Katavi NP.
 • Bezoek een van de meest gehabitueerde groepen chimpansees van Afrika in Mahale Mountains NP.
 • Doordat de chimpansees zo gewend zijn aan mensen kunt u fantastische foto’s maken.
 • Geniet van fantastische uitzichten aan de oever van het Tanganyikameer.
 • Verblijf in luxe aan het strand op het onontdekte Mafia Island.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode juni t/m december
  0/8
Alles over reis: Tanzania: Off the Beaten Track & Chimpansees.

Deze reis heet niet voor niets ‘Off the Beaten Track’. In plaats van de drukbezochte Serengeti bezoekt u het ongerepte Katavi National Park en Ruaha national Park voor de meest authentieke wildlife ervaring in Tanzania. In plaats van Zanzibar bezoekt u het minder bekende Mafia Island, net zo mooi (al dan niet mooier), maar met een hoop minder mensen. Het andere hoogtepunt van uw reis is het verblijf in Mahale Mountains National Park, aan de oever van het Tanganyikameer.  Hier gaat u maar liefst twee keer op chimpansee trekking bij een van de meest gehabitueerde groepen van Afrika. Uw garantie op de mooiste foto’s.

Uw reis start in het Ruaha National Park. In dit park woont maar liefst 10% van de totale leeuwenpopulatie op aarde en het heeft met 20.000 olifanten ook de grootste olifantenpopulatie. Uw reis draagt in dit national park bij aan het Ruaha Carnivore Project. Van het ene bijzondere national park vliegt u naar het andere. In Katavi National Park waant u zich in het Afrika van decennia geleden. Omdat het park zo afgelegen is, komen hier maar weinig bezoekers en heeft u de meest authentieke wildlife ervaring. Het park is beroemd voor de brute interactie tussen leeuwen en buffels die niet bepaald vrienden zijn van elkaar. In het schitterende Mahale Mountains National Park gaat u twee keer op een uitdagende hike de berghellingen op om een grote troep chimpansees te vinden. Uw gids kan u alles vertellen over het leven van de individuele chimps en van dichtbij observeert u het complexe sociale leven van de troep. Als uitvalsbasis heeft u hier de schitterende Mbali Mahale Camp aan de oever van het legendarische Tanganyikameer.

Aan het eind van deze reis kunt u, vermoeid door alle game drives en trekkings, lekker ontspannen op het strand van Mafia Island. Vergelijkt u dit eiland met het Zanzibar van 30 jaar geleden…  Ook de walvishaai doet zich vanaf november te goed aan plankton vlak voor de kust van Mafia Island.

tanzania, safari, ongerept

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • 14 overnachtingen op 3-4 sterrenniveau o.b.v. volpension incl. safaris & activiteiten in de parken. Ontbijt en diner op Mafia Island en enkel ontbijt in Dar es Salaam.
 • Binnenlandse vluchten & transfers. PS: De parken in dit programma zijn zeer moeilijk te bereiken waardoor de kosten van de tickets zeer hoog zijn. De binnenlandse vluchten zijn nl. lang en met weinig passagiers om kosten te delen.
 • 2 chimpanseepermits voor het Mahale Mountains National Park
 • Parkfee’s Ruaha, Katavi & Mahale NP
 • Bijdrage aan het Ruaha Carnivore Project. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • Reissom privereis vanaf €8995,- is per persoon o.b.v. een tweepersoonskamer. Vanaf €8895,- per persoon, exclusief internationale vlucht naar Dar es Salaam en gebaseerd op twee samenreizende personen. De hoogseizoenstoeslag in juli, augustus, september, oktober en met Kerst is €1800,- per persoon.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht naar Dar es Salaam
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Toeristenbelasting Butiama Beach 1,50 USD p.p.p.d. niet inbegrepen en moet ter plaatse worden betaald.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Excursies op Mafia Island
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Dar es Salaam

  Vandaag komt u aan in Dar es Salaam. Transfer naar hotel in de buurt van de luchthaven.

  U verblijft in een comfortabel viersterrenhotel o.b.v. logies en ontbijt.

 2. Dag 2 Aankomst in Ruaha National Park

  U vliegt vandaag van Dar es Salaam naar Ruaha. Een hotel in Dar es Salaam kan worden geregeld voor de nacht ervoor als dat nodig is. U vliegt in een klein vliegtuig en de vlucht duurt ongeveer 2,5 uur. Bij aankomst op de Ruaha Msembe airstrip wordt u opgewacht door een gids van de Ruaha River Lodge en rijdt u door het park om in te checken in de Lodge voor de lunch.
  Na een briefing, lunch en siësta is het tijd voor afternoon tea, gevolgd door een middag/avond gamedrive die vertrekt om 16:00 en terugkeert bij zonsondergang.

  U verblijft in de Ruaha River lodge o.b.v. volpension, incl. activiteiten.

 3. Dag 3 Op game drive in het Ruaha National Park

  Tijdens uw verblijf in de Ruaha River Lodge kunt u de hele dag op game drive gaan met picknicklunch of op ochtenddrive met lunch in de lodge. U heeft tijd om te ontspannen op uw eigen veranda en uit te kijken naar het wildlife dat een kijkje komt nemen bij de rivier.

  Ruaha National Park
  Ruaha National Park is vernoemd naar de rivier die door het zuidelijke deel van het park stroomt. Het gebied werd pas in 1964 uitgeroepen tot ’National Park’ en is onlangs groter geworden, waardoor het nu het op één na grootste National Park van Tanzania is.
  Het ecosysteem dat het hele beschermde gebied beslaat, is gecentreerd rond de enige 2 permanente rivieren in het park, de Great Ruaha en de Nzombe. De vegetatie verandert van boomloze graslanden en moerassen naar groene bossen. In de riviervalleien groeien acaciasoorten, vijgensoorten, tamarindebomen, palmbomen en open stukken grasland. Verder van de rivier is het land begroeid met baobabs en acacia’s.
  Omdat Ruaha in de buurt van de evenaar ligt komen hier zowel soorten van het noordelijk als het zuidelijk halfrond voor. Je vindt er bijvoorbeeld Roanantilopen, Sabelantilopen, Grote koedoes, Lichtensteins hartebeesten, allemaal soorten die verder naar het noorden zelden voorkomen. Tegelijkertijd vind je er Kleine koedoes en Grant’s gazellen die verder naar het zuiden niet veel voorkomen. De gevarieerde topografie resulteert in een soortenrijkdom: er zijn 1600 plantensoorten en meer dan 500 vogelsoorten, ongeveer de helft van wat er in het hele land te vinden is. Je vindt er alle roofdieren, zoals leeuwen, cheeta’s, gestreepte en gevlekte hyena’s, luipaarden, gestreepte jakhalzen, zwarte jakhalzen en er zijn goede populaties wilde honden.
  Er vindt geen grote wildmigratie plaats in Ruaha, dus je kunt op elk moment van het jaar wild zien in Ruaha. Tijdens het droge seizoen is het wild vooral langs de rivier geconcentreerd. Na de regen in december transformeert het park volledig: de rivieren worden kolkende watermassa’s en overal is het groen. Een safari in deze periode zal je ogen openen voor een heel ander Afrika.

  U verblijft in de Ruaha River lodge o.b.v. volpension, incl. activiteiten.

 4. Dag 4 Op game drive in het Ruaha National Park

  Zie beschrijving dag 3.

 5. Dag 5 Aankomst in Katavi National Park en een eerste game drive

  Na een vroege start met picknickontbijt keert u terug naar de airstrip voor de vlucht naar Katavi National Park. Bij aankomst wacht de gids u op voor een ochtend game drive die eindigt in het Katavi Wildlife Camp. U luncht in het kamp en heeft tijd voor ontspanning voordat de avond/namiddag gamedrive begint.

  Katavi Nationaal Park
  Katavi National Park wordt algemeen erkend als een van de weinige echt afgelegen en ongerepte natuurreservaten van Tanzania. Dit komt vooral door de ligging in het uiterste zuidwesten van het land en de kosten en tijd om het park te bereiken. Degenen die de tijd nemen om het park te bezoeken, staat een onvergetelijke safari te wachten. Het feit dat het een van de minst bezochte nationale parken is, is een bonus en geen afspiegeling van de ervaring – het is een plek voor wie op zoek is naar het Afrika van decennia geleden.
  Katavi National Park is op zijn best in het droge seizoen, wanneer de vlaktes zich vullen met duizenden zebra’s, topi’s en impala’s. Hartebeesten, giraffen en andere wilde dieren komen hier vaak voor. Er is een grote populatie olifanten en een aantal indrukwekkende kuddes buffels. Katavi is een geweldig park om de interacties tussen leeuwen en buffels te zien. Gevlekte hyena’s worden vaak gezien, terwijl luipaarden in de bosranden voorkomen, maar schuwer zijn. Wilde honden leven hier, maar blijven meestal op de hellingen en worden zelden op de vlakten gezien.
  Katavi bestaat voornamelijk uit grasland op de hoogvlakten, dat tijdens de regens overgaat in drassig moerasland, afgewisseld met miombobossen en verspreide acacia’s. Met een oppervlakte van meer dan 1 miljoen hectare is Katavi het op twee na grootste nationale park. Het park telt twee meren, Lake Katavi in het noorden en Lake Chada in het zuiden, die gevoed worden door de Kutuma rivier. Tijdens het droge seizoen van juni tot november zijn deze meren gebarsten open vlaktes en vullen zich alleen met de regens. De Kutuma rivier krimpt tot een smalle stroom, met poelen die tijdens het droge seizoen de extreem krappe verblijfplaatsen worden van honderden nijlpaarden en krokodillen. Katavi heeft zelfs de hoogste dichtheid nijlpaarden en de grootste krokodillen van Oost-Afrika.

  U verblijft in het Katavi Wildlife Camp o.b.v. volpension, incl. activiteiten.

 6. Dag 6 Op game drive in Katavi National Park

  Tijdens uw verblijf in Katavi Wildlife Camp heeft u de mogelijkheid om de hele dag op gamedrive te gaan met picknicklunch of anders ’s ochtends op pad te gaan en in het kamp te lunchen. U heeft tijd om te ontspannen, verrekijkers gericht op de Katasunga-vlakten, klaar voor elke actie die zich kan afspelen.
  U verblijft in het Katavi Wildlife Camp o.b.v. volpension, incl. activiteiten.

 7. Dag 7 Op game drive in Katavi National Park

  Zie beschrijving dag 6.

 8. Dag 8 Op game drive in Katavi National Park

  Zie beschrijving dag 6.

 9. Dag 9 Mahale Mountains National park en chimpansee trekking

  De gamedrive in de vroege ochtend eindigt bij de landingsbaan voor de vlucht naar Mahale Mountains National Park. De vlucht duurt slechts 40 minuten en landt direct aan de oever van het meer. Transport over de weg is door de bergketens die uit het Tanganyikameer oprijzen onmogelijk en daarom is de transfer naar Mbali Mahale Camp per boot. De transfer duurt ongeveer 1 uur. De lunch wordt geserveerd bij aankomst in het kamp en de namiddag is ter vrije besteding. U heeft de mogelijkheid om te snorkelen of te wandelen in de omgeving.

  Mahale Mountains National Park
  Mahale Mountains National Park heeft een grote verscheidenheid aan habitattypes, van regenwoud, bos, bamboebos, bergbos tot berggrasland. Dit resulteert in een geweldige mix van flora en fauna, maar Mahale is vooral bekend door de chimpanseepopulaties. Mahale is een van de slechts twee beschermde gebieden voor chimpansees in Tanzania. Er leven ongeveer 1000 chimpansees in Mahale, met een troep van ongeveer 56 chimpansees die gewend zijn aan bezoekers. Een van de meest gehabitueerde groepen van het continent. De ervaring is heel bijzonder, maar u moet er dan ook wel wat voor over hebben…. De spoorzoekers gaan ’s ochtends vroeg op pad om de troep te vinden, nog voordat u het kamp verlaat, en u wordt door je gids en een ranger meegenomen om ze te vinden. De gidsen zijn ervan overtuigd dat ze de chimpansees voor u zullen vinden als u bereid bent om te blijven lopen. Misschien heeft u geluk en is de tocht kort, maar het kan ook zijn dat u naar grotere hoogte moet trekken om ze te vinden. De tocht is vrij ruig, inclusief klauteren over wortels en rotsen, maar als u eenmaal het roepen van de chimps begint te horen, maakt vermoeidheid plaats voor enthousiasme. De chimpansees volgen het rijpende fruit aan de bomen, dus ze komen verder de berg af om te foerageren en kunnen zelfs op het strand rond de lodge komen. De chimpanseevergunningen laten 1 uur aan observatie toe, waar we ons strikt aan houden, maar dit wordt vaak opgedeeld in 3 of 4 verschillende bezichtigingen van verschillende groepen binnen de troep, zodat het veel langer voelt en u misschien de moeders met jonge baby’s samen ziet en dan weer een groep onstuimige jonge mannetjes, heel verschillende ervaringen. De gidsen kennen de chimpansees en vertellen u hun leeftijd, achtergrond en meer.

  Verblijf in Mbali Mahale Camp o.b.v. volpenison, incl. activiteiten.

 10. Dag 10 Mahale Mountains National park en chimpansee trekking

  Uw verblijf in Mbali Mahale is o.b.v. volpension, met drankjes inbegrepen. Een bootsafari op Lake Tanganyika, waarop u nijlpaarden op de bodem van het meer kunt zien lopen (als je geluk hebt), is ook inbegrepen. U kunt ook gewoon genieten van het prachtige landschap rondom een van ’s werelds langste en diepste meren. Chimp treks zijn inbegrepen op de 2 volle dagen die u hier doorbrengt.

  Verblijf in Mbali Mahale Camp o.b.v. volpenison, incl. activiteiten.

 11. Dag 11 Mahale Mountains National park en chimpansee trekking

  Zie beschrijving dag 9.

 12. Dag 12 Vlucht naar Mafia Island

  Na het ontbijt gaat u per boot terug naar de airstrip voor de vlucht naar Mafia. Deze vlucht gaat van west naar oost en gaat over het hele land. U landt in Ruaha om bij te tanken, zodat u even kunt uitrusten en naar het toilet kunt indien nodig. Bij aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van Butiama Beach en naar het hotel gereden om in te checken. U verblijft hier in een van de dertien smaakvol ingerichte bungalows.
  In sterk contrast met Zanzibar is Mafia Island nog een verborgen parel in de Indische Oceaan. Witte stranden, aquamarijn gekleurd water, ongerept koraal en het ontbreken van enige vorm van grootschalig toerisme maken dit voor ons tot de perfecte strand/ duik/snorkel-bestemming.

  Verblijf in Butiama Beach o.b.v. halfpension.

 13. Dag 13 Ontspannen op het strand en walvishaaien

  Er worden verschillende excursies aangeboden. U kunt hier ook op whalewatching gaan, snorkelen of een duikexpeditie boeken. Deze laatste zijn optioneel en niet bij de reissom inbegrepen. U neemt een duik in het zwembad of ontspant aan het strand. De lodge ligt aan de westkust van het eiland en heeft als een van de weinige lodges een schitterend strand. Op de meeste andere plekken bestaat de kust uit rotspartijen of mangrovebos.
  In de laatste maanden en eerste maanden van het jaar doet de walvishaai zich te goed aan de plankton die tegen de westkust van Mafia eiland wordt ‘aangewaaid’, precies voor de kust van Butiama Beach. Zijn imposante grootte en aanwezigheid in de ondiepere kustwateren maken van de walvishaai een populaire icoon van de zee. Er is maar weinig bekend over deze “gentle giant” en onderzoek is dan ook hard nodig. Marine Megafauna doet hier regelmatig onderzoek en als ze aanwezig zijn als u er bent laten zij u graag kennis maken met het onderzoek. Zij weten wel dat het m.n. de jongere dieren zijn die hier naartoe komen. Naast walvishaaien komen hier ook bultruggen en meerdere soorten dolfijnen voor.
  U kunt nabijgelegen eilanden bezoeken waar zeeschildpadden nog hun eieren leggen, deelnemen aan beach cleanings of gewoon lekker ontspannen op het strand.
  Verblijf in Butiama Beach o.b.v. halfpension.

 14. Dag 14 Ontspannen op het strand en walvishaaien

  Zie beschrijving dag 13.

 15. Dag 15 Einde reis

  Na het ontbijt vervolgt u uw weg terug naar de airstrip en vliegt u terug naar Dar es Salaam voor uw internationale vlucht terug naar huis.

ruaha river lodge met olifant
Katavi game drive
leeuw
olifanten Tarangire NP ©All for Nature Travel
chimp Mbali Mbali Mahale
Butiama Beach
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Ruaha River Lodge in Ruaha National Park

Katavi Wildlife Camp in Katavi National Park

katavi, tanzania, ongerept

Mbali Mahale Camp in Mahele Mountains National Park

mbali, chimps, tanzania, ongerept

Butiama Beach Resort op Mafia Island

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan eenbetere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor (en als u de oceaan ingaat om te duiken of te snorkelen, houdt u er dan rekening mee dat uw zonnebrandcrème 100% biologisch afbreekbaar is ter bescherming van het koraal), een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor de trekking te voet is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Indien u in het winterseizoen reist adviseren wij u om ook warme kleding mee te nemen omdat de avonden en nachten fris kunnen zijn. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera en zaklamp niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Habari en dankuwel is Asante Sana in Swahili. Zanzibar eiland is islamitisch en wij adviseren vrouwen om een broek of rok over de knie te dragen als zij zich buiten het hotel bewegen.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Sinds 1 juni 2019 is het meenemen van plastic tasjes naar Tanzania niet meer toegestaan. Een uitzondering geldt voor het afsluitbare plastic zakje waar u uw vloeistoffen in bewaard. Deze neemt u immers ook weer mee terug naar huis.

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

 

De munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse Shilling. Traveller cheques en buitenlands geld kunnen worden gewisseld bij een van de banken, ‘bureaux de change’ of geautoriseerde hotels. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard met pincode en pinpas mee te nemen. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en in veel steden kunt u ook geld pinnen. Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. U mag zelfs geen Tanzaniaanse valuta in- of uitvoeren. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc.

Omdat Tanzania praktisch tegen de evenaar aan ligt is het in het gehele land gedurende het hele jaar warm. Gemiddeld liggen de temperaturen tussen de 23 en 32 graden. Lokaal kan het iets warmer of kouder worden. Tanzania kent een regenseizoen dat tussen eind oktober en begin december aanvangt en doorloopt tot medio mei. In de Serengeti is dat van november tot en met april, waarbij de meeste neerslag in maart en april valt. Dit betekent echter niet dat u hier dan niet heen zou moeten gaan. Dit groene seizoen is vaak heerlijk rustig en het is mooi om de jongen van de wildebeesten gade te slaan die in februari/maart, in een periode van enkele weken, worden geboren.

De warmste maanden zijn september, oktober en januari en de koelste maanden juni, juli en augustus. In deze maanden kan het ook erg koud zijn op de rand van de Ngorongorokrater.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor Tanzania is verplicht.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is + 3 uur. In de winter is het 2 uur later in Tanzania dan in Nederland en België en in onze zomer 1 uur i.v.m. zomer- en wintertijd.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

 

Tanzania is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u uw veiligheid vergroten:

 • Reis altijd onder begeleiding van een gids die op de hoogte is van de lokale situatie en luister naar zijn advies.
 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Homoseksualiteit is strafbaar in Tanzania. Er staan zware gevangenisstraffen op. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten