leeuw met prooi Zambia

Zambia: Op Safari met Zambian Carnivore Programme

richtprijs 4.795

Highlights van deze natuurreis:

 • Unieke safari begeleid door onderzoekers van het Zambian Carnivore Programme.
 • Beleef de wildernis in Luangwa Valley tijdens wandelsafari’s.
 • Ga op nachtelijk ‘game drive’ op zoek naar grote carnivoren, zoals de leeuw en de luipaard.
 • Help mee met het opsporen en identificeren van wilde honden en cheeta’s.
 • U krijgt een bevoorrecht inzicht in, en u draagt bij aan, het belangrijke werk van het Zambian Carnivore Programme.
 • Kleine internationale groep, max. 6 personen.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Groepsreis
 • Reisperiode 14 t/m 21 nov. (Vol) Nov '25 op aanvraag
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Zambia: Op Safari met Zambian Carnivore Programme.

Gedurende deze 8-daagse safari in Zambia neemt u een kijkje achter de schermen bij het Zambian Carnivore Programme (ZCP) in een zeer exclusief gezelschap van 6 personen. U gaat op zoek naar grote roofdieren, zoals de leeuw, cheeta en wilde hond. Een onderzoeker van ZCP leert u meer over het leefgedrag en de omgeving van deze dieren.

Het gebied betreft de Luangwa Valley, de laatste uitloper van de Great Rift Valley en één van de laatste ongerepte wildernissen. Thuisbasis van de grootste populatie leeuwen in Zambia. Hier kunt u op safari zoals de safari bedoeld is. U verblijft in Nkwali Camp, een comfortabel kamp opgezet door Robin Pope omringd door de mooiste flora en fauna die Zambia u kan bieden. Speciale aandacht wordt gegeven aan de lokale ‘communities’ die het park omringen. U wordt begeleid door onderzoekers van het ZCP en gidsen van Robin Pope.

U maakt onvergetelijke wandelsafari’s waar u oog in oog kunt komen te staan met alle dieren die dit park rijk is. Uniek in dit park zijn de ‘night drives’. Tegen het einde van de middag gaat u op ‘game drive’ en als het donker wordt komt u terecht in een geheel andere dierenwereld.

Een reis waarin u zich in het hart van natuurbehoud en dierenbescherming bevindt, waar u de kans krijgt uw bijdrage te leveren en kunt genieten van de prachtige en dierrijke omgeving in Luangwa Valley, Zambia. Kortom, een reis die u niet teleur zal stellen. Bekijk onderstaand filmpje en zie hoe bijzonder deze reis gaat worden.

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Begeleiding door een Engels sprekende natuurgids en Zambian Carnivore Programme
 • Presentatie door Zambian Carnivore Programme
 • Transport van en naar het vliegveld in Mfuwe
 • Binnenlandse vluchten naar Mfuwe, South Luangwa
 • 7 overnachtingen en maaltijden zoals vermeld
 • Activiteiten en genoemde excursies
 • Financiële ondersteuning voor Zambian Carnivore Programme. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €4795,- per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vluchten. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Visum en luchthavenbelasting
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst Nkwali Camp

  Vanaf Lusaka International Airport vliegt u door naar Mfuwe in South Luangwa. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw natuurgids. Tijdens de 1 uur durende rit naar Nkwali Camp kunt u genieten van de kleurrijke lokale taferelen van de dorpen en de landbouw en misschien ziet u zelfs al uw eerste olifant.

  Nkwali Camp is gelegen op het privéterrein van de vroegere eigenaar Robin Pope. Hier heeft u een prachtig wijds uitzicht over de Luangwa rivier en South Luangwa National Park. Door de ligging is dit kamp het ideale startpunt voor uw safari.

  Op de eerste avond van uw verblijf krijgt u een introductie door één van de onderzoekers over het Zambian Carnivore Programme (ZCP). U leert meer over het Luangwa Valley Carnivore Monitoring Program; de opsporing en identificatie van roofdieren, zoals de wilde hond, leeuw, hyena en luipaard om data te verzamelen voor onderzoek ten behoeve van het behoud van deze bijzondere dieren. Ook krijgt u inzicht in de andere programma’s en onderzoeken van ZCP, waaronder onderzoeken naar conflicten tussen mens en dier, de overdraagbaarheid ten tijde van ziektes en de herintroductie van diersoorten. U krijgt een demonstratie van de apparatuur die door ZCP wordt gebruikt om grote carnivoren op te sporen. Deze worden de volgende dag al gebruikt wanneer u op uw eerste safari gaat.
  Verblijf Nkwali Camp in tweepersoonstent o.b.v. volpension incl. game drives

 2. Dag 2 Op game drive in South Luangwa National Park

  Bij het aanbreken van de dag kunt u genieten van een ontbijt naast het kampvuur. De pap wordt verwarmd op het vuur en de toast geroosterd boven de kooltjes. Daarna start uw eerste ‘game drive’ van deze bijzondere reis. Per boot of ponton bereikt u het park. Het park is rijk aan prachtige diersoorten, zoals vele familie kuddes olifanten en de bijzondere Thornicroft Giraffe, een soort die nergens anders op de wereld voor komt. Halverwege de ochtend wordt u meegenomen naar een prachtig punt op een van de lagunes van de Luangwa Rivier, waar u even kunt bijkomen met een kopje koffie of thee en versnapering.

  Tijdens deze `game drive´ wordt u vergezeld door een onderzoeker van ZCP. U krijgt exclusieve inzichten in het onderzoeksprogramma naar onder meer de Afrikaanse Wilde Hond, door zelf de dieren op te sporen in het Nationale Park. U leert de opsporingsapparatuur en technieken kennen als niemand anders. ZCP geeft ook uitleg over leeuwidentificatie en prooitellingen die worden gebruikt in hun jaarlijkse roofdier- en prooi-enquêtes. Terwijl u rondrijdt in één van de mooiste gebieden in Afrika leert u nieuwe vaardigheden met betrekking tot het identificeren van verschillende diersoorten en deze op wetenschappelijke basis te gebruiken.

  Rond de middag gaat u terug naar het kamp om uw lunch te nuttigen. U kunt genieten van een afkoeling in het zwembad of een siësta. Na een kopje thee aan het einde van de middag vertrekt u op een unieke ‘game drive’ die doorgaat tot in de vroege avond. Hier krijgt u de kans om het nachtelijke dierenleven te bewonderen, de civetkat en de genet zult u zeker ontmoeten. Wie weet ziet de jagende serval, de leeuw of het luipaard die na zonsondergang actief worden. U keert ‘s avonds terug naar het kamp waar een diner voor u klaar staat.

  Verblijf Nkwali Camp in tweepersoonstent o.b.v. volpension incl. game drives

 3. Dag 3 Verdere verkenning van South Luangwa National Park

  Vandaag kunt u op verschillende manieren het park verkennen; u wordt vergezeld door een scout van het park. U kunt kiezen voor een wandeling of een ‘game drive’, maar u kunt ook de hele dag op pad met picknick. U luncht onder een prachtige boom of naast één van de lagunes en vult de rest van de middag met een siësta, het lezen van een boek of u bekijkt de fascinerende dieren in het bijzondere landschap om u heen.

  ’s Avonds verzorgt ZCP een korte lezing. U leert meer over het hoe en waarom van de competitie tussen leeuwen, hyena’s en wilde honden, maar ook waarom ZCP hier onderzoek naar verricht en wat dit betekent voor de overleving van verschillende diersoorten. U bent op de hoogte van de laatste vindingen op het gebied van grote carnivoren en andere geassocieerde wilde dieren in dit onderzoeksgebied.

  Verblijf Nkwali Camp in tweepersoonstent o.b.v. volpension incl. game drives

 4. Dag 4 Bezoek aan het Chipembele Environmental Education Centre

  Onderwijs, en op zijn beurt de vermindering van het conflict tussen mens en roofdieren is de sleutel tot het voortbestaan van de bedreigde grote carnivoren van Zambia. Met een bezoek aan het Chipembele Education Centre leert u alles over de educatie op het gebied van natuurbehoud, alsmede de onderwijsprogramma’s van ZCP gericht op grote carnivoren. Er is een leuk programma opgezet voor kinderen, maar er zijn ook posters ontwikkeld gericht op volwassenen; beide zijn een integraal onderdeel van de inspanning van ZCP op het gebied van behoud van grote carnivoren. Hierna keert u terug naar het kamp en kunt u kiezen om mee te gaan op een avondlijke ‘game drive’ of te relaxen in het kamp en te genieten van de zonsondergang nabij de rivier.

  Verblijf Nkwali Camp in tweepersoonstent o.b.v. volpension incl. game drives

 5. Dag 5 Verschillende activiteiten rondom Nkwali Camp

  De dagprogramma’s van dag 5 t/m 7 zijn zeer flexibel ingericht. Tijdens de ochtend of middag zal een onderzoeker van ZCP u vergezellen tijdens de game drives om roofdieren op te sporen.

  De rest van de dagen kunt u invullen naar eigen wens en heeft u een natuurgids ter beschikking. U kunt een natuurwandeling maken, waar u oog in oog kunt komen te staan met giraffes, zebra’s en misschien wel leeuwen. U kunt kiezen voor de unieke ‘night drives’, maar ook genieten van een boot cruise op de rivier. Waar u ook voor kiest, de activiteiten zijn allen spectaculair. Mits het weer meezit kunt u een bezoekje brengen aan Kawaza Village, om de locale cultuur te ervaren. Laat aan uw gids weten wanneer u hierin geïnteresseerd bent.

  Verblijf Nkwali Camp in tweepersoonstent o.b.v. volpension incl. game drives

 6. Dag 6 Verschillende activiteiten rondom Nkwali Camp

  Zie beschrijving dag 5

 7. Dag 7 Verschillende activiteiten rondom Nkwali Camp

  Zie beschrijving dag 5

 8. Dag 8 Einde reis en vlucht naar huis

  Na het ontbijt wordt u naar het Mfuwe Airport gebracht voor uw vlucht naar Lusaka en uw aansluitende vlucht terug naar huis.  U kijkt terug op een fantastische wildlife-ervaring.

 9. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Het is uiteraard mogelijk om deze reis te verlengen met andere reizen in Zambia of bijvoorbeeld de beroemde Victoria Falls. Rekening houdend met uw budget werken wij graag een passend voorstel voor u uit.

Zambian Carnivore Programme met dank aan L. Spitters
luipaard met prooi met dank aan Mevr. Spitters
Presentatie Carnivore project met dank aan Lia Spitters
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Nkwali Lodge in South Luangwa National Park

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor de trekking te voet is het belangrijk dat u camouflagekleuren draagt (donkere kleuren die niet afsteken tegen de groen, bruine achtergrond). Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera, waterfles en zaklamp niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt voor uw camera omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Moni en dankuwel is Zikomo in de lokale Nyanja taal.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

De munteenheid in Zambia is de Zambiaanse Kwacha (ZMK). Travellers cheques en buitenlands geld kunnen worden gewisseld bij een van de banken. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. De meeste grote hotels, winkels en restaurants accepteren de bekende internationale creditcards, International Visa en Mastercard; hiervoor kan wel een vergoeding gevraagd worden. U kunt met uw creditcard ook in grote plaatsen contant geld opnemen via uw pincode. Dit kan bij de zogenaamde ATM (Automatic Teller Machine). Mastercard wordt echter niet overal geaccepteerd, Visa daarentegen wel. Neemt u in ieder geval voldoende Amerikaanse dollars of traveller cheques in $ mee.

Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Veel lokale valuta zult u niet nodig hebben omdat de accommodaties meestal ook in US dollars rekenen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel. Voordat u het land verlaat wordt u aangeraden de overgebleven Zambiaanse Kwacha om te wisselen in dollars of euro’s. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc.

Vanwege de lage ligging van de parken kunnen de temperaturen in de nationale parken hoog oplopen, daarom is koele, luchtige kleding in alle jaargetijden wenselijk. Zambia heeft drie verschillende seizoenen: van december tot april is het warm en nat, van mei tot augustus is het koel en droog en van september tot november is het heet en droog. De gemiddelde temperatuur in de zomer (onze winter) varieert van 25°C tot 35°C en in de winter (onze zomer) van 6° C tot 24° C.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor Zambia is verplicht; hiervoor dient u zelf contact op te nemen met de ambassade in Brussel. U kunt tegenwoordig echter ook uw visum online aanvragen.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is +2 uur. In Zambia is er geen verschil tussen zomer- of wintertijd. In de zomer is er geen tijdsverschil, in de wintertijd daarentegen is het één uur later in Zambia dan in Nederland en België.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Zambia is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner