walvis spotten bij Grootbos

Zuid-Afrika: Walvissafari Deluxe

richtprijs 4.695

Highlights van deze natuurreis:

 • Reis naar het prachtige Grootbos Natuurreservaat met zijn zeer gerenommeerde 5-sterren Grootbos Lodge.
 • Ga de zee op en zie de ‘Big 5’ van de zee in hun natuurlijke omgeving: walvissen, dolfijnen, zeehonden, pinguïns en haaien.
 • Krijg een presentatie van de Dyer Island Conservation Trust en leer alles over het behoud van deze bijzondere dieren.
 • Grijp hier de fantastische kans om walvissen zowel vanaf het land, op zee als vanuit de lucht waar te nemen.
 • Sta oog in oog met de witte haai d.m.v. ‘cage diving’.
 • Ontdek Kaapstad en verblijf in het Victoria & Alfred hotel aan de Waterfront.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode juli t/m nov.
  0/8
Alles over reis: Zuid-Afrika: Walvissafari Deluxe.

Uw reis in Zuid-Afrika begint in het verbluffend mooie Grootbos Private Nature Reserve, dat verschillende prijzen heeft gewonnen op het gebied van duurzaam reizen. Dit gebied bevat weelderige, inheemse bossen, bruisende rivieren, uitgestrekte lagunes, zonovergoten stranden en majestueuze bergen: een symfonie van natuurlijke pracht die ook nog eens de beste plek in de wereld is om walvissen vanaf land te zien!

Hier brengt u zes dagen door om de schoonheid van dit uitzonderlijke gebied en de zee te beleven. Maak bloemenwandelingen, kijk naar walvissen vanaf speciale plekken aan de kust en ga de zee op om de ‘Big 5’ van de zee van dichtbij te zien: walvissen, dolfijnen, zeehonden, pinguïns en haaien. Maak kennis met de projecten van de Grootbos Foundation, ga wijnproeven in de buurt van Hermanus en – de dapperen onder ons – duik in een kooi onder water om haaien oog in oog te aanschouwen. U kunt uiteraard ook alleen vanaf de boot kijken naar de haaien. Het letterlijke hoogtepunt van de reis is het walvissen kijken vanuit de lucht. Op het hoogtepunt zijn er rond Walker Bay wel tot 100 zuidkapers met hun walviskalveren tegelijk waar te nemen. Vooral vanuit de lucht besef je hoe ongelooflijk groot de walvisgroepen zijn, het is adembenemend.

Vervolgens reist u door naar de Waterfront in Kaapstad en verblijft u in het Victoria & Alfred hotel. U heeft 2 dagen de tijd om deze prachtige stad en haar omgeving te verkennen. Neem de kabeltram naar de Tafelberg, verdiept u zich in de geschiedenis van Robben Eiland of slenter over de Waterfront.

Kijk hieronder het filmpje van de walvissen voor de kust van Grootbos Private Nature Reserve.

NB: Bent u op zoek naar een bijzondere groepsreis en geïnteresseerd in walvissen? Kijk dan bij onze 16-daagse major donor groepsreis o.l.v. Stichting Rugvin

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Alle transfers
 • 2 overnachtingen in Kaapstad V & A Waterfront in een standaard kamer o.b.v. logies/ontbijt
 • 5 overnachtingen in Grootbos en een One Bedroom Luxury Suite in de Forest Lodge o.b.v. volpension
 • Entreegelden, activiteiten en maaltijden zoals omschreven in het dagprogramma
 • Cage Diving
 • Vlucht over de baai
 • Big 5 Whale watching boottocht
 • Bijdrage aan de Grootbos Foundation & Dyer Island Conservation Trust. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €4695,- per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer. Deze reis is het hele jaar door te organiseren. Echter juli tot en met november zijn hiervoor de beste maanden omdat dan normaalgesproken de zuidkapers hier met hun jongen in groten getale aanwezig zijn.
  PS: Reist u van 1 mei t/m 15 juli dan is de reis ca. €760,- goedkoper p.p.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht Kaapstad. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Drankjes, fooi en persoonlijke uitgaven en eventuele extra excursies
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst Kaapstad en transfer Grootbos

  U wordt opgehaald van het vliegveld en naar het Grootbos Natuurreservaat gebracht. Het is een mooie rit naar de lodge. U zult een gedeelte van de Cape Garden Route rijden met een schitterende kustlijn en vergezichten. Verscheidene baaien op deze route zijn kraamkamers voor de bedreigde zuidkapers (Southern Right whales/Eubalaena australis) die hiernaartoe komen om te kalveren in de winter en de lente (juli tot december).
  Grootbos Forest Lodge ligt in het 1750 hectare metende Grootbos Privé Natuurreservaat in het gebied van de Gansbaai, slechts 160 kilometer van Kaapstad. In dit reservaat, dat inmiddels vele prijzen heeft ontvangen, groeit beschermd, zeer soortenrijk fynbos en ook het grootste bos van Milkwood bomen ter wereld. Het reservaat wordt wereldwijd geroemd om zijn natuurbescherming- en sociale projecten. De lodge bevindt zich in fynbos, in een stuk met bosrijke hellingen met uitzicht op de haven van Walker Bay, van waaruit de walvissafari’s vertrekken.
  Bij Grootbos verblijft u in de Forest Lodge. Er zijn 16 vrijstaande suites met een adembenemend uitzicht over zee.

  Overnachting in Grootbos Forest Lodge op basis van volledig pension incl. activiteiten.

 2. Dag 2 Ontdek het rijke leven in de zee

  Bij het ontbijt op de eerste dag krijgt u een briefing van uw gids over de activiteiten en wanneer deze zijn ingepland. Zowel de boottocht, als het cage-diving en de scenic flight zijn afhankelijk van het weer en worden op het laatste moment voor u vastgelegd. De komende dagen gaat u op ontdekking naar het rijke leven in zee.
  Afhankelijk van de activiteiten krijgt u een lichte lunch bij de lodge of neemt u een picknick lunch mee voor onderweg. ’s Avonds bent u ruim op tijd terug om zich op te frissen voor het 5-gangen diner.

  Overnachting in Grootbos Forest Lodge op basis van volledig pension incl. activiteiten.

  De volgende activiteiten staan voor u gepland en zijn bij de prijs inbegrepen:

  Bootsafari
  U gaat er met de boot op uit om de ‘Big 5’ van de zee te zien: walvissen, zeehonden, dolfijnen, haaien en pinguïns.

  Vlucht over Walker Bay
  Hier krijgt u de adembenemende kans om walvissen vanuit de lucht te zien met een prachtige vlucht over Walker Bay die u een totaal ander perspectief op de omgeving biedt.

  Presentatie Dyer Island Conservation Trust
  Op één van de avonden zal een van de biologen van de Dyer Island Conservation Trust langskomen voor een presentatie over hun belangrijke werk. Vraagt u vooral naar de mogelijkheid om een aantal m² zee te kopen waarmee u helpt bij het taggen en onderzoek naar haaien. Of een eigen broedkastje voor de bedreigde Afrikaanse pinguïn.

  Social Responsibility Tour

  De Grootbos Foundation zet zich in voor de lokale bevolking en het behoud van de natuur in de gebied. Zij laten u graag zien waar zij voor staan.

  Duiken met een haaienkooi/ Cage Diving

  Vandaag heeft u de gelegenheid om te duiken in een haaienkooi. U gaat hiervoor met de boot naar ‘Shark Alley’ en bent onder begeleiding van een zeer ervaren mariene bioloog.
  Op Geyser Rock, een klein eiland vlakbij, leven ongeveer 60.000 Kaapse pelsrobben. Een ondiepe kanaal tussen twee eilanden staat algemeen bekend als ‘Shark Alley’. Hier jagen de 4 meter grote witte haaien op pelsrobben. Niet voor alle kijkers geschikt, maar het is de natuurlijke gang van zaken.
  Een spectaculaire belevenis maar u hoeft geen duikervaring te hebben. De kooi gaat niet diep onder water en u kunt instappen vanaf de boot. Wij werken hier overigens samen met een organisatie die natuurbescherming hoog in het vaandel heeft staan. Als u liever niet het water ingaat, kunt u de haaien vanuit de boot bekijken.
  En verder
  Andere activiteiten die door de lodge worden aangeboden en zeker de moeite waard zijn bestaan uit een vogelexcursie, paardrijden, een wandeling door fynbos en bos, excursies naar het strand en grotten voor land-based whale watching. Deze activiteiten worden aangeboden onder leiding van ervaren gidsen en zijn bij de prijs van de overnachting inbegrepen.

   

 3. Dag 3 Ontdek het rijke leven in de zee

  Zie beschrijving dag 2

 4. Dag 4 Ontdek het rijke leven in de zee

  Zie beschrijving dag 2

 5. Dag 5 Ontdek het rijke leven in de zee

  Zie beschrijving dag 2

 6. Dag 6 Van Grootbos Natuurreservaat naar Kaapstad

  Deze ochtend staat uw transfer naar Kaapstad gepland. In overleg kunt u dit ter plaatse later inplannen als u de ochtend nog wilt gebruiken om bijv. een laatste wandeling te maken.

  Kaapstad
  De Tafelberg – één van de iconen van Zuid-Afrika – domineert de stad die ook bekend staat als de Moederstad. Kaapstad is een kosmopolitisch trefpunt en staat hoog op de ladder van de meest aantrekkelijke steden ter wereld. De meest geschikte wijk voor u om te verblijven is The Waterfront (niet te verwarren met De Waterkant, een ander stadsdeel van Kaapstad). Dit is in de buurt van de haven en een gezellig uitgaansgebied met restaurantjes en winkeltjes waar u op uw gemak zelf alleen kunt rondlopen.
  In de middag komt u aan in uw hotel. Inchecken vanaf 14:00 uur. Dit is het 4-sterren Victoria & Alfred Hotel, al jaren het boegbeeld van het Victoria & Alfred Waterfront. De kamers zijn authentiek ingericht en van alle gemakken voorzien met zwembad en dakterras. En u heeft een fantastisch uitzicht op de Tafelberg en de haven. Niet voor niets Tripadvisor Award winnaar 2014.

  Overnachting in Victoria & Alfred, op basis van logies/ontbijt.

 7. Dag 7 Verkenning Kaapstad

  Deze dag kunt u vrij besteden om de prachtige omgeving van Kaapstad te ontdekken. De stad heeft zoveel te bieden, zoals een tocht naar Robben Eiland, waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten, en met de kabelbaan omhoog naar de top van de Tafelberg. Het hotel kan u graag behulpzaam zijn bij het organiseren van alle mogelijke excursies. (Niet bij de reissom inbegrepen.)

  Overnachting in Victoria & Alfred, op basis van logies/ontbijt.

 8. Dag 8 Terug naar Amsterdam

  Deze dag heeft u afhankelijk van uw terugvlucht nog ter vrije besteding voordat u vertrekt naar Amsterdam.
  U kijkt terug op een fantastische wildlife-ervaring.

 9. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Het is uiteraard ook mogelijk om uw reis verder uit te breiden met andere hoogtepunten van Zuid-Afrika en in ieder geval een safari naar de officiële Big 5 hoort er zeker bij. Wij werken daarvoor graag een voorstel op maat voor u uit met bijvoorbeeld de duurzame !Xaus Lodge, Shamwari of Kololo game reserve. Ook een huurauto kunnen wij graag voor u verzorgen.

Zuidkaper met Dyer Island Cruises
zeeleeuw met Marine Dynamics
Shark Cage Diving bij Grootbos
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Grootbos Forest Lodge aan de Gansbaai in Zuid-Afrika

Victoria & Alfred Hotel aan de Waterfront in Kaapstad

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

De zon schijnt veel en vaak maar is ook veel heftiger dan in Europa. Ook als het bewolkt is kunt u verbranden. Zorg dus steeds voor een goede zonnebrandcrème factor (en als u de oceaan ingaat om te duiken of te snorkelen, houdt u er dan rekening mee dat uw zonnebrandcrème 100% biologisch afbreekbaar is ter bescherming van het koraal) en een goede zonnebril. Een pet is ook niet overbodig. Voor de eventuele wandelsafari is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt. Wij adviseren hier ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Neemt u in ieder geval ook warme kleding mee omdat de avonden fris kunnen zijn. Vergeet vooral ook uw verrekijker en camera niet.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, zwemkleding, antimuggenmiddel, moneybelt, medicijnen (indien van
toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid. U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Hallo en dankuwel is Dankie in de lokale, op Zuid-Afrikaans, gebaseerde taal. De officiële voertaal is Engels.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare fles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

 

De Zuid-Afrikaanse munt is de Rand, afgekort R of ZAR (Zuid-Afrikaanse Rand). De Rand wordt weer onderverdeeld in centen. Er zijn bankbiljetten van R10, R20, R50, R100 en R200. De muntstukken bestaan uit 1 cent, 2 cent, 5 cent (koperkleurig), 10 cent, 20 cent en 50 cent (messing), R1, R2 en R5 (zilverkleurig). Hierdoor zie je snel het verschil. Op de bankbiljetten staat de BIG 5 afgebeeld en op het muntgeld diverse vogels en dieren.

Travellers’ cheques kunnen gewisseld worden in banken en wisselkantoren. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn algemeen geaccepteerd en veel steden kunt u ook geld pinnen. Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven uw geld wisselen of pinnen. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs etc.

Omdat Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons. Als het bij ons zomer is, is het in Zuid-Afrika winter. Herfst bij ons is lente in Zuid-Afrika en omgekeerd. In onze koude wintermaanden is het in Zuid-Afrika zomer. De winter (juni tot september) is gematigd en droog. Landinwaarts is ’s nachts vorst en sneeuw mogelijk, zeker in de hoger gelegen gebieden. Overdag lopen de temperaturen dan echter meestal weer op naar waarden van tegen de twintig graden. De zomer (december tot maart) is warm en tamelijk vochtig. In het noordwesten is het dan heet. In het woestijngebied grenzend aan de oostelijke kant van Namibië lopen de temperaturen overdag gemakkelijk op tot zo’n 34 tot 38 graden.

U heeft op dit moment geen visum nodig voor Zuid Afrika bij een verblijf korter dan drie maanden. Houdt u zelf echter wel de berichtgeving in de gaten. Uw paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal twee lege bladzijdes heeft voor stempels.

Voor mensen die reizen met kinderen van onder de 18 jaar heeft u geen aanvullende documenten (zoals geboortecertificaat of toestemmingsbrief indien niet beide ouders meereizen) meer nodig en volstaat een paspoort zoals hierboven beschreven.
Safari

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Tijdens de whale-watching expeditie vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van de zeedieren en vraag de stuurman niet om dichterbij te gaan voor die ene foto (de officiële afstand is 50 meter, tenzij het dier zelf dichterbij komt)
 • Maak zo min mogelijk geluid om de walvissen niet te verstoren
 • Zorg ervoor dat de dieren nooit worden opgejaagd en dat ook hun zwemroute niet wordt afgesneden
 • Zorg ervoor dat de boot nooit tussen moeder en kalf komt
 • De dieren mogen nooit worden gevoerd
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Tijdens de Nederlandse en Belgische zomertijd geen, in de wintertijd is er 1 uur verschil.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, kan in Zuid-Afrika doorgaans veilig gereisd worden. Zuid Afrika is wel een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk en kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.
 • Creditcardfraude komt helaas voor. Houd u uw kaart dan ook altijd in het oog en laat niemand meekijken als u uw pincode intoetst.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten