Adeliepinguins © Fred van Olphen

Antarctica & South Georgia: Wildlife Encounters

richtprijs 7.300

Highlights van deze natuurreis:

 • Ervaar de schoonheid en de pristine wildernis van Antarctica en draag bij aan haar behoud.
 • Ga 11 tot 22 dagen op zoek naar pinguïns, zeehonden en walvissen in het zuidpoolgebied.
 • Trek er met de zodiacs op uit en verken Antarctica of South Georgia te voet.
 • Leer alles over de natuur en haar dierenleven tijdens presentaties aan boord.
 • Observeer zeeluipaarden en orka’s tijdens de jacht.
 • Bezoek enorme kolonies koningspinguïns en zeeolifanten op South Georgia.
 • Ga op zoek naar de kolonie keizerpinguïns in de Weddell Sea.
 • Of reis over de Atlantische Oceaan van Antarctica terug naar Kaap Verdië via het bijzondere St. Helena.
 • Reis aan boord van duurzaam opgezette expeditieschepen en draag bij aan de bescherming van Antarctica.
 • Boekt u de reis via All for Nature Travel, dan doneren wij 5% van uw reissom aan Antarctica & Southern Ocean Coalition ter bescherming van de Zuidpool zonder dat uw reis duurder wordt.
 • Vertrek ca. 4x per maand op verschillende ijsversterkte schepen vanaf eind oktober t/m eind maart.
 • Najaarsaanbieding! Twee nachten boetiekhotel met vlucht van Buenos Aires naar Ushuaia GRATIS op de volgende reisdata 18 okt t/m 7 nov en 10 t/m 29 dec (South Georgia, Falklands & Antarctica, vanaf € 12.350 p.p.) en 1 t/m 13 nov (enkel Antarctica, vanaf € 8.150 p.p.).
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
   Groepsreis, Privéreis
  • Reisperiode eind oktober t/m maart
   0/8
  Bekijk vertrekdata

  Laat uw reis op maat uitwerken

  Alles over reis: Antarctica & South Georgia: Wildlife Encounters.

  Het Antarctisch Schiereiland en South Georgia in het sub-Antarctische gebied zijn één van de meest afgelegen plaatsen op aarde.

  Reizen naar Antarctica toe zijn al een belevenis op zich en wanneer u de eerste glimp opvangt van besneeuwde hellingen, ijsschotsen en onhandige pinguïns, begint uw bijzondere expeditie écht. U wandelt over gletsjers en langs verlaten onderzoeksstations, maar ook op het gebied van wildlife heeft Antarctica ontzettend veel te bieden. De dieren hebben hier aan land geen natuurlijke vijanden en laten zich op hun gemak van dichtbij fotograferen. Heel bijzonder…

  Als de omstandigheden het toelaten gaat u op onze expedities ter plaatse twee keer per dag van boord om het gebied met de zodiac of te voet te verkennen. U bent dan altijd in een klein groepje van 8-10 personen o.l.v. een ervaren natuurgids. Vergeet u echter ook niet om zelf zoveel mogelijk, buiten op het dek, de natuur aan u voorbij te laten trekken….

  Alle vertrekdata staan in het teken van wildlife en tussendoor verhogen onze biologen en specialisten aan boord uw kennis over het dierenleven en de geografie van Antarctica door middel van films en presentaties. Ook natuurbescherming en Climate Change komen zeker aan bod.

  Op een expeditie-cruise naar het Antarctische Schiereiland kunt u als u geluk heeft zeven verschillende soorten pinguïns zien en meerdere soorten zeeleeuwen en zeehonden, zeeolifanten en het roofdier dat zijn naam eer aan doet als zeeluipaard, ook bekend als Leopard Seal.

  Wilt u graag wildlife zien in grote aantallen? Dan kunt u bijv. beter naar South Georgia of de Falklandeilanden ten noorden van het Antarctische gebied. Daar broedt de schitterende koningspinguïn in reusachtige kolonies met vele andere soorten pinguïns en kunt u zeeolifanten zien die hun territorium verdedigen in bloedige gevechten. De koningspinguïn komt niet op het vaste land van Antarctica en haar schiereiland voor.

  Ook blauwe vinvissen, bultruggen en zuidkapers migreren naar Antarctica in de zomer/ onze winter om zich te goed te doen aan de kril, met orka’s en hun bijzonder jachttechnieken in hun kielzog.

  Deze betoverende wereld staat helaas zwaar onder druk en slechts een heel klein deel van de Antarctische wateren is beschermd gebied. De belangrijkste bedreigingen en onze inspanningen vindt u op Antarctica. Ook vindt u hier tips en de beste maanden en routes om specifiek wildlife te kunnen spotten. Iedereen heeft zijn eigen redenen om naar Antarctica te gaan en het sub-Antarctisch gebied met de Falklandeilanden en South Georgia is groot.

  Vanaf eind oktober tot begin april zijn er meerdere vertrekdata per week op verschillende schepen met net iets andere routes. Klik hier voor het volledige overzicht of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.

  Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
  Wat is bij deze reis inbegrepen?.
  • Reis aan boord van de Plancius, Ortellius of Hondius M/V o.b.v. volpension. Afhankelijk van het aantal dagen en bestemming: een plek in 4- persoonscabine met indeling op geslacht begint vanaf €7.300,- p.p.,  en een 2-persoonscabine begint vanaf €8.950,- tot 10.700,- p.p. op de kortste reis.
   Wilt u een cabine voor uzelf alleen dan betaalt u een toeslag van 70% op de prijs per persoon in een tweepersoonscabine.
   Bekijk vertrekdata
  • Gebruik rubberlaarzen/ sneeuwschoenen.
  • Landingen en presentaties aan boord van ervaren biologen.
  • Transfer van en naar de luchthaven in Ushaia.
  • Bijdrage aan Antarctica & Southern Ocean Coalition. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
  • Dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR garantie)
  • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
  • Najaarsaanbieding! Twee nachten boetiekhotel met vlucht van Buenos Aires naar Ushuaia GRATIS op de volgende reisdata 18 okt t/m 7 nov en 10 t/m 29 dec (South Georgia, Falklands & Antarctica, vanaf € 12.350 p.p.) en 1 t/m 13 nov (enkel Antarctica, vanaf € 8.150 p.p.).
  Niet bij de reis inbegrepen?.
  • Internationale vlucht naar Ushuaia
  • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
  • Reisverzekering & Annuleringsverzekering
  • Drankjes (koffie & thee wel), fooi en persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra excursies & gebruik kayaks
  • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
  • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
  1. Dag 1 Vertrek uit Ushuaia

   PS: Deze omschrijving is gebaseerd op de 11-daagse reis in december. Er zijn ook langere reizen en actievere reizen waarbij u kunt kajakken, duiken en zelfs op het ijs kunt overnachten. Kijk hiervoor naar onze Basecamp vertrekdata. Of combineer Antarctica met South Georgia & Falklands of ga op zoek naar de keizerspinguïns in de Weddell Sea.

   Uw reis begint altijd aan het einde van de wereld: Ushuaia in Argentinië, de meest zuidelijke stad van de wereld en ook wel “Fin del Mundo” genoemd. In de middag stapt u aan boord en vaart u via het schilderachtige, door ruige bergen omzoomde Beagle Kanaal richting Antarctica.

   De vlucht is ideaal te combineren met een tussenstop in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Het is verstandig om al een dag of zelfs een paar dagen eerder in Ushuaia aan te komen. Het is bijvoorbeeld een goed startpunt voor wandeltochten in het Nationaal Park Vuurland en de stad heeft vele goede visrestaurants. Ook een boottocht op het Beagle kanaal of een helikoptervlucht over de ijsvelden van de Andes behoort tot de mogelijkheden. Dit kunnen wij graag voor u boeken.

  2. Dag 2 Drake Passage

   De Drake Passage is berucht. Deze onstuimige wateren met hoge golven scheiden het zuiden van Argentinië en Chili van de South Shetlandeilanden en van het Antarctisch Schiereiland. Gelukkig is de Drake Passage niet altijd onstuimig en twee van de drie overtochten verlopen soepel en kalm. De tweedaagse tocht over de Drake Passage laat u wel ervaren hoe afgelegen en puur Antarctica is. Tijdens de overtocht houden onze gidsen u bezig en kunt u ook zelf het dek op bij kalm weer en op zoek naar wildlife. U krijgt presentaties over de dieren, geologie en de boeiende geschiedenis van het gebied. Het leven van pinguïns, robben en de migratie van walvissen komen uitgebreid aan bod, net als de ontdekkingsreizen van Scott en Amundsen.

   Niet alleen het zeeleven maar ook het vogelleven verandert vanaf nu: verschillende albatrossoorten en stormvogels vertonen zich vrij plotseling, zoals ook Kaapse duiven en zuidelijke stormvogels. In de buurt van de South Shetland Islands komen de eerste ijsbergen in zicht.

  3. Dag 3 Drake Passage

   Zie dag 2

  4. Dag 4 Ontdekking van Antarctica

   Grijze rots pieken, bestreken met dikke lagen sneeuw, torens van gebroken blauwwit ijs en wonderlijke dieren die zijn aangepast aan deze extreme omgeving, verwelkomen u terwijl u dit haast onwereldse gebied binnenvaart. Het schip vaart meteen naar ‘High Antarctica’, langs de Melchior Islands en door het Schollaert Channel, tussen Brabant en Anvers Island.

   Dit zijn mogelijke mogelijk te bezoeken plaatsen:

   Danco Island – Onze activiteiten op dit bijna geheel met ijs bedekte eiland zijn gefocust op de Ezelspinguïn kolonie die zich op het eiland bevindt. Weddell- en Krabbeneter zeehonden bevinden zich hier vaak op de kust.

   Neko Harbour – hier krijgt u de kans om zelf op het Antarctische continent te stappen – een episch landschap van reusachtige gletsjers en uitgeslepen, met sneeuw bedekte rotswanden.

   Paradise Bay – Het volgende doel brengt u naar het paradijs: Paradise Bay, zo genoemd vanwege zijn ongeëvenaarde schoonheid. Hier stapt u in de Zodiacs voor een cruise in de met ijsbergen bezaaide baai, waar vaak ook zeehonden en walvissen zich laten bewonderen.

   Port Lockroy – Nadat u door het Neumayer Channel bent gevaren is het de bedoeling het oude Britse onderzoeksstation ‘Port Lockroy’, op Goudier Island te bezoeken, nu een museum en postkantoor. In de buurt van Port Lockroy ligt Jougla Point, waar Ezelspinguïns en Keizeraalscholvers broeden. Er zijn hier ook schitterende mogelijkheden om te kajakken en zelfs om te kamperen. Wanneer de omstandigheden goed zijn worden de sneeuwschoenen ondergebonden en trekt u de kust langs om zo meer van het landschap en de dieren te kunnen zien.

   Wilhelmina Bay & Guvernøren – Dit is een gebied waar vaak bultruggen worden gespot. Hier kunt u een tocht met de Zodiacs maken bij het wrak van Guvernøren, een oude walvisvaarder die hier in 1915 in vlammen opging. Rond de Melchior Islands, temidden van een sprookjesachtig landschap van beijsde eilanden en mooi gevormde ijsbergen, ontmoet u mogelijk weer walvissen en ook zeeluipaarden en krabbeneters.

   De zeeluipaarden doen hun naam eer aan als roofdieren van de zee. In het Engels worden ze Leopard Seals genoemd. Het is inderdaad een zeehond, maar andere soorten zeehonden en pinguïns staan hoofdzakelijk op het menu. Houdt u goed in de gaten of u hem ziet jagen. In de tijd dat de jonge pinguïns voor het eerst te water gaan is een ’sighting’ vrijwel gegarandeerd.

   PS: Houdt u er rekening mee dat er wel 100 landing sites zijn op Antarctica en de bovengenoemde sites zijn helaas niet gegarandeerd en ook niet altijd de beste plekken om aan land te gaan. De expeditieleider en de kapitein staan in continue overleg met elkaar en beslissen ter plaatse afhankelijk van het weer en de omstandigheden wat het programma wordt. Onze schepen hebben daarbij altijd de beste wildlife ervaring voor u op het netvlies.

   De exacte route is afhankelijk van de vertrekdatum en exacte duur van de reis. De expeditieleider en kapitein zullen altijd hun uiterste best om u de mooiste route te bezorgen.

  5. Dag 5 Ontdekking van Antarctica

   Zie dag 4

  6. Dag 6 Ontdekking van Antarctica

   Zie dag 4

  7. Dag 7 en 8 Ontdekking van Antarctica

   Zie dag 4

  8. Dag 9 Terug richting Zuid-Amerika

   NB: De weersverwachting en de zee condities op de Drake Passage bepalen het exacte moment van vertrek uit Antarctica.

   U vaart weer noordwaarts, richting de Drake Passage. Hier ontmoet u weer oude bekenden; de vele zeevogels die u voor het eerst ontmoet heeft op de heenreis, maar die nu op u overkomen als oude bekenden.

  9. Dag 10 Terug richting Zuid-Amerika

   Zie dag 9

  10. Dag 11 Aankomst in Ushuaia

   Aan ieder avontuur, hoe mooi ook, komt uiteindelijk een einde. U monstert af in Ushuaia, met als bagage de diepe indrukken die deze bijzondere reis en de ruige natuur op u gemaakt hebben.

   Deze reis is gebaseerd op een 11-daagse route. Van eind oktober tot begin april zijn er meerdere vertrekdata per week op verschillende schepen met net iets andere routes en lengtes. Kijk voor advies op onze Antarctica pagina. Of neem contact op, wij adviseren u graag!

   Bent u avontuurlijk en actief ingesteld en wilt u graag op Antarctica overnachten? Kijk dan naar onze speciale Basecamp Expedities. Bij deze expedities zijn verschillende activiteiten inbegrepen, zoals ijsklimmen, kajakken en kamperen. Ervaring is hiervoor niet noodzakelijk. Om vier uur lang te kunnen wandelen en klimmen over het ijs is een goede conditie wel aan te bevelen. Houdt u er wel rekening mee dat dit ten koste gaat van het spotten van wildlife.

  11. Uw reis verlengen? Dit zijn onze tips!

   Het is zeker aan te bevelen om nog een paar dagen langer in Ushuaia te blijven of breidt uw reis uit met Buenos Aires. Op de heen- en terugweg heeft u hier sowieso een tussenstop. Wilt u uw reis uitbreiden met een langer verblijf in Argentinië, kijk dan hier.

  Antarctisch Schiereiland ©Karin Schouten
  Ezelspinguins bezoek ©Sandra Petrowitz
  zeeluipaard Antarctica ©All for Nature Travel
  Koningspinguins South Georgia ©Martin van Lokven
  Bij deze reis is het volgende schip voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

  Afhankelijk van de vertrekdata en routes verblijft u aan boord van onze zo duurzaam mogelijk opgezette, kleinschalige expeditieschepen voor de beste wildlife ervaring.
  PS: Grotere schepen gaan altijd ten koste van de landingen en op de meeste cruiseschepen gaat u helemaal niet van boord!

  De volgende schepen zijn voorzien en klikt u op de link of foto voor meer informatie:

  Verblijf aan boord van expeditieschip de M/V Hondius

  hondius, oceanwide

  Verblijf aan boord van expeditieschip de M/V Ortelius

  Verblijf aan boord van expeditieschip de M/V Plancius

  Plancius, Oceanwide expeditions, spitsbergen reis

  Wilt u een kleinschalig duurzaam schip met meer luxe en comfort? Vraag dan naar onze nieuwe Ultramarine en World Explorer schepen:

  Expeditieschip Antarctica, reis Spitsbergen, Noordpool, Zuidpool, Quark Expeditions

   

  Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

  Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

   

  Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

   

  Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

  Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

   

   

  Mee te brengen op reizen naar Antarctica

  Het dragen van een windjack is cruciaal, de winddichtheid van uw jas is zelfs nog belangrijker dan de dikte. Wij raden u aan om de volgende kleding en items mee te nemen:

  Regen- en windbestendige, ademende winterjas met capuchon, zonnebril, zonnebrand, reserve brillen/contaclenzen, regenbroek (waterdicht), waterbestendige rugzak, schoenen met zachte zolen (anti-slip), goede hoge wandelschoenen (Spitsbergen), toiletartikelen, pet, warme sweaters, navulbare waterfles, warme muts, medicijnen (labellen), warme handschoenen of wanten (voorkeur), paspoort, verzekeringspapieren en kopie, sjaal, geld en creditcard, thermo ondergoed (lang, voorkeur polypropyleen), vliegtickets of e-ticketnummer, isolerende onderkleding, verrekijker, sokken (minstens 2 paar van wol), lange mouwen shirts / coltruien, optioneel T-shirts (basislaagje), camera en memory kaart (waterdichte hoes), ondergoed, extra camera, batterij of accu/ GoPro, lange broeken (ski-/ trainingspak/ fleece of wollen), extra (bad/strand) handdoek, slippers / teva’s, tijdschriften of schrijfblok, money-belt, zak- of hoofdlamp, onderhandschoenen (polypropyleen)

  U heeft een goede bescherming nodig tegen de kou. In de kajuit zal het aangenaam warm zijn en dus is het fijn om te werken met laagjes om de temperatuur te reguleren. Wol en zijde zijn superieur aan katoen, omdat ze goed warmte kunnen vasthouden. Synthetische stoffen, die weer terugkomen in vorm na te zijn samengeperst, zijn ook goed. Wanneer het vochtig of nat is, is polyester dons een betere isolatie dan ganzen- of eenden dons. Fleece is populair en aanbevolen. Gore-Tex en gelijke materialen zijn zeer geschikt als waterbestendige en ademende stoffen. Neem een extra paar handschoenen mee, net zoals sokken.

  Voor de reizen naar Antarctica staan wij achter de richtlijnen die zijn opgesteld door de IAATO. Deze houden in dat u voor vertrek uw wandelschoenen, kleding en tassen goed schoonmaakt om te voorkomen dat u uitheemse soorten meebrengt. Volg ook de instructies aan boord voor het reinigen van uw schoeisel nadat u aan land bent geweest.

  Zeeziekte: Als u zich zorgen maakt over zeeziekte dan raden wij u aan om contact op te nemen met uw huisarts. Hij kan u medicatie voorschrijven ter preventie.

  All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid. U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.

  Onze partner van onze cruiseschepen is met trots lid van de IAATO (zie link) en is toegewijd aan het uitvoeren van de veiligheids- en milieuvoorschriften die door de IAATO voor reisorganisaties en reizigers naar Antarctica worden opgesteld.

  Reis plasticvrij
  We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
  1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
  · Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare fles mee.
  · Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u drinkwater tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
  2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
  3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
  4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
  5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

  Meld wildlife crime met je smartphone
  Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

   

   

  De munteenheid in Argentinië is de peso. Geld kan worden gewisseld bij een van de banken. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. En let op dat uw pinpas aan staat voor buiten Europa. Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Veel lokale valuta zult u niet nodig omdat veel al bij uw reissom is inbegrepen. Wij raden u wel aan om altijd een bedrag van ca 100 US dollar op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.

  Aan boord: bij inscheping wordt er voor iedere hut een rekening geopend waarop persoonlijke uitgaven worden geregistreerd. In principe zijn alle zaken als maaltijden en excursies inbegrepen. Andere kosten (waaronder o.a. drankjes, fooien en extra aankopen aan boord) kunt u aan het einde van de reis betalen met contant geld (US dollars of euros) of creditcard.

  Antarctica is niet alleen het koudste continent op aarde, het is ook het winderigste. De laagste temperatuur die ooit op aarde werd gemeten was in Antarctica.

  Er worden 3 klimaatzones in Antarctica benoemd:

  • Het binnenland van het continent: Dit is het extreem koude gebied van Antarctica, hoog boven op de ijskap.
  • De kustgebieden: Deze gebieden hebben een milder klimaat en ontvangen veel meer neerslag, meestal in de vorm van sneeuw.
  • Het Antarctisch Schiereiland: Dit is het gebied met het ‘warmste’ en natste klimaat; temperaturen boven nul zijn in de zomermaanden gewoon en er valt naast sneeuw in de zomer ook regen.

  Gedurende de maanden november t/m maart varieert de temperatuur op Antarctica tussen de -5°C tot +5°C. Dit is wellicht een stuk hoger dan u zou verwachten, maar de gevoelstemperatuur wordt op Antarctica bepaald door de wind. Hoe harder de wind waait over het gletsjerijs, hoe kouder het kan aanvoelen.

  Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben voor Antarctica en Argentinië een paspoort nodig dat bij vertrek  nog minimaal zes maanden geldig is. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal twee lege bladzijdes heeft voor stempels. U hoeft op dit moment van tevoren geen visum aan te vragen. Houdt u echter wel rekening mee dat dit kan veranderen.

  Tijdens de whale-watching expeditie vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

  • Houd afstand van de zeedieren en vraag de stuurman niet om dichterbij te gaan voor die ene foto (de officiële afstand is 50 meter, tenzij het dier zelf dichterbij komt)
  • Maak zo min mogelijk geluid om de walvissen niet te verstoren
  • Zorg ervoor dat de dieren nooit worden opgejaagd en dat ook hun zwemroute niet wordt afgesneden
  • Zorg ervoor dat de boot nooit tussen moeder en kalf komt
  • De dieren mogen nooit worden gevoerd
  • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

  Tijdens onze wintertijd is het 4 uur vroeger op Antarctica.

  Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

  Wanneer u de tocht naar Antarctica wilt maken, dient u in redelijke conditie te zijn en te beschikken over een goede gezondheid. Houd er rekening mee dat u in een zeer afgelegen gebied reist en specifieke medische hulp niet altijd voorhanden is. Er is een dokter aan boord, echter is dit geen specialist en is er geen ziekenhuis. Evacuaties per helikopter zijn niet altijd mogelijk en vliegtuigen kunnen zeker niet overal landen. Eventuele evacuaties zijn hierdoor zeer prijzig. Zorg dat u goed verzekerd op reis gaat!

  Vaccinaties en/of malaria profylaxen zijn in principe niet nodig voor een bezoek aan Antarctica. Adviezen omtrent aanbevolen vaccinaties voor Argentinië  zijn uiteraard ook van toepassing. Voor informatie over vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl

  Antarctica is een veilig continent om te reizen; uw reis voldoet aan de streng opgezette eisen van de IAATO. Voor Argentinië geldt dat de mensen vriendelijk zijn maar criminaliteit (diefstal) komt regelmatig voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

  • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
  • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
  • Loop nooit in het donker alleen over straat.
  • Let u goed op dat u alleen een officiële taxi neemt. Het beste is het om er indien nodig een te bestellen bij het hotel en een afspraak te maken over de tijd dat u weer wilt worden opgehaald.
  • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
  • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
  • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
  • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
  • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

  Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

  Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

  bagage safari, bagage verre reis

  All for Nature Travel

  image description

  Ultieme wildlife beleving

  Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

  image description

  Kleinschaligheid

  Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

  image description

  Bijdrage aan de natuur

  Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

  WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner