voedselhulp voor  Baigastam

500 families voorzien van 1 maand eten met uw donaties

Onze lokale mensen hebben uw hulp nodig. Met deze oproep vroegen wij een paar maanden geleden uw aandacht voor de gevolgen van COVID-19 op onze wildlife bestemmingen. Eén van onze projecten was het leveren van voedselpakketten aan de Baiga stam in India. Medewerkers van de Kanha Jungle Lodge signaleerden deze noodsituatie.

Aan de rand van Kanha National Park leven circa 500 Baiga families. De Baiga’s zijn de armste bewoners in de omgeving van Kanha en voor het kleine beetje inkomen dat zij ontvangen zijn zij volledig afhankelijk van toerisme. Zij hebben sinds maart geen geld meer mogen ontvangen en hun grootste behoefte op dit moment is voedsel voor hun familie.

Dankzij uw donaties werden eind september al 514 voedselpakketten uitgeleverd in Kanha National Park.  Een pakket bevatte genoeg voedsel voor een gezin voor een maand. Zo fijn om na 6 maanden geen toeristen te hebben gestuurd, eindelijk iets te kunnen betekenen. Met grote dank aan Toftigers India en Wildlife Protection Society of India (WPSI) en alle mensen in India die hieraan hebben meegewerkt.

In onderstaand filmpje ziet u hoe de zakken rijst van de noodhulp gevuld worden.

Sinds half oktober is het binnenlandse toerisme in India weer op gang gekomen. Veel van de Baiga’s zijn op dit moment weer aan het werk voor het Nationale Park dat intussen ook weer open is.  Hulp in de vorm van voedselpakketten is dan ook niet meer nodig. De binnenlandse toeristen die komen zijn, zoals Indiërs betaamd, vrijgevig voor mensen in nood.

Wij danken u heel hartelijk voor uw betrokkenheid en donaties!

Het zal nog even duren voordat het internationale toerisme weer op gang komt, maar weet dat iedereen halsreikend uitkijkt naar uw komst.

Wilt u zich alvast oriënteren op een safari naar één of meerdere tijgerparken? Hier vindt u een overzicht van onze wildlifereizen naar India

tijger, tijgersafari, Kanha NP Kanha, game drive, tijgersafari

Kanha Jungle Lodge kamer, lodge Kanha National Park Kanha Jungle Lodge, tijgersafari hotel India

 

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten