Brandweerbrigade Way Kambas National Park

Brandweerbrigade in Indonesië aan de slag dankzij uw donaties

Vorige maand hebben wij uw aandacht gevraagd voor onze lodges en de lokale bevolking op onze bestemmingen en het effect dat COVID-19 op hen heeft gehad. Wij hebben u gevraagd om geld te doneren voor de mensen van onze SATWA Elephant Ecolodge in Way Kambas National Park middels het Ecolodges Indonesia Conservation Fund. Met dit geld heeft de natuurgids van de lodge een kleine brandweerbrigade opgericht. De werknemers bij de lodge zijn inmiddels opgeleid om branden te blussen. Met de materialen die wij ook ter beschikking hebben gesteld kunnen zij nu, 3-4 maanden lang, tot wel 20 keer per maand, worden ingezet om branden te voorkomen en te blussen.  Op deze manier krijgen de lodge medewerkers salaris doorbetaald terwijl de natuur om hen heen beschermd wordt.

Way Kambas is al 60 jaar een nationaal park in Indonesië en het nog enig overgebleven laaglandbos van Sumatra, waar de zwaar bedreigde Sumatraanse olifant en de Sumatraanse tijger nog hun thuis vinden. Zelfs de bijna uitgestorven Sumatraanse neushoorn komt hier nog voor in het wild. Toen Annemiek van Gijn, oprichter van All for Nature Travel, hier in 2019 was, zag zij met eigen ogen hoe dit park onder druk stond van de bevolking er omheen. Prooidieren van de tijger werden in grote aantallen gestroopt, het land om het park werd in brand gestoken voor landbouwgrond, volwassen mannetjes olifanten hielden zich alleen nog op in het hart van het park uit angst voor mensen die op zoek waren naar hun ivoor. De Sumatraanse neushoorn, die hier klaarblijkelijk nog zijn leefgebied heeft, is zelfs door de natuurgids, die al meer dan 30 jaar in het park werkt, nog nooit in het wild gespot. Wel zag hij hem in de Sanctuary.

De belangrijkste bedreiging voor het park op dit moment is vuur, al dan niet aangestoken om landbouw te bedrijven. Met name aan het einde van het droge seizoen gaat dit vaak mis, waardoor grote delen van het park in vlammen op gaan.

De brandweerbrigade kan nu de komende 3 tot 4 maanden aan het werk van uw donaties. Zal de coronacrisis langer aanhouden? Wij nodigen u van harte uit om alsnog een donatie te doen of alvast een reis te boeken naar dit bijzondere nationale park met zijn prachtige dierenrijkdom. Kijk naar de Big 5 van Azië reis bij onze wildlife reizen naar Indonesië.

Satwa Birding Guesthouse, pension Sumatra, guesthouse SumatraWay Kananrivier, Way Kambas, SumatraWay Kambas National Park Way Kambas National Park

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten